Moas dagbok

tillbaka till Moas sida

2020

Gamla bilder:

Grane och Moa

2017

11/6 Här har jag varit dålig på att skriva om saker och ting. Först nåt väldigt sorgligt 🙁 Moa har kollat patella och tyvärr så har hon 1 på ena sidan, men tack och lov så är hon inte halt eller nåt. Sötaste Moa
Men nu  till nåt roligare: Idag så har Moa varit på utställning igen 🙂 Det gick jättebra och slutade med CK och 3btkl! Stort grattis från oss 🙂

2016

31/7 Fick ett meddelande av Marina idag att Moa hade varit på utställning. Hon fick R-CERT och blev btkl 5! Så himla glad för er skull. Jättestort grattis från oss och mamma Beyonce!

10/1 Nu har Moa gjort  debut på off utställning och det gick jättebra. De debuterade på MyDog som är Sveriges näst största utställning och  hon fick EXC och blev placerad 3 i konkurrensen. Stort grattis!

2015

22/4

Moa har varit på flera utställningar och fått jättefin kritik så vi håller alla tummar vi har att allt ska gå bra och att hon blir lika duktig på utställningar som Beyonce

1/2 Moa föddes 🙂

10/1 -15 Idag så har vi vägt Beyonce igen men i fortsättningen så skriver vi bara i S-kullens dagbok eftersom att vi tror att hon är dräktig 🙂

2014

27/12 Idag så vägde vi Beyonce och hon väger nu 11.65kg muskler. Ska bli spännande att se om hon är dräktig men än är det rätt länge kvar innan vi får veta…

8/12 Buddy blir fortfarande tokig när han ser Beyonce så hon har fortfarande inte gått ur löpet :). Pekka tror att hon är dräktig för hon har redan ändrat sej jättemycket. Nu måste hon ligga så nära mej att man inte får ett papper emellan oss 😉 Det ska bli spännande att kolla på ultraljudet men vi har inte så stora förväntningar men om hon inte är dräktig så parar vi om henne nästa löp 🙂

6/12 Idag så gjorde vi en ny koll på Beyonces hjärta och även den här gången så var allt som det skulle 🙂

3/12 Idag så fick Beyonce följa med till djursjukhuset för hon skulle hetsa upp Sonjas ena kille som skulle lämna spermaprov och hon stod lika bra idag också 🙂

2/12 Idag så stod hon perfekt för Buddy och inga morrningar eller nånting utan han fick göra precis vad han ville 🙂

1/12 Beyonce surade mot Buddy men blev inte jättearg. På kvällen så fick han lukta och slicka på henne. Så det blev nog nån dag för tidigt men spermierna lever ju i flera dagar så det kan gå bra ändå…. Jag blev ändå jätteglad att se att Beyonce hade lite bra hundbeteende eftersom att hon morrade till Buddy och det är ju nånting som hon inte har gjort förut.

30/11 Härligt, det blev en parning idag igen. *glad* Så nu hoppas vi på att det blir valpar i janari……

29/11 Idag åker Pekka ner till Malmö med Beyonce. De flyger från Umeå, byter i Stockholm och sen flyg till Malmö.
Men nu är det ju en parningsresa och även om jag inte är med så kan det ju bli strul i alla fall 😉
Först så var planet från Stockholm försenat men det skulle finnas utrymme ändå så att han skulle hinna med flyget men så blev det ju inte….
Pekka missade anslutningsflyget till Malmö och då skulle de skicka honom till Köpenhamn men det går ju inte eftersom att han hade ju inget pass med sej till Beyonce eftersom att de skulle ju bara till Malmö.
Snölla Tina hämtade Pekka på flygplatsen och det slutade kanonbra med en parning!

Så då skulle han åka tåg till Malmö i stället.
Men då var det obehöriga människor på spåret mellan Arlanda och Stockholm så självklart missad

19/11 Idag har Beyonce börjat att löpa så nu blir det parning med Tinas fina hane Totte 🙂 Ska bli så spännande att förhoppningsvis ha en frallakull.

11/11 Ja nu har vi varit och gjort BPH på Beyonce och hon var väl ungefär som vi hade trott, lite halvtokig men testledaren tyckte att hon var läcker 🙂 Sen ska jag lägga in resultatet på hemsidan

6/11 Idag så vägde vi Beyonce och nu väger hon 12.6kg. Vi väntar och väntar men det tar sån tid för championaten från Finland och det INT att komma….

16/7 Nu är allt utrett med Revaz och vi är vänner igen på FB. Tycker att det är så otroligt dåligt gjort att snacka skit om andra till andra uppfödare och det strider ju även mot SKKs grundregler. Men jag har alltid försökt att inte sänka mej till så låg nivå. Jag brukar säga att det säger mer om de som gör det än vad säger om mej 🙂 Jag har ett bra liv så jag behöver inte hålla på sådär 😉

6/7 Idag har det varit utställning i Piteå. Vi anmälde ju Beyonce för ganska länge sen och hade sett fram emot att få åka dit och träffa härliga vänner och valpköpare. Nu blev det inte så eftersom att naturligtvis så var Elektra tvungen att börja löpa precis då så vi kunde ju inte åka upp själva. Jag chansade och frågade Frida om hon kunde ställa Beyonce och det gjorde hon gärna. MEN det är ju alltid en massa MEN självklart så skulle Fixa och Beyonce in i ringen samtidigt. Då frågade jag Maggi som också skulle dit men oturen följde med även där för hon skulle också in i ringen vid samma tid. Men underbara Frida kollade med en av sina kompisar om hon kunde och ville ställa Beyonce och det gjorde hon gärna.
Resultatet blev strålande! Beyoonce vann champioonklassen, fick CK btkl 1, CERT, CACIB och BIM. Detta innebar att hon dessutom blev SE UCH, FI UCH och C.I.B (INT CH) Sp vi blev sjukt glada såklart. Enda smolket i bägaren är att nån/några har snackat skit om mej till Revaz (Beyonces ryska uppfödare) så han tog bort mej som vän.

30/6 Idag har vi varit till vet och kollat upp Beyonce. Det var bara en fistel som hon hade haft i rumpan så det var skönt att det inte var värre. Nu väger hon 11.4 kg och är i fin form.
Jag hade tänkt skriva hur allt har gått till men eftersom att en annan har lagt fram sin version så känns det bara dumt. Tråkigt att inte det var sanningen som kom fram. Men om nån frågar så berättar jag gärna hela den sorgliga historien….

23/5 Beyonce har varit lite lös i magen så nu har vi gett henne Canicur och avmaskat med Axilur.

18/5 Pekka och Emma har sovit på hotell inatt för att åka hem till Sverige idag. Ska bli så himla skönt när de är hemma igen.
Som tur var så blev hon som vanligt mot Emma och Pekka uppe på hotellrummet på kvällen…
Lite jobbigt känns det att Beyonce inte är som hon har varit. Emma var ute och gick med Beyonce och då hade hon skällt på barn som hon såg. När Pekka rastade Beyonce när de var på väg hem så reste hon ragg och ville bråka med en pudel och så har hon aldrig varit förut.
När Pekka och Beyonce kom hem så blev hon lika glad som vanligt när hon såg mina föräldrar och mej så det kändes jättebra.

17/5 Nu är Pekka och Emma nere i Amsterdam för att möta upp Pieter och få Beyonce mot att han får pengarna. Överlämnandet gick bara bra. Beyonce kände inte igen Pekka så det känns jättemärkligt. lHoppas att hon snart blir som vanligt igen.

16/5 Idag åker Pekka ner till Stockholm för att möta upp Emma och sen i morgon flyga ner till Amsterdam

5/1 -14 Jag fick ett meddelande av en kompis som grattade till Beyonces resultat idag. Vadå sa jag? Ja men det gick ju skitbra. Hon blev BIS-2 i Belgien! Ja jag vet inte vad man ska säga men nu vet inte ens när hon ska ställas ut….  Men det är klart att det är roligt att det går bra, men jag hade sagt att jag tyckte att det var onödigt att ställa henne där så att hon kanske tar cert av nån som behöver dem, eftersom att Beyonce saknar ett cert i Belgien och det måste hon få i slutet av juni/början av juli för att bli belgisk champion.

2013

11/12 Nu var Beyonce på Amsterdam winner show men jag vet inte riktigt hur det gick för henne där. Pieter säger att hon blev tvåa men jag vet inte om hon blev 2kk i ökl eller 2btkl så vi kanske får reda på sen hur det egentligen gick där.

1/12 Pekka blev så glad så glad idag när han var in på A’Vigdors sida hos uppfödaren ii Ryssland och fick se att nu var inte Beonce längre bland champions utan bland de bästa 🙂
Det hade vi aldrig kunnat tro att vår lilla Diva skulle klara av……
Det har ju inte blivit billigt det här äventyret men som tur är så är vi lika intresserade både jag och Pekka och tycker att det är värt att se hur långt hon kan gå, den lilla Divan. Det ska bli skoj när vi träffas och se om hon känner igen oss eller om vi blir dissade 😉
Mycket kan man säga om Beyonce men nog är hon en once-in-a-lifetime-hund.
Egoistiska jag hade ju såklart hellre sett att det var en tollare eller en cardigan som kom med alla de här meriterna men nu har vi Divan och är väldigt glada för det….

24/11 OMG Idag så blev Beyonce än en gång BIR och även Zagreb vinnare med CERT och CACIB! Hur ska det här äventyret sluta?

23/11 Så himla glad att Beyonce blev BIR än en gång med CERT och CACIB! Som grädde på moset så kvalade hon även in till Cruft’s 🙂 Så nu blir det en Englandsresa för mej och Pekka i mars….

27/10 Ja nu har Divan varit ute på turne igen. Även den här gången var det till Tyskland. Hon fick CERT, CACIB, BIR och blev även BIG-3 som kronan på verket….
Ja lite stolt är jag allt över henne 🙂

12-13/10 I helgen så har Beyonce varit till Tyskland. Det gick jättebra även där 🙂 På lördagen så fick hon R-CERT men eftersom att det var en stor utställning så är det så att de som får R-CERT räknas som ett CERT. Så det var ju skoj och tur för oss.
På söndagen så fick hon också CERT och CACIB så vi är jätteglada.
Om jag har fattat rätt så ska de ha 5 CERT för 5 olika domare i Tyskland och det ska gå minst 1 år och 1 dag mellan första och sista certet….
Vi får väl se hur det kommer att gå 🙂

6/10 Idag så blev Beyonce BIM och fick CERT! Jätteglad för det även om det var lite tråkigt att hon tog ett CERT av nån som skulle ha behövt det bättre.

5/10 Beyonce har haft diaree och varit sjuk i veckan så hon kunde inte vara med på den här utställningen. Vi får se om hon kan vara med i morgon.

28/9 Nu har vi tagit reda på vad som gäller för championaten nere i Holland och Belgien (Tyskland för vänta, var för krångliga regler hahahaha)
Nu har Beyonce tagit de cert som behövs både i NL och B så efter jul när hon är 27 mån så behöver hon ett cert till i Holland och efter den 24/6 2014 behöver hon ett till cert i Belgien för att bli champion där.
Så fram till dess så får hon tävla i Tyskland, Luxenburg och om det är nån vinnaruställning någonstans…. Det här är en väldigt spännande resa….

29/9 Idag så blev det ”bara” EXC och vinst i ökl 🙂

28/9 Det är ju helt sjukt vad de tår bra för Beyonce nere på hennes Europakarriär. Igår så gick vi igenom vad som krävs för att bli Belgisk och Nederländsk champion.
Nu har hon de CERT hon behöver ha så nu är det bara att vänta till nästa sommar och försöka ta ett CERT i vardera Belgien och Holland så är hon champion där.
Så himla roligt och TACK Pieter med familj som gör det här möjligt för oss

22/9 Idag så blev Beyonce andra bästa tik med CERT och R-CACIB! Det blev också en till titel: Brysselvinnare! Skitskoj! Men tänk om hon hade vunnit då hade hon blivit Belgisk Vinnare och kvalat till Crufts.
Men det kanske var lika bra för jag har ju i en svag stund lovat Pekka att flyga till Crufts med honom om det skulle hända och jag är ju hur rädd som helst för att flyga.

14/9 Idag så gick det inte riktigt lika bra som det brukar för Beyonce. Hon fick i alla fall CK men blev ”bara” 3kk i ökl.
Men nästa helg så försöker vi igen 🙂

8/9 Idag så tog Beyonce ännu ett CERT, den här gången i Luxenburg. Hon fick även 1 point och när de har 2 points så blir de champion så jag antar att det blir en tur till ner till Geneve för Pieter och co 😉

2/9 Idag på EDS i Geneve så vann Beyonce klassen med CERT och sen blev hon 2btkl med R-CACIB så Pieter sa att hon blev Vice Europe Winner, men jag är glad över att hon tog CERT och R-CACIB!

17/8 Heja Beyonce och Pieter! Idag så fick hon än en gång CERT, CACIB och blev BIM i Belgien för en rasspecialist! Vi har verkligen ett vinnande team i Pieters familj och Beyonce….

10/8 Idag så var Beyonce på en inoff utställning där hon blev BIM!

20/7 Sjukt roligt att Beyonce idag tog CERT CACIB BIR och dessutom BIG-3!
Även om det blir en dyr historia så känns det otroligt roligt att det går så bra för Beyonce. Det känns verkligen som att hon är en once-in-a-lifetime hund.

3/7 Pieter är så himla rolig! Idag när jag frågade hur det hade gått för Beyonce så sa han att tyvärr så gick det inte så bra idag. Självklart så trodde jag honom!
Men sen fick jag ett nytt meddelande med värsta stora smilegubben där han skrev att han bara skojade.
Idag fick hon än en gång CERT, CACIB och blev BIR och BIG-6
Även den här gången deltog Beyonce med Tinchy i bästa par och även idag så blev de BIS-2! Så himla roligt för Pekka att det går så bra där nere.
Luca är så duktig när han visar dem tillsammans!
Ska bli så skoj att se hur eventuella valpar blir med Tinchy eftersom att de har ju samma dryga uttryck båda två 🙂

29/6 Idag så fortsatte segertåget för Beyonce nere på kontinenten. Idag så fick hon cert, cacib och blev BIM. Så himla roligt att vi hade råd att genomföra det här äventyret!

23/6 Idag så fick vi ett helt galet mail av Pieter. Han skrev att Beyonce hade fått en titel på en utställning i Belgien så nu heter hon Belgium Clubmatch Winner -13. Dessutom så fick hon ett CERT där. Jag fick fråga Pieter en massa saker och till slut så fattade även jag att hon dessutom hade blivit BIR där! Det var ca 100 frallor anmälda varav ca 60 tikar och dryga Beyonce med surläppen vann över dem allihopa!
Det var en svensk domare som bara älskade Beyonce sa Pieter…. Så himla roligt!
Stort TACK till Pieter van Mourik med familj som hjälper oss med det här!
Dessutom så deltog Luca med Beyonce och Tinchy i bästa par och där blev de BIS-2!

17/5 Ja så är vi då äntligen nere i Budapest med Beyonce på WDS. Det såklart massor med hundar anmälda men det är ju skoj att se de andra hundarna och självklart att se hur långt Beyonce kan gå med en bra handler.
Vi hade lejt Pieter van Mourik som handler och det gick hur bra som helst.
Beyonce fick EXC och blev 13 (eller 15) av de i klassen och skött sej superbra.
Det kändes superbra och naturligtvis så var den en A’Vigdors tik som vann 🙂

Men det var en väldigt märklig dag och det började med att en koreansk fralla uppfödare kom fram till oss när vi var på väg in till utställningen med Beyonce. Hon satt i buren som vi hade på burvagnen men ändå hade hon nånting som gjorde att den här mannen som kom med en tolk blev helt besatt av Beyonce.
Han frågade om vi skulle sälja henne och jag svarade lite småkäckt att det vet man aldrig och sen tänkte vi inte mer på det.
När vi tagit en plats vid den ring där vi skulle vara så kom koreanen igen. Sen fortsatte han att tjata hela dagen om hur gärna han ville köpa Beyonce….
Jag berättade för Pieter hur han hade tjatat om att få köpa Beyonce och han sa att vi kunde väl inte sälja Beyonce utan att fråga honom först…. Nej självklart inte sa vi då 🙂
Pieter visade en bild på snygg hane och sen frågade han om vi ville att han skulle ta med sej Beyonce hem och meritera henne i länderna där nere runtomkring Nederländerna.
Det tyckte vi var en strålande ide så sagt och gjort så fick Pieter ta pass, bur och Beyonce och vi fick åka hem utan hund 🙂
Tänk vad livet är fullt av tillfälligheter ibland.

När vi stannade i Ullared på väg hem så ringde det på min mobl direkt vi hade klivit ur bilen och vem var det som ringde? Jajamänsan, koreanen som frågade om han fick köpa Beyonce hahahhahahaha Det kändes nästan som att han var en stalker för han kom kom fram till mej på söndagen också på WDS när jag var där med Lena och Andreas 😉
/3 Igår så fick Beyonce lite mindre av Metacam. Vi har inte så mycket kvar av dem så istället för 1.5 tablett så får hon nu 1 tablett/dag så då räcker dem tills på onsdag.

9/3 Ja jag har inte skrivit här på några dagar men det är för att det är ingen större skillnad på Beyonce. Vi har inte varit inne och röntgat henne än eftersom att veterinären varit sjuk och vi ville (i samråd med vår ord vet Anna) ha honom eftersom att han själv har frallor.
Idag tex när hundarna fick slicka tallrikarna så satt hon och dreglade som hon aldrig gör annars. Det hängde typ dregel som var 40 cm och det hamnade ner på stackars Geishas rygg ….
Det rinner rätt så mycket från hennes ögon och nosen och tassarna är torra så Pekka får smörja de ofta.
Vi har ny tid hos vet för röntgen den 14/3 så förhoppningsvis så blir vi lite klokare då.
26/2 Anna kollade igenom Beyonce ordentligt när hon var här och besiktade valparna.
Då såg hon ju att hon hade ena ögat större än det andra och fortfarande sämre reaktioner på tassarna när det gäller att ta stöd.
Vi resonerade fram och tillbaka hur vi skulle gå vidare men jag vill ju så klart veta vad det är hon har eller har haft.
När jag frågade på FB så var det flera som har frallor och några som är uppfödare som sa att de trodde att det var diskbråck.

25/2 Jag ringde inte Anna igår eftersom att hon ska komma hit i morgon och besikta valparna och då kolla mer på Beyonce. Det blir lite bättre ibland och så blir det ont igen, så otroligt konstigt.

23/2 Idag så var hon ganska som vanligt igen men hon får ju fortfarande Metacam men när hon fick en korvskiva så smaskade hon på ett väldigt märkligt sätt…..

22/2 I morse när jag vaknade så var Beyonce i sängen eftersom att hon inte ville gå ut när Pekka släppte ut dem innan han åkte till jobbet.
Då var hon lite som vanligt och ville bli klappad och ville pussas.
Idag så kom pappa och hämtade mej för att skjutsa mej till apoteket för att hämta ut Metacam till Beyonce. Då var hon slö, men ändå lite piggare än igår.
Men när jag kom hem igen så var hon precis som vanligt och flög omkring som en dåre med ett ben i munnen och ville pussas, alltså precis det beteende hon har i vanliga fall.
Jag gav henne Metacam i alla fall och tänkte att även om hon är bättre så får hon käka det i helgen.
Jag blev jätteglad men medan jag satt och kollade på några grejer så la sej Beyonce i en hundbädd på golvet och då plötsligt så skrek hon bara till….
Ett hjärtskärande skrik 🙁

21/2 Lika slö idag som igår men hon verkar ha lite mindre ont. Fattar inte vad det kan vara för nåt.
När Pekka kom hem så lyfte han upp henne i soffan och då låg hon bredvid honom och på sin vänstra sida. När hon ändrade ställning så bara skrek hon rätt ut så ont hade hon…. 🙁
Sen flyttade hon sej till Pekkas andra sida men låg fortfarande på sin vänstra sida och efter ett tag så blev det likadant där att hon bara skrek rakt ut…
Lilla gumman….

Anna ringde på kvällen och sa att provsvaren hade kommit och allt hade sett jättebra ut. Vi satt och funderade fram och tillbaka men kunde inte förstå vad det kan vara som hon har. Det var ju underbart att det inte är hjärnhinneinflammation i alla fall 🙂
Planen blev att vi ger Ritadyl i kväll och i morgon hämtar jag ut Metacam som Anna skrivit ut och sen kollar vi hur det är med henne i helgen.
Medan vi pratade så kommer  Beyonce till mej och då ser jag hur det rinner ur ögonen och sen börjar hon att skaka lite. Beyonce brukar aldrig ha rinnande ögon… 🙁

20/2 I morse så kanske hon hade lite mindre ont men hon kan ju inte hoppa upp i nån möbel eller nåt sånt. Vi får helt enkelt avvakta och se hur det blir med provsvaren.
Men helt klart är ju att hon mådde bättre när hon fick smärtlindring men man vill ju ändå veta vad det är som händer…

19/2 -13 Nu har jag varit slö igen på att skriva.
I oktober så kollade vi hjärta och patella på Beyonce och hon var UA på båda. Så det var skönt.
Senare på hösten så blev Beyonce väldigt sjuk och fick 40.9 i feber när det var som värst. Hon var väldigt slö och uppgiven så jag ringde till slut jourhavande veterinär här i Övik och frågade om vi skulle kyla ner henne med ett kyltäcke men det tyckte han inte.
Vi gjorde det i alla fall och febern vände och gick neråt så det var skönt.

Idag den 19 feb så märkte vi att Beyonce var väldigt seg och trött igen. Vi tempade och då hade hon 38.6 och några timmar senare hade hon 37.9.
Jag ringde vår vet och frågade vad hon tyckte och hon ville gärna se henne eftersom att slemhinnorna hade blivit ljusare på henne på de här timmarna.
Men det var inget fel på hjärtat eller slemhinnorna när vi kom till vet men däremot så hade tempen sjunkit lite till så nu var den nere på 37.8.
Vet Anna kollade reflexer och lite olika tester innan hon tog ett blodprov som vi ska skicka iväg på analys. Anna tror nämligen att Beyonce har en hjärnhinneinflammation som är autoimmunbaserad. Hon skrek som en stucken gris när Anna gav henne smärtstillande i halsskinnet men sa ingenting när hon tog blodprovet i benet.
Anna kollade även reflexer i tassarna och i benen genom olika tester.
Hjärtat var UA

2012

7/8 Oj vilken sommar det har varit för Beyonce. Först så ställdes hon ut i Vännäs. Det var den första off utställningen. Där visades hon otroligt bra av Olga Isaksson och det slutade med junkl EXC 1kk CK 1btkl CERT och BIR!
Sen for vi till Karis i Finland där hon fick junkl EXC 2kk CK 2 btkl och reservcert.
Sen hem till Sverige igen och då var det dubbelutställning i Luleå för SDHK och SKK i Luleå. Det gick jättebra i Luleå där Beyonce fick junkl EXC 1kk CK 1btkl CERT och BIR. Det gick lite sämre på söndagen där hon fick EXC 1kk CK och 4btkl.
Vi fortsatte med en utställning i finska Kemi där Beyonce än en gång blev junkl EXC 1kk CK 1btkl BIR! Sen åkte Pekka till Estland tillsammans med Camilla och Therese. Det var en tre dagars utställning för frallor. På fredagen så fick hon EXC och junkl 2kk och 2btkl, lördagen samma resultat junkl EXC 2kk 2btkl och på söndagen junkl EXC och 4kk.
Så nu ska vi inte ställa henne på några fler vanliga utställningar utan kanske på nån där hon kan ta en titel innan vi försöker få det sista certet på henne efter att hon fyllt 2 år.

Men först ska vi kolla hjärta och patella på henne till hösten 🙂

20/5 Nu har Beyonce börjat att löpa 🙂

19/5 Pieters son Luca van Mourik som visade Beyonce var otroligt duktig för att vara så ung.

5/5 Inget löp än så länge så hon har nog blivit knäpp! :=) Idag vägde vi Beyonce hos Reginas när vi köpte mer hundmat och nu väger hon 10.1 kg

1/5 Nu har Beyonce på några dagar både pinkat i sängen och två gånger på kudden som jag sitter på i soffan. Hoppas verkligen att det är löp på gång annars så har hon blivit helt knäpp!

24/4 Idag vägde Beyonce 9.85 kg så nu är tollarvalparna tyngre än henne 😉

3/4 Ny vikt på Beyonce är 8.95kg

22/3 Nu väger Beyonce 9.6kg och fick den andra leptosirosvaccineringen.

7/3 Ny vikt på Beyonce är 8.85kg så det känns bra att hon ökar i vikt som hon ska. Beyonce fick första leptospirossprutan och rabiesvaccineringen.

2/3 Idag så tog vi med Beyonce och vägde henne. Nu väger hon 8.45kg och är om några dagar 6 mån….Tiden går fort….

26/2 Ja nu är vi då hemma efter en lång dag…. Den började med att vi försov oss och det är ingen bra början men Leo var snäll och skyndade sej på så mycket han kunde så vi hann ner till utställningen. TACK till mamma som ringde och väckte oss!

Ja först ut var Beyonce. Hon var ensam i sin klass 4-6 mån och fick HP och skulle sen möta vinnaren av klass 6-9 mån. Det fick också bra och hon vann BIR valp! Tjohoo!
Sen skulle hon möta alla raser i gr 9. Jag tror att det var 7 eller 8 raser och hon blev BIG-1! Underbart skoj.
När det var klart i vår ring så gick jag och pratade med domaren som var Annika Ullveit-Moe och frågade om hon var auktoriserad även på frallan och det var hon eftersom att hon är allround domare!
Då kändes ju allt ännu bättre. Jag frågade Annika om det var nåt jag skulle tänka på i fortsättningen?
Annika svarade att jag inte skulle ha blått blingkoppel eftersom att det förstörde hennes halslinje. Kanonbra att veta även om jag inte hade tänkt att ha det i fortsättningen.

När vi då sen skulle ut i BIS finalen så hade jag bytt koppel till det som jag hade på Geisha. Så när vi blev inropade i BIS finalen så sa jag till Annica att jag hade bytt koppel! 🙂 Hon tyckte att det var bra att jag hörde efter ett gott råd :=)
I finalen var det Nina Karlsdotter som dömde och det gick också bra. Det var 7-8 raser med i BIS finalen och det slutade med att lilla pluppan blev BIS-4!
Vi är så stolta över Beyonce och tänk då hur bra hon kommer att kunna gå när hon har en handler som kan ställa fralla! :=)

25/2 Ikväll var det dax för Beyonces första dusch men det gick hyfsat bra. Först så tyckte hon att det inte var nåt som hon ville göra men sen accepterade hon lugnt det jag ville göra…
Hon är cool den här bruttan men jag tycker inte att hon är så väldigt tuff av sej. Härom kvällen så var hon uppe i hallen och rev omkull en gardinstång och då blev hon så rädd att hon vågade nästan inte komma ner till oss i vardagsrummet igen.
Hon vågade till slut efter att vi hade lockat på henne så hon fick lösa konflikten själv….
I morgon är det premiär för oss på utställning så det ska bli intressant att se hur det kommer att gå.

25/1 I lördags så åkte vi in till stan och köpte hundmat och passade även på att väga Beyonce. Nu väger hon 7.1 kg och charmar verkligen alla hon möter ….

8/1 Idag så har Beyonce lekt med Geisha jättemycket så de har verkligen funnit varandra. Elektra tycker det är helt onödigt att vi har tagit hem en hund till :=)

7/1 -12 Vi ställde klockan på 4 för att hinna med tåget som gick kl 05.10. Det gick bra att kliva upp och komma iväg men när vi kommit en bit på väg så kom Pekka på att han hade glömt att ta med snus så jag sa att om du skynder dej så hinner du åka hem och hämta den.
Sagt och gjort han vände och körde hem, sprang in och ut med snusdosa den här gången.
Tåget var ca 30 min försenat så vi hade gott om tid att miljöträna Geisha som fick följa med. Min mamma tycker att hon är en pain-in-the-ass och jag kan hålla med att hon kan vara jobbig om man inte är väldigt tydlig med henne vad som gäller och inte.
Vi klev på tåget och fick sitta i en kupé med två andra med två andra hundar men det var lugnt och skönt för alla hundarna var lugna och fina.
Vi kom fram till Boden där vi hade stämt träff med Elektras bror och hans matte Ann. De var redan där när vi kom så jag skrev bara klart ett sms till Camilla och sen gick vi ut så att hundarna och vi fick hälsa på varandra.
Sen skulle vi gå iväg för att hundarna skulle få busa lite med varandra och vara lösa.
Vad händer? Klantarslet Carina ramlar och gör illa sej så mycket att jag först inte kan kliva upp utan bara ligger och grinar på trottoaren. Jag blev så rädd att jag skulle ha fått en kotkompression igen för då hade det inte varit skoj att ha valpar den här kommande veckan.
Jag tog mej upp till slut och kunde gå till en busshållplats där jag satte mej att vila men efter ett tag så kände jag att det här inte alls kändes bra så jag sa till Pekka att  jag måste nog ringa efter en ambulans och kolla det här på sjukhuset.
Sagt och gjort, Ann slog numret och gav mej telefonen och operatören frågade vad som hänt så jag beskrev det. Då säger hon: är du vid medvetande och andas?????
Ehh troligtvis lite i alla fall eftersom att jag har förklarat vad som har hänt och vart jag är någonstans….
Ambulanskillarna kom och de var proffsiga och lugna precis som det ska vara. Den ena förklarade att jag nog inte kunde räta på ryggen eftersom att jag var rädd och orolig för då kunde musklerna dra ihop sej i kramp.
Så väldigt försiktigt så tog de i på var sin sida av mej och rätade på ryggen. Heureka det gick bra. Jag hade sagt till dem att jag har väldigt ont i höger axel så de var så försiktiga…..
Jag tjatade hela tiden om att jag inte hade tid med det här för vi skulle passa en tågtid och hämta en valp så de var otroligt bussiga allihopa på sjukhuset och gjorde så gott de kunde.
Läkaren kom in och sa att jag skulle upp på röntgen och de hade redan sagt till honom att jag hade bråttom därifrån 🙂
På röntgen var det en som var lite näpsig. Hon sa att jag skulle gå och lägga mej på britsen för att röntga ryggen. Jag frågade om hon kunde köra fram min säng. Fick ett snäsigt svar tillbaka: hur ska du kunna åka tåg om du inte kan gå den lilla biten?
Jag svarade att jag hoppades att jag skulle få nån smärtlindring så att jag skulle klara av det. Sen frågade hon vad jag gjorde där uppe. Jag sa att vi var här för att hämta en valp.
Hon frågade vilken ras så jag sa att det var en fralla. Då blev det annat ljud is källan så hon ropade över hela röntgensalen till den andra syrran att vi var här för att hämta en bulldog och sen var hon supertrevlig.
Tänk vad en liten fralla kan göra mycket :=)
Sen var det ner igen för att vänta på svar från röntgen.
Efter ett tag så kom läkaren och såg lite bekymrad ut. Ja sa han, den där ryggen var trasig. Jaså sa jag vad menar du nu?
Han såg flera kotkompressioner än de som jag hade sagt att jag hade haft och två kotor som glidit isär. Ja ha sa jag då var det kanske de två kotorna som åkte isär idag.
Nja han var inte säker på det men han sa att han kunde inte se om det var ett brott på den kotan och OM det var det så kunde det vara så att jag kunde få en nervskada och då kunde jag bli förlamad och det ville jag väl inte?
Nej absolut inte sa jag.
Efter ett tag så kom han efter att ha fått tag på röntgenläkaren. Det var 4 nya kotkompressioner på ryggen så han förstod att jag hade haft ont så jag behövde inte känna att jag varit sjåpig!

Då var klockan ca 15 och tåget skulle gå kl 17. Vi hörde av oss till Ann och Camilla så att de skulle komma med hundarna till stationen.
En sjuksyrra kom med lite smärtlindring i tablettform eftersom att jag inte kunde få en morfinspruta för då måste jag ligga kvar på observation och det hade jag ju verkligen inte tid till :=)
Jag frågade efter numret till en taxi och då säger gullsyrran att vi borde väl få sjuktaxi när det nu blev så här tokigt.
Så hon beställde en sjuktaxi som kom omedelbums.

Nu hade vi stort flyt. Flytet fortsatte att Camilla och Ann kom i tid och vi kom på tåget och vi kom hem också utmattade och vrålhungriga.

Men nu är i alla fall Beyonce hemma hos oss efter ett stort äventyr.
Både Beyonce och Geisha var supersnälla och sov i princip hela tågresan hem (5 timmar)
Så nu är vi en lycklig liten familj :=)

2011

6/12 De verkar ha det dem gör med Beyonce i grannlandet Finland :=) Caritas pappa har lärt Beyonce att hoppa upp i soffan!
Så Caritas killar tyckte att de hade en fristad i soffan men inte nu längre för nu är det fullt ös – medvetslös!
Ska bli så otroligt skoj att äntligen få hem henne. Vi fick fina bilder på henne idag som jag har lagt upp i galleriet!
TACK Carita och Tanja för dem!

5/12 Färsk rapport från Carita där Beyonce nu bor tills hon får komma in till Sverige 2012.
Ja om man säger så här så lär det inte bli så många lugna stunder. Hahahahaha Hon biter, tuggar, skäller, leker, charmar som den värsta huligan. Så Carita har fullt upp att lära henne att inte tugga och bita på vad som helst.
Men Carita sa också (till B’s fördel) att det tog bara 5 min för henne att fatta att hon inte fick tigga vid matbordet.
Ska bli spännande att se vad det blir av två halvtokiga frallor tillsammans med våra redan halvtokiga korvar och tvåbenta :=)

4/12 Ja nu har Beyonce kommit från Ryssland till Finland och i helgen är hon hos vänner till Camilla i Helsingfors för att efter helgens utställningar åka med en annan vän upp till norra Finland.
Det blir kanonbra för den tjejen äger pappan till Camillas kull så hon ska åka och hämta sin parningsvalp och då kan hon ta med sej Beyonce så kan vi ta med både Beyonce (nu i Finland så kallas hon för BeBe! De gillar inte sångerskan hahahhaha) och valpen från Camilla på samma gång.
Det här ska verkligen bli skoj att få börja med en helt ny ras som jag troligtvis inte kommer att börja föda upp utan vi kommer bara att ha dem och meritera och som härliga sällskapshundar.

14/11 Camilla tog kontakt med mej och sa att hon hade en kanontik på gång från Ryssland men tyvärr så hade hon inte råd just nu att köpa in henne utan hon frågade om vi var intresserade i stället.

Jag ringde direkt till Pekkas mamma och frågade eftersom att den här tiken skulle bli dyrare än den valp vi hade tänkt köpa av Camilla.
Men hon är ju helt underbar och sa att det spelade ingen roll bara det var en riktigt bra hund.

Så nu hoppas vi att allt blir som det är tänkt för då kommer hon till oss i januari!