Elvis dagbok

tillbaka till Elvis sida

2020

25/6 Idag så har finaste Elvin fått vandra över regnbågsbron. Jag är så väldigt glad att Eva och Ove kom hit och hälsade på oss förra sommaren så att jag fick se honom. Han har haft ett så långt och fint liv hos er. Som jag vet så är det bara Era som finns kvar. Tack för att ni har tagit så väl hand om finaste Elvis <3

2019

11/8 Idag så fick jag ett fantastiskt trevligt samtal. Det var Elvis ägare som frågade om de fick komma och visa upp finaste Elvis som alltså är en bror till Eliska som är född 2005 <3 Han är i så fint skick, det enda är att han har blivit nästan helt döv men det kan man ju leva med <3

3

2015

151129

2007

29/3 Eva ringde och var bekymrad över Elvis…. Han hade nämligen svullnat upp vid nosen men hade ingen feber, åt bra och drack också bra. Så jag trodde att det troligtvis var katten som hade tagit i lite för hårt, men vi hoppas att allt går bra med honom såklart…..

3/1 -07 Lite mer från Elvis:Hallå!Vad bra att ni fick bilderna, och jag kan förstå att det kan vara lite mycket nu med valparna. 5 veckor redan!!jag hörde med mamma och pappa och de sa att vi kanske kunde komma på lördag, runt två. om det funkar för er, såklart! Och i sånna fall, kan vi ta med Elvis? I tanke på att valparna inte är vaccinerade? Han vill nog gärna träffa er, i alla fall!Ha det jättebraMVHTinika

2/1 -07 Liten rapport från Elvis:Hallå i stugan!Här kommer nyårshälsningar från Elvis med familj, hoppas nyårsaftonen gick lika smidigt för er som för oss. Vi skulle fira med några andra familjer i sporthallen, så vi rastade Elvis innan vi for, sedan fickan vara hemma med katten. runt elva kom vi hem en snabbis för att rasta honom igen. och då var han glad att se oss! sedan gick vi till de andra (en av familjerna är grannar till oss) och räknade ner till tolvslaget, när vi sedan kom hem var allt bara fint med Elvis. Jag tror inte han reagerade på fyrverkerierna för ikväll när jag var ute med honom var det någon som sköt en raket och han reagerade inte ens. så vi kan väl konstatera att han inte är skotträdd i alla fall =).Jag skickade några bilder för några veckor sedan, men de kanske inte kom fram? hursomhelst skickar jag med några från nån vecka innan jul, och julafton.sedan måste jag säga att vilka underbara valpar ni fått! en av dem var ju rätt lik Elvis med den stora bläsen! Vi måste ta och hälsa på snart, jag ska övertala mamma och pappa att vi kommer någon helg!Men ha det bra!MVHTinika(Gott Nytt År!!)

2006

24/12 Det är en underbar julklapp att få veta att Elvis hade A/A åp höfterna! GRATTIS till det och nu känns det roligt att röntga syskonen till honom! God Jul på er allihopa!

19/12 Idag fick jag mail från Eva om hur det var med Elvis. Han har nu blivit stora herrn och väger nu 25.17 kg! De både röntgade och gav honom vaccinationen idag på hans 1-årsdag så nu håller vi tummarna att allt ser bra ut! Men nu vill jag ha nya kort på Elvis! :=) Kram och hej

2/9 Tinika berättade att de går på en klickerkurs med Elvis. Han tycker som vanligt att det mesta är bara skoj. På klickerkursen skulle de välja en situation där de skulle använda klickern och då valde dem att använda den vid apporteringen. Så det ska bli jätteskoj att se hur det kommer att gå.

6/6 Hejsan. Lite info om Elvis. Han väger ca 17 kg på vår badrumsvåg och han är mellan 50 – 51 cm i mankhöjd (typ) och han lyfter redan på benet när han ska kissa. Han är perfekt, åtminstone i våra ögon. Vi har gäster som åker på lö fm men jag tror att vi kanske hinner komma på träningen… får se.. Kram Eva

5/6 NU har Elvis och Tinika avslutat valpkursen. Det har gått hur bra som helst och de har fått jättebra kontakt och det är ju superbra inför framtiden. Lycka till på utställningen i Nordmaling! Vi hade helt missat den annars så hade vi också kommit dit såklart! Nu väger Elvis 17 kg och är ca 50-51 cm hög. Kram och hej!

28/3 Nya bilder på apporterande Elvis!

11/3 Mera från Elvis:

Hej Hej!

Nu ska försöka skriva om gårdagen så gott det går! Eftersom att Elvis fick vaccinationen i förrgår så var vi ju ivriga att han skulle få träffa andra hundar (det var ju en hel vecka sedan vi var hos er)! Så vi gick vår vanliga promenad, den är ganska lång, men han går ju lös nästan hela tiden. Då träffade vi en kvinna som var nyinflyttad och hon hade en tolvårig jättesnäll spaniel av något slag som hette Nelly. Först var det Nelly som ville busa och Elvis som var avvaktande, men sen kaxade han upp sig och klängde och hoppade på henne och skällde. Till slut tröttnade hon på lilla Elvis och sa ifrån. Men inte slutar han för det inte! Haha, vi fick till slut ta på kopplet så de (och vi) kunde fortsätta på våra promenader. Sedan träffade vi en annan valp, Dino, 13 veckor. Han var en av de där valparna som hade blivit vanvårdade, om du vet? (de som Kenzos matte Susanne fick ta hand om, min anm.) Hur som helst så känner vi dem som nu äger honom, så de fick träffas. De började leka direkt, och länge höll de på också! Till slut var vi ju ändå tvungna att gå hem, så vi försökte skilja dem åt. Det var ingen lätt match ska jag säga! När vi började gå olika håll blev Elvis jätteledsen! Han gnällde och pep och ville fortsätta leka med sin nyfunna vän. Såklart kommer de ses igen!
MVH
Tinika

Bilderna som jag fick var lite olika dagar, bland annat från deras besök här hos oss! Så på den ena bilden är det Elvis och Eliska och på den andra är han med mamma Vilma.

9/3 Ännu mer från Elvis och Tinika:

Hejsan!

Idag har det vart mycket!

På morgonen gick vi ut på en 1-timmas promenad vid havet/isen. Där fanns det mycket att lukta på och springa i snön. Vi hade gått en bit och kom till en liten sommarstuga där vi slog oss ned ett tag på bron. Och vad upptäcker vi då? Jo att Elvis fått tag på en död mus! Det var inte så kul, och det var heller inte lätt att ta den ifrån honom! Han sprang undan med viftande svans, den lilla rackaren. Men vi lockade till oss honom med godis och skyndade att sparka bort musen. Efter att vi kommit hem var det direkt till veterinären i Vännäs. Vi kom fram och fick sitta i väntrummet ett tag. Där var det en ganska skällig labrador (som svalt en lovikavante, stackaren).. Men Elvis var hur cool som helst. Satt bara och kollade runt. Sedan vart det våran tur. Han blev ”mutad” med godis, de tog sprutan, och sen var den saken avklarad. Jag tror inte att han reagerade alls. Förutom på godiset förstås! Det åt han med stor aptit! Han väger nu 8.9 kilo. Sedan for vi till mammas jobb mitt i stan i Umeå där han såklart charmade alla 🙂 (trots att han välte papperskorgar och tuggade på skräp) haha. Vi for till Ica maxi där mamma var ute med han lite på älven och han fick kissa och bajsa. Sedan sov han hela vägen hem. Jag ska skicka bilder då jag fört över till datorn 🙂
MVH
Tinika

8/3 Tinikas rapport:

Hejsan!

Nu ska ni få höra, Elvis börjar bli allt mer rumsren! Inga olyckor (hittills) idag, och ofta går han till dörren, vi öppnar och han kissar och kommer in. Jättebra! Han är duktig på sina tricks som, rulla runt, give me five och vi har börjat med ”varsågod”. Vi lägger ned en godisbit, väntar och (om han sitter kvar) säger vi varsågod! Han är så himla lättlärd! Idag när jag, pappa och Elvis var ute och gick träffade vi en schäfer. Det märktes att Elvis, och schäfern, ville hälsa (Elvis stirrade länge efter den då den gick) men han får vänta tills imorgon! Vi har bokat en tid hos en veterinär i Vännäs klockan ett. Det finns en familj som vi känner som bor har i Nordmaling som har en av de där blandhundarna som blev vanvårdade och omplacerade. Den är en vecka äldre än Elvis, och de ska få träffas efter att Elvis får vaccinationen! De kommer nog ha roligt.
MVH
Tinika och de andra!

6/3 Mera nytt från Elvis:

Hejsan!

Nu kommer lite nyheter från idag:
Vi var ute på en riktigt lång promenad, det var hur kul som helst tyckte nog Elvis. När vi kom hem började jag och Mikaela småträna rulla runt och det kan han, hör och häpna, nästan hur bra som helst! Den lilla krabaten är så lättlärd! Sedan på kvällen gick jag och Mikaela till Statoil och tog Elvis med oss. En av oss väntade ute med honom när den andra var inne. Han charmade såklart alla som passerade, en kille som klappade honom hade en korv i handen. Vad gör Elvis? Jo, han går fram och slickar (tror jag) på den! Som tur var var han trevlig och Elvis fick biten han hade slickat på ;D Det var mumsigt! Han satt länge och slickade sig om munnen :).. Pappa dammsög idag, och även fast dammsugaren levde om, så satt han lugnt (nåja, lite oroligt) och försökte strunta i den. Jag skulle inte säga att han är rädd för den, men heller inte att han gillar den 😛 Jag tycker att han blivit bättre på rumsrenhet fronten, ibland sitter han lugnt vid dörren, man går ut, han pinkar och vi går in. Men han har kissat inne två gånger idag, så helt bra är det ju inte ;D Vi har anmält Elvis till en valpkurs i maj (när snön smält bort) så det ska bli kul!

Men ni får ha det bra!
MVH
Tinika

2/3 Nu är Elvis duktig på sitt och ”stanna kvar”. Elvis väger ca 7 kg. Och idag har inte Elvis pinkat inne en enda gång! Härligt! Kram och hej så ses vi!

25/2 Mer från Nordmaling:

Vi var ute och gick idag i skogen en bit hemifrån. det gick hur bra som helst. vi hade Elvis i koppel sen så gick vi på gatan men när vi kom in i skogen så släppte vi lös honom. Efter ett tag såg jag några en bit bort komma mot oss med en hund, så jag tog upp Elvis. Det var en schäfer som blev väldigt nyfiken och ville nosa på Elvis, men ägarna ropade in honom och bad om ursäkt. Vi sa att det var ingen fara men att han ännu inte var vaccinerad så det var därför vi var så försiktiga. men annars gick det hur bra som helst, jag tror att han gillade skogen jättemycket.

Varma hälsningar Tinika Elvis och alla de andra 😀

20/2 Härligt med engagerade valpköpare! *skratt*

Hallå

Tänkte bara rapportera lite.. Dagen har varit hur lugn som helst, vi klippte klor nu ikväll och det gick bra, han var dock inte alltför glad i att bli fasthållen under tiden 😉 Vi klippte pyttelite så det hände inget dramatiskt. Vi har köpt en bilbur till senare användning, han är ju ännu så liten. Men nu ska han bara bekanta sig med den så han vet att den är OK. Det var väl inte så mycket mer att rapportera..  Ha en fortsatt trevlig kväll 😀

MVH Tinika

19/2 Dagens rapport från Nordmaling:

Hej svejs!

Idag har vår lilla krabat varit med om en del! Jag går igenom dagen på ett ungefär:

Vi tränade lite ”fint” i morse det gick väl ok, vi får träna vidare på det, tränade även apport, först ute sen inne och han kom med dummyn till mig ALLA gånger! Han är så duktig! *stolt* Vi har konstaterat att han börjar få sin ”riktiga” päls nu, eller i alla fall så småningom. Vi var ute efter att han ätit sin andra måltid och väntade väntade på att han skulle bajsa för vi skulle in till stan och hämta mamma (kommit hem från Stockholm) , men icke! Så vi for, bilresan gick hur bra som helst, han sov mest! När vi kom fram till flygplatsen vaknade han men var fortfarande bara lugn. Efter det skulle vi på Ica Maxi och handla, så jag, mamma och Mikaela var ute med Elvis och pappa gick in. Snacka om miljöträning (+ koppelträning) ! vi gick ut lite på isen (där var det rätt lugnt och vi väntad liksom fortfarande på bajset ;P) och där var de lite folk som han charmade 😉 så kom, kanske fem, skotrar och då blev han rädd, minsann! Lillen, men det gick bra, han fattade ju sen att de inte ville honom nåt ont 😛 Vi började gå upp mot själva affärerna igen och då ville han naturligtvis hälsa på alla (det var mycket folk!) Och de tyckte han var hur fin som helst! Han var hur duktig som helst och gick i kopplet rätt bra, vi är så stolta! Sedan blev han så frusen att han skakade något fruktansvärt så gick tillbaka till bilen (fortfarande hade han ej bajsat) och sen kom pappa och vi for hemåt. Han sov mest, vaknade då och då, släppte en brakfis! haha det luktade! Nu när vi kom hem tränade vi lite mer apport (fortfarande hur bra som helst) och lite sitt ligg och jag har även försökt med give me five (instruktioner i Pedigree häftet) och pyttelite vacker tass (ingen aning egentligen hur!) .  

Varma hälsningar Tinika och resten av familjen!

18/2 Mer från Tinika igen:

Hejsan!

Tack för att du förklarade, men då upptäcker jag att vi håller på att nöta in ligg och hit! Men det är nog inte för sent att ändra 😉 Då får vi se till att träna på ”fint”! Jag gav det ett försök i morse, men då vart han så snabb/ivrig att han föll av stolen (!), stackaren, men det gick bra (fallet).. Du sa ju att det var ett nytt sätt du skulle prova, men hur var det gamla? Jag tänkte mest om detta inte skulle funka (det kommer det nog göra, men ändå ;P) Ikväll, just bara för en stund sen, tränade vi apport med dummyn och det gick så bra! han kom glatt tillbaka med den, men då tränade vi inomhus. Det blir nog svårare utomhus! Jag har börjat fundera om det inte nog är dags för lite trimning av klor? Eller hur länge brukar ni ta mellan gångerna? Igår var vi på besök hos min faster och farbror och vi hade med oss Elvis. Han var så duktig på att åka bil och när vi kom dit så gick han runt och utforskade huset. Vi gick ut en gång så han fick pinka, sen på vägen hem (och ett stopp på Statoil) sov han så lugnt i mitt knä!=D vilket datum var utställningen i april? Vi vill gärna vara med om tiden och datum passar!

16/2 Ännu mer från Tinika:

Denna natt sov han som en stock. Jo han var nog lite nödig 😛 Han hade nog mest överskottsenergi. Idag gick den ut över en badboll (som han punkterade, men det gör inget) som var himla rolig! Han sprang runt och bet i den och skällde, haha! Det såg så festligt ut! Ja, vi tränade lite apport med dummyn och det gick, enligt mig, bra för första gången 😛 han fick såklart belöning när han var duktig 🙂 Han verkar inte ha något problem med dammsugaren, vad jag har förstått, men till och med jag kan tycka att den är onödigt högljudd 😛 När vi är ute är han så rolig för då ska han kuta runt och upp i snödrivorna och tugga på kvistar och gräva och ner med nosen i snön och gud vet vad ;D Han har träffat våran katt, lakrits, ett par gånger nu och den senaste gången skulle han lukta honom i rumpan(!) det uppskattades inte kan jag säga! Katten hoppade upp på en stol och Elvis, tja, försökte hoppa upp med ;D haha det vart aldrig dramatiskt, för jag tror att katten fattar att det bara är en valp 🙂 Han är så liten, jag har svårt att tänka mig honom i Chaos storlek om ca 6 mån!!

Varma hälsningar till alla Tinika (och alla andra)

15/2 Mer från Tinika:

Idag, eller ikväll, när jag var ute med Elvis på gården så började han helt plötsligt rusa runt, krafsa i marken och skälla samtidigt, och jag fattade ingenting! Men sedan lugnade han ned sig 🙂 Han brukar vakna om nätterna och gnälla som en tok! Han känner sig kanske ensam? Då brukar pappa (eller/och mamma) vänta tills han lugnat ned sig och sedan gå dit och visa att han visst inte är ensam. Den lilla rackaren! För övrigt är det finemang och vi jobbar på rumsrenhet, sitt och ligg 😀  

Med vänliga hälsningar Tinika

13/2 Tinikas rapport:

Hej svejs!

Mikaela tränade lite koppel idag en stund, jag tror det gick bra. Han är väldigt busig och bits endast en del, men bitandet försöker vi ta bort 😉 Igår fick han sig till och med ett bad av mamma och pappa, för att få bort lukten av kiss som han rullar sig i , haha, så nu är han ren och fräsch. Han charmar alla grannar som passerar då vi är ute och han har det bra, men han vill inte sova då han ska! haha, Men då man tar upp honom i famnen, på kvällen då han är jättetrött, så somnar han så sött! Pappa sov på soffan ca 2-3 meter fån Elvis så när Elvis gnällde gick han dit och lugnade ned honom. Anledningen till att jag vet det var att jag väcktes av gnället klockan fyra på morgonen! Haha! Jag, och de andra, ser fram emot uppdateringarna på hemsidan 😀

kram, Elvis hälsar Tinika

Hmm vadå uppdateringar? *tittat frågande upp mot taket*

12/2 Mer info från snälla rara Tinika!

Hejsan!

Idag så har vi börjat småträna ”sitt” och han är så duktig, men man får en känsla av att han bara vill åt godiset så nu sätter han sig så fort man går in i köket! Igår kväll gnällde han väldigt mycket nar han skulle sova, han var så trött! men när vi pratade med honom så somnade han på nästan en gång. Han höll sig hela natten och när pappa gick ut med han (gårdsplanen ;D) så kissade han mycket!!! inga olyckor hittills idag, vad jag vet haha. Han har blivit väldigt duktig på att säga till när han vill gå ut, och vi blir bättre och bättre på att fatta 😉 Som vi ju vet så är Elvis ett matvrak och tydligen räckte inte hans frukost utan han började dra sig mot kattmatskålen! men då sa pappa till på skarpen och Elvis la sig ned och tittade längtansfullt mot maten! Han försökte komma så nära som möjligt, det såg ut som när Chaos inte fick lov att tugga på valparnas lilla gosedjur, om du minns? Haha. Han är väldigt mysig men han har fattat tycke för mina händer, men de får han inte tugga på så vi håller på att få honom att sluta med det. Och för att inte nämna allas TÅR! Haha. Jag undrar hur gammal måste hunden vara för koppelträning och att gå i koppel? Vi tar nog fler bilder idag och vi skickar fler så fort vi tar fler! men våran digitalkamera är lite glappig så den stängs av hela tiden, men det kan man nog ordna 🙂
Med varma hälsningar Tinika

11/2 Här kommer en utförlig rapport från Tinika och sånt gillar jag såklart! Stor kram till dej för all information jag får om Elvis!

Hejsan!

Första dagen gick, går, bara bra! Jag och Mikaela sov på madrass nere hos Elvis, fast på andra sidan gallret förstås. Han gnydde i början och gillade inte direkt att vara instängd men då vi pratade lugnade han ned sig och somnade till sist! Runt 6 på morgonen kom mamma och pappa för att kissa Elvis innan maten som han fick därefter. Vid den tiden var både jag och Mickis vakna och uppe. Sedan igår har han, hittills, kissat inne 2 (tror jag) ggr och bajsat inne 2 ggr men annars har vi hunnit (ibland med nöd och näppe!) ta ut honom i tid! Haha. Vi har varit ute mycket i snön och busat, och han kommer på inkallning, för det mesta iallafall =) Jag och Mickis gick faktiskt och köpte frolic och bollar på djuraffären. Och just då vi gick in genom dörren kom det ut någon med en tollarvalp och vi misstänker att det var Era, om det nu är så att hon blivit hämtad såklart. Vi har aldrig sett Tollarvalpar i Nordmaling tidigare =P Vad kan man mer säga, Elvis äter och mår bra och busar i snön och även inne 😉 Skickar med några bilder från idag!

Kram Tinika

10/2 Idag så åkte Elvis hem till Nordmaling med sin familj. Det ska bli skoj att följa honom och så hoppas jag såklart att vi kommer att träffas många gånger framöver eftersom att vi inte bor så långt ifrån varandra! Kram och Lycka till!

26/1 Avmaskat och klippt klor

22/1 Idag så kom Elvis familj hit och hälsade på igen. De tyckte att han hade vuxit på sej ordentligt och det är väl det minska man kan säga… 😉 En stor och reslig kille men otrolig utstrålning..

12/1 Avmaskat och klippt klor

6/1 Fått nästan alla tänderna

5/1 Klippt klor och fått kulor för första gången

2005

30/12 Smakat köttfärs för första gången

29/12 Klippt klor och avmaskat

26/12 Nu har han öppnat ögonen helt!

23/12 Har öppnat det ena ögat lite grann

20/12 Nu har han fått ett hängöra

17/12 Tappat navelsträngen, något runda öron

16/12 Nosen har börjat att mörkna

15/12 Föddes som nr 8 och som andra hane