P-kull valpdagbok

tillbaka till P-kullens sida

10/4 För första gången sen jag började som uppfödare 2002 har alla valpköparna kommit samma dag som valparna fyller 8 veckor och hämtar dem. Så roligt att alla är så glada och förväntasfulla inför kommande strapatser med sina rödskallar.9/4 Idag var vi iväg till djursjukhuset för att veterinärbesikta, vaccinera och chippa valparna. Moa fick också följa med och blev chippad men henne väntar vi med att besikta tills vi vet om hon ska vara kvar eller om vi ska sälja henne. Allt gick bara bra med valparna och personalen blev charmade av att Moa trodde att hon var en tollare. Valparna var galet busiga och höll på att bita på kabeln som går till det höj och sänkbara undersökningsbordet. Pekka hade fullt upp kan man lugnt säga 🙂 Det enda som inte var bra var att Perry hade bara en testikel nere och han hade även ett litet navelbråck. Så himla tråkigt eftersom att då kan han ju aldrig ställas ut eller bli en champion, men tyvärr så kan man ju inte göra så mycket åt det hela….
Idag har vi även tagit 8 veckors bilder på valparna och samtidigt avmaskat, vägt och klippt klor på dem26/3 Nu är även den sista valpen tingad och namnad. Heter det så? 😉 Det blev en Sally som ska bo i Umeå och hon ska hålla på med agility och lite av varje. Det kommer att bli superbra eftersom att Sally är en brud som vet vad hon vill.

24/3 Idag har Emma varit här och hjälpt mej med valparna. Det blev ju inte sämre av att hon hade värsta gofikat med sej, snällaste Emma. Efter att valparna hade käkat lunch så tog vi ut dem en och en och filmade och fotade dem utomhus. En del (Perry) tyckte att det var superskoj och löste egna problem galant medan andra var lite mer skeptiska att vara utan polarna 😉

20/3 Idag har det varit en stor dag. Maria och hennes dotter Sara och Sara K kom hit för att Maria skulle göra ett litet valptest så att Maria skulle kunna välja vilken valp hon ville ha.
Maria valde killen som nu heter Perry och Gabriella fick sin favorit grön som nu heter Medea .
Så nu är det bara gul kvar att hitta ett hem till. Jag har frågat en tjej som egentligen skulle ha haft ur Trolla-Reetu kullen men eftersom att det inte blir nån parning där så frågade jag om hon var intresserad av gul i stället.
Marias test visade ungefär det som vi redan visste om valparna. Choice var lite avvaktande tills hon hade koll på vad som är på gång, lekte bra och var allmänt trevlig.
Medea var väldigt lik Kipper i sitt sätt att vara. Orädd, obrydd i nya miljöer och framåt. Så Maria hälsar till dej Gabriella att om det är nåt du undrar över sen så får du gärna ta kontakt med henne så kan hon tala om hur hon gjorde med Kipper.
Perry, var precis som Maria vill ha sin valp. Kampade bra, lekte med Maria, bar fram leksaken till Maria, och tyckte även om att pussas 🙂 Han var dessutom den enda som klev upp på skivan som sitter under vardagsrumsbordet.
Sessan gjorde ett lika bra valptest som Perry 🙂 Jag tror inte att Sara får en soffpotatis men tror inte hon blir jobbig heller. Hon blir nog precis lagom i familjen Klingenberg.
Lilla gul var den enda som kampade som att hon ville döda leksaken. Mycket motor i henne så hon måste komma till nån som ska jobba med henne annars så blir hon nog väldigt odräglig.
Summan av det hela blev att ingen var ljudberörd. Den enda som reagerade var gul, men hon gick fram direkt och kollade vad det var och det är ju precis så man vill ha dem.
Alla 5 lekte bra med leksaker och ingen tyckte att det var jobbigt att gå på prassliga IKEA påsar.

Så jag fortsätter att vara sjukt nöjd över den här kullen, lika sjukt nöjd över valpköparna så det känns skitbra…

17/3 I natt har Gioia sovit med oss i sängen. Hon gick och la sej i sängen i går kväll så då tänkte jag att då får hon väl vara här med oss så länge hon vill och det blev hela natten.

16/3 Idag så var Sara hit igen och myste med både Sessan, de andra valparna och självklart Gioia

14/3 Idag så kom Maria, Sara, Conny och Sara hit och hälsade på valparna. Vi har idag fotat dem nere i studion och även klippt klor, avmaskat och vägt dem allihopa.

13/3 Idag fyller de små, nåja liven 4 veckor. Johanna och hennes kompis Bea var hit och träffade valparna tillsammans med Sara och Calle. Idag så leker de ännu mer och även grön har blivit busigare.

12/3 Idag var Sara och Calle hit och hälsade på Nu får valparna 3 stora mål med kulor/dag. Ökar till 4 mål nästa vecka och drar då även ner på foder till Gioia.

9/3 Idag så kom Sara och Alice hit för att gosa med valparna och allra helst Sessan såklart. De har varit i köket även i dag och nu gick det bättre för grön att gå på det hala köksgolvet. De har även fått käka kulor tre gånger idag och självklart blåser jag i visselpipan för att träna inkallningen på dem

8/3 Idag så kom Maria, Sara och Marias mamma och pappa hit och hälsade på mej och valparna. Idag så fick valparna flytta ut en stund i köket.

7/3 Idag så började jag vissla när de får sina kulor och redan andra gånger jag visslade (alltså vid andra målet mat) så kom de sakta men säkert till maten 🙂

6/3 Idag så fyller valparna 3 veckor, Det har vi firat med kloklippning och att de fick smaka lite uppblötta kulor. Alla tyckte att det var helt ok utom grön som var väldigt tveksam om det var nåt för henne 🙂 Gul ville så klart ha mer 🙂
Jag gjorde ett eget litet test med valparna idag. Jag tog skålen med uppblötta kulor och ställde in den i valplådan utan att säga nåt till valparna och såg hur lång tid det tog innan de hittade den. Jag gjorde om det några gånger och det var olika valpar varje gång som hittade skålen så det var kanske inte så jättebra test 😉

5/3 Idag har jag gjort en egen grupp för P-kullen på FB så jag kommer att lägga ut allting där, alltså bilder och filmer.

3/3 Nu händer det grejer i valplådan. De knatar omkring och några av dem har även försökt att lemed de andra. Så roligt att se dem. De är ju så fina när de har öppnat ögonen och börjar bete sej som valpar. Jag tycker att det är otroligt roligt att det är 2 ”gamla” valpköpare som vill ha valpar från samma kull. Ser fram emot att se hur de blir när de är lite äldre.

1/3 Idag har första valpen fått ett namn och det är röd som ska heta Hummelviksgårdens Princess of Gioia som ska kallas Sessan 🙂 Idag har de börjat gå om kring mera och gul har även börjat att busa lite med de andra.

28/2 Idag var Maria hit med sin familj för att förhoppningsvis kunna välja bort nån av valparna men det gick inte så bra 😉 De är jämna och fina allihopa.

27/2 Idag väger även grön över 1kg så nu har alla passerat 1kg 🙂

24/2 Nu är det klart att de två tjejerna Johanna och Gabriella blir fullvärdiga Hummelvikare (ja jag har sett för mycket på Farmen 😉 ) Idag så väger 4/5 över 1 kg och alla har börjat att öppna ögonen en springa

20/2 Valparna växer som ogräs och nu har 2 st passerat 800gram … Satt och gick igenom alla intresseanmälningar och tog kontakt med 2 tjejer och frågade om de ville köpa en valp och de blev glada så jag hoppas att de kommer att trivas med oss halvtokiga Hummelvikare….ka lite

med de andra. Så roligt att se dem. De är ju så fina när de har öppnat ögonen och börjar bete sej som valpar. Jag tycker att det är otroligt roligt att det är 2 ”gamla” valpköpare som vill ha valpar från samma kull. Ser fram emot att se hur de blir när de är lite äldre.

1/3 Idag har första valpen fått ett namn och det är röd som ska heta Hummelviksgårdens Princess of Gioia som ska kallas Sessan 🙂 Idag har de börjat gå om kring mera och gul har även börjat att busa lite med de andra.

28/2 Idag var Maria hit med sin familj för att förhoppningsvis kunna välja bort nån av valparna men det gick inte så bra 😉 De är jämna och fina allihopa.

27/2 Idag väger även grön över 1kg så nu har alla passerat 1kg 🙂

24/2 Nu är det klart att de två tjejerna Johanna och Gabriella blir fullvärdiga Hummelvikare (ja jag har sett för mycket på Farmen 😉 ) Idag så väger 4/5 över 1 kg och alla har börjat att öppna ögonen en springa

20/2 Valparna växer som ogräs och nu har 2 st passerat 800gram … Satt och gick igenom alla intresseanmälningar och tog kontakt med 2 tjejer och frågade om de ville köpa en valp och de blev glada så jag hoppas att de kommer att trivas med oss halvtokiga Hummelvikare….

17/2 Idag så har jag bytt halsband på dem allihopa eftersom att de växer så mycket. Det är så skönt att se att alla mår bra och blir tjocka och glada.

16/2 Idag så har Gioia adopterat Beyonces två valpar. Hon är så klok och duktig på att ta hand om dem allihopa. Ibland så kommer hon med valpen i munnen och lägger henne vid oss. Då vill hon att vi ska följa med till valplådan och se till att den lilla diar ordentligt.

15/2 Nu har Gioia fått svart nos. De är ju märkliga på det sättet tollarna att de kan ändra färg på nosarna. Om de har haft mörk nos och sen har den blivit ljusare så blir de alltid väldigt mörka/svarta när de får valpar 🙂

14/2 Så skönt att alla mår så bra och ökar stadigt i vikt. Idag så blir Gioia glad för Sara ska komma och hälsa på …

13/2 Nu är det snart på gång tror jag för Gioia hässjar och bäddar lite, men inte hela tiden utan vilar ibland
05.50 nu har Gioia värkar till och från. Nu är det nära. Jag vill inte tempa henne hela tiden eftersom Gioia tycker att det är det värsta som finns. Hon har ju haft två kullar här förut så jag känner ju henne och vet hur hon är så jag tror att det går bra i alla fall.
Det som är annorlunda den här gången är att Gioia lixom ber mej om hjälp med blicken och kommer och sätter sej i mitt knä, eller lägger sej med rumpan i mitt knä, så det känns som att hon vill ha hjälp och stöd och så har hon inte varit de andra gångerna.
Är väl lite extra nojjig efter allt strul med Beyonce.
07.00 Sara säger att hon kommer sen hon skjutdat barnen till skolan och det känns kanon att ha en barnmorska med 😉
07.30 Gioia har ordentliga värkar
08.00 Strax innan Sara kom så kommer äntligen den första valpen, en stor tjej på 409gr
08.17 kommer den andra tiken som väger 309gr
08.33 kommer den första killen och han väger 415gr
09.15 kommer tik nr 3 som väger 401gr
09.38 kommer det en tik till som väger 372gr och det visar sej att det var den sista. Är så sjukt glad att allt har gått bra för både Gioia och alla valparna. Känns perfekt att få en normalstor kull