Kira, Norge dagbok

tillbaka till Kiras sida

2017

23/8 Fick idag tag på Tommy som har Pyttans dotter Kira i Norge. Så himla roligt att höra att hon lever 🙂 Så här skrev Tommy:

Hei hei.
Kira har det bra med oss. Hun har fått kreft i lymfesystemet, og hun er under behandling. Hun er fortsatt i godt humør og er med oss på turer i skogen. Hun har en ”søster” som er hvit schæfer og fikk en bror i september i fjor. ( Altså sønnen til Merete og meg)

2007

16/10 Och dagen efter fick jag mer information! *skratt* De har även varit på en kurs i augusti som jag fick några bilder ifrån…. Här kommer det mera…:

Hei og hopp.

Kira har ikke deltatt i noe lydighet enda, eller utstilling. Prøvde henne på en del spor i sommer, og hun gjorde det kjempe bra på det kurset jeg gikk, så tror det blir mer av det for Kira. 🙂 Hamar er ikke så langt unna, men tror jeg skal dra å se enn sånn utstilling først. Med tanke på at jeg aldri har vært på noe sånt selv, så er det greit å se hvordan det går for seg. 🙂 Både Kira, Nova og jeg Begynner på kurs igjen etter jul og da blir det mer spor og lydighet som står på planen. Kira ligner veldig på sin mor. 🙂 he he.

Klem fra oss.

15/10 Här kommer en härlig hälsning från Norge!

Hei på deg.

Ville bare sende deg noen bilder av Kira og Nova og fortelle at vi har det kjempe bra. Vi var på vår første jakt nå i helgen. Rypejakt. Det blei ingene fangst på oss, men vi hadde en kjempe fin tur.

Da vi hentet Kira, fortalte du at dere pleide å ha slektsmøter. Er dette noe dere har om sommeren? Jeg hadde hatt lyst å ta meg en tur. 🙂 Hadde vært fint om du kunne sende meg noe info om det. 🙂

Hilsen Tommy , Kira og Nova.

4/2 Härligt mail från Tommy:

Hei Carina.

Var med Kira på HD røntgen for to uker siden. Fikk Svar i dag, Hun er fri For HD. J Og Ellers Så har vi det Kjempe fint sammen. Ble ferdig med videregående lydighet Kurs med Kira rett før Påske. Så nå er det Nova sin tur til å få samme kurs. Har også fullført jeger prøven, så vi skal på jakt med min onkel til høsten. I løpet av sommeren så skal vi alle sammen på Spor kurs også. Har drevet litt pc bytte, så jeg sender noen bilder av oss neste uke. 
Hei igjen.  

Det står bokstav A på papirene fra norsk kennel forbund Og hun ble røntget armbågarna også. Totalt fri for HD

Klemmer fra Kira, Nova og Tommy

24/4 Ännu lite mer om Kira:

Hei.

Tommy skulle ringe meg så fort han vet noe mer. Men det skulle vel ikke vare mer enn en uke nå. Vet ikke om skuldrene ble tatt, men jeg regner da med det. Skal høre med han når han ringer.

Klem Hilde

20/4 Här kommer lite nytt om Kira:

Hei Carina.

Her kommer bildene som avtalt. Er et par bilder av Nova også, men det er jo bestevennen til Kira så tenkte det kunne være koselig. Er som sagt ikke så veldig flink til å ta med kameraet å treningsturer, og på familieturer er det som regel jeg som er bak kameraet. Skjønner jo når jeg fremkaller at jeg bør ta mer bilder av Nova og Kira ’in action’… Skal bli flinkere til det.

Som du ser er Kira like glad i støvsugeren som i griseørene hun fikk i påsken. Hehe, helt vanvittig. Er vant med at hunder skyr støvsugeren jeg, men ikke denne dama. Tar opp kampen og gir seg ikke før hun enten får beskjed om det eller når kontakten blir tatt ut.

Vi var på fjellet i 6 dager. I løpet av denne tiden var vi på en lang skitur med familien (5,5 timer), men dog i svært rolig tempo, 2 treningsturer på ski, og en spaserstur med familien. Påskaften hadde vi fri og tok en tur ned til bygda med min nevø og besøkte lekeplassen der 🙂 Både Nova og Kira er blitt flinke til å trekke når vi bruker dem sammen i hanefoten. Men de holder ikke like lenge som sine fuglehundvenner. Etter en time går oppmerksomheten over til luktene i skiløypa og i fjellet ellers. Og oppdagelseslysten tar overhånd. Men så er de jo retrievere også da 🙂 Sente med et par bilder hvor de sitter bamse. Skal visst være bra for ryggmusklaturen dems. Og morsomt er det også 🙂

Håper dette stagger nysgjerrigheten din litt 🙂

Ha en koselig kveld.

Klem Hilde

Som sagt har Kira vært hos dyrlegen som sa at hoftene hennes så bra ut, men vi får bekreftelse fra kennelklubben om en uke eller to.

1/3 -07 Nu har jag fått nya bilder på Kira och en liten rapport från Tommy:

Hei hei. 

Her er noen nye bilder av Kira og Nova. 

Nå er jeg og Kira  Godt i gang med videregående lydighetskurs. Og hun gjør det kjempe bra. Det er fordi hun trives veldig godt.  Vi skal på fuglejakt til sen sommeren også. Vi har det alle tre veldig bra. 
Ps. Kanskje du får oppdatert bilde på nett siden din av Kira.

Hilsen  

Tommy Løvik Ellefsen og hundene

2006

19/4 Nu har Hilde varit jättesnäll och skickat nya bilder på Kira och resten av familjen. Tack så jättemycket! Stor kram från oss.

Hei.

Nå er påsken vel overstått og vi har hatt en knall uke på Tryvang Øst igjen Kira fikk prøve seg som trekkhund for første gang. Problemet er bare at eneste mulighet å få både Nova og Kira til å trekke er at jeg ligger foran i løypa, så jeg er kommet i god form denne uka J Vi går også på grunnkurs med både Nova og Kira om dagen, og så fort dette kurset er over er vi meldt på til språkkurs og kurs i hundemassasje og -stretching. Deretter tar vi sommerferie før vi skal på sporkurs, og deretter jobbe videre med spor og apport. Alle kursene tar vi på Lundqvist hundeskole. Er så utrolig fornøyd med instruktørene her og deres måte å lære opp hunder på. Da vi gikk på kurs hos Canis gikk Nova fort lei og etter en time var det ikke mer å hente fra han. Hos Lundqvist holder vi på i 2,5 timer (med pauser for hunden selvfølgelig) og både Nova og Kira synes det er kjempeartig. Og da trives jo vi også. Men litt ugang er det også med denne ’hummelvikaren’. Dagen før vi skulle på påskeferie lagde jeg 3 pizzaer til hele familien, og måtte kjøle dem før jeg pakket de inn. Det skulle ikke mer enn en tur i dusjen før Kira hadde tatt seg den frihet og forsyne seg av to av pizzaene. Ledningen til musa på pcen til Tommy har også fått smake tennene til Kira.. Så passende nok lærer vi nå hvordan å sette grenser for hunden hos Lundqvist. Hehe. Men alt i alt koser vi oss masse sammen.

Mange klemmer fra Kira m fam!

4/3 Det är så otroligt skojigt att få vara delaktig i vad som sker med valparna sen de har flyttat. Det är precis som att man är med då man får så här utförliga rapporter! 😉 Här kommer en rapport från Kira i Norge:

Heihei.

Nå er det en stund siden sist vi sjekket inn… Kira har det bare bra og hun kommer godt overens med både tobente og firbente i alle aldre. Lydig er hun blitt ogsåJ Vi har nettopp vært på hytta i Østerdalen (Stor-Elvdal) og tok noen bilder dere kanskje vil se. Det første bildet er tatt av basseten Sniff og dreveren Sira. To kamerater av Nova og Kira. Pointeren Scott er for øyeblikket ute på lang fjelltur. De neste bildene er tatt utenfor hytta hvor Nova, Kira og Sira koser seg i nysnøen. Sniff er inne fordi han har problemer med at snøen kladder seg i den rufsete pelsen sin. Får han for mye snø i ansiktet klarer han ikke se. Så han måtte inn å smelte av seg litt! Da mamma satte i gang med middagslagingen ble det vanskelig å holde styr på alle de 5 hundene i hytta, og til tross for at vi nettopp hadde vært 3 timer på ski ble vi sendt ut igjen. Denne gangen tok vi en tur på sparken gjennom hyttefeltet. Ida (min 6-årige niese) kommanderte oss med ut for å lage snøhule da de hadde sluttet å snø. Dette syntes Kira var veldig spennende, og det tok ikke lang tid før hun overtok all ansvar for gravingen. Hehe. Resten av bildene er tatt den siste dagen. En liten luftetur før vi satte oss i bilen og kjørte hjem. Vi fikk dessverre ikke tatt noen bilder fra noen av skiturene. Men jeg kan love dere at hun liker de turene. Det hender noen av dem blir i litt lengste laget for henne, og da setter hun seg i skisporet foran meg og nekter å flytte seg når jeg kommer. Hehe. Dette er hun nok vant med fra hun var litt mindre. Da pleide hun å få lov til å slappe av litt i sekken når hun ble sliten. Men nå er hun stor nok til å kunne holde ut litt lenger så denne gangen hjalp det ikke å sperre sporetJ

Ha en fortsatt fin vinter.

Klemmer fra Kira med familie

9/1 -06 Nu har jag fått ny information från Kira i Norge! Förra torsdagen så var de iväg och gav henne vaccineringen. De 10 minuter som de fick sitta i väntrummet och vänta så hann hon charma både djur och djurägare! *skratt* Ja det är det jag säger att kan de inget annat våra härliga Hummelvikare så nog kan de charma folk och djur i alla fall! Det gick i alla fall bara bra och nu var hon då ”lusefri” också! Hon var lite röd i ena örat, så de fick lite öronrens att behandla henne med, men det var inga större bekymmer. Älgköttet som hon fick smaka var hur gott som helst och det kan man ju se på bilderna också. Så nu hoppas jag att ni får ha ordning på datorn så att jag får massor av bilder på Kira i fortsättningen…..(men jag vet hur det är att ha en dator som krånglar… *suck*)

2005

9/12 Här kommer en hälsning från Kira med familj: 
Hei dere! 
Nå er klokken 07:02 og vi er endelig kommet hjem. Kira var litt trist de første 10 minuttene før hun sovnet, men nå er det full fart. Hun har undersøkt det meste av hagen og hele huset allerede, og jeg kan vel med trygghet si at det upyntede juletreet som står i stua er blitt favorittkameraten. I alle fall til vi får hentet Nova i morgen, eller rettere sagt senere i dag. Hehe. Er blitt litt døgnvill. Nå ligger hun her i senga med oss og herjer vilt med Tommy i dette øyeblikk. Kan med 100% sikkerhet si at hun er et sjarmtroll av en annen verden 😀 Gleder oss veldig til hun og Nova er ferdig med kuren så hun får møte resten av hundegjengen i familien. Ser fra vektkurvene av de andre kullene at du har notert vekt da valpene ble hentet. Vet ikke om du har veid Kira i dag, men her på badevekten vår veier hun 4,7 kg. Nå får jeg avslutte mailen da Kira har funnet det svært gøy å snuse og tråkke på tastene, noe som gjør det vanskelig for meg å skrive;) Vi snakkes om ikke så lenge. 
Klemmer fra Kira og gjengen

8/12 Nu har Kira åkt hem med sin nya familj till Norge och vi hoppas att den långa resan kommer att gå bra för dem allihopa!

7/12 Veterinärbesiktningen gick bara bra förutom de ovälkomna gästerna… (lössen i pälsen!) Allt var helt OK.

24/11 Nu är Kira 6 veckor och väger 3.3 kg. Hon är en ganska cool tjej som inte bråkar så mycket med de andra.

9/11 Nu äter de 1 dl kulor som de delar på och idag så kom alla då jag visslade men i olika hastighet! De åt även upp alla kulorna till Pyttans förtret som brukar få städa efter dem. Den här veckan så har de fått kulor en gång per dag bara som smakprov. Vi börjar med rätta givan i morgon då de fyller 4 veckor.

4/11 Idag så fick de smaka lite kulor för första gången.

31/10 Idag så fick de smaka lite mer köttfärs blandat med äggula. De åt och blev helt galna för de tyckte att det var så mumsigt!

27/10 Idag fick de smaka lite köttfärs blandat med äggula

25/10 Öppnat ögonen helt

24/10 Börjat att öppna ögonen, fått mörk nos och mörka trampdynor

20/10 Avmaskad, låtsats klippt klor

19/10 Fått lite mörka trampdynor

18/10 Dubblade födelsevikten först av alla!

16/10 Nu har hon tappat navelsträngen

13/10 Föddes första valpen som nr 1 och första tik