Tonics dagbok

tillbaka till Tonics sida

2022

18/5 Så kom då dagen när Tonic fick somna in. Alltid lika tråkigt men det är ändå härligt att så många i den kullen har blivit gamla. Nu är de bara 3 kvar som jag hoppas får hänga med några år till. Tack för allt du bidragit med i avel och på tävlingar och tack Lena som tagit så väl hand om Tonic i alla år <3

2021

13/11 Idag fick de tid hos veterinären

12/11 När hundarna blir gamla så kommer ju ofta lite krämpor krypande. Så här skrev Lena om Tonic

2020

2/2 Jag har ju helt glömt bort att skriva att nu är Tonic pensionär sen några år tillbaka eftersom att han har blivit döv. Så tråkigt  att han inte hann bli champion i tollingjakt för han hade verkligen kapaciteten för det. Men nu tävlar Lena med Tonics dotter Melba och det går superbra och de är redan i EKL i jakten.

Några gamla  bilder på Tonic

2019

Blandade bilder
En gammal bild på Tonic som valp

2018

Blandade bilder

5/8 Lena ställde inte ut Tonic i år på specialen men däremot så hade han en avelsklass och det gick jättebra och han blev placerad som 3a med sina fina  avkommor!

2017

Blandade bilder

2016

7/8 Nu är tollarspecialen över för i år och det gick riktigt bra för Tonic. På  TJP så jobbade han på bra men tog en annan väg än vad som var tänkt så han fick ett fint 2:a pris i EKL! På utställningen så gick det också väldigt bra. Där blev han placerad som nr 3 bland seniorhanarna. Stort grattis!

4/6 Idag så var det dags för rallytävlingar igen och det gick lika bra idag. Två godkända rundor och en ny titel till Tonic som nu heter RLDN SE UCH FI UCH Hummelviksgårdens Gin and Tonic. Stort grattis!

15/5 Idag så har Tonic gjort debut i rallylydnad och det gick hur bra som helst. Ena rundan fick han 98/100p och i den andra rundan så blev det full pott! Stort grattis!

2015

Blandade bilder

december

10/9

27/8

25/7 Så underbart att höra att Tonic  idag fick ett 1:a pris i EKL TJP! Så himla glad för din skull Lena och även för min egen 😉

28/6 Idag så blev Tonic 2bhkl efter Reetu med CERT så nu är Tonic även FI CH! Grattis!

Jag skäms att jag har varit så lat att skriva i alla dagböcker…. Nåja det som har hänt sen 2012 är att nu är Lena och Tonic uppe i EKL på TJP. Det blev inga valpar på Kanadickens kennel för den tiken gick tom. Om allt går som det är tänkt så kommer det att bli några kullar på Tonic framöver. Men det är som det är med avel så vi får vänta och se 🙂

2014

Blandade bilder

11/8

29/7

25/6

24/6

2013

Blandade bilder

29/9 Dejt med Ashani, tyvärr gick hon tom 🙁

5/8

2012

Blandade bilder

10/11

5/10 Idag har Tonic startat på B-prov nästan hemma hos oss men vi fick inte se det eftersom att vi är i Finland precis den helgen…. 🙁
Det var ett jättesvårt B-prov sa både Lena och de som hon talade med där på provet. Ett tecken på att de har rätt är väl att inte en enda fick första pris av 14 startande. 5 gick till pris och då var det bara en med andra pris och med 9 st nollor så är vi superglada att Tonic gick till pris! De olika delarna på provet gick nästan ihop och det gjorde att hundarna måste vara otroligt lydiga för att klara av det. Nu är jag så dålig på att komma ihåg vad Lena sa men tror att det var att sökrutorna gick otroligt nära varandra och låg dessutom nära stranden. Parallella linjetag efter strandkanten med vilt på sidan, så var det Lena sa 😉 Mycket STOLT över er och skoj att du träffade på några Övikare som var trevliga 🙂

29/9 Nu har Tonic varit i farten och parat igen 🙂 Men det är ju inte så många kullar han har så det känns bra. Om man använder en hane för ofta så blir det ju inte så bra för rasen. Den här gången så kände jag att jag ville samarbeta med Lena på Kanadickens som har hållit på i så många år och är ärlig, ödmjuk och väldigt trevlig. Så nu håller vi tummarna att det blir många, fina, friska valpar….

30/5 Ja nu är det klart att Tonic ska para en till tik här i Sverige. Hon ska börja löpa i juni så vi håller tummar och tår att allt kommer att gå bra även denna gång.

18/5 Idag har Tonic varit på WDS och det gick bra. Han fick EXC och CK.!
Vem vet hur det hade kunnat gå om Lena hade hunnit dit i tid. Det blev otroligt jäktigt eftersom att Lena hade anmält både Elvin och Tonic och de gick samma dag. Så när Lena hade ställt Elvin så fick hon kuta iväg till en annan hall där Tonic skulle vara med och när hon kom dit så hade de redan börjat så Lena fick ingen konkurrensbedömning på Tonic men självklart så blev vi ju superglada för EXC och CK 🙂

25/3 -12 Lena ställde ut Tonic på SSRKs utställning i Sandviken. Det gick hyfsat bra. Det var en domare som nyss blivit auktoriserad på tollare och han sa att Tonic vann inte jaktklassen för att han inte hade svansen i en båge ovanför ryggen! Det stod inte ens i kritiken att han hade nån anmärkning på svansen men det är som det är med utställningar och jag tvivlar på att vi kommer att ställa för honom någon mer gång…
Tonic har parat en till tik så nu går vi i väntans tider för att se hur det kommer att gå!

2011

11/8 Nu har Tonic blivit pappa till en kull hos Sanna på Dragonflames i Finland. Det är Coco som fick 6 hanar och 1 tik! Vi önskar dem alla stort lycka till….

/7 I helgen så har Tonic startat i ökl TJP. Det gick hur bra som helst och det blev 2 st 1:a pris och uppflytt till elitklass. Så nu har Lena fått min del i Tonic och jag har bara kvar avelsrätten. Ni är bara bäst…:=)

18/6

15/6 Nu har Tonic parat sin andra tik. Det blev Coco från min vän Sannas kennel i Åbo. Så nu håller vi tummarna att det blir en fin kull valpar om 2 mån :=)

29/5

25/5 -11 Eftersom att Aaron som är Tonics pappa inte finns med i SKK att han är DNA testad för PRA så beslöt jag mej för att testa Tonic så att det ska finnas med i SKK:s hunddata. Då kändes det rätt att även testa för CEA eftersom att det är några tikar som är otestade för CEA som är intresserade av Tonic.
Det är ju alltid nervöst att gå och vänta men den här gången gick allt jättebra. Tonic har nu på papper att han är ”normal” för både PRA och CEA och det känns skönt att veta

14/5

23/3

2010

Blandadde bilder

16/12 Oj vilket strul det har varit men nu är allting löst i alla fall tror jag. Lena och jag har ju ingen koll på vad det är för krav som gäller för registrering i andra länder. Eftersom att kravet på ögonlysning är bora i Sverige så tänkte vi att då är det väl så även i Finland.  Efter att uppfödaren som har kullen hade satt in pengar för valparna så skrev vi på papperen på att Tonic var pappa till kullen och skickade tillbaka dem till uppfödaren. Då skulle han även ha kopior på HD, Artros och ögon. Då visade det sej att vi hade inte ögonlyst Tonic. Det var nämligen så att det var meningen att de skulle använda Harry i stället så han var ögonlyst och sen ändrade de sej till Tonic utan att säga vad som gällde för att få regga valparna.  Men efter en del turer hit och dit så blev i alla fall Tonic ögonlyst och det gick bara bra så han är UA!

30/10 Pami fick 8 fina, friska valpar och jag tror att några är obokade!

31/8 Idag var sista gången som flickvännen kom på besök till Tonic eftersom att husse hade en tid att passa hemma i Finland på em.. Så de kom hit redan kl 6 på morgonen eftersom att husse hade en bit att köra… Men Tonic gjorde det han skulle så det var inga problem alls. En ren naturbegåvning som sin pappa, mamma och inte minst morfar! 30/8 Det blev ett besök idag också med en hängning som resultat. Vi tog ingen tid men det var bnog ca 20 min de satt ihop idag  också.

29/8 Tänk att lille Tonic har blivit stor och vuxen och fått para en tjej! Dessutom en tollartjej! Nice.. Det gick jättebra och de satt ihop i ca 20 min. Så nu är det bara att hoppas att det blir många busiga Tonic valpar i Finland…..

alfta juni

10/6

29/5 Ja nu är det en del som har hänt här också för Lena och Tonic. De har startat två gånger på B-prov men tyvärr inte gått till pris. Men Tonic är ung så det är  ingen fara. Ni är så duktiga…. *kram*  Idag så har Tonic varit på utställning och det gick jättebra. Han vann ukl och fick CK och i bhkl så blev han 3:a. Det var en championhane som vann så han var först efter den som fick certet. Men man blir ju glad över CK också men det är ju certen man så gärna vill ha…..

13/5 Idag så gjorde Lena och Tonic debut i ökl på WT. De fick så fina poäng förra året att enligt reglerna så måste man då upp en klass. Men Tonic är ju rätt så ung (inte fyllda 2 år än) och de har inte kunnat träna dirigeringar så Lena hade inte så höga förväntningar utan skulle ta det som en träning. Det var tur det för det var bra mycket svårare än vad hon hade kunnat tro. Flera av deras rutor gick igenom andras rutor så det var mycket lukter och upptrampade spår som Tonic skulle strunta i. Både jag och Lena är väldigt nöjd i alla fall med det han gjorde. Så nu vet dem mer vad de ska träna på. Dummiesarna på ett ställe var så mycket nergrävda att det bara rök när Tonic grävde upp den ena. Tyvärr så var det bara 2 min de hade på sej så han hann inte hämta fler men han fattade vad han skulle göra i alla fall…..  Så himla skönt att Lena och Tonic blev ett så bra team med tanke på att det inte var Tonic som Lena ville ha från början… :=)9/5 Idag så kom äntligen Tonics HD och ED besked…. Herre gud vad vi har väntat och våndats eftersom att det är ju länge sen som jag fick reda på vad Elektra hade och de blev ju röntgade samma dag. Men allt var helt underbart bra för han hade A/A höfter och armbågar UA! Så himla skönt för både mej och Lena…. Kram till er!

8/5 -10 Idag så fick jag ett enormt glädjande besked ifrån Lena när hon glatt ringde och sa att Tonic hade blivit uppflyttad från apellen…. Så himla bra gjort av dem. Nu är det bara att kämpa på med lägre och sen högre så är ni i eliten! *flin*

2009

Bild från 2009

6/6 Oj vilken lycka idag när Tonic tog sitt första cert och blev BIR på SSRK utställningen i Härnösand. Så otroligt underbart skojigt när det går bra för ens valpköpare. Så otroligt enkelt att glädjas åt dem när de är glada för att det har gått bra på en tävling eller ett prov.

1/6 Underbart skojigt att Lena och Tonic blev BIS-3 i vuxenklassen men inoff i helgen! Skítskoj! Det som är ännu mer skojigt är ju att Tonic var med på ett WT och fick ihop fina 81/100 poäng bara 10 mån gammal och dessutom fick pris som bästa hund på en station! Keep up the good work!

21/5

27/4 Igår så var Lena och Tonic på kurs hos Susanna Hallgren tillsammans med ett gäng andra tollare. Lena sa att det hade gått jättebra med alla övningarna! Så jag blev så stolt över dem båda två. Men det hände ett missöde….
Stackars Tonic blev anfallen av en död and! Den ramlade ner i huvudet på honom så han blev lite rädd för den och det kan man ju förstå….  Jag menar tänk er scenariot: Tonic springer fram till en stor sten där det ligger en and ovanpå. Han greppar anden men gliiiider ner för stenen och tappar greppet om anden som när Tonic har landat nedanför stenen får anden i huvudet!  Jag menar att man kan ju förstå att han blev häpen och att Susanna log som såg alltihopa! Det ska vara jag eller Lena som får till en sån grej….  Men keep up the good work och ge dej på pippin med full kraft nästa gång så att det inte kan bli en attack! *skratt*  Annars så var det skoj att höra att Tonic tog all fågel spontant (även anden, det var efter överfallet som den blev läbbig…), skötte markeringarna och innesbilderna jättebra och likadant söket.  Ska bli hur skoj som helst att höra hur det kommer att gå för honom på WT. Men Lena den här gången får du allt se till att du håller dej frisk så att det inte blir som på Harrys WT! :=)

19/4

17/4

25/1

16/1 -09 Lena låter ju Tonic följa med på alla Harrys träningar så han får se och lära mycket av morfar. Lite coolt att ha morfar och barnbarn hos samma ägare tycker jag!
Lena är i alla fall jättenöjd med hur villig Tonic är att lära sej saker och hans temperament.
De har börjat jaktträningen och lite lydnad och spår så det verkar lovande. Själv hoppas jag ju att det ska bli en till TJH såklart eftersom att Hummelvikarna har ju ingen som blivit det än…
Lena tänk på alla poäng som du får om han blir TJH! *skratt*

januari

2008
21/8 Idag så har jag avmaskat, klippt klor, vägt och tagit nya bilder

14/8 Klippt klor. vägt och tagit nya veckobilder

7/8 Avmaskat, klippt klor och tagit 4 veckors bilder

24/7 Avmaskat, klippt klor och tagit 2 veckors bilder

20/7 Fått hängöron

19/7 Nu har han börjat att öppna ögonen!

14/7 Börjat att mörkna på nosen

11/7 Tappat navelsträngen

10/7 Föddes 05.50 och vägde då 256 gr