Avel

På de här sidorna kan du läsa mer om den avel som vi bedriver på Hummelviksgårdens kennel.

Våra avelsmål, tikarnas löpperioder och några tips innan parning och valpning.

Ordlista med ord som har med avel och genetik att göra

Här kan man läsa lite om hur man kan välja avelsdjur

Fostrets utveckling kan du läsa om här

Dräktighetskalender där du kan lägga in parningsdatum i och sen läsa på engelska om utvecklingen

 

Här är en lånad text om hur det är att vara uppfödare (med glimten i ögat)

Okej, nu har jag varit i svängarna ett tag så jag har lärt mig hur man är en seriös uppfödare!
1. Du ska absolut inte ha för många kullar, men heller inte för få, helst ska du inte ha några kullar alls men har du haft för få så har du ingen erfarenhet och är oseriös. Så se till att inte ha för många, eller några eller för få.

2. Du ska inte ha för många hundar, men du ska inte ha för få hundar heller för då är du inte tillräckligt bra men har du för många så är du också oseriös för då kan du inte ta hand om dom.

3. Du ska tävla, men inte för mycket och absolut inte vinna för då har du antingen fuskat eller nåt annat. Men om du inte vinner så är du och dina hundar dåliga och inget att ha.

4. Du ska synas, men inte för mycket. För vem tror du att du är om du syns för mycket? Men syns du inte så finns du inte. Och gör du något men inte visar det, så har det aldrig hänt!

5. Du ska känna alla, men klara dig själv. Du får aldrig be om råd för då anses du vara okunnig men du ska alltid erbjuda din hjälp oavsett vad.

6. Du ska följa alla regler och lagar och riktlinjer men du får inte vara paragrafryttare och följa dom fullt ut för så är du jobbig. Men du ska inte behöva bevisa dig för någon, allra minst kennel konsulenter eller liknande.

7. Sist men inte minst, du ska använda de dyraste produkterna, bjuda valpköparna på allt, skicka med massor av saker och helst ge bort valpen gratis. För ”hemmet är ju viktigare än priset” eller hur var det nu? Du får absolut inte gå med vinst för då är du oserös!!!

Så då vet vi hur vi ska vara då 🤦
Har ni fler punkter till listan?
Ärligt lånad av Eliza Kirgios, 🥰👌🏽 (genom Anki) författaren