Leevi dagbok

tillbaka till Leevis sida

2022

4/3 Hej Carina 
Jag har sorliga nyheter. Sista fredag 4.3. var jag tvungen att säga ädjö till min älskade Leevi.. Han är så väldigt mycket saknad 😥💔
Anna, Lysti och familj 

2021

4/7 Idag så fick jag en ny bild på Leevi på hans fantastiska 16 årsdag <3 Helt otroligt att han ser så fräsch ut för sin ålder. Tack Anna att du tar så väl hand om honom. Kramar

Hittade en äldre bild på honom också 🙂

Hittade en äldre bild på honom också 🙂

2020

4/7 Grattis Leevi på 15 årsdagen <3 Blev så glad när jag fick mail från matte Anna.
Så här skrev Anna till mej:

Hälsningar från Finland! Min kära Leevi fyller 15 år idag ?. Här finns några bilder på honom tagit idag. Förstås fann han en dik och blev blöt. Men sådan är han-  pigg och glad!
Han har varit absolut döv för några år men annars helt okej. Lysti -tollare (10,5 år) är hans öror nuförtiden.  
Anna, Leevi, Lysti 


2010

Leevi teerijahdissa

Suuret metsästäjät 😀


Pasi ja Leevi sorsastamassa


Sorsametsällä Kipinässä

2005

28/11 Nu har jag fått veta lite om hur det går för Leevi i landet i öst! Det går bara bra med allting. De tränar apportering både med dummy och kråka och lydnad. De ska även gå en lydnadskurs men Anna tror att det kan bli lite jobbigt för honom att koncentrera sej, så det ska bli spännande att höra hur det blir. Anna är väldigt nöjd med honom i alla fall och tycker att han lär sej väldigt snabbt och är inte speciellt bitig av sej heller. Han busar som vanligt med sin kompis Noora. Men Anna nu vill jag se bilder på Leevi! *skratt*

6/10 Idag så fick jag SMS från Anna igen att hon är så nöjd med sin solstråle. Han kan ju aldrig fylla Wilmas plats, men skingra tankarna är han ju bra på i alla fall. 😉 Hon är väldigt nöjd med honom och det känns ju såklart väldigt bra. Han väger runt 10 kg och är strax under 40 cm i mankhöjd.10/10 Idag så fick jag lite mer info via mail från Anna. Leevi är duktig att gå i koppel och i princip rumsren. Han har rätt mycket muskler eftersom att han är alltid med Anna i stallet och där busar han med sin tjejkompis Noora. De har jättekul och är väldigt söta och brukar somna i höet tillsammans efter all lek. För en vecka sedan så hände en olycka och Leevi skadade sej lite. Det var det nedre ögonlocket som en av de andra hundarna gjorde illa då de höll på att leka med varandra. Så han fick sy 2 stygn, men nu ser allt jättebra ut! Anna har miljötränat honom mera och då har han varit självsäker så det känns jättebra. Han är väldigt pigg och glad och charmar alla. Nästa vecka så ska dem åka till Uleåborg och då ska Anna ha semester och bara vara med Leevi och hästarna och passa på att lägga ett blodspår. Så nu väntar jag bara på bilderna! *skratt*

8/10 Jag har skickat flera SMS utan att få svar så jag blev såklart orolig och ringde därför till Anna och frågade hur det var med Leevi. Tack och lov så var allt bara bra med honom också! Tyvärr så hade han lekt lite för våldsamt med sin kompis så han hade skadat honom lite vid ögat men det var ingen fara och nu var det läkt och fint. Anna lovade att hon skulle skriva och berätta lite mer och även skicka några bilder på snyggingen i öster! Huvudsaken är ju att Anna är nöjd och glad över hur Leevi är och det var hon mnsann och det värmer ett uppfödarhjärta! Han väger nu 9 kg och är otroligt pigg och samarbetsvillig så det verkar ju kanonbra inför framtida äventyr.

19/9 Nu har jag fått mail från Anna hur det går för Leevi. Allt är nu bara bra. Det var precis så att då han fick tid på sej att lösa sakerna själv så var det ingenting som var otäckt. Så nu är han super! Härligt att höra! Och jättebra att du sa till i tid så att vi kunde komma med råd. Han gillar kaninen och har även fått följa med till stallet. Hon har börjat med apporteringen lite grann och även visat honom på slalombanan. Han kan även vara ensam utan att det bekommer honom. Anna säger att allt ligger där det ska och ingenting har han busat med. Kanon! Så nu hoppas jag att det snart kommer lite bilder på honom också i hans nya hem, 😉

13/9 Fick SMS av Anna att Leevi hade blivit så försiktig. Så det är ju inte alls likt hur han var här så jag skrev till henne att inte pjåska så mycket med honom. Anna hade för att vara snäll med Leevi inte låtit honom vara med om det han tyckte var konstigt eller otäckt. Men jag sa att utsätt honom för det och låt honom sköta det själv så får vi se hur det går.

9/9 V åkte upp med Leevi till Holmsund och fick då veta av hans matte Anna att båten hade varit en timme försenad för att det blåste så mycket. De kunde inte ens lägga till i den vanliga hamnen utan fick ta en annan så resenärerna fick åka buss emellan. Hur som helst så gick resan bra för Leevi. Han hade gnällt lite från början men sen så la han sej och sov! Cool kille! Natten hemma gick också bara bra. Han sov till kl 7 då han fick mat och sen busade han och la sej och sov igen! Härligt att allt funkar så bra. Lycka till!

8/9 Idag så gjorde jag veterinärbesiktning på Leevi. Allt var hur bra som helst så det var ju skönt inför morgondagens resa….

5/9 Natten har varit lugn för Leevi. Han gnällde rätt mycket vid 23 tiden så då tog jag honom och gick ut och då pinkade han direkt! Duktig kille va?

4/9 Idag har Leevi fått åka bil igen. Vi var till mina föräldrars sommarstuga där alla hundarna fick busa så de blev så trötta så. På väg hem så somnade både Chaos och Leevi bredvid varandra i baksätet. I natt ska Carousel få sova i sitt eget bur för första gången. Anna hade ju med sej det då hon kom och hälsade på oss och valparna. Det var rätt mycket gnäll från början men sen blev han lugn. Carousel eller Leevi som vi nu har börjat att kalla honom är ju så otroligt social att han vill ju så gärna vara med människorna. Så om man bara sitter stilla så går det bra men då han ser i ögonvrån att man rör sej då vaknar han till och gnäller lite. Han har ju varit Leffes favorit de senaste veckorna så han har kallat honom ”den finska karusellen”, för livligheten har det då inte varit något fel på i alla fall….

22/8 Nu är återigen Carousel avmaskad, vägd och fotad!Uppdateringarna har ju halkat efter men vi har ju såklart även klippt klorna på honom med jämna mellanrum!

8/8 Nu har vi avmaskat och klippt klor igen och självklart fotat på 5 veckorsdagen! Nu väger ljusblå 2381 gr. Ljusblå är den som har blivit klart busigast och vildast den senaste veckan. Han hörs överallt och är själv överallt också!

28/7 Ljusblå har verkligen ändrat sej och blivit mycket mer pigg och framåt. Han busar och härjar rätt mycket med de andra. Leif tycker att han blir rätt lik Mitzy med hennes mungipor som pekar lite uppåt (ser lite ut som att hon flinar!) och hennes steg fram som är outstanding. Han och Mitzy har rätt höga lyft fram då de går.

26/7 Nu har vi avmaskat och klippt klorna igen. Han är ganska lugn av sej. Lite pirig av sej och kan var lite kinkig med vällingen om det inte är precis rätt temperatur på den!

24/7 Nu har de små gaddarna tittat fram!

22/7 Tänderna börjar komma, klippt klor igen, ögonen helt öppna.15/7 Har börjat att få en liten springa på ögonen

12/7 Nu har han passerat 400 gram!

11/7 Klippt klorna och avmaskat honom.

10/7 Mörk nos, ett hängöra, trampdynorna har börjat mörkna

7/7 Tappat navelsträngen