Meya dagbok

tillbaka till Meyas sida

2015

23/11 Helena skrev:
Om ni ser en väldigt vacker stjärna på himlavalvet ikväll så är det Hummelviksgårdens Meya ”Meya” 2013-01-03 – 2015-11-23.  Hon somnade idag in efter valpningskomplikationer så nu håller vi tummarna att hennes 5 valpar endast 13 dagar gamla kommer att kämpa så att hon får leva vidare genom dem. Minns vilket enorm insats hon gjorde när hennes kullsyster Fixa flyttade hit för att få henne att slappna av och känna sig välkommen i gänget.
Vila i frid älskade vän!!!

26/4 CERT och BIR

 

2014

17/8 CERT och BIM

26/5

11/5 Ja nu är allt klart så från och med i dag så bor Meya hos Helena. Självklart var det ett tufft beslut för Kim och familj att ta men när det kommer till kritan så är det bara en hund och familjen är viktigast.
Kim du har tagit ett jobbigt men klokt beslut och jag hoppas att det kommer att passa bättre in i ditt liv lite senare att skaffa en hund.
Massor med kramar från oss

29/4

2/3 Kim:

 Tjihoo!
Vi har precis kört första dagen på vår nya kurs. Jaktapportering.
Aldrig testat visste knappt va det var, men jäklar va roligt det var!! Å Meya va grym!! Lite svårt med avlämningen men annars helt fantastiskt! Så roligt att se hunden njuta!

1/3 Kim:

Godnatt finaste ni.
Här har vi precis blivit väckta andra natten i rad av att Meya kräks ner hela sovrumsgolvet. När vi vaknar har hon också bajsat ner resterande delen av golvet båda nätterna. Jättelös i magen
Hon fick ris igår morse. När Danne var ute med henne under dagen var magen bra och han hade gett henne vanlig mat igen. Nu är inte magen bra. Bläsch…

24/2 Kim:

För nästan precis ett år sedan är denna bilden tagen. Vi fick äran att ta med en liten Norrländska i bilen till sin blivande Matte. Efter några fel åkningar så hittade de nyblivna Mattarna varandra och Heléna fick sin Mandy. Idag är det sorg i våra hjärtan och vi lider nåt otroligt med er Fina storasyster du saknas oss! Himlen kunde inte fått en vackrare stjärna

19/2 Kim:

Min lilla fantastiska tjej. Är det inte sjukt hur en hund kan komma in i ens liv och göra en så frustrerad, irriterad, trött på sig själv, lycklig, glad, stolt, nöjd och få en att bara smälta? Det har hänt så mycket med min hund på bara tre månader. Det går inte att känna igen henne. Innan jul hade jag en kaxig, manipulativ och framförallt odisciplinerad hund som fått komma undan alldeles för mycket med dumma grejer! Tack vare vår underbara och fantastiska vän och uppfödare Carina, ert stöd och MASSA hårt arbete. Har jag blivit en mycket bättre Matte och därmed fått en fantastiskt hund. Vi har nu anmält oss till en Agilitykurs och en Jaktapporteringskurs! Ser fram emot nya äventyr med min hund! Tack Frida, Liv, Anna, Heléna, Anna, Anna och Anna att ni hjälper oss bli ett bättre team!

6/2 Meya:

Idag är min sura matte trött på mig… Jag förstår inte?… De hemska inkräktarna på mitt jobb tänkte attackera både mig å matte, hundarna innan oss på promenaden har lagt ut nödspår jag bara MÅSTE följa! Fåglar i skogen retas så måste säga till. Människorna tvärs över vägen log ju åt mig. De VILL gosa! Att hon inte förstår…

21/1 Kim:

OBSERVERA icke spända kopplet. Idag har det varit hårdträning på koppelgåendet. Hon kräver mycket jobb hela tiden då hon gärna försvinner iväg i alla miljarder dofter, men är ju så j-la smart så hon vet ju efter en gång vad hon ska göra när jag stannar. Som vi konstaterat många gånger under detta år så är det mitt fel…. (Nån gång kan vi väl låtsas att det är Meyas fel iallafall ;-)) Tack Liv Brändström och Carina Sundberg Fd Forsman!

29/12 Ígår så talade jag med Kim igen och nu var det en helt annan Kim. Den vanliga sprudlande Kim som jag är van att lyssna på.
Jag pratade med Lollo på Krokasmedens kennel och berättade om vad Kim och Meya hade för problem och då sa kloka Lollo att säg åt henne att ta kontakt med Annica som har Anton!
Kim fick en del handfasta råd ocjh tips hur hon skulle göra och fick det ju dessutom förklarat direkt på plats på Meya så det var helt perfekt….
De avslutade träffen med ett uppletande där Meya var jätteduktig och kom med alla sakerna och la dem direkt i mattes hand ….
2014 blir ert år Kim <3

2013

20/12 Ja det har hänt mycket med Meya. Kim träffade kvinnan som Eva Bodfält rekommenderade. När Kim sedan ringde och sa vad hon hade sagt så var det inget jag kunde samtycka med och det sa jag till stackars Kim som blev lite kluven.
Men jag sa att jag är inte utbildad utan har bara ett sunt förnuft.
Kim ringde igen sen på kvällen och vi pratade igenom allt igen och jag förklarade vad det var som jag inte fick att gå ihop.
Tack och lov så trodde inte Kim att jag försökte dissa hundpsykologen utan jag vill ju bara att hon ska få en bra och trevlig hund.
Därför blev jag jätteglad igår när Kim berättade att hon hade tagit kontakt med en som har samma tänk när det gäller hundar som Fredrik Steen.
Jag är ju rätt så långt ifrån IMMI tänket men tycker att det kan nog funka jättebra vid inlärning men jag har svårt att se att det ska funka när man har stora problem.
Så jag är ju mycket mer som Fredrik Steen och Barbro Börjesson som är otroligt tydliga, ger hunden strikta regler och ett starkt ledarskap så att den inte behöver fundera så mycket på vad som är rätt och fel.
Hoppas verkligen att den här mannen har tid att hjälpa Kim och Danne med Meya, jag håller tummarna för det.

9/12 Idag så ringde en väldigt ledsen Kim och sa att Meya hade bitit henne i armen.
Jag blev helt chockad! Har inte haft någon hund som medvetet bitit sin ägare. Däremot så har det ju hänt några gånger att jag eller nån annan har fått ett bett i stridens hetta när man ska sära på två hundar.
Så nu är det stenhård diciplin som gäller om de ska få ordning på Meya. Jag håller allla tummar och tår för att det ska gå över så fort som möjli
Jag har mailat med Eva Bodfält så hon gav mej ett namn på en tjej som Kim ska ta kontakt med och träffa på onsdag 18/12

8/12 Idag på utställningen så var meya bra på att ställa upp sej framför domaren. Bra jobbat Kim 🙂
Men Meya tyckte inte om att domaren skulle klämma igenom henne och morrade åt domaren.
Domaren tyckte att hon var så fin i övrigt och var värd ett EXC och hon ansåg att morrandet inte kom ifrån att Meya var nervös eller arg så gav hon Meya ett VG…
Jag sa till Kim att det skulle hon vara superglad över oc hdet var hon också ….

7/12 Kim ringde till mej idag på hotellet så vi satt och pratade rätt länge om Meya. Jag sa att de måste vara mer bestämda mot henne så att hon inte tycker att det är hon som är boss hemma.

30/10 Nu väger Meya 18.6kg och är ca 45-46cm hög. Jag tyckte att det lät som mycket men eftersom att Kim inte tycker att hon är tjock så ska hon mäta om henne sen….
Ny höjd med tumstock är 47cm 🙂

2/10 Nu löper Meya 🙂

1/3 Idag så var det då dax för familjen Larsson att få hem sin efterlängtade lilla gumma. Jag tror inte att Kim behöver känna oro att hon inte blir så mycket att arbeta med för det tror jag att de kommer att vara allihopa. Ska bli skoj att höra hur det kommer att gå för er sen med Meya…. Stor kram 🙂

27/2 Idag är dagen när de är nästan 8 veckor (de blir 8v i morgon men då har vi inte tid att fota dem). Så idag har vi vägt allihopa, avmaskat dem, klippt klor och fotat dem såklart!

26/2 Idag så har vet Anna varit hit och besiktat valparna, chippat dem och vaccinerat dem!

23/2 Idag har alla valparna fått följa med på en biltur. vi var in till Övik och gjorde ärenden så vi var borta i närmare 3 timmar men det gick bara finemang!

21/2 Idag så är valparna 7 veckor och vi har klippt klor, vägt och fotat dem allihopa

20/2 Idag så gjorde vi valptest på valparna med hjälp av Jennie Nilsson

17/2 Idag så fick de känna på snön för första gången och Pekka filmade en liten snutt

14/2 Idag på alla hjärtans dag så är valparna 6 veckor. Vi har duschat, klippt klor, avmaskat, vägt och fotat och filmat dem allihopa

8/2 Idag är valparna 5 veckor och en dag och vi har klippt klor, vägt, duschat dem och fotat.

31/1 Idag så är valparna 4 veckor gamla och vi har klippt klor, avmaskat, vägt, fotat, bytt halsband och filmat en snutt på varje valp.
Nu har Larssons bestämt vilken av valparna som ska flytta hem till dem och det blir Glitter som nu heter Meya 🙂

24/1 Idag så är valparna 3 veckor och idag så ska de vägas, fotas för första gången i studion och få smaka några kulor. De har även fått träffa resten av flocken (förutom Beyonce, jag litar inte helt på henne så de måste vara äldre innan Divan får träffa dem)

21/1 Nu har hon passerat 1kg!

17/1 Idag är valparna 2 veckor gamla och vi har filmat, fotat, avmaskat och klippt klor. Nu är även ögonen öppna och han har börjat att gå lite.
Den här tjejen är otroligt mörk och vacker i färgen och med kolsvart nos.

12/1 Idag har hon fått sitt halsband på sej och nu är nosen helt svart

10/1 Idag så är hon en vecka, Hon har ett hängöra och har börjat att få några svarta trampdynor.

8/1 Nosen började att mörkna

6/1 Kom upp i födelsevikten

5/1 Tappade navelsträngen

3/1 Efter att Eliska har vilat en lång stund så trodde jag att nu var det över men då kom det en tjej till!