Latroonis Midas dagbok

tillbaka till Latroonis Midas sida

2023

24/3 Idag blev Midas glad när bästisen Qlura äntligen kom hem igen. Men självklart är han fortfarande pilsk 😉 Men tack och lov är det mycket mindre av den varan nu. Vi fortsätter träningen av stå, ligg, sitt, inte röra. Det går sakta framåt 🙂

18/3 Idag så tränade vi lite på att stå, det gick inte så bra 😉

16/3 I tisdags så fick Qlura flytta hem till mamma och pappa för hon var i höglöp och jag vill inte ha en ny Hoppsankll 😉 Midas har varit sjukt dryg den här tiden när Qlura löper. Han vill fortfarande para sej med min arm men går ner direkt när jag säger till honom så det är + poäng, sen har han även börjat att streta (lyfta på benet) mot saker i vardagsrummet. Det blir inga fler hanar här hemma om jag säger så 😉
Vi tränar utställningsstå, inte röra godis, läggande, snurr och rulla rnt. Jag har även investerat i några fler mössor och Pekka har skickat efter en ny vattenskål som gör att de inte ska söla ut vattnet så det ska bli kul att se hur det går.

8/3 Idag så är han lite lugnare så jag hoppas att Qlura snart slutar löpa

7/3 Idag var kung Midas billig 🙁 Vaknade av att han la sej över ansiktet och försökte kräva mej 🙂 Sen skulle han jucka mot armen och när jag sen klev upp så stängde jag inte dörren och då kom Midas in och pissade på två ställen! Det har han inte gjort sen han var liten valp. Jag kommer ALDRIG att ha en hane när vi har tikar. Det är tur att Midas charm klarar honom från mycket, men en hane och ingen mer

6/3 Idag har Midas varit pissjobbig. Jag hoppas att det beror på att Qlura löper. Pekka är ledig den här veckan så Qlura är uppe med honom och Midas nere med mej. Jag låg och vilade i sängen och då kom Midas och klev på mej, satte tassen i ögat, i ansiktet och överallt på kroppen. Inte blev det bättre av att han tänkte jucka mot mej. Till slut fick jag nog och han fick vara i vardagsrummet när jag stängde dörren till sovrummet. Efter nån timme så vaknade jag och öppnade dörren och då var han lyhörd 🙂 Det blir nog ordning på Midas till slut. Vi tränar mycket på ligg så ibland så kan han det nu när han hör ordet så vi kämpar på.

5/3 Midas har haltat lite till och från ett tag men nu har det varit bra några dagar så jag hoppas att det går över snart.

4/3 Idag så kom Midas utställningskoppel. Så sjukt nöjd. Har ändrat mej så jag kommer npg att köpa Midas kommande vardagshalsband av samma tjej. Det blev ju inte sämre av att dekorbandet heter Midas och är i grönt och guld, men det får bli från nästa lön 🙂 

26/2 Idag var det dags för en till utställning. Nu var vi ner till söråker och klass arena. Det hade kört ihop sej och ingen av de som skulle kunna ställa Midas kunde hjälpa till av olika anledningar. Men jag chansade och frågade Eva som har Hasse om hon kunde ställa Midas och det kunde hon 🙂 Blev så glad. Vi kom dit i tid och då var Eva redan där och hade tom paxat plats åt oss, så gulligt. Det var många hundar före så vi chillade och lärde känna varandra. Vi konstaterade att nu är Midas nästan lika stor eller lika stor som Hasse. Eva hade röntgat Hasse och han fick B höfter och det gjorde mej inspirerad såklart.
Sen var det Midas tur och det gick jättebra. För första gången så var det en ”riktig” domare som skulle döma honom. Hon tyckte jättemycket om honom och gav honom fin kritik så det var superkul. Sen i gruppfinalen så slog han 2 hundar och blev BIG-3 så mattehjärtat svällde såklart. 
Det gick även jättebra för Hasse som fick BIR men han blev oplacerad i gruppen men de var jättemånga.
Jag sa att vi ska även ställa i Nordmaling i april och när jag kom hem så fick jag ett mail att även Eva kommer dit med sina 2 bassettar så det blir superkul.

19/2 Idag var det dags för en inoff i Nordmaling och Natali ska ställa Midas. Det gick bra och han fick bra kritik och blev BIG-2 efter att ha slagit en hund i gruppen. 🙂

26/1 Hältan är mycket mindre så jag hoppas att det håller på att gå över. Idag när Midas fyller 7 mån så vägde vi honom. Jag tyckte att jag tog i när jag gissade på 25kg men han väger 27.4kg! Vad månde bliva av denna charmprins. Snart har jag fått igång den nya mobilen så då kan jag fota igen 🙂

13/1 Inatt så vaknade jag av att Midas var så orolig. Han gnydde och gnällde och bytte sovplatser hela tiden så jag kunde inte sova. Han var likadan runt jul  så då skickade jag efter glukosamin eftersom att det verkade som att han hade ont när han skulle hoppa upp och ner från soffan/sängen. Sen har det blivit mycket bättre så det har känts så bra. Men i natt så hörde jag att Midas var framhalt när han gick in i vardagsrummet. Det värker verkligen i mattehjärtat när de har ont de små liven. Men det som är positivt är att nu äter han maten som vanligt i alla fall 🙂

3/1 Klev upp rött tidigt idag och gav hundarna frukost men Midas ville inte ha  nån mat. Men när det gått ett tag så åt han upp så jag hoppas att det bara var för att han var för trött för att käka

2/1 I natt hörde jag nåt konstigt så jag var tvungen att gå upp och  höll på att bryta ihop. Midas stod och drack ur skurvattenhinken. Det finns verkligen inga begränsningar på vad en basset kan äta och dricka 😉 

1/1 Jag hade ju inte trott att Midas skulle reagera på smällare och  raketer och det gjorde han inte heller. Han var helt obrydd så det kändes så härligt

2022

24/12 God jul önskar Midas <3

23/12 Tack och lov så hade det gått över tills idag. Eftersom att hans kräk såg ut som och luktade bajs så har jag nu börjat att ge ananas till både han och Qlura så att Midas inte ska käka nåt mer bajs

22/12 Idag var Midas jättedålig och kräktes jättemånga gånger och på em så blev han även dålig i magen. Vet inte vad han hade fått i sej  så jag hoppas att det snart går över

16/12 Jag säger bara postnord. *suck* Jag hade beställt 2 mössor till Midas av hans uppfödare. Hon hade packat in dem jättebra och när jag får brevet så ser dem ut så här. Jag anmälde till postnord så jag hoppas att Ann Kristine får tillbaka portot eftersom att en av mössorna var borta när jag fick hem påsen

11/12 Idag så vägde vi Midas och nu väger han lite drygt 22 kg 🙂 Han älskar att vara ute i  snön i hundgården och nu har han kommit på att han väntar under bordet på altanen tills Qlura vill gå in och då hoppar han på henne 😉 Han älskar även att ligga nära, nära i sängen, gärna på benen eller under täcket. När jag kollar på julfilmerna varje dag så kommer Midas och buffar med nosen och vill ligga och mysa under filten <3
Den här killen är allt och lite till som vi ville ha, vi är så tacksamma <3

10/12 Nu har Midas kommit på att han når ner i vår stora papperskorg i vardagsrummet. Han plockar upp skräp hela tiden för att det kan kanske vara nåt ätbart nånstans 🙂 Han är både rolig och påhittig den här hunden 🙂

6/12 Midas, Midas, Midas! Idag kom mamma hit och hälsade på en sväng medan jag gjorde pannkakor. Midas och Qlura var kvar nere i vardagsrummet under tiden. När mamma skulle gå så sa hon att det var bara Qlura som låg i trappen. När jag hade käkat klart så gick jag ner och såg inte Midas nånstans. Jag ropade men såg ingen Midas någonstans. Jag gich och letade och till slut så hittade jag honom. Han låg under det lilla bordet mellan sofforna och hade precis ätit upp ett i princip ett helt smörgåsmargarinpaget a 500gr. Han var så fet att han såg ut att vara dräktig med 12 valpar och skulle valpa i morgon! Jag har de här dagarna när Pekka varit borta haft ett margarinpaket nere på bordet och kex så att jag inte har behövt gå upp på morgonen för att hämta frukost. Jag kunde ju inte bli arg för det var ju redan gjort. Sen blev jag orolig och var rädd att han skulle få pankreatit. När jag sen gick och la mej så skulle han hoppa upp i sängen men nej han kom inte ens upp i sängen för magen var i vägen 😉 Men det gick bra och  han blev inte sjuk. Till veckan är det Elektras årsdag när hon vandrade vidare. Så nu käns det ännu mer som att Midas blir en värdig arvstagre till Elektra som kallades Drottningen. Nu är Midas kungen och jag har lärt mej att inte lämna nånting ätbart framme 🙂

2/12 Midas, Midas, Midas, du är en underbar hund på alla sätt och vis men du är i sanning inte underbar när du pinkar i sängen, fastän jag är vaken. Den här gången var det på em. Nu är det andra gången det händer och en gång är ingen gång så det här känns ju mindre bra. Men det är ju en himla tur att jag har så otroligt dåligt minne 😉

28/11 Idag så skrev Anna som har Midas syrra Kita och frågade om hon fick ringa. Självklart fick hon det så vi surrade ju i typ 2 timmar 🙂

27/11 Idag var det dags för utställning igen. Den här gången nere i Timrå så jag och Pekka åkte iväg med Midas medan Leo var henne med Qluris. Vi kom ner i god tid och vi hade bara varit där en stund så kom Anita som har Sagavägens kennel och pratade med oss och Midas Anita har ju haft basset i många år och även haft en kull så det är kul att höra vad hon tycker. Jag sätter ju mycket mer värde på vad en som har haft rasen i många år tycker än en domare på en inoff som kanske aldrig har träffat rasen nån gång. Anita tyckte jättemycket om Midas. Det visste jag ju sen hon hade träffat honom förra gången men då var ju inte jag med så det var superkul att få prata hund med Anita. Anita var väldigt imponerad över hans psyke, att han är så lugn och balanserad. Hon tyckte även att han hade en bra benstomme, fina öron och väldigt blank päls. Så vi var väldigt stolta över alla fina ord <3 
Det var meningen att Maria skulle ha ställt Midas nästa helg. Men den utställningen kunde jag inte åka på eftersom att Pekkas mamma har dött så det är begravning i Finland den helgen. Jag hade jättetur och fick efteranmäla till den här som kinesklubben skulle ha. Så när jag frågade Maria så kunde hon inte ställa för hon har ju hämtat hem en valp 🙂
Jag skrev och frågade Anna men tänkte att hon vill nog inte kliva upp tidigt en söndagmorgon för att ställa ut Midas. Men Anna var superpepp och tyckte att det skulle bli skoj. Anna kom i tid och pysslade på med Midas för de känner ju inte varandra. Midas var ju ensam i rasen och Anna skötte sej med bravur inne i ringen. Det slutade med HP BIR och sen i gruppen så var han också ensam så då blev han ju även BIG-1 och fick en påse med priser. Anna fick hundgodiset som tack för hjälpen. Det är ingen som blir rik av att hjälpa mej haahahhaha Jag tog för givet att Anna tyckte att det räckte men hon ville gärna ställa honom även i BIS finalen. 
Det var ju flera timmar till finalen så vi åkte till Birsta och handlade lite och självklart fick Midas en korv med bröd 🙂 När vi kom tillbaka så var det lite stressigt för i katalogen så stod det att finalen skulle börja vid 15 så Anna skulle komma vid den tiden. Men det hade gått så bra så de skulle börja tidigare men jag fick inte tag på Anna. Panik i lägret men jag gick till sekretariatet och de kunde ta nån annan klass före valpkl 1 så det var ju supersnällt. Så Anna hann i tid men i finalen så åkte han ut. Där var de 6 raser och 4 blev placerade och det var rätt beslut för han satte på nosen nere i mattan och letade godis hahahahaha Eftersom att jag tyckte att de hade varit så himla trevliga att ha att göra med så jag sponsrade genom att köpa några lotter och VANN! Man fick välja bland en massa grejer och jag såg ett halsband som jag gillade. Ett halvstryp med texten ”olydig” och det passade! En väldigt trevlig dag <3

20/11 Inatt var jag vaken en  stund men hade inte tänt lampan. Då känner jag den oefterhärmliga lukten av varm urin. Då har Midas pinkat i sängen !!! Vet inte hur han tänkte där man han fick inte fortsätta att sova i sängen den natten. Nu har han ju även börjat med att han gärna ligger under täcket eller på min arm. Nära, nära ska det vara. Han är så otroligt mysig och gosevänlig <3 När jag kollar på julfilmer på TVn så kommer han och buffar med nosen och vill ligga under filten. För vi drar vårt strå till stacken och har rätt kallt inne men det gör inget, är ju bara att ta på en filt att mysa under <3

19/11 Se sån stil han har 😉

18/11 Livsnjutare Midas

13/11 Idag vägde vi Midas igen och nu väger han 16.65kg. Han har inte gått upp så nu åkar jag fodret till honom till Midas stora glädje 🙂 Pekkas lilla mamma Berit har dött så Pekka och Leo har varit i Finland och fixat lite. Nu är begravningen bokad och tyvärr blev det samma helg som vi skulle ha åkt till Sundsvall på en utställning. Men för en gångs skull hade jag tur och fick efteranmäla till en annan utställning så då åker vi på den i stället.
Midas har ju börjat att sova i sängen med mej. Han är ju så tung så jag orkar ju inte lyfta honom så jag har lärt honom att när han står med tassarna på sängen så tar jag min fot mellan hans bakben och lyfter upp honom. Det gillar han så nu kan han stå och vänta på att ”åka hiss” upp i sängen 🙂 Jag trodde inte att jag skulle tycka om honom så här mycket men han är verkligen en härlig hund. På senaste utställningen så såg domaren att han hade ett litet överbett men det hoppas jag växer till sej med åldern. Om inte så gör det inget för vi ville ha en trevlig hund och det har vi verkligen fått <3

9/11 Idag kom det snö för första gången och Midas tyckte att det var mysigt men var lite brydd

5/11 Idag var det dags igen för Sandra, Joakim och Astrid att åka på utställning med Amber, Nellie och Midas. Det var jättesmå ringar och det tog väldigt lång tid för bedömningen. Men alla 3 hundarna skötte sej bra. Amber fick bra kritik men inget HP, Nellie fick HP BIR men oplacerad i gruppen, Midas fick HP, BIR och BIG-3. Tyvärr blev jag sjuk och kunde inte följa med men allt hade gått toppen för alla 3. <3

2/11 Fick en chock i morse när jag släppte ut Midas för då lyfte han på benet för första gången. Lillvalpen börjar att bli stor <3

30/10 Midas väger nu 16.5kg. Han växer verkliigen så att det knakar

29/10 Idag så var vi ett gäng som åkte på en inoff i Kramfors. Det var Sandra, Joakim och Astrid som kom med Amber och Nellie, Julia-Marie och Tilde kom med Önska, Ultra och Eskil och jag och Pekka kom med Midas. Så kul att ses och ännu roligare att träffa Simone från Finland som ville träffa några Hummelvikare.
Idag så var det dags för premiär i vänstervarv med Midas. Natali visade honom jättebra men Midas tyckte det var överskattat att trava 🙂 Men målet var att han skulle ha kul och det hade han <3 Vi satt bredvid ett trevligt par från Hudiksvall som hade 2 hundar från Swe Suns kennel som var supertrevliga. Deras tikvalp var lika gammal som Midas och typ hälften så stor men visade sej ypperligt som den stjärna hon är och vann över Midas <3 Så kul att träffa trevliga bassetmänniskor för där känner vi verkligen inte många. Gav lite tips var man kunde köpa mössor och sånt jag hade kommit på. Så jag hoppas vi ses på fler utställningar framöver.
Tilde blev kär i Midas och Midas fick inviga sin paljettmössa <3

22/10 Nu väger Midas 15.55kg

16/10 Nu väger Midas 15.2kg 🙂

12/10 Midas är ju så tung så jag orkar knappt bära honom och absolut inte nerför trappan. Så idag när han hade varit uppe och jag skulle ge honom mat nere så lockade jag på honom och då gick han så försiktigt nerför trappan 🙂 
Men jag vet inte hur Pekka har gett honom mat för han blir helt galen om han inte fåt käka upp maten direkt. Och det får han inte 😉 Jag får tjurhålla i honom och han skriker och protesterar tills han får äta men vi tränar på. 
Efter att ha pratat med Anna som har Kita, Midas syster, så har vi börjat att blötlägga hans mat. Han dricker ju väldigt mycket vatten så jag hoppas att det lugnar ner sej lite med det.

9/10 Idag blir Midas 15 veckor, helt sjukt vad tiden går fort. Nu väger han 13,85kg. I morgon så börjar vår egentid för då börjar husse att jobba 🙂

6/10 Idag så fick Midas sitt första bad med schampo och balsam och det var inte ok tyckte han. Han klagade högljutt när husse duschade honom men sen blev han glad direkt när Sandra kom för att hämta hundarna 😉

5/10 Idag så var magen helt perfekt på Midas och han är nu lika glad och busig som vanligt. Han blev jätteglad när han fick busa med Amber idag 🙂

4/10 Idag så är bajset mycket bättre. Canicur är fantastiskt och det har vi alltid hemma om nån blir dålig i magen så att vi kan ge på en gång

3/10 Idag så mår inte Midas bra 🙁 Han vill inte äta och är jättelös i magen. Så nu på em så gav Pekka honom Canicur så vi hoppas att han är fräsch i morgon. Lilla hjärtat <3

2/10 Idag blir Midas 14 veckor och han väger nu 12.85kg

24/9 Idag har vi varit iväg och uppvaktat mormors princessa Stina och självklart så fick Midas följa med. Buzz och Midas blev kompisar, åtminstone om du frågar Midas 😉 Jag har ju även köpt en ”mössa” för att inte öronen ska bli så blöta. Den är helt ok tycker Midas som går med på det mesta.

23/9 Idag så åkte Pekka in till Reginas och vaccinerade Midas. Det gick såklart superbra och han var som vanligt lugn och trygg. Nu väger han 11.5kg 🙂 Pekka köpte även en tröja till honom som han kan ha nu när det snart blir kallare ute 🙂

20/9 Idag var vi ut till Gullvik med hundarna. Det blev en härlig utflykt i fint väder och hundarna hade så kul tillsammans <3 Midas var jätteduktig att komma när vi ropade på honom och självklart fick han godis varje gång <3 Innan dess så var vi in till stan med Midas och miljötränade. Han fick både komma in på Arken Zoo och Reginas och bli  gullad med <3

18/9 Idag är Midas 12 veckor och nu väger han 10.5 kg. Vi är så otroligt nöjda med honom. Så glad, snäll, mysig och han charmar alla han möter <3

12/9 Idag stannade Sandra kvar och hjälpte till att fota Midas. Tack så jättemycket för hjälpen Sandra <3

11/9 Vår guldklimp och solstråle har nu blivit 11 veckor och nu väger Kungen 9.7kg <3

3/9 Midas 10 veckor, med Ilo <3

28/8 Idag blir Midas 9 veckor och nu väger han 7.15kg 🙂

26/8 Idag fick jag ett gallstensanfall och fick lägga mej på toagolvet och vila tills jag kunde gå och lägga mej i sängen. Då kom Midas och kollade läget. Han stod där och luktade mej i håret, bet lite i det som han brukar men sen la han sej hos mej, gullehunden <3

25/8 Midas är fortsatt helt ljuvlig. Han har varit lite halvdålig att käka några dagar men nu äter han jättebra så det känns skönt. Igår så tog en gammal kompis kontakt med mej och frågade om hon skulle få komma och hälsa på mej, eller egentligen Midas 😉 Självklart fick hon det. Så hon har varit här hela dagen idag och hjälpt till att passa Midas och torkat piss när man inte hunnit 🙂 Hon blev ju störtkär och ville ha en själv nångång i framtiden. Det slutade med att hon fick låna med sej Qlura för ett tag 🙂

22/8 Natten har gått superbra. Pekka har legat på madrass med honom i köket. Inte ett ljud på hela natten <3 Han åt som han skulle och pinkade och bajsade lite när Pekka var ut med honom. Nu är han nere med mej och Qlura. Vi har tränat lite sitt och ligg. Gick bra men sen var det så mycket att utforska 🙂 Tryggt att sova på mattes fot så här i början 🙂

21/8 Äntligen är dagen M här <3 M som i Midas <3 Som vi har längtat och räknat ner dagarna men nu i kväll så kom äntligen Pekka med honom 🙂 En helt fantastisk valp som kopplar av hur bra som helst. Igår så fick han först åka tåg till Oslos flygplats. Sen flyga till Arlanda och efter det byta flyg till Umeå och  avsluta med en bilresa på över en timma 🙂 Uppfödaren skickade bild när han låg och sov på tåget och sen chillade när de kom fram till Oslo. Hon berättade att det var en tant som började grina när hon såg Midas för hon tyckte att han var så söt <3 Båda konduktörerna på  tåget stannade och gosade med honom <3 
Nu  väger Midas ca 6.9kg <3
Jag är så otroligt tacksam över att vi blev utvalda så jag hoppas att uppfödaren inte ska behöva skämmas över oss. Vi ska göra allt för att göra henne stolt <3

äntligen hemma i Domsjö <3

sover på tåget

19/8 Tänk att nu är det bara några dagar kvar tills Midas kommer hem <3 Det ska bli så sjukt kul med en ny ras och att få följa en hund genom livet igen.

17/8 Idag har jag suttit och chattar med Ann Kristin om vad jag ska tänka på och det var mycket nytt. Speciellt schampo, balsam och att han ska badas en gång/månad och inför varje utställning. Efter varje bad så ska han fönas så att det inte blir svamp i nåt veck. Så det blir svettigt för Pekka 😉

16/8 Idag fick jag nya bilder på godingen <3 Alltså hur ljuvlig är han inte <3

14/8 Vetbes gick jättebra. När han var på golvet så hade han båda testiklarna nere men när de flyttade upp honom på bordet så drog han upp den ena.  De gjorde så flera gånger och likadant varje gång så han verkar ju ha humor hahahaha. Stresstestet var ok, blodprovet var UA. Hon kollar lever, njurar och EKG på varje valp. Otroligt seriöst. Hon DNA testar för poag så den här kullen är heridiärt fria så det är toppen.

13/8 Nu har de börjat att härja 🙂 Idag fick de vara ute i 5 timmar men sen blev det så varmt att de var tvungna att komma in igen. De hade 30 grader varmt. Här hade vi kanske 20.  IPå måndag ska de åka bil och åka till veterinären

11/8 Vår Midas är så snäll <3 När jag sa att jag ville ha en som var galen så säger hon att de som är lugna i alplådan blir galna när de blir äldre 😉

9/8 Så glad för Ann Katrin tycker att han är så vacker och att han kommer att bli en kraftig kille <3 Idag har det varit spadag. Bad, torkning och kloklippning 🙂 De badar dem minst en gång i månaden med schampo och balsam och alltid inför utställning såklart. Väldigt viktigt att torka supernoga. Balsam gör att de håller sej renare, det fastnar inte lika lätt i pälsen. Basset ska ha skinande, silkesmjuk päls. 

27/7 Nu väger Midas ungefär 2 kg

25/7 Midas <3

10/7 Idag så fick jag veta att en brorsa kommer till Sverige så jag hoppas att vi kommer att ses nån gång 🙂 De kommer att äta vom och Pure Natural. Valpfoder får de tills de är 3 månader. De är väldigt snälla och förnöjda 🙂 Ariel är hos dem varannan/var tredje timme 🙂 

1/7 Normal födelsevikt hos henne är runt 450gr. När de är 8 veckor så väger de omkring 6-9kg. De här tjockisarna vägde 690gr 🙂 De är redan uppe och går på alla 4 tassarna 🙂

26/6 Nu är valparna födda och det blev bara en tik och 3 valpar. Sen säger den underbara Ann Kristin att om vi kan tänka oss en hane så får vi köpa en valp! Självklart kan vi ta en hane,! Så otroligt glad och lycklig <3 Äntligen så kommer det en valp till oss <3 Från det att valparna är 6-10 mån så kan de halta lite, först fram och sen bak. Man behöver inte gå till veterinär utan det räcker med glukosamin.

23/6 I morgon så är det röntgen och veterinärkontroll av Ariel. Idag är det dag 57 så vi väntar valpar i helgen

29/5 Tjoho vi är nu på listan!

28/5 Jag gjorde misstaget att fråga hur många som är intresserade av en valp. 9 självklara och 25 i kö. Sannolikheten att vi ska bli valda känns inte så jättestor. *djup suck* Ariel har producerat både jättebra jakthundar och till utställning. I senaste kullen har alla 11 tagit minst ett cert på utställning och flera behöver bara ett cert för att bli champion. 5 är godkända eftersökshundar. 

27/5 Idag gjordes ultraljud på Ariel och de såg 6 valpar men hon bär de under revbenen så det är säkert 11st som hon har haft de andra två kullarna. Åh vad jag hoppas att det blir en till oss <3 Så valparna kommer runt 25/6 <3

12/5 Lilli blev inte parad för hanen var steril så nu blir jag nervös 🙁 Men Ann Katrin är säker på att Ariel är dräktig för hon gömmer mat och det gör hon när hon är dräktig <3

26/4 Idag är Arie parad <3 Idag var progget på 33 så det var helt perfekt

24/2 Nu har de bestämt att de ska para 2 tikar så det borde ju öka våra chanser att få köpa en valp 🙂 Båda kullarna är lafora och poag fria. Det innebär att de varken kan få epilepsi (lafora) eller glaukom, högt tryck i ögat (poag)
Ann Kristin säger att hennes uppfödning är mindre (väger sällan över 30 kg) än de svenska hundarna. De är mer som de amerikanska hundarna mindre hud och högre på benen så det låter precis som i min smak. Det känner man ju igen, att gå sin egen väg 😉 Hon tar även prog varannan dag och testar även sperman.

5/1 Nu har jag hittat en kennel jag vill att vi ska köpa en valp av. Så jag hoppas verkligen att hon tycker att vi duger. Kenneln heter Latroonis och ligger utanför Oslo. Varför ska man göra det enkelt för sej 😉 Hon har sunda hundar som är friska och inte har en massa löst skinn i överflöd och inte hängande ögon så håll tummarna för oss