Magoos dagbok

tillbaka till Magoos sida

2023

20/3 Från Anna:
Godmorgon Ville bara meddela att Magoos nya Matte blev akut sjuk förra veckan och vi fick rycka in för att hämta honom. Kerstin har fått komma hem men har en svår KOL och har fått syrgas i hemmet. Det märktes att hon varit sjuk ett tag för Magoos päls, tassar och klor var eftersatta. Hon har nu tagit beslutet att ta bort honom. Han är 10 år och att omplacera honom en tredje gång känns inte okej mot honom. Jag har vänt ut och in på mig själv då jag så gärna skulle vilja ta tillbaka honom men det funkar inte just nu 🥺🥺. Han är lite överviktig, har hypothyreos, men lika fantastisk som han alltid varit . Kram ❤️
Min kommentar: Jag tycker att det är ett väldigt klokt beslut att inte placera om Magoo igen nu när han är gammal och sjuk. Finaste Magoo <3

2020

27/1 Glada nyheter 🙂 Magoo har fått ett nytt hem. Han ska bo hos svärföräldarrna till en kompis åt Anna och Leif så det känns jättebra.
Lycka till med finaste Magoo <3

20/1 Så här skrev Anna idag:

Med sorg i hjärtat söker vi ett nytt hem till vår älskade Magoo. Vårt första barnbarn kom in i vår familj juni 2018 och Magoo har ogillat Ebbe sedan första stund men gått undan då det inte passat honom. Tills nu.
En morgon gjorde han ett utfall mot Ebbe som inte kan ursäktas på något vis. Tyvärr.
Så nu söker vi efter ett nytt hem till honom.
Magoo är en fantastisk hund, det kan nog fler än vi intyga. Trevlig, lättdresserad och älskar att vara ute. Apportera, spåra, simma..…han älskar allt. Magoo går lätt upp i stress och behöver gränser. Då mår han som bäst.
Han har aldrig tidigare visat tecken på aggressivitet mot barn. Tvärtom så har han varit väldigt tålamodig.
Så om det här är ett infall av svartsjuka? Ingen vet och vi törs inte chansa.
Han fyllde 7 år 3/1 och är en renrasig Tollare.
Känner ni någon som han skulle kunna få flytta till?

2018

2017

2016

2015

Nu har Anna kastrerat Magoo och även lämnat blod igen till forskningen för tollarsjuka 🙂

2014

26/2 Anna: Idag så har jag varit och vaccinerat Magoo och passade samtidigt på att lämna blod till forskningen om tollarsjuka. Jag (Carina) är så tacksam att jag har så himla bra valpköpare som bryr sej om rasen 🙂

12/1 -14 Det känns så himla bra att Magoo fick flytta till Anna med familj. Hon engagerar sej mycket i honom och lägger spår och han får vara mycket i skogen så det känns underbart i uppfödarhjärtat att allt blev så himla bra till slut…
TACK Anna för att du ville prova på en tollare och tog kontakt med mej precis när jag hade fått tillbaka Magoo…
Jag tror ju på ödet, i alla fall ibland 🙂

2013

3/11 Igår så hade Anna lagt ett viltspår åt Magoo och det gick bara finemang så det verkar som om det blir en glad, arbetande hund av honom också 🙂
Det blev lite strul när Denice skulle hämta Magoo idag. Hon hade skickat ett sms som jag hade missat eftersom jag var så trött och sov så länge.
Men Anna var smidig att ha att göra med så det löste sej ganska smärtfritt i alla fall…..:)
Nu har ju Anna nästan helt bestämt sej för att de vill ha Magoo men de tar honom inte på heltid förrän trotjänaren är borta….
Så Denice får fortsätta att ha med honom på Nordvik och så har vi honom här på helgerna tillsvidare…..

1/11 Anna skickade ett sms och frågade om de kunde få låna Magoo igen och tacka för det att det går bra. Självklart får ni det, är ju bara roligt att ni tycker om honom så mycket. Jag tror att han kommer att bli en trevlig hund när han blir ensamhund och får mer tid.

30/10 Idag kommer Anna tillbaka med honom så då får vi se hur det blir. Antingen om Anna vill ha honom fler gånger eller om vi ska vänta på att Denice ska hämta honom på söndag kväll eller måndag fm…..

29/10 Idag fick jag ett sms av Anna där hon frågade om hon skulle kunna lämna tillbaka honom. Anna skrev också att de hade varit ute i skogen och tränat lite bruksspår och viltspår och Magoo hade skött sej bra så det var skoj att höra

28/10 Idag kom Anna och hämtade Magoo för att prova att ha honom hemma ett par dagar.
Hoppas att allt går bra men det tror jag att det kommer att göra. Anna skickade ett sms och sa att det gick jättebra att ha honom lös i skogen men att han var väldigt stressad.
Skönt för det var precis så jag sa att jag trodde att det skulle bli. Jag skrev hur jag tyckte att hon skulle göra och sen hörde jag inget mer, så jag hoppas att det gav resultat.

27/10 Nu har vi äntligen haft Magoo hemma så att vi kunde väga honom nu väger han 16.5kg. En gammal kompis kom förbi och träffade Magoo och ska komma tillbaka i morgon och låna hem honom några dagar för att känna om han är den hund som hon vill ha 🙂

Sen ca en månad tillbaka så är det en tjej som går hundprogrammet på Nordvik som har lånat Magoo eftersom att hon blev utan hund. Men hon kan inte ha honom på helgerna så det har varit en jättebra lösning att vi bara har haft honom på helgerna.
Men självklart så skulle han ju må bättre av att få en permanent familj som bryr sej om honom.

16/9 Eftersom att Magoo var så besvärlig igår att klippa klor på så tänkte jag testa även idag. Jag tog upp honom i mitt knä och sen klippte jag klorna på honom.
Nu var han jättesnäll och jag kunde klippa eller låtsasklippa hans klor utan att han gjorde nånting så det känns skönt.
Vi kan ju inte annonsera ut honom förrän vi vet precis hur han är som hund så han får bli kvar här ett tag till ….

15/9 Nu var det 14 dagar sen vi vägde hundarna eftersom att vi har varit i Finland några dagar hos Pekkas mamma. Alla hundarna var utlånade utom Lizzie som fick följa med oss.
Nu väger Magoo 17.1 kg
Efter vägningen så var det dax för kloklippning av hela gänget. Magoo var helt galen. Har aldrig sett en hund som har betett sej på det viset nån gång förut. Han fick ångest och skulle upp från golvet till varje pris, skrek som en stucken gris och ångest tuggade mot mina händer.
Som tur var så var Pekka med och hjälpte till eftersom att jag inte orkade hålla honom själv. Så efter en brottningsmatch så låg han hyfsat stilla så att Pekka kunde klippa klorna på honom.
Efter att det var klart så satt jag och strök honom lugnande tills han slappnade av. Till slut så behövde jag inte hålla en hand på honom utan han låg helt lugn och avslappnad och då fick han ”frikommando” att kliva upp.
Sen gick det kanske 10 min så kom han och ville hoppa upp i mitt knä så då fick han det. Jag la honom på rygg och klämde och kände på alla tassarna utan att han reagerade så jag hoppas att det var nåt tillfälligt han gjorde.

1/9 Idag var det dax för vägning igen och nu hade han gått upp till 16.7. Vi ger honom fortfarande så mycket mat att han lämnar lite och jag tror att det behövs för nu börjar han se ut som en hund men med väldigt lite päls…

31/8 Idag så kom Samson med familj hit och hälsade på. Superskoj. Men Magoo visade en sida som jag inte har sett under de veckor som han varit här hos oss. Han morrade flera gånger mot Samson 🙁
Tur att Liv hade han bredvid sej så hon talade om för honom flera gånger hur man ska bete sej mot sina bröder…. TACK Liv!
Men sen gick det bra och han var så glad och lättsam som han brukar vara….

25/8 Nu väger Magoo 16.4kg. Han får fortfarande dubbelt så mycket mat som Lizzie och Brindla. Vi fortsätter så ett tag till så att han får lägga på sej lite till.
Nu äter han inte alltid upp all maten så det blir nog en naturlig nertrappning för honom.
Idag så fick han följa med oss till en inoff utställning i Matfors. Han var lika glad och obrydd som alltid 🙂

18/8 Tiden går fort och nu har Magoo redan varit här en vecka. Det funkar jättebra med våra andra hundar och Magoo och Lizzie har blivit jättebra kompisar och leker och busar hela dagarna.
Nu väger Magoo 15.95kg. Så det är skönt att han lägger på sej lite eftersom att han var alldeles för tunn när han kom tillbaka….

11/8 Saker kan verkligen ändras fort. I fredags så var det en i M-kullen som såg att Malin inte var med i deras FB grupp. Jag skickade ett sms till Jesper och frågade hur allt gick med Magoo.
Jesper svarade att tyvärr så kom inte Magoo överens med deras andra hundar 🙁
Jag sa direkt att vi kunde köpa tillbaka Magoo. Så idag på utställningen i Bjurholm så frågade Jesper om vi kunde åka till Lycksele och hämta honom där och det gick ju toppen för oss eftersom att vi var ju bara 9 mil därifrån.
Det var spännande att träffa Magoo igen. Han var en otroligt glad och lycklig kille så det kändes jättebra.
För att han skulle få lära känna våra hundar så åkte vi till mina föräldrars sommarstuga så att de skulle få busa och bada med de andra och det gick hur bra som helst.
När vi kom hem igen så fick han också vara med i vår söndagsprocedur att väga hundarna.
Magoo väger nu 15kg.

1/4 Nu är det klart vem som ska bli Magoos ägare. Efter lite velande fram och tillbaka så blir det familjen Swahn i Norsjö som blir Magoos nya familj.
Stort lycka till med Magoo 🙂

9/3 Drygt 9 veckor så har vi fotat, klippt klor och vägt dem båda två. Nu väger Magoo 5.45kg

1/3 Vet hade inte chip till dem alla så idag så kom Anna hit och chippade Morris, Taika och Magoo så nu är allt klart för avfärd! Vet inte riktigt hur det blir med Magoo men vi hoppas att det blir så att hans nya ägare kommer och hämtar honom snart 🙂

27/2 Idag är dagen när de är nästan 8 veckor (de blir 8v i morgon men då har vi inte tid att fota dem). Så idag har vi vägt allihopa, avmaskat dem, klippt klor och fotat dem såklart!

26/2 Idag så har vet Anna varit hit och besiktat valparna, chippat dem och vaccinerat dem!

23/2 Idag har alla valparna fått följa med på en biltur. vi var in till Övik och gjorde ärenden så vi var borta i närmare 3 timmar men det gick bara finemang!

21/2 Idag så är valparna 7 veckor och vi har klippt klor, vägt och fotat dem allihopa

20/2 Idag så gjorde vi valptest på valparna med hjälp av Jennie Nilsson

17/2 Idag så fick de känna på snön för första gången och Pekka filmade en liten snutt

14/2 Idag på alla hjärtans dag så är valparna 6 veckor. Vi har duschat, klippt klor, avmaskat, vägt och fotat och filmat dem allihopa

8/2 Idag är valparna 5 veckor och en dag och vi har klippt klor, vägt, duschat dem och fotat. Idag blev det också bestämt att Magoo ska bo hos Jesper och det känns så himla bra.

31/1 Idag så är valparna 4 veckor gamla och vi har klippt klor, avmaskat, vägt, fotat, bytt halsband och filmat en snutt på varje valp

24/1 Idag så är valparna 3 veckor och idag så ska de vägas, fotas för första gången i studion och få smaka några kulor. De har även fått träffa resten av flocken (förutom Beyonce, jag litar inte helt på henne så de måste vara äldre innan Divan får träffa dem)

21/1 Nu har han passerat 1kg!

18/1 Idag så voffade han till lite, sötgubben!

17/1 Idag är valparna 2 veckor gamla och vi har filmat, fotat, avmaskat och klippt klor. Nu är även ögonen öppna och han har börjat att gå lite

12/1 Idag har han fått sitt halsband på sej

10/1 Idag så är han en vecka, Han har fått hängöron

9/1 Nosen började att mörkna, fått hängöron

7/1 Försökte nästan gå lite på alla fyra benen

5/1 Tappade navelsträngen, kommit upp i födelsevikten

4/1 Alltså Eliska har varit hur busig som helst vid den här valpningen. Jag var helt säker på att hon var klar med valpningen i natt men när jag tittade till valparna och räknade dem så att ingen skulle vara klämd eller nåt så fick jag det till 11 valpar så hon hade helt enkelt fått en till valp nån gång under natten eller morgonen….:)