M-kull dagbok

tillbaka till M-kullens sida

4/1 Nu har alla valparna kommit. Det blev 7 tikar och 4 hanar men jag tror att det är två tikar som inte kommer att klara sej…. Men vi får se hur det kommer att gå….

3/1 01.15 är tempen 37.3
kl 07 är tempen 37.1
kl 15.30 är tempen 37.3
Vaknar kl 19.20 och då har tokiga Eliska fått en valp nere i vardagsrummet så de andra hundarna var väldigt intresserade 🙂

2/1 Fortfarande hyfsat lugnt i lådan. Får väl se om jag får rätt när de ska födas de små godingarna. Nu är klockan 01.17 på natten och vi har haft en mysstund efter att husse släppt ut Eliska för att pinka lite. Det är varmt för henne även om jag har stängt av elementet här inne så blir det varmt när det är så litet. Så Eliska brukar gå iväg in till köket för att lägga sej på det svalare golvet där inne och det får hon göra men efter ett tag så ropar jag in henne till mej och då kommer hon….. till slut……
Har nu ikväll också plockat ihop en del som ska vara framme vid valpningen. Men ska fylla i resten i lådan i morgon. Ingen panik som det ser ut nu och som jag sa till en kompis som också väntar valpar så tycker jag att det viktigaste är att man är lugn och sansad.
Lewis bet ju av två laddningskablar så Pekka ska skaffa det i morgon så sen ska ni få livesändningar direkt härifrån studion 🙂
Pekka sa idag att han tycker att Eliska är mycket större i förhållande till sin vanliga storlek än vad Elektra var på slutet. Vet inte om jag kan hålla med om det men iof så hängde ju Elektras mage mer neråt men Eliska är ju otroligt stor. Hoppas, hoppas att valparna inte är så stora och att det blir en som vanligt lugn och fin valpning för vår underbara hund ….
Tempade inte nåt i morse men nu kl 12.45 så är tempen nere på 37.1! Härligt så kanske vi får veta i natt eller i morgon vad det finns inuti Eliskas mage ….Jag har även klippt bort en massa onödigt hår vid spenarna för det nöts ändå bort när valparna börjar att dia. Eliska låg och njöt av att bli lite ompysslad en stund. Hon tyckte nog att det var lite spakänsla 🙂

Nu kl 19.45 så har tempen gått upp till 37.6 så det verkar som om växlingen börjat och det är bra. Eliska är lugn och fin och hässjar inte så det är inte på gång än så länge. Pekka känner hur valparna sparkar i magen så det är ju skönt att höra och då kanske de inte är så många ändå. För när det har varit många valpar så brukar man inte ha känt sparkar eftersom att de ligger så trångt inne i magen… Nu vill jag att det ska komma valpar!

Kl 22.45 så är tempen 37.9 men Eliska är fortfarande lugn och trygg, hässjar inget

Här är en liten film från idag på Eliska

1/1 -13 Dagens mått är 69-88-75 på dag 55 och tempen är mitt på dagen 38.1. Sent på kvällen är tempen 37.6 och det har börjat att komma mjölk i spenarna. Åhhhh vad jag längtar…….

Eliska i valplådan. Om man säger som så….. Liten är inte det ord man tänker på i första hand 😉

31/12 Nu på morgonen så var tempen fortfarande 37.6. Eliska har börjat att hässja lite grann men inte så mycket så jag hoppas att det kommer små valpar inom några dagar 🙂

30/12 Idag så har jag tempat Eliska för första gången och hennes temp var 37.7.
Frida ville att jag skulle kolla tempen igen på kvällen och då var den 37.6. Ikväll så ska vi sova i/utanför valplådan för första gången.

29/12 Tiden flyger iväg och nu var det dax igen att fota och mäta Eliska. Dagens mått är på dag 52, 68-85-72

26/12 Eliska är så stor så stor. Nu är det mesta jättejobbigt för henne så vi måste ta tag i att göra i ordning i hundrummet så att vi kan börja att sova där, jag och Eliska.
Jag hade tänkt börja med det efter nyår men med tanke på hur Eliska ser ut så väntar vi inte så länge 🙂
Idag är det dag 49 och måtten är 70-82-72

25/12 Idag så fick vi fint besök av ett jättetrevligt par som vill köpa en Eliskavalp. Det var Liv med sambo som kom och hälsade på. Eliska är ju så otroligt tjock så hon gjorde väl inte det bästa intrycket om man säger så men söt är hon ju alltid 🙂

23/12 Frida som tagit över Linns uppgifter att hålla ordning på mej säger att nu är det dax för tätare mätningar så då lyder vi såklart 🙂
Dag 46 och måtten är 70-79-66

21/12 Julen närmar sej och Eliska blir bara större och större…..
Idag var det dax för mätning igen och nu är magen på dag 44 och måtten är 67-76-63

13/12 Idag är det dax för mätning igen. Dag 37 och måtten är nu 70-74-60

12/12 Tiden går så himla fort och magen växer på Eliska och i morgon är det dax att mäta den igen. Jag tror inte att det bara är 5 valpar men det får gärna vara det för det blir ju som en semester att ha en kull då 😉

6/12 Ultraljudet visade att Eliska har minst 5 valpar i magen! Så himla glad eftersom att jag har så underbara valpköpare till även denna kull.
När vi kom hem så mätade Pekka Eliska och måtten är 65-60-56
Som jämförelse så var samma mått när hon väntade H-kullen som blev 12 st: 63-65-53 🙂

Här är en liten film från ultraljudet

5/12 I morgon är det dax för ultraljud så det blir spännande!

2/12 Ibland så går det inte riktigt som man har tänkt sej 😉

29/11 En trött Eliska 🙂 Eliska har ju börjat att bli mer gosig och vill ofta sitta i knä på mej så vi håller tummarna att det finns små valpar i magen ….

6/11 Skitglad att det blev en parning med hängning även idag. Idag satt de ihop i 19 minuter.

5/11 Parning idag igen och nu satt de ihop i 26 min! Lovely!

4/11 Idag så blev det parning! Underbart! 22 min hängning. Så glad att det blev en parning eftersom att vi var osäkra på när Eliska började löpa. Men eftersom att hon inte stod för Mondy igår så måste hon ha börjat löpa på fredagen och inte på måndagen när Marie såg blod. Nu är det bara att hoppas att det blir några fler parningar innan vi måste åka hem på onsdag.

3/11 Nu är vi framme hos Sanna och Mondy men ingen parning idag så vi lämnar Eliska hos Sanna och sen provar Sanna senare i kväll och i morgon.
Det blev ingen parning på kvällen heller så vi hoppas ju att det blir i morgon.
En film på Eliska och Mondy

Kärleksparet Eliska och Mondy

 Nog kan man väl se att Mondy gillar sin nya tjej *ler*

2/11 Nu åker vi och parar Eliska i Finland så håll tummarna att allt kommer att gå bra

19/10 Nu tror vi att Eliskas riktiga löp börjar men eftersom att vi inte är hundra säker och Pekka inte har så många dagar semester att ta ut så gör vi en kompromiss och åker så att vi är där mittemellan de här två datumen.

15/10 Marie säger att Eliska börjar att löpa för de hade sett blod men vi ser inget på henne här hemma.

11/6 Nu är Eliska i Sverige igen efter att ha haft sin kull i Finland. Marie var ner och hämtade henne i Stockholm och nu får hon bo där tills det är dax för löp och parning! Så glad och jag hoppas, hoppas att det går bra den här gången!

31/5 Ja nu är det äntligen bestämt hur det ska bli framöver med tollarna. Jag kommer att ta en kull till på Eliska som självklart blir hennes sista kull.
Att jag tar 3 kullar på henne och har lånat ut henne till Sanna på Dragonflame’s för en kull är för att jag tycker att hon har varit en god nedärvare.
Som uppfödare tar jag hellre 4 kullar efter en tik som har lämnat bra än avlar på en som jag inte tror på. Det är inte alla tikar jag har avlat på och inte alla jag har ens tagit tre kullar på heller så det är absolut inte för pengarna jag gör det om nu någon trodde det.
Eliska har fått stora fina kullar som varit friska, fött alla valparna utan problem så som sagt om hon inte blir dräktig så tänker jag inte para om henne eftersom att jag pensionerar mina tikar när de är ca 7 år. Jag vill att även de ska kunna njuta av ålderdomen.
Men nu hoppas vi på ett gäng rödskallar här under hösten