Kaizer dagbok

2020

27/3 Kaizer fick vandra över regnbågsbron på sin 13-årsdag 170309 <3

Blandade gamla bilder

2017

2016

2015

2014

19/1 Jag hade helt glömt bort att skriv in här hos Kaizer att han är kastrerad.
Så hä rskriver Kenzos matte Susanne:

Våren 2009 upptäckte jag att Kenzo börjat droppa kiss. Det var små droppfläckar vart han än gick. Vid en koll hos veterinären så såg de att hans prostata var förstorad. bästa botet mot det var att kastrera honom och i slutet av juni blev det kastrering för både honom och hans kullbror Kaizer i Vännäs.

2013

2012


2011

2010

2008

Kenzo, Yazza, Kaizer, Eliska

2007

6/7 Idag så åkte jag ut till Nyänget för att hälsa på Tuva-Lena, Kaizer-Lena, Kaizer och resten av gänget. De fick inte till någon parning medan jag var kvar, men sen fick jag ett MMS av Kaizer-Lena där de återigen satt ihop så det var ju kanonbra! Det var nära så många gånger så jag var helt övertygad om att det skulle bli åtminstone en till parning. Så nu är det till att h ålla tummarna att det blir Kaizer barn om 9 veckor! Lycka till!

5/7 Nu har Tuva kommit in i höglöpet och kommit hit till Lena och Kaizer. Det gick i ett huj och de satt ihop efter bara några minuter. Heja Kaizer!

29/4 Nu är det klart att Kaizer ska få para en gång till! Den här gången blir det Rackaby’s Ö Tuva på Tuvalyckans kennel. Jag kan ju bara säga att jag är hur nöjd som helst med F-kullen. Pigga, glada och med härligt temperament på dem allihopa. Det ska bli jätteskoj att se vad det blir av den kombinationen. Lycka till!

14/3 Äntligen så är väntan på Kaizers DNA test över! Han var Normal dvs A! Helt underbart! Så nu blir det tårta på fredag som jag lovade! Massor av kramar!

1/3 -07 Lena har ju tagit ett blodprov som har skickats till Optigen för att genom ett DNA test få veta om Kaizer är A=frisk från PRA B=anlagsbärare för PRA eller C=kommer att utveckla PRA. Fördelen med det här testet avelsmässigt ä rju att hitintills så kan man använda både B och även C hundar i avel om inte C-hundarna har syskon eller föräldrar som har PRA förstås. Det gör ju att man kan bredda avelsbasen utan att förstöra genom att det ska bli fler sjuka hundar. Om Kaizer är A så kan han para en annan A hund och då blir alla valparna automatiskt A och det kallas då A1 (fria genom att båda föräldrarna är fria) en B hund och då kan avkommorna bli antingen A eller B eller en C hund och då blir alla avkommorna B eller en otestad hund.
Om Kaizer är B så kan han endast användas på en A testad tik och om han är C så kan han endast användas på en A testad tik.
Så nu har Lena fått besked att provet har kommit fram till USA och att om ca 2-4 veckor så får vi resultatet. Vi håller tummarna allt vad vi kan att Kaizer ska vara A!

2006

31/12 Vilket år det här har varit för Kaizer! 2 st CERT och CACIB på utställningar, blivit pappa till en kull härliga valpar med Vilma och som kronan på verket så blev han ju SVCH i somras!

10/12 Idag så fick Kaizer CK på Stora Stockholm, men blev oplacerad i konkurrensen. Härligt, men nu vill vi att ni ska ta det sista certet så att vi får vår första dubbelchampion! :=)

30/9 Idag så har Kaizer parat Vilmagumman! Hoppas att det blir en massa små Kaizrar så småningom!

25/5 Idag så var Lena och Kaizer med på träningen igen. Himla skoj att se hur bra han svarar på Lenas nya träning med honom. På platsliggningen så bryr han sej inte ett dugg om störningarna på sidan om honom. Nu tar han även både fågel och klöv så det kanske blir en till karriär för honom? 😉 Tack så jättemycket Lena för bilderna! Kramiz

18/2 Idag så hade vi träning igen med Hummelvikarna. Kaizer var jätteduktig och brydde sej inte ett dugg fastän Vilma av alla klev upp på platsliggningen. Som tur var så gick hon ingenstans utan hon bara ställde sej upp. Jättebra störning för Kaizer (som vi gärna hade varit utan…) som inte ens tittade åt Vilmas håll. Vi provade med en fågel också. Kaizer var väldigt intresserad men ville inte gärna plocka upp den men med lite lek så tog han den till slut så nu ska vi ha med en fågel på varje träning så att alla får prova som vill så att de inte glömmer bort hur man ska göra! 😉

9/2 Ny vikt på Kaizer är 17.7 kg. Tyvärr så har ju inte lydnaden funkat å bra för Kaizer på slutet. Alltså mot vad han kan egentligen. Men Lena är en sann kämpe och har hittat nya vägar att gå så jag tror utan tvekan att de kommer igen. Vi ses ju snart igen eftersom att vi tränar ju tillsammans på de lördagar som Lena är ledig! Stor kram till er båda två!

28/1 Nya bilder som jag tog idag på träningen på snygga Kaizer som bara blir mer och mer lik mamma Mitzy.

21/1 Idag så har jag fått lite nya bilder på Kaizer! Tack snälla Lena!

10/1 -06 Idag så kom det nya bilder på Kaizergubben! Härligt att se! Hoppas att vi ses på lördagarna på träningen.

2005

30/10 Idag så var Kaizer iväg och tävlade i lydnad igen. Tyvärr så smög han upp på platsliggningen och gick sakta till matte…. Himla otur och där ser man vad en yr platsliggning kan ställa till med mycket…. För det var ju oturligt att så många klev upp på förra tävlingen. Som tur var så lockade ju inte Kaizer några andra att kliva upp eftersom att han skötte det så diskret. Men nu ska vi träna platsliggningar med Lena och Kaizer så att hon får tillfälle att korrigera honom på träningen. Så nästa tävling säger Lena att då struntar hon i resten av poängen bara han ligger kvar och det tycker jag är väldigt klokt tänkt! Vi håller tummarna för att ni ska fixa det och det gör ni ju såklart! För Kaizer fick ju fina poäng som kom upp i 147 utan platsliggning! Vi är stolta över er i alla fall!

29/9 Nu har Lena var bussig och skickat en massa fina kort från agilitytävlingen. Man tackar och bugar! Kramiz

25/9 Lydnadstävlingen förra helgen var ju väldigt olycklig eftersom att det var en schäfer som klev upp och körde upp en annan schäfer och sen var det ju full rulle. Så Kaizer klev ju upp och det är ju det som är så tråkigt då man tävlar i ettan att man vet aldrig vad som kan hända. Som tur var så var ju inte hunden arg i alla fall för man har ju sett såna tävlingar också där det har blivit slagsmål och det är ju ännu värre. Hur som helst så var han duktig i alla fall. I helgen som var tävlade Kaizer i agility för första gången i Östersund. Det gick inte så bra resultatmässigt, men Kaizer var väldigt snabb och intensiv då han gick banan. För Lena lät honom gå hela banan i alla fall fastän han blev diskad i början för att han skulle få lite rutin och det var ju klokt! 😉 Så vi håller tummarna för er att det går bättre nästa gång. Nu ses vi ju snart igen på utställningen i Sundsvall! Kramiz

5/9 Idag så kom det lite bilder på Kaizer igen. Härligt för nu var det ett tag sen vi sågs.. Lena berättade också att Kaizer var med och gjorde två uppvisningar på Hundens dag i lördags på brukshundklubben. Både i lydnad och agility visade de upp sej och det gick bara galant såklart! Vi önskar er ett stort LYCKA TILL på lydnadstävlingen såklart och då står jag där och filmar er så då kommer du inte undan må du tro! 🙂

28/5 Idag då vi var iväg och röntgade B-kullen så vägde vi dem också. Kaizer väger nu 17 kg. Jag tog även några kort på honom hos vet…..

10/5 Idag så talade jag med Lena. Så jag frågade såklart hur det är med Baghera, hennes andra hund och de ska in och ta prov för att kolla om han har cancer nu på fredag så vi håller tummarna för att allt ska gå bra för er! Stackars dej och Baggen…. Stor kram till er allihopa!

31/3 Härligt med fler bilder på Kaizergubben! Han är ju för söt! Jag hoppas att ni kan komma på någon träning framöver så att vi får träffa Kaizer igen! Kramar….

27/2 Bildbevis har nu inkommit på Kaizer och ägget! Jag och Susanne fick lite prestationsångest så var tvungna att kolla vad våra hundar kunde….Och det gick bra för KenzoBee-Kini och Vilma som vi testade på! *skratt* Jobbigt med valpköpare som sätter press på en stackars uppfödare! *stort flin* Lena och Kaizer kom förbi och tränade en stund de också men olyckligtvis så blev Lena kvar på jobbet lite för länge och sen ska hon till fjälls och lite annat så det lär nog dröja innan vi ser dem igen… Men ha så mysigt i fjällvärlden båda två!

26/2 Lena berättar att Kaizer kan apportera ägg! Helt kanon! Så nu känner vi att nu måste vi lägga in en högre växel! *flin*

15/2 Nu har Lena vägt och mätat Kaizer. Han väger 16 kg och är ca 48-49 cm hög.

6/2 Nu har Kaizer gjort off debut i lydnadsklass 1! Det gick jättebra och han fick ett tredje pris och 136 poäng. Men jag väntar på att matte Lena ska skicka kritiken så att jag kan skriva in det på Kaizers resultatlista! Grattis till er båda två som inte ens hade tränat på alla moment innan tävlingen! Massor av kramar!

15/1 Idag så var även Kaizer med på vår valpträff och det var jätteskojigt att se honom igen. Som vanligt så skötte han sej exemplariskt hela tiden. 

11/1 Fler kort på Kaizer men jag la dem på 10/1 eftersom att de var tagna samma dag! Titta och njut!

10/1-05 Nu har jag fått bilder på Kaizer då han var i fjällen med sin matte Lena och mormor och morfar. Härliga kort som visar hur glad en tollare är för att inte tala om hur påhittiga dem kan vara. Jag undrar om de har någon telepatisk kontakt eftersom Kaizer gjorde precis som halvbrorsan Ayak, han åt upp lämmlarna som han fick tag på. Dessutom så tyckte han att det var så mumsigt så….. Men inte de tvåbenta…. *flin* Kaizer grävde sej helt sonika ner till godbitar och mumsade glatt. Kaizer gick även till grannen i fjälls och hittade inälvor från en ripa i deras sopor som han också mumsade i sej och sedan spydde upp hemma hos mormor och morfar! Köper man en fågelhund så är det såna saker som man får räkna med! *flin* Sen har Kaizer fått åka skoter. Då sitter han som en kung framför matte Lena eller då åker han pulka tillsammans med sina två sambos, Baghera och Ask. Kaizer är nu ca 48 cm. 

2004

28/10 Nya bilder på Kaizer! Fler bilder kan du se här från vår träning.

26/10 Nu skäms jag….jag fick ju även kort på Kaizer som jag glömde att lägga in, men här kommer dem i alla fall. Här är Kaizer ca 7.5 månader. Förlåt gubben, så ses vi till veckan! 😉

21/10 Lena berättar att träningen går bra med Kaizer. Han är både ganska duktig på lydnad och på apporteringen. De har även provat på med störningar uppe på brukshundklubben och det har också gått bra. Ska verkligen bli kul att följa vad det kommer att bli av honom framöver.

19/10 Nu har Lena äntligen fått bredband, så nu ser vi fram emot massor av uppdateringar på hemsidan!

15/10 Nu har jag talat med Kaizers matte Lena och hon berättar att det går jättebra med lydnadsträningen! Det ska verkligen bli spännande att se vad det blir av dem båda två….. Han apporterar med glädje och lämnar nu allt i handen. Lena har även provat med nycklar och det går lika bra som en apportbock!

26/9 Nu har det kommit till min kännedom att Kaizer faktiskt också har varit linslus! I Öviks BK klubbtidning flera gånger också, för han är ju bara såååå söt! Tyvärr har jag inte fått se bilderna själv, men det kommer nog så småningom…..

20/9 Idag så berättade Lena att hon hade lagt ett kort viltspår med Kaizer igår. Först så tyckte han att det var lite läskigt att spåra den där håriga foten (*skratt*) men sen så gick det bara bra. Så nu i veckan så ska hon lägga ett lite längre spår. Men nu vill vi faktiskt träffas igen hälsar Bee-Kini!

30/8 Nu har Lena börjat skolan, så nu får Kaizer vara ensam en stund varje dag. ”Mormor och/eller morfar” kom och hämtade honom kl. 12 och då hade han varit ensam i ca 4 timmar, men han hade inte rört eller haft sönder någonting. Så Lena tror att han hade nog bara legat och slappat medan hon var borta! Vilken cool kille han är. Han kanske kan ge syrran Bee-Kini några tips? Hmmmm…. Kaizer är nu ca 43 cm

4/8  Tackar igen för de nya korten på Kaizer! Jättefina både på honom själv och där han står med sina sambos!

19/7 Tackar Lena för de nya korten på Kaizer och sen fick jag en väldigt glad överraskning idag då Lena ringde och frågade om det var OK att de kom och hälsade på oss. Stackars Kaizer blev nog ganska förvånad han också över att lilla söta lillasyster kunde vara en sån vilding…..Här kan du kolla på fler bilder från det mötet!

21/6 Nu väger Kaizer 7.8 kg. Han kan komma på inkallning, sitt, ligg, ligg och stanna, sitt och stanna, vinka. Kaizer är så säker på inkallning att han bryter mitt i en lek och kommer då matte ropar. Kalasbra! Men nu vill vi ses snart igen, förstår ni väl…..

3/6 Idag så fick jag träffa Kaizer igen. Han kom också och vaccinerade sej med de andra Hummelvikarna. Han väger nu 6.15 kg.

1/6 Idag så kom det en ny Kaizer historia….Det känns på något sätt som att han blir den här kullens Pyttan då det gäller påhittiga saker….Lena stannade på macken för att köpa en påse ostkrokar eftersom att de skulle åka och se på film hos en kompis på kvällen. Lena la in påsen i bilen och då kom det en kompis som Lena stod och talade en stund med. När hon skulle sätta sej i bilen så hade naturligtvis Kaizer öppnat ostkrokspåsen och satt och mumsade för fullt. Lena blev så klart arg på honom och sa att så får man faktiskt inte göra….Då tar hundrackarn munnen full med ostkrokar så många att han kan inte stänga munnen och hoppar till baksätet där han sen sitter i godan ro och mumsar i sej godbitarna! Och sen säger dem att hundar inte kan tänka ut saker….Men tollare de kan dem!

26/5 Lena tycker att Kaizer har superbra kontakt med henne. När de är på promenad så kan han gå fot och kolla i ögonen på Lena med värsta tollarblicken. Sen har han mumsat på en rå morot och en rå potatis…. Sen älskar Kaizer tomma coca-cola burkar. Han sitter gärna och väntar på att Lena ska öppna en egen cola för då slickar han gärna upp det som pyser över burken. Häromdagen så var Lena och red hos en kompis så då fick Kaizer sitta kvar i bilen. Då hade Lena en halv cola som satt kvar i bildörren i en hållare där. När Lena kom tillbaka så hade lilla gubben hällt ut all cola på sätet, så att det var alldeles blött och stod se lycklig där och slickade. *skratt* Så Lena fick ta en filt att sätta sej på för att inte bli blöt om baken. Lenas föräldrar hade en vinkaraff och satt och fikade ute på altanen. De ställde ner karaffen full med vin på golvet och då var snabbe Kaizer där och stoppade in huvudet i karaffen, backade lite och tippade ut hela härligheten på mattan! Sen hade de fullt schå att hålla Kaizer därifrån för att han var helt galen i vinet också. Han tyckte det var så gott så….. Och det här Lena är bara början på alla Kaizers tollarhistorier! *skratt*

25/5 Kaizer har varit jätteduktig och inte pillat inne sen förra söndagen. I går så tog Kaizer ett korvskinn som låg på marken. Lenas mamma försökte locka på honom, eftersom att han vet att han inte får äta från marken, men inte kom han inte…..Då hon gick emot honom så sprang han kvickt under en bil och åt upp korvskinnet! En riktig rackare….alltså en typisk tollare! Lena och hennes kompis Kattis är instruktörer på en agilitykurs på brukshundklubben, så då brukar Kaizer få följa med. Han får gå lös medan de bygger banor och sånt innan kursen. Så då passar han på att springa in i varje tunnel och att kuta runt, runt…En gång då det regnade så la han sej inne i en tunnel, så han är ganska smart, den lille busen. Han kan även börja att jaga sin egen svans, så han kanske tror att han är en katt??? Lena har en stor mjukiselefant som är nästan 1 meter hög som Kaizer går och släpar på. Det ser ganska kul ut eftersom att han är så mycket mindre…Sen provade han att få upp den i sängen och det gick inte så väldigt bra…, men han ger sig inte, för han vill eller SKA verkligen ha den i sängen som alla andra saker. Han gillar att gå och bära på saker som tex en tom coca cola burk.

23/5 Nu väger Kaizer precis 5 kg!

15/5 Nu har Kattis och Lena varit hit på besök med Kaizer och sen har de hämtat hem Timmy, kattunge. Jag tycker att Kaizer har vuxit om sej jättemycket och framför allt blivit större. Nu var han i samma storlek som Billy. Pigg och glad och nyfiken. Men Kaizer blev inte så lite upprörd på mamma Mitzy som inte kunde bestämma sej om hon skulle busa eller uppfostra honom så dt kan man ju förstå. Jag hör av mej till veckan för då skulle Susanne komma hit och kollar om du också kan komma så kan vi ju ha en liten valpträff…..

14/5 Idag så ringde Lena och sa att Kaizer väger nu 4.6 kg. Sen sa hon inte så mycket mer men de kommer och hälsar på i morgon, så då ska jag knäppa kort på honom i alla fall.

7/5 Idag så blev jag helt desperat eftersom att jag inte hört något om Kaizer sen han flyttade. Så jag ringde och talade med Lenas mamma. Så nu har jag äntligen talat med Lena….Hur som helst så har allt gått jättebra med lille Kaizer. Han var jättesnäll i bilen då de åkte härifrån. Sen har han sovit hela natten ända till klockan 07 på morgonen och sen har han bara varit ut och pinkat och sen har de sovit vidare till kl 09. Han sover på en egen biabädd i rummet bredvid Lenas sovrum. Hon har ställt ett kompostgaller emellan och det accepterar han utan problem. Han är lös på tomten och rätt vad det är så har han gått in ensam och håller på att leka med sina saker, fastän de andra och de andra hundarna är ute. Idag så hade han inte pillat inne en enda gång och bajsat inne har inte gjort sen han flyttade hem. Men Lena i fortsättningen så vill jag faktiskt veta mer om honom förstår du väl!!!!

4/5 Idag så var Lena först hit av de som skulle hämta sina valpar. Hon hade som vanligt vapendragaren Kattis med sej. Men jag får träffa Kaizer redan till veckan för då kommer Kattis och ska hämta hem sin kattunge Timmy. Kaizer har ju redan fått träffa sina nya kompisar Baghera och Ask. Men tills nästa gång vi ses: Lycka till!

3/5 Idag på vet besiktningen så fick Kaizer träffa sin matte som kom på snabbvisit för att gosa lite mer. Han väger nu 3.65 kg.

24/4 Nu väger Kaizer 2775 gram.

19/4 Kaizer väger nu 2121 gram. Han äter som han ska, men är ju fortfarande så väldigt aktiv så det är säkert därför han inte blir så tung. Han kämpar och går an och går ut på egna upptäcktsfärder….

15/4 Nu väger Kaizer 1930 gram.

11/4 Nu är det klart att Lena får sin Kaizer och han väger nu 1622 gram. Jag tror nog att Lena har fått den mest coola killen av dem allihopa. Han låg och sov då det ramlade ner en sak med buller och bång precis bredvid honom, men då öppnade han bara lite lojt på ena ögat och sen var det inte mer med det!

7/4 Idag har Lena och hennes kompis Kattis varit hit igen och kollat på valparna. De blev som alla andra helt betagna så klart!

6/4 Ja du Lena nu har han passerat 1kg gränsen. Han väger nu 1090 gram

5/4 Nu väger rosa 995 gram.

2/4 Rosa väger nu 785 gram. Han är nog den som tillsammans med Bee-Kini är personligast av dem just nu i alla fall. Han är jättemysig. Han är i princip aldrig stilla om han inte sover. Han går och springer runt i full fart, så inte är det konstigt att han inte väger speciellt mycket….Han tycker att han har kommit in i himlen nu då de har fått börja äta ”riktig mat”! Jag har inte börjat att ge de i speciella skålar än, utan att alla får äta tillsammans från ett gemensamt fat. (Det är tur att man har Tupperware! *skratt* Det är nämligen underdelen från tårtboxen som är valparnas matbord!) I alla fall då man kommer med maten så är rosa den som är bland de första att komma. Han är inte blyg eller finkänslig på något vis utan han tränger sej före och står sen mitt i fatet och äter och äter…..Sen har han fått äta upp den sista slurken som Bee lämnar i flaskan, så då han hör att jag kommer och ska ge Bee käk så kommer han springandes och är rädd att missa den slurken! Han är så rolig att studera! En annan sak som vi bara har sett rosa göra är att flera gånger så har han varit på väg in i den lilla valplådan där de sover, men blivit nödig och vänt och gått ut i den stora valplådan och pillat och bajsat där i stället! Gulligt va!

24/3 Vikt 505 gram

20/3 Rosa har börjat att öppna ögonen lite och väger nu 425 gram

19/3 Nu väger han 375 gram

14/3 Nu har nosen börjat att mörkna även på rosa som nu väger 287 gram