L-kull dagbok

 tillbaka till L-kullen

L-kullens dagbok

29/7 Fortfarande 37.0 men har börjat att bädda lite, jag har sovit lite och nu när jag vaknade 03.50 så var tempen 37.4 bäddar lite och hässjarlite, gick ut och pinkade och åt ett dental stick.
Kl 9.15 så har tempen sjunkit till 37 igen, Elektra fortsätter att bädda, hässjar mera, har varit ute och pinkat och skitit men nu vill hon inte äta. Skönt att det har varit ganska lugnt i natt så att jag har fått sova lite 🙂
Kl 11 tempen är 37.1, hässjar, bäddar och är lite orolig. Kl 12.30 är tempen 37.3 hon fortsätter att hässja och bäddar lite
Kl 15.30 är tempen 37.4 Kl 16.45 är tempen 37.5 och Elektra hässjar tyngre…..
Kl 18 är tempen 37.6Kl 19 är tempen 37.3 jag blir snart tokig på den här väntan… *djup suck* Men hoppet spirar för nu har hon fått lite frossa och det brukar ju vara ett säkert tecken på att det inte är så långt kvar… Hoppas, hoppas, hoppas…….
Kl 21 Nu har Elektra börjat att få frossa så nu är det nära!
Kl 22.11 så föddes äntligen den första valpen! Fortsätt att läsa i valparnas dagbok

28/7 kl 06.30 är tempen 38.5, 10.45 är tempen 38.1, kl 15.15 är tempen 36.8, kl 19 är tempen 37 och måtten är nu 64-84-67-
Kl 21.50 är tempen 37.2, kl 23.45 37.0.
Kl 00.45 hässjar lite men fortfarande lugn, har käkat färskfoder och druckit och varit ute och pinkat. Nu ligger Elektra och vilar :=)

27/7 kl 05 38.1. När jag släppte ut henne för att pinka så tror jag att hon pinkade 5 gånger på kanske 3 minuter. Småskvätter bara. Kollade tempen nu innan vi går ner till de andra och då kl 7.30 är den 37.8. Idag är måtten 63-83-67 och tempen nu kl 19 är 38.4

26/7 Temp morgon 37.4 måtten 64-83-67. På em 37.8. Nu på kvällen så är tempen 37.5
Äntligen fick  jag bli lite glad idag. På kvällssidan så kände jag i alla fall en spark och den var på ett helt annat ställe än den som veterinären hörde hjärtljudet på så nu hoppas jag på i alla fall 2 levande valpar….. Stackars Elektra orkar nästan inte gå uppför trappen längre. Hon får som hoppa för att kunna gå eller hur man ska säga. I helgen ska vi försöka att filma när hon vaggar fram, mattes hjärta!

25/7 I morse så var tempen 38. Jag provade igen att ringa i morse och då kom jag fram. Jag frågade om herpesvaccinet hade kommit och då säger veterinären att det står i deras kyl! Så jag frågade varför han inte hade ringt och sagt till. Då säger han att det var jag som skulle ha ringt men han sa att de skulle höra av sej och det sa jag till honom. Så då sa han faktiskt att han hade kanske varit otydlig. Jag frågade om det kunde skada valparna om vi gav vaccinet idag. Det ska ju ges 7-14 dagar före beräknad valpning och det är ju på tisdag så det är alltså 6 dagar kvar idag. Då skulle han kolla upp det och ringa mej lite senare. Det var inget som kunde skada valparna utan i så fall att det inte skulle bli lika många antikroppar men vad ska man göra? Jag fick tid idag kl 11 så Pekka kom och hämtade mej på lunchen för att skjutsa in mej. Först fick vi vänta på att komma in på ett rum och sen läste veterinären igenom bruksanvisningen flera gånger (till vaccinet) innan han vaccinerade. Jag frågade om han kunde lyssna på Elektras mage när vi ändå var där och det gick han med på. Han lyssnade säkert på 4 olika ställen sen satte han sej ner på golvet och fortsatte att lyssna överallt på magen innan han till slut hörde hjärtljud från en valp långt bak mellan bakbenen. Sen fick vi vänta säkert 10 min innan jag fick betala och åka därifrån. Ingen kan då säga att de är effektiva på det där stället för vi var helt ensamma där, ingen i väntrummet, det hördes inga aktiviteter från rummen…. Suck….
Så nu går jag och stressar upp mej om valparna är döda i magen på henne. Jag har ju velat tro att de inte har haft så mycket plats att sparka på om de är ganska många men nu blir jag stressad. Inte bra när man ska vara lugn och cool innan valpning och Elektra är ju otroligt känslig för hur man känner sej. Men nu är det ju som det är och det är ju inte så många dagar kvar så får vi veta…..
Nu på em/kvällen så var tempen 37.5. Dagens mått är 64-83-64 och på kvällen innan vi gick och la oss så var tempen 37.8
Dagens bilder på Elektra:

24/7 Morgontempen var 38.0 :=) Jag provade att ringa Djursjukhuset. Det var upptaget hela tiden och kl 9 så stängde dem av och satte på telefonsvararen. Man blir något less då. Men jag provar väl igen i morgon. Dagens mått är 63-82-63.5. Kvällens temp är 37.8. När vi går upp och lägger oss i hundrummet så börjar hon alltid att flåsa fastän jag har kalluftsfläkten på. Så det är inte på grund av att det är varmt i alla fall…..

Nu vill hon inte ens bli fotad 🙁

23/7 Tempen i morse var 37.6 och nu i kväll 37.8. Kvällens mått är 67-84-65

22/7 I morse så var tempen på 37.4 igen så tydligen ligger hon och pendlar där emellan nu tills det är dax 🙂
Dagens mått är 62-83-62

21/7 Började tempa Elektra idag och den låg på 37.4 på kvällen och måtten är 62-75-63
Jag var vaken och höll på med hemsidan och eftersom att Elektra inte la sej och sov så tempade jag henne igen och nu kl 04 så hade hon 37.9
Hon hässjar lite men är lugn ändå så jag hoppas verkligen inte att hon börjar att valpa inatt …..

20/7 61-76-61.5 nu börjar det verkligen att närma sej… Det är såååååå spännande…..

16/7 Nu är måtten 62-75-57. Det är så spännande att se hur magen växer på vår Excellenta.  

11/7 Nu efter en vecka så har måtten ökat till 62-71-56, så inte ens jag kände att jag behövde göra ett ultraljud den här gången 😉
 

3/7 Nu har jag börjat att mäta Elektra och dagens mått är 65-68-54

27/6 Äntligen så kan vi åka och hämta Elektra. I morgon bitti så åker vi till Rennie och tar farväl av Rennie och Jelle och hämtar hem Excellenta! Även om man vet att hon har haft det säkert ännu bättre än hemma hos oss så ska det bli underbart att få hem henne.
En holländsk uppfödares man kände på hennes mage och han sa att det var en stor kull. Hans fru retade mej och sa att hon trodde att det skulle bli 12 st men jag skulle bli jätteglad om det blir 6-7 st. Det är lagomt för alla. Men man får ta det man får och just nu så är jag bara lycklig om min veterinär hemma har tid att göra ett ultraljud också så att jag får se själv.
Idag har det även kommit svar på Jelles blodprov för PRA och han var som väntat normal…
I Holland är de nämligen övernoga och testar om många av hundarna eftersom att det har visat sej i ett annat land att det har kommit fram ett PRA-fall från fria linjer så någonstans har det då gått snett. Så det känns skitbra och sen kommer jag nog att testa mina hundar också så att man vet via prov från den egna hunden att allt är ok!

23/6 Nu är vi i Holland hos Meta men bilen startar inte så vi får se hur det blir om vi kan hämta Elektra. Vi håller tummarna att allt ska gå bra.

21/6 Idag så åker vi söderut för  att hämta Elektra. Det blir först  en övernattning hos  Elin och Anders i Mullsjö och sen  påå fredag åker vi till Meta i Holland. Vi sover där en natt och sen samma väg tillbaka men ett stopp i Tyskland för lite proviantering och så Ullared förstås!
Övernattning igen hos Elin och Anders och sen hem.
Så om allt går bra så bör vi vara hemma igen på måndag…. Spännande!

14/6 Nu är det ännu en som har hört av sej och är intresserad av en Jelle-Elektra valp. Blir så himla glad eftersom att jag ännu inte har annonserat mer än på hemsidan 🙂

11/6 Idag ringde jag ner till Meta för att höra hur det var med Elektra och dem allihopa. Det var bara bra så det var skönt att höra.
Meta hade sagt till mej tidigare att det finns en väldigt erfaren uppfödare som när det har gått 10 dagar kan säga om en tik är dräktig och om hon har 1-2 valpar eller en normalkull. Meta lovade att fixa så att han skulle kolla på Elektra också.
Så spänningen var stor när jag frågade vad han sagt. Han sa att Elektra var dräktig med en normalstor kull! Så himla härligt att höra. Men självklart så ska vi göra ultraljud här hemma också om Janne har tid.
Renni har också gett Elektra hennes första spruta mot herpes så ska hon få nästa här hemma innan hon valpar.
När jag nu har fått höra att det kan bli missbildade valpar och att de dör på grund av herpes så tänker då inte jag chansa.

1/6 Idag blev det en till parning utan att Renni nästan fick veta det. Renni hade gått in i garaget och fixat några saker och var borta i en halvtimme och när hon kom ut så satt Jelle och Elektra ihop igen! Så vi vet inte hur länge den här gången men de är verkligen som ett kärlekspar….

31/5 Idag ringde jag ner till Meta för att höra om det hänt nåt mer mellan Elektra och Jelle. Och i morse i regnet så fastnade de ihop i hagen där det går flera frieserhästar. Så himla glad. De satt ihop i ca 20 min så nu känns det ännu mer som att det kan finnas valpar här i slutet av juli. Så lycklig!

29/5 Idag så ringde Meta och berättade att nu hade de parat sej på Elektras dag 11 i löpet! Så himla glad att det gick att lösa på det här sättet… Meta tyckte även att jag skulle vaccinera Elektra mot herpes så i morgon ska jag se vart jag kan få tag på det nånstans här hemma.

21/5 Underbart snälla Meta med man lät oss än en gång sova över hos dem så nu har Renni varit och hämtat Elektra så nu är det bara att hoppas att allt kommer att gå bra med parningen

17/5 Ikväll när vi var på hotellet i Salzburg så såg vi en blodfläck på lakanet och Elektra har börjat sitt löp tidigare! Skitbra för när jag ringde till Meta och frågade om hon eller Renni kunde ha Elektra tills midsommar så gick det bra. Så nu blir planen att vi åker direkt till Holland igen efter WDS och lämnar Elektra hos Renni och sen kommer vi ner och hämtar henne i midsommar…

16/5 På väg ner till WDS så stannade vi till hos Meta och Renni kom dit med Yale ”Jelle” som vi ska para Elektra med. Han är en otroligt trevlig och glad hund så det känns hur bra som helst att vi ska samarbeta. Ännu roligare är att Renni skulle vilja ha en tik som hon kan börja avla på i framtiden :=)