Perry dagbok

tillbaka till Perrys sida

2022

2/9 Idag så fick Maria svar från veterinären om hur det var med finaste Perry. Så här skrev dem:

Perry har varit inne för utredning och efter undersökningarna togs beslutet att han skulle få somna in. 

Blodproverna som hade tagits visade att Perry hade hypotyreos (underproduktion av sköldkörtelhormon). Hypotyreos kan behandlas medicinskt. Elektrolyter och kortisol såg bra ut.

CT undersökningen kördes och sparades innan ultraljudet genomfördes för att inte störa undersökning av knölen på höger sida buk då den också skulle provtas. Ingen debitering har tagits ut för den undersökningen då beslutet baserades på ultraljudsundersökningen och stickproven från knölarna. 

Knölen vid förhuden var ett mastocytom (mast cell tumör). Mast celler kan variera i malignitetsgrad och för att veta vilken grad tumören har så behöver man operera bort knölen med marginal om 3cm för att vara mer säker på att inte knölen kommer tillbaka. Det misstänks att knölen har växt fort då du själv inte upptäckt den tidigare och den nu hade samma storlek som en stor vindruva. Snabbväxande tumörer misstänks vara mer maligna. Det skulle vara en omfattande operation då tumören är dumt placerad och inte finns mycket marginal. I princip hade hela förhuden hade behövt opererats bort och någon slags rekonstruktion av förhuden hade behövt genomföras. 

Knölen på höger sida buk provtogs flera gånger för att försöka få ett så representativt prov som möjligt på djupet. Trots detta var proven cellfattiga och det var mycket blod som kom ut. Det går inte att utesluta malign tumör. En del maligna tumörer är cellfattiga så som hemangiosarcom. Det kan också vara en annan typ av tumör i grund och botten så som ett mastocytom. För att helt ha kunnat veta så hade man behövt operera bort knölen och skicka den för analys som är mer tillförlitligt än enbart stickprover. 

Ultraljudet av buken visade två förändringar i mjälten, båda ca. 1-1,5cm i diameter med ett invasivt uttryck. Med invasivt menas tecken på att förändringen invarderar vävnaden och kan vara ett tecken på malignitet jämfört med jämna och väl avgränsade förändringar. Mast cell tumörer brukar kunna spridas till mjälten. För att veta vad det är för förändring i mjälten hade den behövt opereras bort och skickas för analys. Knölen på höger sida buk ultraljudades också och hade också ett invasivt utseende jämfört med hur ett lipom (fettknöl) brukar se ut. Det fanns mycket fickor med blod och väldigt oregelbunden vävnad. Djupet var 8 cm och misstänks att tumören satt fast i bukväggen. 

Det mest sannolika är att Perry hade en malign mast cell tumör som växt väldigt fort på höger sida buk och som spridit sig till förhuden och mjälten. Andra organ så som lever, benmärg och lymfknutor kan också bli påverkade av denna typ av tumör. Detta går inte att bekräfta till 100% då mer provtagningar hade behövt göras men det hade inte påverkat Perrys prognos och det rätta beslutet var att låta honom somna in. 
Ta hand om dig!
Leg. Veterinär Ellen Vestberg
Veterinärhuset Sundsvall Evidensia

31/8 Idag så var ju Maria och Perry in för att göra CT röntgen. Maria fick lämna Perry på morgon och hade en hemsk känsla i magen. Tyvärr så hade Maria helt rätt i sin känsla. Så här skrev Maria:

Perry är borta nu. Bägge tumörerna var elakartade och den första knölen var enorm. Spridning till mjälten. Även fel på sköldkörteln. De fick tillåtelse att inte väcka upp honom 😞❤ Perry jobbade hela kvällen igår med att apportera skor 🧡 I samband med att jag upptäckte knölen så blev han ju också förändrad. Men jobba med skor slutade han aldrig med. Det är så tungt nu men samtidigt är man lättad. Vi fick en sån fin sommar 🥰 Jag har inte kunnat gå långt med Perry sedan i våras… Vet sa idag att den första knölen var superstor och hade som tentakler ut, plus att den hade blodfyllda fickor. Förmodligen fick de inte med annat än fettceller första gången när de tog prover från den första knölen. Vet provade två stick i juni men var ju ändå osäker så det var därför hon bokade scanningen. Här är sista bilden på Perry och man ser i ögonen att han inte är vanliga Perry

Jag igen: Det här är så otroligt jobbigt för mej att Maria har haft 2 hundar från oss som inte har blivit gamla utan har blivit sjuka i förtid. Maria du ska veta att du är en fantastisk människa, vän, hundförare och allt annat. Så otroligt duktig och du har verkligen fått fram det allra bästa ur Perry. Jag är så tacksam att du ville ha honom och om du vill ha Qlura så får du  gärna ta henne, eller låna henne eller göra vad som passar dej bäst. Vi tänker så mycket på er. Massor med kramar från oss och Perry kommer alltid att finnas med oss och nu får han vara med Elektra och alla de andra och äta precis så mycket han vill <3

30/8 Idag ringde Maria efter vet besöket och sa att de hade inte gjort så mycket idag. Vet hade kollat på den nya knölen men de kom överens om att ta prov från den i morgon när han ska in och göra röntgen. Klokt att inte stressa Perry i onödan eftersom att han inte tycker att veterinärer är det bästa som finns. 
Jag håller alla tummar jag kan för att det ska visa att det är nåt behandlingsbart i morgon <3

29/8 Från Maria: Jag har nyss hittat fler knölar på Perry 😥 Skulle Borsta honom lite inför veterinärbesöket imorgon. Den här knölen är på snoppen, en stor längst fram typ, helt rund ca 1.5 cm. 

26/8 Perry var jättedålig igår men bättre idag. Igår vinglade han till och med. Jättejobbigt att se. Ville inte gå, inte dricka eller äta. Jag matade i honom Korv för salt, Mariekex för socker och sedan drack han. Nu dricker han självmant och äter bra. Inte vinglig heller. Så skumt detta. Igår var jag nära att åka in och låta han få slippa. Är orolig att det växer nåt inuti. Ögonen var helt glasartade igår. Idag mycket bättre. Inte toppen men bättre

24/8 Hej Maria, 
Provsvaret på analysen som skickades till UDS inom Tollarprojektet, ANA har kommit. Perry är negativ. Bifogar svaret. 

’Med vänliga hälsningar.  
Evelina Claesson
Leg. Biomedicinsk analytiker 
Veterinärhuset Sundsvall Evidensia

Provtagningsdatum 2022-08-15 Förvaring: ej angivet
Ankomstdatum: 2022-08-16 Skickat datum:
Analys Resultat Enhet Referensintervall
Ankomstregistrering Provet har
ankommit
Analys Resultat Enhet Referensintervall
S-ANA (antinukleära antikroppar) negativ
Positivt svar talar för systemisk reumatisk autoimmun sjukdom. Tillfälligt positivt
resultat kan förekomma i enstaka fall. I de fall den kliniska bilden inte tydligt
svarar för en systemisk autoimmun sjukdom bör nytt prov tas efter 2-3 månader.
Negativt resultat utesluter inte en autoimmun process.
Orginal skickad till: FO-ANA/Helen Hamlin,

22/8 Perrys nos är bättre och han känns svalare nu. Sval runt munnen och nosen. Detta var för några dagar sedan. Nu är nosen blöt och fin bara krustor längst upp. Kissprovet ska tas om nästa vecka och då även komplettera med blodprover ang hormonellt. Men Perry mår bättre och kissar och dricker mindre. Vanliga blodstatus togs först och det var bra

15/8 Och till slut så får Maria svar av Malin

Hej Maria,

Bra att ni tog ett ANA-prov, det provet analyseras en gång per vecka (ibland varannan vecka nu under sommaren) så det tar några dagar att få svar. Det kan vara så att problemen är orelaterade till varandra men det kan också vara så att några av dem hänger ihop. Hundar med tollarsjuka kan ibland ha hudaffektion också, alltså problem med hudutslag eller liknande. Men man får ta ett steg i taget och utreda möjliga diagnoser en i taget. Vi får se vad ANA visar.

Hälsningar Malin

Jag skrev 15/8

Hej Malin,

Jag fick inte mailet utan bara Maria men det var tur för det kom precis innan hon skulle in till vet 😀
Nej inget ANA har tagits på honom tidigare
Perry känns även varm utan att han har feber
I torsdags hade han ont och ville inte gå på promenad för han verkade ha ont i lederna 
Perry ska ju ta en CT röntgen i slutet av aug och då kan de ta biopsi på knölen
Idag togs blodprover och urinprov 
Perrys mamma heter Gioia och hon har inte lämnat några sjuka avkommor men hans mormor Eliska har lämnat flera med autoimmuna sjukdomar
Tyvärr glömde jag bort att fylla i enkäten om tollarsjuka för vi hade valpar 😢Har jag glömt nåt så får Maria komplettera
 
Hälsningar 
Carina 

Maria skrev 15/8

Hej Malin, 

Vad bra att Perry ska få hjälp av er.
Jag har varit till veterinären (Veterinärhuset Evidensia Sundvall) idag och tagit de blodprover som ni vill ha.
De tog inget prov på nosen då det krävs sedering och det ska ev ske i samband med ct scanningen för knölen den 31 aug.
Perry har haft som jag tolkar det, värk i benen någonstans. I torsdags ville han inte gå I trappor och var loj på promenaden.
Det har varit såna dagar ibland.
Perry reagerade på böjprov bak och enl. Vet har han ont i ryggen.
I september 2021 höft och ryggröntgades Perry på djursjukhuset Sundsvall. Detta pga smärta i höger bakben. Perry skrek när han hoppade in I bilen. Diagnosen då var sträckt iliopsoas.
Hoppas att vi gemensamt kan komma närmare vad Perry har för fel. Det kan ju såklart vara helt oberoende diagnoser, knölen, värken och nosen.

Jag fick svar av Malin Nilsson 15/8

Hej Carina och Maria

Jag heter Malin och är veterinär och doktorand i tollarprojektet. Helene är en av mina handledare och hon vidarebefordrade ditt mejl till mig. Vi brukar hjälpas åt att svara på frågor.
Jag får börja med att beklaga att Marias hund är sjuk. Har det analyserats något ANA på denna hund? Om inte så skickar jag med en remiss som ni kan ge till veterinären vid nästa besök. Provet blir gratis om ni använder remissen. Det låter klokt att gå vidare så som veterinären föreslår.
Om jag förstår rätt så är problemet nosen och knölen eller finns det ytterligare sjukdomstecken?

Hälsningar Malin

Malin Nilsson Doktorand Leg. veterinär
Steg 1 specialist i hundens och kattens sjukdomar
Universitetsdjursjukhuset, SLU

Så här skrev jag till Helene Hamlin 5/8

Hej Helene och teamet bakom tollarsjukeforskningen,
 
Jag har fött upp en hund, Hummelviksgårdens Platypus Perry
5/8 Idag så ringde Maria och berättade att Perrys nos är ännu mer narig och nu även sårig. Både jag och Maria tycker att det känns som att det är nåt bakomliggande som gör att Perry får alla de här konstigheterna. Skiktröntgen är bokad och de kommer de även att ta en biposi. Preliminär diagnos är lipom
Nosbilden är från idag
29/7 Idag ringde Maria igen om Perrys ”knöl”. Den har under några veckor varit likadan som när hon upptäckte den. Men för nån dag sen så kände Maria att den hade blivit väldigt mycket större. Maria har ju såklart kollat Perry om han är på nåt annat vis eller om han ändrat nåt beteende. Perry vill inte lika gärna ligga på rygg, nosen är lite narig och lite varmare men annars är han som vanligt. Han rör sej som vanligt. Maria hade ringt veterinären men det var en månads väntetid så Maria tänkte ta en jourtid till veckan. Jag tyckte att hon skulle ta en jourtid idag så att inte hela helgen skulle gå åt till att grubbla vad som kan vara fel. Men Maria stod på sej och det är helt ok
Efter några timmar så ringde Maria igen. Hennes kloka dotter Sara tyckte som jag att de skulle kolla det idag och så gjorde dem. Veterinären blev förvånad över hur stor den var. Vet tog 2 prover med en nål som båda visade på fettceller. De tog även en blodanalys som visade att alla värden var helt normala. Så skönt att höra. Så nu är planen att veterinären kollar med Folksam om att göra en skiktröntgen. Den kostar 15 000:- så man måste ha ok från försäkringsbolaget om man ska få ut det på försäkringen. Då kommer de även att ta en biopsi så att vi får veta vad det är.
Jag tycker att det känns jätteskönt att de inte har hittat nåt på blodproverna
ca 8/7 Maria ringde och ville bara berätta att det är nåt märkligt med världens bästa Perry. I förrgår så borstade Maria igenom hela Perry utan några konstigheter. Några dagar senare så känner Maria en konstig grej på Perry. Det är inte en vanlig knöl utan den ser mer ut som en lårkaka, alltså platt, mjuk och stor som en handflata. Väldigt märkligt att den kom så fort. Maria känner inte att det är nåt akut utan hon avvaktar eftersom att Perrys allmäntillstånd är precis som vanligt. 

—————————–

Marias förra hund, en tollare blev akut sjuk och det visade sej att han hade cancer fulla magen men hans nos var typ som Perrys. Maria tror att den förra hunden även visade positivt på ANA provet så därför undrar vi om det här kan vara nåt autoimmunt?Har ni nån ide vad det kan vara eller vad Maria ska be om att göra för prover vid nästa besök?
Jag skäms som en hund att jag missade att fylla i  om tollarsjukeformuläret. Tänkte vänta tills jag hade lite lugnare runt mej men så fick jag en blandraskull helt otippat och sen glömde jag helt bort detTänkte nämligen fylla i alla hundar jag fött upp som jag vet varit sjuka så det hade ju tagit lite tid  
Undrar ni över nåt så är det bara att ringa eller maila 
Hur går det med forskningen? Får ni nån ordning på all information och arvsgången om tollarsjukan?

Hälsningar

Carina Sundberg, Hummelviksgårdens kennel

13/8 Tur att Perry inte är så dålig att han inte kan åka till Stockholm och mingla <3 Maria tycker att Perry verkar vara lite stel så det känns bra att han ska kollas på måndag….

9/8 På måndag 15/8 ska jag ta och kolla om Perry har nåt autoimmunt, eftersom att han har sårig nos, varm och sjukdom och även knölen. Så svar skickas till Helene Hamlin på Ultuna 🙂

5/8 Glömde skriva i fredags att han har hoppat över ett mål mat och sen var han väldigt törstig och kissade mycket förra veckan men nu har det blivit mer normalt. Perry är ju nästan alltid överviktig och väldigt svår att få ner i vikt. 

29/7 Idag ringde Maria igen om Perrys ”knöl”. Den har under några veckor varit likadan som när hon upptäckte den. Men för nån dag sen så kände Maria att den hade blivit väldigt mycket större. Maria har ju såklart kollat Perry om han är på nåt annat vis eller om han ändrat nåt beteende. Perry vill inte lika gärna ligga på rygg, nosen är lite narig och lite varmare men annars är han som vanligt. Han rör sej som vanligt. Maria hade ringt veterinären men det var en månads väntetid så Maria tänkte ta en jourtid till veckan. Jag tyckte att hon skulle ta en jourtid idag så att inte hela helgen skulle gå åt till att grubbla vad som kan vara fel. Men Maria stod på sej och det är helt ok
Efter några timmar så ringde Maria igen. Hennes kloka dotter Sara tyckte som jag att de skulle kolla det idag och så gjorde dem. Veterinären blev förvånad över hur stor den var. Vet tog 2 prover med en nål som båda visade på fettceller. De tog även en blodanalys som visade att alla värden var helt normala. Så skönt att höra. Så nu är planen att veterinären kollar med Folksam om att göra en skiktröntgen. Den kostar 15 000:- så man måste ha ok från försäkringsbolaget om man ska få ut det på försäkringen. Då kommer de även att ta en biopsi så att vi får veta vad det är. 
Jag tycker att det känns jätteskönt att de inte har hittat nåt på blodproverna

ca 8/7 Maria ringde och ville bara berätta att det är nåt märkligt med världens bästa Perry. I förrgår så borstade Maria igenom hela Perry utan några konstigheter. Några dagar senare så känner Maria en konstig grej på Perry. Det är inte en vanlig knöl utan den ser mer ut som en lårkaka, alltså platt, mjuk och stor som en handflata. Väldigt märkligt att den kom så fort. Maria känner inte att det är nåt akut utan hon avvaktar eftersom att Perrys allmäntillstånd är precis som vanligt. 

2021

22/12 Idag så har jag fått julkort från världens bästa Perry <3

10/11 Idag har Perry varit till fysioterapeut och fått massage och laser. Vi får väl se om Maria fortsätter att gå dit eller om hon masserar själv och håller koll på hur Perry beter sej. Väldigt skönt att det inte är nåt fel i ryggen eller i höfterna på Perry utan enbart i musklerna.

5/11 Alltså Perry somnade inom 2 minuter på den lugnade sprutan 😨😨 så himla nervös nu…fick ta in vet igen 😅 orolig matte. Han andas bra i varjefall. Nu har dom rullat iväg med honom till röntgen. Han är tillbaka men har svårt att vakna 😨 Perry fick sprutan för 25 min sedan… De brukar vakna till efter några minuter. Men han har viftat på svansen. Inget fel i ryggen! 👍👏👏 Veterinären röntgade även höfterna, de såg jättefina ut. En veterinär får ju inte säga vilken bokstav men det lät som att hon  tyckte att de såg riktigt bra ut. Det känns ju jättebra och eftersom att ingen i kullen ska gå vidare i avel så gör det ju mindre att han inte är röntgad officiellt.
Ingen artros och det känns ju superbra eftersom att han är ju 7 år och är ju lite för tung emellanåt.
Nu blir det rehab för muskelskada. 
Hans diagnos är Iliopsoas

Nu är vi hemma igen
 
 
Bra va? Perry är fortfarande trött 🥺Läpparna bara hänger… Men han kan tigga så han är nog snart på gång 🥰
 
Min kommentar: Så här i efterhand så är jag så glad att jag inte övertalade Maria att röntga Perry. För tydligen så är han, som Maria hade en magkänssla om, känslig för sömnmedel. Det tog väldigt lång tid för honom att bli riktigt vaken och han somnade direkt när de gav sprutan.
Jag är så otroligt glad att det satt i mjukdelarna och inte i ryggen (som jag trodde) eller i höfterna. Lycka till nu med rehaben <3
 
17/10 Jag fick några nya bilder på Perry idag 🙂 Finns fler i hans galleri

14/10 Jättebra veterinärbesök idag. Hon fick fram smärta. Lårmuskel som smärtar. Inre lårmuskel mot ljumsken.Kan vara bara det eller så orsakar ryggen att han har så spända muskler. Så v44 blir det ryggröntgen så jag får veta. Skönt att hon fick fram nåt. Känns bra. Idag så fick jag en ortoped så det känns bra

10/10 Nytrimmad Perry 🙂

30/9 skrek jättemycket när han hoppade in i bilen. Blev som förlamad höger bak. Skakade och var rädd i ca 10 min. Stödde ej på höger bak. Fick akuttid hos vet. Lugn i bilen, inga problem hos vet. Undersökningen visade ingenting. Perry är jättelåg och vill bara ligga. Helt lugn. Har tid till vet kl. 16. Hoppas de tar prover nu.

29/9 Fick akuttid hos vet men de hittade inget speciellt. Eventuellt has eller patella.

28/9 skrek igen när han hoppade in i bilen, började med ramp

27/9 skrek när han hoppade in i bilen

26/6 Perry önskar glad midsommar 🙂

2020

30/10 Idag fick jag följa med Natali ner till Njurunda och det var superkul och ännu mer kul eftersom att Maria och Perry också skulle tävla. Det var första rallytävlingen på flera år och Perry var supertaggaad! Perry var så taggad att han såg inte hindret på första rundan, gulle-Perry <3 Jag tycker att det såg trevligt ut och Perry var verkligen superglad <3 Hoppas ni startar snart igen 🙂

27/9 Idag så fick jag så fina höstbilder av Maria på finaste Perry <3

3/9 Igår så fick jag så fina höstbilder av Maria på Perry <3

13/8 Idag så  fick jag ett härligt meddelande av Maria. Hon berättade att Perry hade tagit ett till diplom i nosework. Den här gången TEM utomhus! Så glad och stolt att ni är så duktiga och ett så bra team tillsammans <3

8/8 Nu är Perry nere i Stockholm på semester med sin familj. De verkar ha det hur bra som helst i det fina vädret <3

21/7

10/6 Idag så fick jag fler fina bilder på snygg-Perry <3

1-12/5 Maria kämpar på att banta Perry och det är härligt att det ger så bra resultat  men synd att det inte finns några utställningar att åka på 🙂

28/4 Maria säger att hon har en collie numera 😉 Maria hälsar att nu  väger Perry under 25kg och dessutom fäller päls, men det kan man ju inte tro 😉 Perry är inte tjock utan bara kraftig  hahahhaa

23/2 Här går det undan! Knappt jag hinner uppdatera duktiga Perry! Full pott idag igen så det är verkligen superkul att ni är i toppform nu <3 Stort grattis och massor av kramar <3

16/2 Idag så fick jag härliga nyheter från Maria! De hade varit och tävlat i nosework och fick full pott, dvs diplom! 100p och stort grattis till er båda 🙂

2019

oktober

4/8 Perry fortsätter att äga! Idag så var Perry på utställning till Svenstavik. Det gick hur bra som helst. Det här är verkligen Perry och Marias år. Idag så fick han NORDIC-CERT och BIR! Heja, heja, nu får ni åka på turne och ta fler nordic-cert så att han får det championatet också 🙂 Massor med kramar från oss <3

17/6 Idag så var det dax för en NW tävling igen. Idag så gick det mindre bra

28/5 De fortsätter att tävla i full fart framåt! Idag så åkte Perry ner till Hudik och tävlade lydnad. Det gick superbra och de vann på finfina 186p och fick därmed även en ny titel LD Startklass

19/5 Perry fortsätter att äga! Idag så var Perry på utställning igen och blev BIR igen! Massor med kramar från oss <3

9/5 Idag så var Maria och Perry iväg och tävlade NW. Det gick jättebra och de fick ihop 75p!

21/4 Idag så var det SSRK utställning och där fick Perry slätt EXC, men det gör inget för det gick ju så bra igår.

20/4 Idag så var på SE V-19 i Sundsvall. Det gick hur bra som helst och Perry  vann ökl med CK! I bhkl så fick han CERT och blev därmed SE U(u)CH! Vilken otroligt bra utställning att bli champion på! Jättestort grattis finaste Maria och Perry <3

13/1 Idag så har Perry  och Maria tävlat i NW inomhussök och det gick jättebra och de fick 75/100p Bra jobbat!

2018

Blandade bilder

18/11 Perry har både idag och igår varit på SSRK utställning i Frösön. Det gick jättebra och Perry fick EXC och fin kritik båda dagarna. Extra roligt eftersom att så många fick VG. Prry fick inga CK för han var för tjock så nu ska Maria banta ner honom till nästa utställning 🙂

20/10 Idag har Perry och Maria tävlat i lydnad. Det gick hur bra som helst och de fick 192p i första starten och 180.5p i den andra starten. Helt sjukt bra och nu fattas bara ett uppflyttningsresultat så får de en ny titel 😉 Vi håller tummarna att det går lika bra nästa gång

6/10 Idag så har Perry varit på utställning men domaren gillade inte Perrys  steg så det blev ett VG men jag tycker att Perry är sjukt snygg 🙂

20/4

15/4 Idag så har Maria och Perry tävlat i NW igen och fick återigen 100p och därmed ett diplomi klass 1 så nu får han inte fortsätta i 1 utan måste fortsätta i NW2

14/4 Efter att ha haft ett uppehåll så har nu Maria och Perry startat igen i NW och det gick superbra och de fick finfina 100p. Ni är grymma 🙂

13/2

2017

Lite reklam med Perry

19/11

7/10  Idag så har Perry varit på utställning. Den här domaren tyckte  varken om Sessan eller Perry så båda fick fin kritik men VG. Tycker det är så tråkigt att det tar tid för finaste Perry att få sista certet så att han kan få bli champion 😉

17/9 Idag så har Perry tävlat i NW igen. Det gick jättebra på alla utom behållarsöket där han nollade. Men nästa gång så blir det full pott!

2/9

27/8 Idag så har Perry genomfört FB-R.  Så roligt att äntligen få se hur det går till så det här ska vi absolut fortsätta med 🙂

30/7

juni

11/6 Idag så var det bästa Hans Almgren som dömde tollarna och det gick hur bra som helst 🙂 Perry fick CK och CERT så nu fattas det bara ett CERT tills han blir champion! Stort grattis!

10/6 Idag så var Maria och Sara på utställning här i Övik med Perry. Det gick sådär och han fick ett VG. Sen kom de hit och hälsade på valparna så det var superskoj!

13/5 Idag så har Maria och Perry tävlat i nosework ochdet gick superbra! 100p,1xSSE (särskilt samspelt ekipage) och fick plac 9/50. Superskoj så två st NW1 till och sen blir det uppflytt 🙂

9/5

6/5 Idag så har Maria och Perry tävlat i rallylydnad och det slutade med att Perry fick sin första titel 🙂 Nu heter han RLDN Hummelviksgårdens Platypus Perry! Grattis från oss!

april

14-15/4 Perry har tävlat i NW igen i dagarna två och fick full pott båa dagarna dvs 100p! Ni är grymma som team <3

12/3

18/2 Nu har Maria och Perry varit ute i vänstervarv igen och det gick bra. De fick HP och BIR men domaren tyckte att Perry såg stressad ut och att han hade lite kort steg. Det håller både jag och Maria med om eftersom att han blir stressad/övertaggad när han är inne i ringen

13/2

2016

23/12

20/12

2/12

27/11

blandade november

27/11

19/11 Idag så var Maria och Perry på en inoff utställning igen. Den här hade bra domare så det var skoj. Patric Ragnarsson gav Perry HP och BIR och sen blev han även BIG-2 så det var så skoj att höra! Stort grattis!

blandade oktober

31/10

18/10 Från Maria:
Lite vila i skogen är också bra ibland. Perry slog en kullerbytta bland riset så jag fick hjärtat i halsgropen. Det går för fort ibland.

15/10 Idag så var det dags för vänstervarv igen och det gick jättebra! Han skötte sej bra men var kanske liiiiiteför entusiastisk så där håller jag med domaren men han är ju alltid så glad 🙂 Han fick CK och blev 3 bhkl så de var ju superskoj! Grattis .)

2/10 Idag så har Perry gjort debut i rallylydnad. Första rundan var han lite smågalen och alldeles för glad men andra rundan så fick han ett kvalificerat resultat. Härligt att ni har kommit igång 🙂

blandade bilder

27/9

25/9

15/9  Titta här vem som är  med i  Apportören:)

10/9

blandade augusti

27/8

19/8

11/8

7/8 Idag så har Perry tävlat i nosework igen och det gick jättebra. Han blev 4/21! Det ska bli så roligt att se hur det kommer att gå nästa år när det är ett officiellt prov.

6/8

23/6

10/6

5/6 Idag så gick det sämre för Perry. Han fick G! Det kan  jag inte hålla med om att han ska ha. VG kan ju de flesta hundar få för att de inte är i domarens smak men G tycker jag inte att en normal hund ska ha.

4/6 Idag så hade vi en härlig dag tillsammans. Ännu roligare var att alla Hummelvikarna fick EXC!

22/5 Idag så var Maria och Perry på utställning igen. Idag gick det mindre bra men jag är inte förvånad för jag talade om för Maria att det var den domaren som gav Fixa ett VG med förklaringen att hon var så ung????? Det spelar väl ingen roll hur gammal en hund är man ska väl bedöma hur hunden ser ut och inget annat? Men det sa hon inte om Perry utan han fick bra kritik men att han hade kort steg och det är nåt som alla domarna varit överens om att han har haft bra steg så det är inget jag tänker lägga så mycket vikt på mer än att säga till mina valpköpare att spara pengarna till nånting annat. Det var ingen tollare som fick CK idag

18/5 Man blir så trött på en del hundar och deras ägare. Från Maria:
Nä! Idag när vi tränade apportering i skogen kommer en boxerhane och hoppar på Perry.
Tyvärr ropar jag in Perry som kommer till mig och boxern kommer då bakifrån till Perry. Så tråkigt. Perry la sig direkt uppochner men boxern var tvungen att vråla och trycka ner honom. Perry svarade tillslut upp och blev räddare. Tillslut kom boxerns ägare och kunde lyfta av boxern av Perry som då kryper iväg. Som tur var så tycks Perry ha skakat av sig händelsen men det vet man ju först senare egentligen. Suck.

16/5

15/5

14/5

8/5 det var dubbelutställning så Maria och Perry var ut idag också och visade upp sej! Det gick ännu bättre idag  för idag så fick dem HP BIR BIG-2! Perry var lugn som en filbunke, var stilla när domaren skulle kolla på tänderna och känna igenom honom. Det kan ha berott på att det var 30 grader ute så att han var helt utmattad hahahhaha Grattis än en gång 🙂

7/5 Idag så har Maria  och Perry varit ute på utställning igen. Det gick superbra och de blev till slut BIG-3! Men idag så var han busig som bara den. Tur att det var en domare som gillade glada hundar!
Maria har gått en handlerkurs för Moa Persson men det hjälpte inte idag 😉

7/5

5/5

22/4

9/4 Jag är så himla glad att Perry fick ner sina kulor till slut för idag så har han visat att han även håller på officiella utställningar för han tog  CERT och blev BIR! Jättestort grattis Maria, jag är så himla glad för din skull 🙂

29/3

25/3 Idag så har Maria och Perry klarat steg i Nosework! De blev 3 på provet och hade säkert kunna bli 2 om Maria hade litat lite mer på världens snabbaste Perry 🙂

20/2  Perry och Maria går från klarhet till klarhet och blev BIR även idag. Det är så himla roligt att se dem tillsammans 🙂 Heja, heja till er båda två 🙂

30/1 Idag så var det en inoff igen där vi träffade Maria och Perry. Perry är så busig och full av energi men Maria har lyckats lära även honom att koppla av, precis som med Kipper. Perry sopade banan med Buddy och blev BIR!

9/1

2015

29/12

19/12

9/12

2/12

5/11

blandade oktober

13/10

10/10

5/10

19/9

1/9

blandade augusti

17/8

13/8

19/7

10/7

4/7

blandade juni

17/6

14/6

6/6

4/6

2/6

29/5

27/5

26/5

19/5

17/5

11/5

8/5

7/5

3/5

2/5

27/4

24/4

20/4

15/4

14/4

11/4 Bilåkningsträning 🙂

10/4 Den första dagen hemma

20/3 Dagen V som i valpval! Äntligen så kom dagen när Maria skulle kolla vilken av valparna som hon tyckte passade bäst till det hon vill jobba med tillsammans med sin hund.
Jag och Sara K har ju sagt hela tiden att vi tror att Maria kommer att välja hanen men Maria hade bestämt sej för att ha ett öppet sinne och välja den hon kände skulle passa henne bäst. Efter första delen av hennes test så blev jag väldigt förvånad för jag var nästan säker på att hon skulle välja grön.
Efter den andra delen så var det ingen tvekan om att det var Perry hon ville ha. Han kampade mycket, var självsäker, trygg och var den enda som klev upp på skivan som är under vardagsrumsbordet. Det fick Maria att glatt utbrista: Men han är ju en räddningshund 🙂

Idag så har vi även fotat, vägt och klippt klor på alla valparna. Det gick bara finemang såklart

14/3 Idag är valparna 4v och en dag. De äter bra med uppblötta kulor. Hitintills har de fått kulor 3ggr/dag men nu ska de få 4ggr/dag. Det funkar redan rätt bra med att de kommer när man visslar i visselpipan.
Idag har vi fotat, klippt klor, avmaskat och vägt dem allihopa.
När Maria var hit idag så kände hon att blå tik var inget för henne så jag frågade Johanna om hon var intresserad och det var hon 🙂

13/3 Igår var det än en gång fredagen 13/3 Valparna föddes ju också på en fredag som var den 13:e  🙂 Vi tog även fram en stor tunnel som de får ha i köket.
Sara, Johanna och en kompis kom och hälsade på idag. Johanna sökte sej direkt till Blå och det kändes så bra för de klickade direkt 🙂

6/3 Idag så är valparna 3 veckor och de har fått klorna klippta och fått smaka några kulor

28/2 Idag så har vi avmaskat och klippt klor på dem alla

27/2 Nu går alla valparna omkring

22/2 Nu har han fått en glipa och börjat att öppna ögonen, flera svarta trampdynor

21/2 Nu väger dunderklumpwn 947gram 🙂 Jag har även börjat att se att han har inget emot att ligga själv, så han blir nog en ganska självständig herre.

20/2 Nu har killen fått hängöron 🙂

17/2 Idag så har jag bytt halsband på dem allihopa eftersom att de växer så mycket. Det är så skönt att se att alla mår bra och blir tjocka och glada.

14/2 Idag har killen tappat navelsträngen och börjat att få en sotig nos

13/2 -15 Äntligen så är dagen här när vi ska få Gioias sista kull.