Fröken dagbok

tillbaka till Frökens sida

2019

Blandade gamla bilder

4/7 Idag så kom det ett meddelande man inte vill ha som uppfödare. Fröken har varit dålig ett tag i cancer och idag så hade dagen kommit för att ta farväl. Så sorgligt men ni har ju en massa roliga, tokiga och glada minnen med Fröken som ni får ta fram nu när ni blir ledsna. Massor med kramar från oss

2014

blandade bilder

9/3

2013

18/7

2/2 -13 Oj här är det stora hopp men så blir det ibland 🙂
Idag så kom Fröken på besök för att hälsa på oss och valparna. Med sej hade hon inte husse och matte utan husses syrra Anna och hennes kille Kim som ska köpa en Milou från M-kullen. Det var verkligen jätteroligt att få träffa Fröken igen efter alla år, hoppas att det blir fler gånger 🙂

2009

2007

29/5 Nu har Fröken varit till veterinären. Hon hade öroninflammation och svamp så nu är det behandling som gäller ett tag framöver. tur att det inte var värre… :=) Fröken väger nu 18.5 kg och är ca 48 cm hög. De har gått en valpkurs som har varit jättebra och där de har varit superduktiga på allt! *stolt* Så nu blir det väl en lydnadskurs tror/hoppas jag! :=)

4/3 En liten rapport från Johanna:

Kramar från Johanna och Fröken som nu väger 10,4 kg…alltså MINDRE än i början av veckan då hon vägde 10,8?!

Förresten så har hon massa svart i ena örat som hon kliar rätt ofta. Ska jag skölja med Epi-Otic som vi har hemma?

Svar: Ja det är jättebra att ha Epiotic hemma att rengöra öronen med

15/2 Nu väger Fröken 8.7kg. Fröken älskar att bita på buskar och träd (undrar vem hon har fått det ifrån? *visslar oskyldigt* Vilma hittar ju ALLTID stora pinnar som mer liknar små träd varje gång vi är i skogen som hon springer omkring och bär på…). Fröken är väldigt duktig på att först titta i ögonen innan hon får en godisbit! Kalasbra! ”Stanna kvar” och inkallning håller dem också på att träna för fullt och det går också ganska bra. Ta fram visselpipan om hon är dålig på att komma när du ropar……

29/1 Rapport från Johanna i gästboken:

Till Linda: Nej, inge mer kiss i knät, fast vi åt hamburgare i driven idag igen (blir så när man inte har nåt kök)! 

Jo hon är riktigt duktig på att förstå att det är ute man ska göra sina behov. Felfri igår och idag! 

Hon har även fått busa med mammas bichon/jappe Molly 8 månader + Henkes mammas dvärgschnauzer Lina 11 år! 

Dessutom har hon bitit min systerson 8 år i näsan och Henkes mamma i hakan så båda två fick gå härifrån med plåster… 

Till Annica: *skrattar* Figo Kaizer Junior var ju ett jättefint och passande namn!

Det lät inte skoj med -30 grader!
Fröken skakar och fryser här hemma i -15.

Till Annica: Fröken tyckte att det lät knaprigt och roligt när våran andra hund åt på sina torrkulor, så hon åt inte sin blöta mat. Då gjorde jag som vår bästa uppfödare gav till råd; att inte blötlägga maten. Så nu äter hon varje gång…mestadels liggandes dock!  Kanske du ska testa det med Figo?

KRYA på dej! 

Roligt att han är hemma nu iaf…hoppas allt går bra!
Kramar från Johanna med bus Fröken i knät.

28/1 Rapport från Johanna:

Tack Annica, och lycka till själv med Figo i morgon! Får man vara nyfiken och fråga vad KJ står för?

Här hemma har vi en rumsren valp nu…  Idag har hon gjort alla sina behov utomhus…ren tur skulle jag gissa, eller ska det vara så här lätt att skaffa en valp? 

27/1 Rapport från Johanna:

Fröken har varit riktigt duktig tycker vi här hemma! Summering av dagen: 6 bajsningar och 20 talet kissningar utomhus. Endast 3-4 kissolyckor inomhus…en bra början iaf. Hoppas det håller i sig! 

26/1 Idag så mailade Johanna och sa att Fröken hade bajsat ute 3 ggr idag! *vågen från oss* Härligt! Maja hade varit lite sur såklart mot en halvgalen valp som vill bita överallt, men eftersom att Fröken är så van vid hundar så gick hon bara undan. Sen när Maja ångrade sej och ville busa med Fröken ute i snöns så ville inte riktigt Fröken det eftersom att hon kom ju ihåg att hon kunde vara lite sur, men det går nog över efter någon dag…..
Jättekul att allt går så bra för er!
Ps. Jag kommer inte att glömma Henke när han ”kollikollade” innan ni åkte hem! *skratt* Leffe tyckte det var förnedring och jag grämde mej att jag inte hade filmat det….. *gapskratt*
Så här skrev Johanna i gästboken:

Jodå det gick jättebra att hämta Fröken… Om man bortser ifrån att mitt knä blev blött! Man får inte glömma; efter sömn kommer kiss! 
Ja, så kan det oxå ha varit… eller så kan det ha varit jag själv som blev kissnödig efter McDonalds i H-sand…för det var ju 5 min efter det som det hände… jag kanske tyckte att det var lite pinsamt att säga till Henke att det var jag, så jag skyllde på Fröken!  
Hur som helst så hade vi bara en kvart hem, så det var inte sååå farligt! 

Och den här rapporten fick jag:

Hahahahaha…nej, de fick inte plats med allt som du proppat på oss! 🙂

Jodå, Maja var som vanligt sur och grinig… 😉

Maja och Fröken var nyfikna på varandra, men när Fröken kom för nära och ville bua och bita Maja i svansen så visade hon tänder.

Fröken somnade ju 01, men vaknade till lite vid 2:30 då vi släckte teven…då försökte hon gå till Majas säng, men där fick hon se en massa tänder, så hon vände och gick och la sig i sin säng igen 🙂

Idag har Maja försökt busa lite med Fröken ute, men eftersom maja varit så sur så vet inte Fröken om hon törs, så hon tittar mest på när Maja springer runt-runt 🙂

Snart kommer rörmokaren, så nu måste vi städa lite…kram!

25/1 Johann och Henke kom hit på kvällen och hämtade Fröken men först så hade vi en trevlig fikastund. Johanna satt som ett barn med tindrande ögon och gick igenom allt som Fröken fick med sej (fast hon hade varit och tjuvkikat förut när de var här och hälsade på! *skratt*) Fröken pep lite, men sen la hon sej och sov tills de stannade i Härnösand. När de skulle käka på McDonalds så glömde Johanna bort att man ska pinka dem efter att de har sovit så Fröken pinkade helt enkelt i knät på Johanna och det for även ner på stackars Henkes hamburgare som de hade satt på golvet! Men som tur var så hade de inte så långt hem och resten av resan gick galant.

24/1 Idag så har vi vägt, knäppt kort och klippt klor för sista gången på hela gänget….

17/1 Idag har Linn och Marie knäppt kort, klippt klor, vägt och avmaskat alla valparna

10/1 Idag har Karin och Susanne , knäppt kort, klippt klor och vägt alla valparna.

3/1 -07 Idag har Karin avmaskat, klippt klor och vägt alla valparna.

2006

20/12 Klippt klor, avmaskat, ätit kulor för första gången

14/12 Klippt klor

11/12 Öppnat ögonen

6/12 Idag så har vi klippt klor och avmaskat

4/12 Nu har tassarna mörknat!

1/12 Nu har hon mörknat mycket på nosen och läpparna.

30/11 Nu väger hon också nästan sin födelsevikt (469 gram). Nosen har börjat att mörkna. Hon har tappat avelsträngen. Öronen är trekantiga och har börjat att hänga.

29/11 Föddes som tik nummer två.