Hummelviksgårdens Elvis

   

S 11424/2005

.Ägare: Eva Lindau, Rundvik
Maila

 

 

 

   

född: 2005-12-15
död:  
far: TJH LP1 SU(u)CH SVCH Duck Dog´s Red Herring
mor: LP 1 SVCH Working Beauty´s Adorable Aida
HD: A/A
ED  
ögon:  
höjd: 50-51cm (6/6 -06)
vikt: 25.17kg (19/12 -06)
 
Han föddes 06.34 och vägde 358 gram. 
 
Hans teckning är: Stor vit fläck i nacken, bred bläs, två strumpor, mycket vitt på bröstet, vita tassar, vit svanstipp, vit haka.Här kommer lite kuriosa om Elvis från matte Eva:   

Hejsan Carina
Elvis tillvaro är inrutad. Han väcks kl 06.35, på helgen blir de 1,5 timmar senare, sträcker på sig och kollar om det finns nåt intressant på kattens skålar (det finns det inte) och går därefter ut på en halvtimmes promenad med husse. Därefter blir det mat och vila medan husse läser tidningen, slumrar och grejar. Börjar inte husse stöka med en lunch kl 11.00 ja då brukar Elvis glo ut honom…tyst ihållande vrålstirra. För efter husses lunch då är det dags för långpromenad på ungefär två timmar då får han springa lös större delen (och det är alltid samma väg dvs Puttes längs strandlinjen och där träffar han nästan alltid samma hundar alltsom oftast bästa kamraten Dino) eller en typ 2 mil lång cykeltur på skogsvägar. Det är jättebra tycker Elvis eftersom han i dessa tider kan hitta slaktavfall från älg nergrävt inne i skogen. Gott men lite jobbigt att hinna både äta och springa med en cyklande husse. Någon gång i veckan brukar han och husse dessutom jogga i Floxen (populärt tallhedsområde) men husse är så fasligt långsam inte alls kvick som kompisen Dino. Under eftermiddag och kväll ramlar övriga familjemedlemmarna in och då blir han jätteglad för då kan han få leka lite och bli lite ompysslad. Har inget hänt vid pass 19.30 så sätter sig Elvis en meter från husse (företrädesvis) och börjar glo igen – ihållande. Nu är det dags för mat och därefter ca 30 minuters promenad så han hinner göra allt det där som han måste…ofta går de samma väg…(jag fatta inte hur de orkar upprepa sig så) och efter ytterliggare några timmar så avslutas dagen med en sista kisstur även den brukar följa samma väg – dag för dag.
 
1. Det som känns typiskt för Elvis är ju detta tysta stirrande men det hänger säkert ihop med att Ove nästan är som en klocka.
 
2. Blir han glad brukar han som alla andra bli som en krok och vifta på svansen – men Elvis skakar även på huvudet. (jag tror det sitter i sedan vi ville att han skulle skaka på sig när han badat)
 
3. Han är snäll med andra hundar kanske lite för ivrig och burdus ibland
 
4. Gillar inte att åka bil
 
5. Får han förpackningar eller dylikt då pulvriserar han dem
 
6. Bajsar i uppförsbacke eller på höga tuvor och kvistar
 
Kram
Eva i Nordmaling