Mirre dagbok

tillbaka till Mirres sida

2018

30/8 Hej! Idag är en tung dag då jag tyvärr fick låta Mirre somna in. Hon har under en kortare tid fått det jobbigare med att andas i vila, druckit mycket vatten, tappat muskler och tappat orken. Det visade sig att hennes hjärta blivit förstorat och att hon fått vätska i lungorna. Eventuellt kan hon haft problem med mjälten också men jag valde att inte utreda henne vidare. Efter en vecka med vätskedrivande och antibiotika hade hon inte blivit bättre och hon fick därför somna in. Hon har varit en fantastisk vän och jag har varit glad för varje dag hon funnits i mitt liv. Tack för allt. 
Hälsningar Louise

2009

25/7 Hej! Hoppas allt är bra med er. Med oss är det bara bra. Förra helgen tog Mirre och jag våran första pinne i agility klass ett, med en tredje placering i Bollnäs. Vi kom också fyra tillsammans med vårat agility lag The Retrajvers. Elsie var också där, alltid lika kul att träffa syskona. Tror inte det gick så bra för henne den helgen dock. Tänkte höra om du kunna göra en lista på sjukdomar och andra saker som inte är så bra som finns bak i Mirres linjer. Tänkte det kunna vara bra att ha i fall att om jag någon gång bestämer mig för om jag ska göra en parning eller inte. Hälsningar Louise och Mirre

2007

25/5 Igår så började Louise och Mirre sin tävlingslydnadskurs. Det gick jättebra och instruktören tyckte att de kunde börja tävla om de bara gjorde lite finslipningar…… Härligt att höra!

2/5 Lite uppdateringar från Lollo:
Hej!
Mirre är galen som vanligt, så vad kan man mer säga. Nu har vi flyttat tillbaka till Ljusdal igen så nu finns det fri tillgång till internet, YES! Så nu ska de bli lite mer uppdateringar av hemsidan hade jag tänkt. I morgon ska vi på tävlingskursen igen. Vi fick komma även fast hon löpte som tur är. Vi har börjat springa också… mest för mattes skull. Men jag kan inte skryta om att de bli nå långa stunder direkt! Å inte särskilt ofta heller :S Skickar med kort på henne där du får se hur pälslös hon är… Ska skicka andra kort sen på henne som jag tagit under våren.

Stora kramar från Louise och Mirre, vildarna i Ljusdal

26/4 Nu har Mirre börjat löpa igen….

27/2 Idag så ringde Louise och var lite bekymrad över Mirre…. Hon luktar nämligen löptik fastän det var så länge sen hon löpte…. Hanhundarna blir helt tokiga när Mirre är med så tyvärr så kan inte Louise och Mirre träna med hanhundar. Det är inga symptom på att hon är skendräktig men är det någon som har nåt tips vad det kan vara så hör gärna av er….

18/1 Nu har det snöat hemma hos Mirre och självklart så vill hon ju hjälpa till att skotta! Hi, hi… Det syns ju på filmerna vilken ”bra” hjälpreda hon är!

11/1 -07 Nu kan Mirre hålla en godis mellan tänderna (som mamma Vilma) och låta bli den tills hon får lov att ta den! Duktigt!

2006

1/12 Idag så började Mirre att löpa!

14/11 Vilken underbar dag i söndags då Mirre sopade banan med sina konkurrenter! Helt underbart och dessutom bara junior! Det var sammanlagt 8 tikar och 4 hanar som var på utställningen och bara 2 tikar som fick CK och ingen hane. Och lilla stumpan slog dem allihopa! Vad ska det här sluta med??? :=)
Massor av kramar till er båda två och som sagt ibland så är det inte så tokigt att vänta lite så att man får exakt det man vill ha eller hur Louise? *skratt*

28/8 Idag så fick jag mail av Lollo att de hade varit på utställningsträning, men det var inget som de ska fortsätta att gå på…. Det var för riktiga nybörjare och inte en handlerkurs som Louise hade uppfattat det. Men det gör inget för hundkursen börjar nästa vecka så de får nog med att göra där i stället. De ska även vara med på ”Utmaningen” mellan tollare i länen bredvid varandra. Så det ska bli spännande att höra vilka nya bekantskaper de kommer att göra där. Självklart så håller vi tummarna för våra duktiga Hummelvikare!

23/7 Idag så fick jag ett trevligt samtal från Louise om Mirre! De var på utställning och fick själva fin kritik och fick sen nöjet att gratta pappa Harry och träningskompisen Enya till sina CERT idag! Enya blev även BIR och Harry blev också BIS-4 i jaktklassen! Härligt jobbat av er allihopa!
Louise berättade att Mirre är en behändig tjej som är lätt ta med överallt. De tränar mycket kontaktövningar och har framför allt skoj då de tränar. De leker mycket med varandra och har det som belöning. Det funkar bra på Mirre! Mirre är lika cool överallt så det är väldigt ofta som folk tror att hon är mycket äldre än vad hon är….
Stor kram till er allihopa!

16/7 Idag så ringde Louise och apporterade hur det hade gått på utställningen! I förvirringen så hade jag ju inte alls kommit ihåg att Louise och Mirre också skulle dit. Men allt gick bara bra och de fick fin kritik så det var skönt… Louise berättade också att Mirre väcker henne på morgonen då hon tycker att det är dax att kliva upp! Då blir det fullt med pussar i ansiktet. Annars så är Mirre ganska morgontrött av sej… Mirre simmar nu helt perfekt utan att plaska så det är ju skönt.

27/6 Nu har Mirre blivit stor, för hon har börjat löpa…..

28/5 Nu väger Mirre 15 kg. Tjejerna har även varit på en till utställning. Den här gången gick det strålande och de fick med sej flera rosetter hem! SUPERGRATTIS tjejer! Mirre var i husvagnen en helg och tog ståndskall på en råtta i förtältet! *skratt* Det ska börjas i tid….. Nu är inte Mirre någon badkruka längre för nu badar hon glatt. Inte i lerdiken men i vanligt vatten som vanliga hundar! *skratt* Mirre är helt galen i maskrosor och betar glatt av alla hon ser. Hon har även gett sej på mammas rosenbuske…. Hmmm inte så populärt kan jag tro…. Mirre har även fått vara med på Louises praktikantplats som var på ett hunddagis. Snacka om att ha skoj på jobbet! Mirre fick busa så mycket att hon var helt slut då hon kom hem på kvällen…. Harrys matte Lena har hjälpt Louise jättemycket med träningen och nu sist så var det söket som de började med. Så Mirre fick låna Harrys gamla gosedjur som Lena hade åt honom då han var valp! *gulligt* Kram till er så hörs vi snart igen!

2/5 Hej Hej!

Hur har ni det där uppe? Händer någor roligt kanske? Här är det i varje fall vår, inte en snö fläck finns kvar. Sista april gick bra med Mirre. Vi var hemma hos Nisse i Trönö (en lite liten by) å där var det ingen som sköt några raketer så rädd för smällare blev hon inte. Men i torsdags när vi var ute och gick var det någon som sköt (med bössa) å det gick hur bra som helst. Mirre var i full färd med att leta efter tennisbollen och när skottet gick tittade hon bara upp och funderade vad det var för något sedan fortsatte hon leta. Strax efter kom ett nytt skott och hon reagerade på samma vis. Så det var skönt att det gick bra. Mirre har varit lite halt på bakbenen igår. Men jag tror det vara bara för att hon sprungit så mycket i helgen. Hon har fått gått lös ute hela dagarna så hon har sprungit som en tok. Men idag verkade hon mycket bättre. Men det är inte det enda på skade- fronten. I fredags när vi var hos Nisse på jobbet lekte hon med en fotboll och i alla iver lyckads hon springa in i en järn grej med huvudet. Så hon fick ett jack i huvudet. Men det blödde ingenting och det såg ganska fint ut, så jag gjorde bara rent det med lite vatten. Jacket har läkt bra och det verkar inte bli några problem. Det var väl det senaste som har hänt skulle jag tro. Skickar lite nya bilder till den andra mailen som jag knäppt med min mobil, så de kan vara lite suddiga. I helgen ska vi iväg till Sandviken på tollarträff.
Glada hälsningar från Louise och Mirre

17/4 Idag så ringde Louise igen och sa att nu  har hon anmält till en inoff utställning så nu finns det ingen återvändo!*skratt* Huvudsaken är ju att man har skoj med sin hund. Om man bara har det så brukar resten ordna sej….. Mirre har även haft sitt första riktiga bad i duschen (kan man säga så? *hmmm*) Ute så går inte gärna Mirre i vattenpölar eller i slask men det gick hur bra som helst att duscha hanne i badkaret. Mirre la sej tom i badkaret när hon hade blivit schamponerad. Cool tjej och cool ägare så de hör verkligen ihop de två! Louise blev glad då jag berättade om Eliskas succé på träningen då det tog ca 10 min att göra en inkallning! *skratt* Mirre kan också få såna ryck så vi sa att det är nog mamma Vilma-genen som slagit igenom! *skratt*

14/4 Idag så hade jag ett lååångt, trevligt samtal med Louise om Mirre. Om ni visste hur skoj det är att vara uppfödare då man får höra hur roligt de har då de tränar och umgås med sin valp. Mirre är i alla fall på god väg att bli en duktig apportör och hon bär redan fågel och apporterar dummiesar med glädje. Himla skoj! Det är precis som Lollo säger att det har nog funnits en mening med att hon inte fick tag på en valp då hon först hade tänkt köpa en för nu har ho ju hunnit lära sej massor om hundar på skolan…. Så jag hoppas att du kan lära mej lite sen! 😉 Mirre är också en otroligt glad och charmig valp som är hur cool som helst då det gäller att koppla av. Jag tycker att det är superskoj att Louise får träna med pappa Harry med hans duktiga matte Lena och de andra duktiga hundmänniskorna i både Hälsingland och Gästrikland. Jag hoppas att Ezzy kommer hon också! 😉 Jag hoppas att det blir så att du kan komma upp på träffen i sommar…

13/4 Idag så har jag fått fina kort på Mirre av Louise. Tack så jättemycket för dem.

10/4 Hej Hej! 
Allting bra? I lördags var Mirre och jag iväg på Tollarträff i Ockelbo. Jag tyckte Mirre skötte sig jätte bra. Hon kopplade av jätte bra under tiden då vi inte gjorde någonting. Så jag är jätte nöjd med henne. Sen så fick hon pröva att ta vinge… å de tyckte hon var jätte kul. Hon sprang som en tok runt området och visade hur fin och duktig hon va med vingen. Så vinge var inte ett dugg problem. (enya)Lena skulle skicka upp bildbeviset till dej. Men det var syd att det inte var någon annan ur kullen med den här gången, få se om Ezzy kanske dyker upp nästa gång. Nu tillslut efter mycket jobb har jag äntligen lyckats få till sitt. Så nu kan hon sitta hyffsat på komando (matte jäte stolt) i varje fall. Mirre älskar för överigt att träna apportering och är jätte possitiv till allt som vi gör.Jag har nu bestämt mej för att anmäla mej till utsällningen i Gävle den 13 Maj. Så vi får se hur det går då. I torsdags när jag vägde fröken vägde hon 11 kg. Så hon går upp i vikt i varje fall. Ska nog sluta med sista kvällsmålet nu, för hon verkar i varje fall inte villja äta då. Så nu blir de bara tre mål om dagen.
Stora hälsningar från hälsinge jäntorna Louise och Mirre

23/3 Hej Hej!

Hur är det upp hos er då? Här är det bara bra. Just nu är jag både stolt och inte stolt över Mirre. Igår när vi gick till skolan var hon jätte duktig, trots att det gick en jämte bakom oss så tittade hon bara på honom och följde med mej istället, jätte nöjd 😀 Men i morse, ungefär på samma ställe kom en tollare och gick bakom oss, och då passade det inte att gå med matte, hon drog som en avlöning, inte så nöjd. Sen har vi varit iväg och kikat på hästar, konstiga krabater tycker Mirre, så hon håller sej på behörigt avstånd. Så det kommer att bli mer häst träning. För en stund sen när vi var ute och traskade kom en häst emot oss i galopp, den var också läskig. Fast det gick bra ändå. Sen var det tre råddjur som drog iväg ut i skogen alldeles framför oss. Men då stod hon still och såg mest dum ut och funderade över vad som hänt. Mirre sover fortfarande i hage och trivs bra med det. Men eftersom jag inte vill ha henne sovande i bur hela livet så tänkte jag börja öppna dem så att hon inte sover instängd. Tror du att hon kommer börja pinka och bajsa inne om mornarna då om jag gör det? Jag lär köpa en ny korg åt Mirre också, för kattkorgen börjar bli lite  liten. Nu sover hon med halva kroppen i korgen och halva utanför. Eller så liksom sväller hon över korgen på något vis.
//Kramar från Louise och Mirre

20/3 Nu har jag fått fler bilder på Mirregumman! Vad stor och fin hon har blivit! På skolan har de även haft utställningsträning och det passar ju hur bra som helst eftersom att Mirre snart ska iväg på sin första utställning. Bra jobbat tjejer! Kram på er!

18/3 Nu har Louise börjat lära Mirre klickerträningen. Mirre sitter och funderar en lång stund över vad det är som händer. Mirre tycker att det är ganska jobbigt att fokusera men är ändå rätt duktig så det ska bli spännande att se vad som händer i framtiden. Mirre har även träffat många olika raser och det har bara gått bra. Louise får beröm för att Mirre är så öppen och trevlig och sånt gör en otroligt stolt och glad som uppfödare såklart!

15/3 Nu har Mirre testat sin matte! Hon har bitit av mobilladdaren och jag sa till Louise att det är bara att vara beredd på att det kan bli mera om man inte är uppmärksam och fort går det. Vi har ju börjat kalla Eliska för ”avbitaren”! *skratt* För det är väl tre gånger som hon har knipsat internetkabeln så nu har vi den ”luftburen” genom kök och vardagsrum. *skratt* Mirre spydde i natt men det berodde antagligen på att hon hade stoppat i sej nåt skräp för det är hon snabb på att göra den lilla råttan! Louise har börjat jobba ordentligt med apportering, inkallning och sitt nu. Mirre börjar förstå vad Louise vill nu med sitt, men det har tagit tid. Louise är jättenöjd med Mirre. Louise tycker inkallningen går jätte bra, hon kommer både på vissel pipa och ”hit” Mirre har dessutom blivit mycket bättre på att inte dra i kopplet och att inte bitas. Jättebra jobbat tjejer!

2/3 Mirre har sett en travare idag. Den var ganska läskig när den sprang förbi, men hon var ändå ganska nyfiken.

28/2 Idag så testade verkligen Mirre sin matte till det yttersta! 😉 De hade varit i skogen ungefär en timme, där Mirre sprungit som en galning hela tiden. Men sen hade hon fått för sej att hon inte skulle sova någon annanstans än i hagen på Louises rum eller möjligtvis på toan! (hi, hi…) Louise försökte lugna henne genom att hålla fast henne och smeka henne lugnande och tala lugnt med henne. Men inte hjälpte det inte, Mirre bara pep och skrek och kämpade och gjorde allt för att komma loss. Så efter 40 min gav Louise upp. Louise lät henne dricka lite vatten och sedan gick de ut och pinkade. Sen försökte hon igen. Men det gick inte då heller. Istället började Mirre gå bärsärkar gång runt i vardagsrummet. Slet och rev och ruskade med både sin filt och korg som Louise tagit in för att Mirre skulle ha något att sova i, något som hon var van att sova i. Louise höll på att bli tokig, hon lugnande inte ner sig för en sekund. Sen var det dags att gå ut igen för Mirre hävde i sig en massa vatten. Så Louise tog henne under armen och gick ut, släppte ner Mirre på gräsplätten, och vad gör Mirre? Hon bara går…. det spelar ingen roll hur Louise lockar och fjäskar, försöker spring en bit bort för att lura henne att komma, ingenting fungerade. Sen gick det nästan inte att få tag i Mirre. Likadant när hon är ute i skogen med henne. Mirre går på ett sådant avstånd att hon kan lukta på Louise, men inte så att hon kan nå och få tag i henne. Men nu har de varit ut på sista pinkningen, så Louise satte ner Mirre i hennes bur och då la hon sig ner och somnade direkt. *suck* Louise sa att hon var jättesnäll och gullig på förmiddagen. Då sprang och lekte Mirre med Louise och var väldigt följsam och kom när hon ropade och följde fint vid Louise sida. Det är en väldigt typisk dag i en tollares liv! Ibland är de så billiga att det är inte sant men oftast så älskar man dem utan problem! *skratt*

24/2 Nu har Mirre åkt tåg och buss utan problem. Mirre snuttar redan på sin filt som mamma Vilma! Louise tycker att allt går bara bra med Mirre men hon längtar tills hon ska bli lite äldre så att hon ska kunna göra lite mer med henne. Och jag håller med henne att valptiden är ju charmig men trots allt bara en transportsträcka till det man ska börja med sedan. Jag är så glad att allt går bra för dem eftersom att Lollo hade så mycket otur innan hon äntligen fick sin valp…… Mirre brukar också få vara med på skolan i sitt bur och då ligger hon där så snällt och väntar som värsta A-barnet! Lite lustigt med tanke på yra Vilma men tur att hon brås på pappa Harry i det fallet för lugn är väl inte direkt det man förknippar Vilma med utan snarare tvärtom alltså fullt ös då det gäller träning eller vad som helst det är härliga Vilma det! Eftersom att Mirre har världens bästa matte så fick hon inte som hemma hos gammelmatte avmaskningsmedlet upptryckt i gommen utan mumsigt serverat på falukorvskivor så det tyckte Mirre kunde bli ett stående inslag varje vecka! Ha, ha…..

19/2 Lollo har skickat nya fina bilder på Mirre som nu är 9 veckor. Söt som socker då hon ligger i lilla kattkorgen! 😀

17/2 Nu väger Mirre ca 5 kg

11/2 Ja du Louise äntligen hade då dagen kommit då du skulle få hämta hem din lilla tollartjej! De tär ju helt otroligt vilken otur du har haft då det gäller kölistor på valpar, men den som väntar på något gott….. 😉 Lollo kom hit med sin mamma och pappa och hämtade söta Mirre så nu får vi hoppas att det kommer att gå bra i fortsättningen för dem.

9/2 Idag när vi skulle åka iväg med dem i bilen så var plötsligt en valp spårlöst borta och det var Mirre.. Efter att ha letat en stund utan framgång så kom jag på att titta i den numera tomma foderlådan i papper som Elvis har gnagt hål i… Japp där inne var hon och mumsade som ett skogstroll på några kvarlämnade kulor. När jag då drog ut henne och lyfte upp henne så morrade hon som ett litet tröskverk! Ha, ha, ha…. Det är roligt med valpar med humör i för då vet man att man har mycket att jobba med. Men Lollo du får nog träna på att hon inte ska vara egennyttig med det hon hittar för det har hon varit här då det har blivit något extra som hon har hittat.

29/1 Idag så var Mirre väldigt egennyttig då hon och syskonen fick en rådjursklöv att leka med. Hon bar helt enkelt bara iväg klöven för att få ha den för sej själv och sen låg hon och morrade som ett gammalt tröskverk när någon kom för att kolla vad hon höll på med! *skratt* Hon morrade tom åt mamma Vilma och åt mej….. Men sen gav hon sej såklart utan problem… Lilla stumpan tyckte att det var så mysigt med en ordentlig rådjursklöv att den ville hon mest av allt behålla alldeles själv! *skratt*

26/1 Avmaskat och klippt klor

19/1 Fick ett mail av Lollo idag och ett enda kort blev kvar i kameran och det blev ju jättefint! Så här ovanför kan ni se det. Nu är det inte länge kvar….. Kram

14/1 Idag så kom Lollo hit och hälsade på med sina föräldrar. Snacka om att ha fått vänta och varit ledsen över att det inte har blivit valpar förut. Det hade nästan gått troll i det hela men till slut så blev det i alla fall efter många om och men en Hummelvikare! Roligt för mej och jag hoppas att du kommer att bli nöjd med Mirre också. Goda bullar hade Lollo bakat som hon hade med sej. Supersnällt! Kram och hej så ses vi när du ska hämta sötnosen!

12/1 Avmaskat och klippt klor

6/1 Fått många nya tänder

5/1 Klippt klor och fått kulor för första gången

1/1-06 Morrade jättemycket! *skratt*

2005

30/12 Smakat köttfärs för första gången

29/12 Klippt klor och avmaskat

26/12 Båda ögonen helt öppna!

23/12 Öppnat båda ögonen!

17/12 Ett hängöra

16/12 Nu har hon tappat navelsträngen och börjat att mörkna på nosen och på trampdynorna. Något runda öron.

15/12 Föddes som nr 3 och som tredje tik