Montis dagbok

tillbaka till Montis sida

2023

20/9 Vår älskade Monti är i hundhimlen nu❤❤ Det var ett bråck på tarmen som blev akut 😥

2020

9/5

2019

24/12 God Jul från Monti med familj

14/11

13/10

29/6

2018

3/1 Grattis Monti som fyller 5 år idag <3

5/5 Idag så har Monti tävlat i lydnad igen men tyvärr gick han inte till pris

2017

Blandade bilder

20/12

27/8 Idag så tävlade Monti i lydnad och vann klassen och blev uppflyttad till lkl1! Stort grattis!

21/8

23/7

2016

Blandade bilder

24/12 God Jul önskar Monti med familj

19/11 Idag har Monti varit på utställning och det gick strålande! Han fick EXC, CK och bhkl 3ch ! Stort grattis från oss

28/8 Såg nåt väldigt, väldigt skoj idag på FB. Kent hade varit iväg och tävlat med Monti i spår och blev uppflyttad till lägre klass! Jättestort grattis! Många kramar från oss

22/5 Oj här var det länge sen jag skrev nånting om Monti. Idag har Monti varit på utställning men tyvärr så var det en helknepig domare som antagligen inte gillar tollare för hon ger väldigt gärna VG och G. Men vi tycker att Monti är en kanonhund såklart.

2015

Blandade bilder

2014

17/9  Rapport från kungen i Alsen.

Det var som jag sa det var husse som hade dåliga höfter inte jag, mina var jättefina. Var och tävlade LKL 1 husse strulade så vi stannade på 135 poäng kom på 4 plats av 9 st. Hade inte husse strulat så hade vi vunnit. Hoppas husse skärper sig till nästa gång vi skall ut o tävla, skall träna husse så han kan nästa gång. Men det var mycket snygga tikar så vi hade jätte roligt. Hälsningar från MONTI husse, matte o gamla tanten hälsar (Molly).

Här kommer Montis rapport:26/8  Det ska bli spännande att höra hur det gått med röntgen och hur det går på tävlingen 🙂

Idag tog husse med mig till veterinären för höftledsröntgen, jag trodde det var husse som skulle kollas han har ju dåliga höfter inte jag. Sen har han anmält oss till tävling i oktober. Undrar om det är han eller jag som skall lyda?

31/7 Rapport från Monti:

Idag fick jag besök av syrran Milou. Tack för besöket vi hade jättekul tyckte Monti även husse o matte tyckte det var roligt att ni hälsade på

7/5 Monti är produktiv idag och lämnar här en till kortare rapport:

jag la tassen på fel ställe (Monti). Husse tror att han är smart men jag är smartare. Hinner inte skriva mer ser en kattskrälle som försöker ta mina bollar måste ut.

7/5 Idag blir det en rapport från kungen i Ärsen( Alsen) Monti.

Har varit ute i snöovädret, skitkul. Många fåglar finns det att jaga härligt, gamla tanten (Molly) är inte lika snabb som jag. Husse har opererat sig så han är lite sölig när vi är ute, det tar tid för honom. Har fullt jobb att hitta alla bollar i snön.
Vi brukar leta godis i källaren gamla Tanten tycker mest att räcker med att äta godis, men jag gillar att leta husse gömmer jättesvårt men jag är

2013

13/5 Rapport från Monti i Alsen.

Här håller det på att bli riktig vår kanske. Det var lite problem när snön försvan var skall man pinka när det inte finns snö. Molly har varit lite dålig så det har varit lite jobbigt ett tag. Jag växer o frodas har haft lite problem med ett öra annars är allt bra. Husse säger att jag skall börja en valpkurs vadå jag är ju stor, valpkurs är ju för små. Husse o matte har en stuga på gården med hjul dom säger att vi skall bo i den, varför då när det är så bra inne.
Husse o matte hälsar hoppas ni mår bra o att vi träffas i sommar.

24/3 Rapport från Monti:

Hej här är en lägesrapport från Kingen i ÄRSEN(ALSEN) såg en stor kille i veckan han heter Ymsil konstigt va, är visst någon vallhund av något slag, han lyfte på benet när han kissade så nu gör jag likadant bra va. Husse o matte tränar mycket med mig sitt, hit, aportering, sitta kvar o  inte bita men det är min hobby så det gör jag ändå fast mest ismyg. Nej nu har gamla tanten sovit för länge så nu skall jag skrämma upp henne  har inte tid att skriva längre. Kramar från Monti, husse, matte o Molly hälsar också

10/3 Rapport från Monti:

Här är det kallt o mycket snö skitkul. Här finns det många stora bollar som gamla tanten tycker om men jag snor dom från henne bra va.
Jag springer skitfort gamla tanten hinner inte med tror jag. Husse har börjat med nånting som kallas för apport skitenkelt. Han försöker med att kalla in mig enkelt kommer ju på en gång. Har sovit till kl 6 på morgon börjar bli sjusovare men sen är det full fart hela tiden allt går skitsnabbt.
Har även varit i stora staden såg många hundar skitkul att titta på. Nej nu har jag inte tid längre måste förberda mig på nästa bus.
Kramar Monti, husse matte o Molly hälsar.

2/3 Rapport från Monti.

Resan gick bra hem vi stannade o jag fick träffa en gammal tant som visst hette Molly. Skitkul, när vi kom till huset skitmycket med leksaker o nånting som husse o matte kallar för mattfransar dom är jättebra att bita i sen finns det några knoppar som sitter i rätt höjd bra att bita. Dom håller på o lyfter ut mig hela tiden pinkar jag är jag duktig tycker dom(husse, matte). Skitkul att vara ute där kan man springa jättesnabbt den gamla tanten hinner inte med tror jag. Husse o matte är lite slöa jag säger till att jag vill ut men dom hinner inte alltid (bara två gånger kissat inne enl husse)
Sov jättebra nästan hela natten till kl4 sen ville jag ut efterdet somnade jag om. Skitkul att vara ute o skotta snö hoppa o slänga sig i snön roligt. Hälsa morsan o syskonen. Ha det bra från Monti.
Husse, Matte o Molly hälsar också

27/2 Idag är dagen när de är nästan 8 veckor (de blir 8v i morgon men då har vi inte tid att fota dem). Så idag har vi vägt allihopa, avmaskat dem, klippt klor och fotat dem såklart!

26/2 Idag så har vet Anna varit hit och besiktat valparna, chippat dem och vaccinerat dem!

23/2 Idag har alla valparna fått följa med på en biltur. vi var in till Övik och gjorde ärenden så vi var borta i närmare 3 timmar men det gick bara finemang!

21/2 Idag så är valparna 7 veckor och vi har klippt klor, vägt och fotat dem allihopa

20/2 Idag så gjorde vi valptest på valparna med hjälp av Jennie Nilsson

17/2 Idag så fick de känna på snön för första gången och Pekka filmade en liten snutt

14/2 Idag på alla hjärtans dag så är valparna 6 veckor. Vi har duschat, klippt klor, avmaskat, vägt och fotat och filmat dem allihopa

8/2 Idag är valparna 5 veckor och en dag och vi har klippt klor, vägt, duschat dem och fotat.

31/1 Idag så är valparna 4 veckor gamla och vi har klippt klor, avmaskat, vägt, fotat, bytt halsband och filmat en snutt på varje valp

24/1 Idag så är valparna 3 veckor och idag så ska de vägas, fotas för första gången i studion och få smaka några kulor. De har även fått träffa resten av flocken (förutom Beyonce, jag litar inte helt på henne så de måste vara äldre innan Divan får träffa dem)

20/1 Idag blev det klart att lila kommer att heta Monti!

17/1 Idag är valparna 2 veckor gamla och vi har filmat, fotat, avmaskat och klippt klor. Nu är även ögonen öppna

16/1 Börjat att öppna ögonen

12/1 Idag har han fått sitt halsband på sej. Idag är nosen helt svart

10/1 Idag så är han en vecka, Han har fått hängöron och har börjat att få några svarta trampdynor och svart nos.

8/1 Nosen har blivit mörkare

5/1 Idag så tappade han navelsträngen

4/1 Idag kom han upp till födelsevikten

3/1 Tredje hanen och nu börjar vi på att bli lite oroliga 🙂