M-kull valpdagbok

tillbaka till M-kullens sida

2019

11/12 Oj här är det inte skrivit nåt på många år. Det här är den kull jag hade så höga förväntningar på men tyvärr så är det inte så enkelt med avel. Det blev dålig mentalitet, sjuka hundar och några blev helt vanliga. Jag skulle absolut aldrig avla på nån i den här kullen men tyvärr det en som gått i avel, men det var inget jag visste skulle ske. Fixa fick vi ju tillbaka eftersom att hon inte alls fungerade hos fodervärden. Pekka skjutsade ner henne till Helena på Skymningsskallet och där funkade hon bra. Eftersom att hon inte skulle gå i avel så fick min brorsa ta henne. Det funkade bra ett tag sen gjorde hon utfall och blev allmänt lynnig och det är ju inte så lätt att få bort så hon fick till slut somna in.

2/3 Idag så kom Anna från Finland och hennes kompis Sanna för att hämta Taika så nu är det bara Magoo och Morris kvar av valparna här hemma. Helt otroligt men nu kan man gå in i köket utan skor utan att kliva i massor av piss… Nice. Så nu kan jag börja att tvätta för nu kommer jag även till tvättstugan 🙂

1/3 Idag så har det varit fler som har flyttat ifrån oss så nu är det lugnt i köket. Idag så har Samson, Meya, Fixa och Mandy. Mandy fick åka ner tillsammans med Meya med familj, så underbart när man kan hjälpas åt och göra livet lite enklare och lättare för varandra.
I morgon kommer Anna och hämtar Taika och så har vi då Morris som är osåld… För mej är det obegripligt för han är verkligen hur mysig som helst ….
Anna kom hit idag och chippade de tre sista valparna så nu är alla klara för att flytta hemifrån och Taika fick även Droncit (avmaskning inför resan till Finland)

28/2 Idag var det dagen D med start av leverering av valparna. Idag så var det Milou som flyttade hem till Anna och Kim och det finns inte mycket som är härligare än att se den stolta familjen tillsammans med sin valp innan de åker hem….

23/2 Idag så har vi varit ute och åkt bil med hela gänget och det gick hur bra som helst!

21/2 Idag är valparna 7 veckor och det är bara en vecka kvar med dem innan de börjar att flytta till sina nya hem. Helt otroligt vad tiden går fort.
Vi är klara med allt förutom att bränna klart skivorna som vi ska ge till valpköparna så det får bli fixat nu till veckan.
Idag så har vi vägt, klippt klor och fotat valparna. Eftersom att Beyonce inte är så vild som hon brukar så fick även hon träffa valparna idag och det gick rätt så bra….

20/2 Idag så kom Jennie Nilsson hit och hjälpte till med att göra valptest på valparna och det gick jättebra. Tror att Jennie tyckte att det var lite skoj också 🙂
Det blev väl inte så vägledande som man skulle vilja eftersom att det blev på kvällen och alla låg och sov och fick bli väckta men det var ju samma förutsättningar för dem alla och det är ju huvudsaken. De var 48 dagar i stället för 49 dagar.

17/2 Idag så fick valparna vara ute en liten stund i snön och Pekka filmade dem medan jag var borta.

14/2 Idag är valparna 6 veckor och det är alla hjärtans dag idag. Jag duschade alla innan Pekka skulle komma hem eftersom att vi skulle skynda oss till veterinären sen när han kommer hem.
När vi kom till Anna så hade svullnaden gått ner väldigt mycket så det kändes bra. Anna tog bort klohylsan (heter det så), tvättade rent och satte på en strumpa. Jag var väldigt tveksam till att den där strumpan skulle sitta kvar med 8 syskon som gärna hjälper till med att ta bort den (det fixade dem på 5 min efter att vi kommit hem) Anna skrev ut antibiotika och vi fick även med oss så att vi kunde börja ge henne direkt så det känns bra. Vi ska börja med 5 dagar och sen kolla hur det ser ut.
Åter till syskonen. Idag så har vi alltså duschat, vägt, klippt klor och fotat hela gänget och även gjort en liten kort film med varje valp.

13/2 Nu är trampdynan mycket mer svullen så jag ringde till Anna och frågade igen vad hon tyckte. Hon ville att vi skulle komma in med henne i morgon så då gör vi det. Vi fotade tassen och skickade till Frida och hon blev orolig men jag kände mej ändå rätt så lugn.
Idag kom Anna från Finland och hennes Hummelvikare Kiira hit och hälsade på. Anna valde även valp och det blev röd som blev Taika 🙂 När jag sen skrev att Anna och Kim i Sundsvall skulle få grön så blev Anna jätteglad för det var även hennes födelsedag så det var ju skoj.
Mandy bar en typ apportbock lite grann idag.

10/2 Idag så kom jag överens med Frida om att ringa veterinär Anna och rådfråga vad hon tror om det här. Jag ringde och fick tag på Anna och hon tyckte att vi kunde avvakta tills på onsdag så vi väntar lite och ser hur det blir.

9/2 Idag så har både Rickard, Frida och Nellie varit hit och en av Pekkas jobbarkompisar med/ familj så det var väldigt trevligt 🙂 Frida bestämde sej också vilken tjej som skulle bli vår tjej och det blev svart som nu ska heta Fixa. Valpen som är kvar heter Morris och rosa heter nu Mandy så nu börjar det hända grejer 🙂

8/2 Idag har vi fotat, vägt och klippt klor på alla valparna. De börjar bli lite jobbiga men än är det ingen fara. Fick jättetrevligt besök av Kenzos matte Susanne idag och självklart så blev hon ju störtkär i Kenza dvs Meya 🙂
Nu är även valp 11 namnad och han ska heta Mr Maggo!
Jag såg att svart hade brutit av en klo och tänker visa den för Frida i morgon. Skönt att inte vara ensam om allt ansvar… 🙂

7/2 Idag är valparna 5 veckor men eftersom att jag skulle iväg på ett årsmöte så blev det ingen fotografering men Pekka gjorde en film så fotar vi i morgon i stället 🙂

2/2 Idag så fick valparna sitt första bad. Inte i duschen men i en balja 🙂 Anna och Kim skulle ju komma och hälsa på valparna och då kunde de ju inte vara så skitiga. Det var jätteroligt för de hade även tagit med sej Fröken.

31/1 Idag sp är valparna 4 veckor gamla och vi har vägt dem, avmaskat, bytt halsband på dem, klippt klor, filmat en snutt på varje valp och fotat dem. De har börjat att komma när man blåser i visselpipan (eller då för att man sätter ner fatet med valpmat 😉 ) Nu har den första passerat 2 kg, självklart så var det rosa som nu väger 2.1kg. Vi är verkligen supernöjda med den här kullen och vi hoppas att alla valpköparna blir lika nöjda när de för hem sina huliganer.
Ja jag är rädd att det blir en ny galen H-kull!
Vi har nu papper i halva

29/1 Idag så fotade Pekka dem igen hela gänget

27/1 Idag så filmade Pekka valparna lite och knäppte lite på hela gänget när de åt från sin valpbar.

26/1 Idag så fick Julia blåsa i visselpipan för första gången i valplådan när hon gav valparna kulorna. Helt otroligt men alla kom utan att man behövde hjälpa dem att hitta dit och alla åt upp alltihopa. Känns som att det här blir en kanonkull men jag får en känsla av att de kommer att bli lite som skräckkullen H. Idag så åkte familjen Larsson hem och Liv och Niklas kom istället för att kolla vem som är valpen Sampson och det blev som förväntat ljusblå! Medan Liv, Niklas och jag satt vid valplådan så klättrade först Sampson över kanten och sen även grön, så jag tar en djup suck och samlar kraft inför vad som komma skall.

25/1 Idag så fick de kulor två gånger och de åt som bara den. De hungriga små rackarna. Det är skoj att se hur de utvecklas så mycket från dag till dag.
Idag kom både Frida och Kim med sina familjer och hälsade på valparna och kanske oss 😉 Jag tror att de blev väldigt glada för det de såg i valplådan 🙂
Vår nya webcamera har kommit och nu har Pekka satt up den i köket så att alla ska kunna fortsätta att följa deras äventyr när de flyttar ut i köket.

24/1 Idag är M-kullen 3 veckor gamla så då är det dax för kloklippning, vägning, fotografering nere i studion och smaka lite på kulorna för första gången.
Vi harju investeraat i en del nya grejer till kameran så nu är det en ny bakgrund och ett nytt makroobjektiv som vi har fotat med.
De blev helt tokiga av att smaka på kulorna så i morgon så får de lite mer. Tror att det är helt nödvändigt för fastän Eliska äter 3 klasskorvar om dagen och har fri tillgång till torra kulor så hade inte valparna ökat i vikt sen igår. Men nu blir det säkert kanonbra när de får börja käka så mycket de vill av kulorna 🙂 Självklart inte på en gång men om några dagar…. Det gäller att vara tydlig 😉
Pekka vägde om valparna eftersom att jag hade haft vågen i valplådan och se, då hade dem alla öka i vikt ändå, så himla skönt men självklart så ska de ju ändå få kulor idag 😉
Valparna fick även träffa de andra hundarna (men inte Beyonce…) och det tyckte Elektra var superkul. Eliska däremot var inte lika nöjd…. 🙂 Beyonce får vänta tills valparna är lite äldre eftersom att hon leker och beter sej på ett helt annat sätt än vad de andra raserna gör. Kanske för att hon är den enda Divan?

23/1 Härligt, nu väger alla över 1kg! Pekka fick sitt nya makroobjektiv idag så då var vi såklart tvungna att fota valparna lite 😉

22/1 Vi har fotat lite och även filmat dem lite. De är helt underbara nu att hålla på med. Så ljuvliga.

21/1 Nu är det bara 3 som inte väger över ett kg och då passerar nog också strecket vilken dag som helst. Efter lite funderingar hit och dit så är det nu så att det är 2 hanar som inte är tingade.
Jag är ju kanske lite för kinkig när jag väljer valpköpare men hellre det och känna att det känns superbra att skicka iväg dem 🙂

20/1 Nu händer det grejer i valplådan. Nu går alla omkring och idag när vi vägde valparna så började svart att brottas med rosa! Svart bara knuffade omkull klumpen hahhahhaha
Samson har kommit på hur man gör när man sitter så nu sitter han ofta och filosoferar, så himla gulligt!
Apropå vikterna så vägde vi dem jättesent i går kväll för jag hade helt glömt bort det så vissa hade gått ner några gram till idag men det är absolut ingen fara för valparna. Det som var intressant att se var att de som är lite mindre av valparna, de hade gått upp! Svart hade gått upp 59gr och röd 44gr

Idag så har Kent och Gudrun varit hit och valt valp och de fastnade för lila som nu kommer att heta Monti Så vi hälsar er välkomna till Hummelvikarnas glada gäng!

19/1 Nu i kväll så är de 4 st som passerat 1 kg och svart har börjat att promenera runt på egna äventyr i valplådan….

18/1 Idag så har 2 st passerat 1kg! Svart med fiskar voffade till lite idag!

17/1 Tiden rusar iväg och nu är valparna 2 veckor gamla. Nu har alla öppnat ögonen och idag har vi filmat varje valp, fotat dem, avmaskat och klippt klor på dem.
Den första valpen har blivit namnad så nu är det spännande 🙂

15/1 Nu har valparna börjat att öppna sina ögon och de som börjat är valparna 1, 2, 6 och 9 så nu händer det grejer!

14/1 Roligt att se att nu har valparna börjat att dubbla sina födelsevikter och även börjat att försiktigt gå lite på alla 4 benen.
Nu är det bara 2 valpar som inte har dubblat sin födelsevikt. Rätt roligt att sitta och jämföra lite statistik. Den som var tyngst i H-kullen har bara en som är lättare än sej i den här kullen och ändå så håller de ungefär samma utvecklingskurva. Det är lite intressant och den stämmer lika bra på pappisarna också, alltså när de dubblar sin födelsevikt. Roligt att ha för mej själv och det kanske är nån av er därute som också gillar att kolla lite hur det har sett ut i de olika kullarna?

13/1 Valparna blir ju mer och mer som små hundar numera. Leo har formligen älskat att hjälpa till att väga och hålla koll på valparna den här veckan när han varit här.

19/1 Nu i kväll så är de 4 st som passerat 1 kg och svart har börjat att promenera runt på egna äventyr i valplådan….

18/1 Idag så har 2 st passerat 1kg! Svart med fiskar voffade till lite idag!

17/1 Tiden rusar iväg och nu är valparna 2 veckor gamla. Nu har alla öppnat ögonen och idag har vi filmat varje valp, fotat dem, avmaskat och klippt klor på dem.
Den första valpen har blivit namnad så nu är det spännande 🙂

15/1 Nu har valparna börjat att öppna sina ögon och de som börjat är valparna 1, 2, 6 och 9 så nu händer det grejer!

14/1 Roligt att se att nu har valparna börjat att dubbla sina födelsevikter och även börjat att försiktigt gå lite på alla 4 benen.
Nu är det bara 2 valpar som inte har dubblat sin födelsevikt. Rätt roligt att sitta och jämföra lite statistik. Den som var tyngst i H-kullen har bara en som är lättare än sej i den här kullen och ändå så håller de ungefär samma utvecklingskurva. Det är lite intressant och den stämmer lika bra på pappisarna också, alltså när de dubblar sin födelsevikt. Roligt att ha för mej själv och det kanske är nån av er därute som också gillar att kolla lite hur det har sett ut i de olika kullarna?

13/1 Valparna blir ju mer och mer som små hundar numera. Leo har formligen älskat att hjälpa till att väga och hålla koll på valparna den här veckan när han varit här.
Himla roligt att nu har valpköparna till den här kullen börjat att boka in sina besök så det ska bli jätteroligt att få träffa er alla 🙂

12/1 Idag har de fått sina halsband på sej. Det var några som inte stämde så vi ska åka in och köpa fler halsband. Nu är det 2 st som har helt svarta nosar och det är hane 3 och tik 10 ….

10/1 Oj vad tiden rusar iväg. Idag är valparna redan 1 vecka och vi har klart med ägare till alla utom till en hane där det inte riktigt är bestämt än. Idag så ska vi också börja att väga dem bara en gång/dag eftersom att alla mår bra. Självklart så blir det ju även fotografering idag av dem allihopa…

8/1 Tiden verkligen rusar iväg. Idag är valparna redan 5 dagar gamla…. Alla mår bra och webkameran funkar så alla valpköparna kan följa hela gänget 24/7 om de vill ….
Nu har några börjat at bli lite mörkare på nosen…

7/1 I morse så hade även lilla ögat somnat in… Men vilken kämpe den lilla tjejen var. Men nu har hon det bättre på andra sidan regnbågsbron tillsammans med sin syster, lilla röd…
Idag kom Ichigo och Michael och hälsade på och hjälpte mej att väga valparna… Tack snälla ni….

6/1 I morse så låg lilla röd död i valplådan… ”Ögat” är också väldigt dålig och kall men hon kämpar på. Vi har trott att ”ögat” varit död flera gånger när vi varit upp och tittat till henne men varje gång som vi varit på väg att ta bort henne så har hon visat livstecken… Lilla, lilla kämpe…
Idag så kom Sara och Alice hit och hälsade på små valparna. Linn och mamma var också hit en snabbis….
Några har börjat att klia sej med bakbenen och ett par går nästan, såååå spännande!

5/1 Lilla röda och ögat kämpar på men lilla röd blir allt svagare så jag tror inte att hon klarar sej tills i morgon 🙁
Idag så kom Frida med familj hit och hälsade på en sväng. Ja hon fick sina favoriter så vi får se vem det blir i slutänden.
Idag har alla utom de två svaga tikarna tappat sina navelsträngar.

4/1 I morse när jag var upp till valparna så hade det helt plötsligt kommit en till!
Det går bra med valparna men de har tappat rätt så mycket i vikt men ändå så är alla i bra skick utom den lilla röda och hon med ögat. Så vi håller tummarna att allt kommer att gå bra …
Ichigo och Michael kom hit och hälsade på och det var tur för mej för alla valparnas märkning var borta så vi fick ta uteslutningsmetoden att ta reda på vilken valp som är vilken….
Så det är inte helt säkert att det stämmer med den första märkningen när vi fotade när de föddes med vad som nu kommer att gälla i fortsättningen.

3/1 Ja nu är de äntligen här! Jag somnade till framför TVn nere i vardagsrummet och vaknade till av ett annat ljud än de vanliga. Yrvaket kom jag på att det var Eliska som morrade på ett helt annat sätt än när hon säger till Geisha och Lizzie att hon vill vara ifred.
När jag vänder mej om för att säga till Eliska så ser jag att hon har fått en valp i ena bädden här nere i vardagsrummet… Goa, underbara Eliska…. När jag ropade till Pekka att nu har hon börjat att valpa så tog vi upp valpen och Eliska till valplådan men Eliska hade gärna stannat nere med de andra. Lite roligt för jag hade sagt till både Frida och Pekka tidigare på dagen att jag tror att Eliska skulle vilja valpa nere i vardagsrummet….
Det som var ovanligt var att Eliska började inte att hässja och få frossa som de andra gångerna. Hon kanske hade bråttom att få ut dem? 🙂
Så valp 1 föddes ca 19.20 och var en hane, mörkblå
valp 2, föddes 19.45, hane, ljusblåblå
valp 3, föddes 20.05, hane, grön/blå
valp 4, föddes 20.34. tik, röd
valp 5, föddes 20.55, tik, rosa
valp 6, föddes 22.41, tik, grön
valp 7, föddes 23.08, tik, svart
valp 8, föddes 23.24, tik, brun
valp 9, föddes 00.02, tik, rosa/svart
valp 10, föddes 02.05, tik, glitter
valp 11, nästa morgon, hane, glitter/brun