O-kull dagbok

tillbaka till O-kullens sida

10/4 Idag så är det leverans av tollarvalpar och när den sista hade gått ut så tyckte jag att jag hörde ett pip från vardagsrummet och gick ner och kollade. Jodå Elektra låg utanför toadörren med en nyfödd valp. Jag skyndade mej ut och kollade om Maria var kvar och det var hon. Så jag frågade om hon kunde hjälpa mej lite.
För Beyonce tyckte ju att hon kunde gå fram när jag gick fram men det tyckte inte jag. Så Maria lyfte ut henne på altanen och sen tog jag valpen och Elektra och gick upp till hundrummet.
Maria fick hålla i valpen medan jag gjorde i ordning i valplådan.

25/3 Idag är måtten 60-67-60

 150325_3
 150325_2
 150325_1

20/3 Idag så har vi återigen vägt, mätat och fotat Elektra. Dagens siffror är: 19.5kg, måtten är 59.5-68-57. Man ska ju inte säga så mycket men nog tror jag att det är fler än 4 valpar i den här magen 🙂

150320_4

150320_3

150320_2
 150320_1

14/3

150314_1

150314_2

13/3 Idag så har vi vägt och mätt Elektra. Idag så väger hon 18.6kg och måtten är 50-63-58.5

12/3 Idag så har vi varit på ultraljud med Elektra. Hon är dräktig! YEAH! Frida såg 4 valpar men sa att det kunde vara några till så vi får vänta och se hur många som kommer den här gången!

10/3 Idag så kommer Pekka hem med bästa Excellenta! Som vi saknar dej älskade hund!

25/2 Fick ett jättebra meddelande av Hinni idag att hon trodde att Elektra var dräktig eftersom att hon hade gått upp i vikt! Happy, happy, happy!

10/2 Idag så blev det en parning till! Även den här gången så satt de ihop i 20 minuter så det känns ju jättebra. Nu får Elektra vara kvar i Finland i 3 veckor så att eventuella ägg hinner fastna i livmodern innan Pekka åker och hämtar henne.

8/2 Glada nyheter! Idag skrev Hinni till mej att det hade blivit en parning med en hängning på 20 minuter. Lite tidigt i löpet för det är dag 9 men det är säkert rätt eftersom att hon bor ju med Topi! Så sjukt glad!

30/1 Äntligen har Elektra börjat att löpa! Tjohoooo!!!!!

10/1 -15 Jag skrev med Hinni för några dagar sen men än har inte Elektra börjat att löpa. Så spännade, jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att hon blir dräktig med Topi den här gången för både Elektra och Topi har fått jättefina valpar i tidigare kullar.

18/11 Nu har Pekka åkt iväg till Finland med Elektra. Hon ska få vara hos Hinni på Mythmakers kennel några månader. De ska på några utställningar och sen blir det förhoppningsvis parningar med Topi innan hon får komma hem till oss igen….

19/9 Efter att funderat fram och tillbaka så blir det plan 1 igen. Vi försöker en gång till mellan Elektra och Topi. Hinni var så snäll att hon sa att hon kunde he Elektra längre så att hon riktigt skulle bo in sej hos dem och dessutom ställa ut henne på några utställningar.
Det känns riktigt bra så nu håller vi tummarna att Elektra blir dräktig nästa löp med fina Topi 🙂

16/9 Nu är jag både ledsen och uppgiven för Geisha var tom även den här gången 🙁
Det känns inte som att jag ska hålla på med avel på cardigan 🙁 Så tråkigt för jag älskar rasen och ha rju kommit en bit på väg eftersom att alla Elektras valpar utom en är röntgade.

9/9 Idag har jag bokat ultraljud på Geisha så på tisdag 16/9 ska vi kolla henne så håll alla tummar som finns att det finns några valpar i magen på henne….

17/8 Igår kväll och idag på morgonen har inte Vento varit så förtjust i Geisha så nu håller hon nog på att gå ur löpet men vi provar och åker till Kirsi idag igen.
Det blev faktiskt en parning idag också fastän jag inte trodde det. Men vi tänker inte försöka fler gånger utan i övermorgon så åker vi hem till Sverige igen

16/8 Eftersom att vi har Vento hos oss så kunde vi idag åka direkt till Kirsi för att se om det skulle bli nån parning idag. Det blev det. Igår var Geisha lite hård men idag var hon perfekt och det blev en jättebra parning även om det inte blev nån hängning idag heller.

15/8 Idag så åkte vi till Ritva och Vento och ser om han vill ha en romans med Geisha 🙂 Vento blev förtjust i Geisha men vi fick låna med oss honom och åkte till Kirsi på Trafox kennel så att det skulle bli de bästa förutsättningarna. Så vi är så glada för med lite hjälp av Kirsi så blev det en parning idag men utan hängning. Kirsi höll emot rumpan på Vento så det känns så bra.

14/8 Nu åker vi till Finland för att träffa Rita och Vento

13/8 Idag så ringde Regina och sa att hon fått svar på blodprovet och att det låg på 24 igår vilket är perfekt för parning

12/8 Idag så var vi in och tog ett blodprov på Geisha för att kolla hur hon ligger till i löpet. Så glad för idag kom Ventos svar på DM och han är N/N dvs normal så vi kommer att para Geisha och Vento :)så skönt att det äntligen är nåt som går bra.

10/8 Nu blir det lite förändringar här… Eftersom att Elektra var tom så parar vi Geisha istället. Vi har ju gått och hållit tummarna som bara den att Vento ska vara normal på sitt DM prov och det var han 🙂
Så när vi kommer hem så kollar vi Geisha med ett progesteronprov för att se var hon är i löpet och är det inte för sent så åker vi och parar henne.
Idag så såg mamma blod efter Geisha så nu har hon börjat att löpa.

8/8 Det var tyvärr lika tomt idag 🙁 Efter att ha pratat med Pekka, Hinni och en veterinär så har vi nu beslutat oss för att prova en gång till med Topi nästa gång Elektra löper…

5/8 Idag så var vi iväg och gjorde ett ultraljud på Elektra men det fanns inget i hennes mage 🙁
För att vara riktigt säker så åker Emma ner med henne igen på fredag och kollar en gång till…

6/7 I kväll så åker Pekka och Elektra hem igen så det ska bli skönt att ha dem hemma igen i rätt land, båda två ….. Så himla glad att de hann med en parning idag också. Nu får vi alla hålla tummarna att det blir valpar 🙂
Så himla glad och tacksam att Elektra fick stanna kvar hos Hinni och Thomas så att det blev fler parningar 🙂

5/7 Ingen mer parning så Pekka hade tänkt åka och hämta Elektra idag eftersom att han ska åka hem i morgon men då ville de så gärna ha henne kvar till i morgon för att se om de inte skulle para sej en gång till. Så i morgon hämtar Pekka upp Elektra och åker hem till oss andra. Det blev en parning på kvällen!

3/7 Pekka åkte till Topi idag och nu var Elektra mer svullen men det blev ändå ingen parning. Hinni var så snäll att Pekka fick lämna Elektra där så skulle de prova att para fler gånger.
På em så ringde de och sa att nu hade de parat en gång och de satt ihop i nästan 30 min.
Jag är så himla glad!

2/7 Nu har hundarna fått träffa varandra men det var precis som jag trodde nån dag för tidigt så nytt försök i morgon. Men jätteroligt att Hinni tyckte så mycket om Elektra. *matte superglad*

1/7 Nu är Pekka framme i Finland och i morgon så ska hon få träffa Topi, så spännande 🙂

28/6 Det närmar sej…. Nu har Elektra kommit hem och på tisdag ska Pekka och Elektra åka (utan MEJ!) till Finland för parning. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det går bra så att det blir valpar här till hösten 🙂

22/6 Nu har äntligen Elektra börjat att löpa! Ska bli så otroligt spännande att förhoppningsvis få en kull till med cardigans

5/2 -14 Ja här går det undan 😉 Vi hade inte tänkt ta en kull på Elektra just nu men man måste ju vara lite flexibel också när det gäller livet.
Geisha skulle ju ha fått valpar nu i vår men gick tom med Elvin och eftersom att vi hade så fina valpköpare så sa jag till Pekka att då kan vi ju para Elektra i stället så behöver de inte vänta riktigt lika länge på en valp.
Sagt och gjort. Min fina vän Ann (som har Elektras bror Vatt) visste av en fin hane i Finland så Pekka skrev på finska till dem och frågade om vi skulle få använda honom och till vår lycka så sa dem JA!
Det kändes så perfekt eftersom att hanen dessutom bor väldigt nära Pekkas farfars ställe i Liljendahl så då kan vi även åka dit och kolla till det stället lite.
Så nu hoppas vi att inte Elektra går fram så länge med sitt löp utan att hon tvärtom börjar löpa snart, snart, snart….

31/1 Ja nu har vi varit på ultraljud med Geisha. Linus kom dit och var med oss men tyvärr så hjälpte inte det för hon var så tom på valpar som en hund kan bli 🙁
Men vi tar nya tag till nästa löp och jag tror att vi för säkerhets skull även parar Elektra också om vi hittar nån stilig kille med bra höfter till henne.
Är ändå mitt i allt elände väldigt tacksam att valpköparna vill stanna kvar och vänta på en hund från oss. TACK från mitt hjärta för det….

29/1 Ja nu börjar det att närma sej att vi ska kolla om Geisha är dräktig. Jag är fortfarande väldigt osäker på om hon är dräktig men Pekka tror att det finns några valpar i magen. Ja på fredag efter lunch så vet vi 🙂

9/1 Jag vet inte om jag bara inbillar mej men jag tror att Geisha har ändrat sej lite till sättet och om de gör det så kan det bero på att de är dräktiga. Geisha är inte lika busig som hon brukar vara. När tollarna har varit dräktiga så har man sett ett tydligt lugn och värdighet över dem. Så jag hoppas, hoppas, hoppas att det blir små eishavalpar så småningom 🙂

6/1 Idag så åkte vi till Lena igen för att se om det skulle bli en ”riktig” parning med hängning. Elvin var inte alls lika intresserad av Geisha idag så nu är det nog på slutet av höglöpet.
Det blev en parning även idag MEN Elvin var utanför Geisha och sprutade ner hela min tröja huvvaligen vad äckligt…. Så nu är det bara att hålla tummarna att Geisha har blivit dräktig trots att det inte har blivit några hängningar….
Om en månad så vet vi hur det gick….

5/1 Idag så åkte vi först iväg och fotade Elvin, Tonic och Harry. Ja vi försökte fota Geisha och Elvin tillsammans med det gick inte alls så vi får se om Pekka kan photoshoppa ihop dem på en bild tillsammans när vi kommer hem.
Sen åkte vi hem till Lena och skulle kolla om det skulle bli en parning idag. Elvin är enträgen och kämpar på och både jag och Lena var lika säkra som igår att de satt ihop men efter en pytteliten stund så gick Elvin av henne och svällkropparna var svullna så det blev samma som igår.
Om det inte blir en hängning i morgon och Geisha fortfarande står för Elvin så då lånar vi med oss honom hem några dagar och försöker fler gånger. Jag tror inte att Elvin har nåt emot att få porra lite mer 😉

4/1 Geisha fortsätter att inte vara som alla andra och varför ska man vara det? Idag när vi åkte och provade med Elvin så stod hon mycket bättre än igår och Elvin visste mer vad han skulle göra och på vilken sida av Geisha 😉
Så idag blev det en parning men ingen hängning så vi fortsätter att försöka få till en ”riktig” parning med hängning i morgon och på måndag.
Det är väldigt sant, de som de säger: man lär så länge man lever 🙂

3/1 -14 Jag blir tokig på Geisha och undrar vad hon håller på med… *suck*
Hon blöder i princip ingenting, är inte heller svullen men de andra hundarna är väldigt intresserad av henne. Idag så vek hon helt plötsligt undan svansen för både Elektra och Lizzie så jag skickade ett sms till Pekka att vi måste åka och para idag.
Tur att han har världens bästa chef så han fick ledigt direkt.
Pekka kom hem och hade hittat ett vandrarhem där man fick ha hundar så jag ringde och kollade. Fick inte tag på mamma så vi var helt inne på att ha alla 4 med oss och då skulle de ha 100:-/hund/natt…. Det är inte alltid man vill ha många hundar men killen var snäll så vi behövde bara betala för 2 hundar/natt. Precis när vi skulle åka så ringde mamma och vi kunde lämna Brindla där så då blev det ju lite enklare med ”bara” 3 hundar med. Vi packade i raketfart och sen drog vi iväg. Vi var nere i Gävle 20.15, betalade rummet och sen åkte vi till Lena och Elvin.
Geisha var lite sur mot Elvin i början men sen blev hon bättre. Elvin fick till ett par bra försök m en ingen hänging eller parning idag så vi ska prova igen i morgon.
Håll nu tummarna att det blir ssmå GEishavalpar i vår (eller vi kanske ska kolla om Elektra är kvar i höglöpet 😉 )

29/12 Äntligen så har Geisha börjat att löpa så det känns så himla roligt. Så om allt går som det ska så kommer vi att åka ner och para henne med Elvin när det är dax.

22/9 Idag så fick vi besök av Pernilla och Ida som ville träffa corgisar så det blev några trevliga timmar med dem …..

21/9 Nu har vi varit och ögonlyst Geisha och allt var bara bra med hennes ögon. Elvin ska lysas nästa vecka.

16/9 Nu har det blivit lite ändringar på kullarna. Gioia fick tillbaka en urinvägsinfektion så vi väntar med att para henne tills hon är helt frisk och i stället så parar vi Geisha när hon börjar att löpa. Så nu är ögonlysning bokad för Geisha på lördag 21/9 i Härnösand.

25/8 -13 Nu har Gioia börjat att löpa. Lite tidigare än vad vi trodde med det gör absolut ingenting.
Så om allt går som det ska så åker vi till Åbo lördagen 7 juni och stannar tills höglöpet är över.
TACK till mamma och pappa, Ichigo och Linnea för att ni tar hand om våra hundar, utan er så skulle det vara svårt att åka iväg