K-kull valpdagbok

tillbaka till K-kullens sida

7/3 Ja nu är det mycket mer tomt i köket än för några dagar sen… De som har flyttat är Kiitos, Kaxi, Texas och Kira. Kvar är Rusty, Kilroy och Tyna.
Kiitos resa hem till Skara med tåg gick hur bra som helst. Vi lämnade dem vid tåget kl 04 på morgonen och då skulle de inte vara hemma förrän vid 17-tiden på em. Men som sagt hon skötte sej bra och trivs med ”storasyster” Hippie från H-kullen.
Kaxi åkte bil hem till Ljusdal och det gick också hur bra som helst. De är verkligen A-barn i den här kullen! Texas skulle ändå upp till Luleå men eftersom att han har varit en cool kille hela tiden så antog jag att resan hem också skulle gå bra – och det gjorde den. Hannah berättade att han hade sovit nästan hela vägen…. Nice att höra.. Kira hade inte så långt hem till Umeå men det också bra såklart..

2/3 Idag så var jag och Pekka ner och besiktade några valpar och chippade och vaccinerade allihoppa. Vi passade samtidigt på att väga de större hundarna som bör här.
Veterinärbesöket med valparna gick hur bra som helst. Precis som i mina andra kullar så var det de stora och kaxiga killarna som skrek mest när de fick sprutorna! Lite skoj det där för man vet ju hur karlar är när de är sjuka… *flin*
Alla som blev besiktade var UA och eftersom att vi tog upp fel valp så blev även Kilroy besiktad en extra gång men även han hade kulorna nere och var UA på allt.
Så skönt för men vet ju aldrig vad som kan komma fram på ett veterinärbesök.
Så snart så börjar de att flytta, på måndag så bär det iväg för 4 av dem :=)

28/2 I dag var det dax för första badet. Det gick jättebra och de var snälla allihopa. En ljuvlig kull det här. H-kullen fick jag bada varje dag i säkert 2-3 veckor och det här är första badet för dem här och de är ju nu snart 8 veckor!

27/2 Idag så har vi haft valptest på valparna. Det var mina snälla valpköpare Susanne Gunnarsson och Karin Fröier som var snäll och hjälpte mej med det..
Valparna uppförde sej ungefär som jag hade trott. Det var Rusty som var helt tokig i kaninen och kråkan och Texas gick ju med svansen i vädret precis som han alltid gör.
Så det känns som en härligt stabil kull och det känns riktigt bra.
Vi filmade ju alla så de filmerna kommer jag att lägga ut på varje valps sida.

På kvällen när Pekka kom hem så fotade vi veckobilderna, klippte klor, avmaskade och vägde dem allihopa.

25/2 Imorse när Pekka skulle gå upp och ge dem mat så mötte han en mycket glad Kaxi som sprang omkring i köket! Så nu börjas det, jag är glad att de har hunnit bli så här gamla. På em så kom Samuel och Anna-Karin tillsammans med två kompisar och hälsade på hela flocken. Jag släppte in våra andra hundar så att de skulle få se hur bra alla samsas fastän det låg märgben på golvet.
Elektra blev visserligen lite sur när Samuel tog Kiitos och lade Kiitos framtassar ovanpå Elektras rygg. SÅ gör man verkligen inte mot högste polischefen 😉 Så hon sa till med arga rösten och sen höll hon ordning på henne så att hon skulle förstå vad som var rätt och fel… Mattes gullhjärta är så klok ….
Så i morgon ska jag be Pekka hjälpa mej att sätta valphagen runt valplådan så att man vet att de håller sej där de ska vara….

21/2 Idag så trängde sej både Rusty och Kiitos ut genom grinden så de var med mamma Gioia i hallen 😉

19/2 Idag så fotade vi valparna, klippte klor och vägde dem men en dag tidigare än 6 veckors dagen.

15/2 Idag så fyller kennelpappan Pekka 50 år så då har valparna fått vara i sin valphage i köket hela dagen. Det var vilda protester från början men efter nån timme så vande dem sej vid den också. Pekka dammsög också i köket med vår gigantiska våtdammsugare och det låter verkligen jättemycket men det var ingen som reagerade på den heller…. Sötisarna….

13/2 Idag är valparna 5 veckor och de har blivit fotade, avmaskade, kloklippta och vägda. De är faktiskt helt underbart snälla och fogliga den här kullen så Pekka har svårt att förstå när jag berättar hur de kan vara 😉
Nu äter valparna upp maten nästan varje gång och det känns jättebra.

10/2 Vi drog ner maten rejält för Gioia och då har äntligen valparna börjat att käka sin mat som de ska. Nu får de mat 4 gånger/dag och de kommer hyfsat bra när man visslar i visselpipan. Nu kom Pekka ner och sa att nu käkar valparna av Gioias mat och hon säger inte nånting om det. De är lite roliga att de helt plötsligt vill börja käka hårda kulor 😉
Tänkk vad tiden går fort, snart är de 5 veckor och vid 7 veckor så blir det valptest och besiktning av de valpar som ska åka till sina nya hem ASAP men 2 blir ju kvar i 2 månader så de blir det besiktning av innan de levereras 😉

9/2 Idag så fick valparna besök av en för dem okänd människa. Det var Viktoria som kom på besök. Jätteskoj för det var jättelänge sen vi träffades. Självklart blev hon förtjust i valparna! Stolt gammelmatte!
Enda ”problemet som vi har är att Gioia har får mycket mjölk så de är inte så sugna på kulorna så nu stänger jag ut Gioia en stund ibland så får valparna vara själv när de ska äta. Sen får Gioia hoppa in och äta upp det som de har lämnat.
Så det är ett kärt problem för det är ju mycket värre när man har valpar som inte äter och har en tik med lite mjölk, de här är ju som små sumovalpar 😉

7/2 Idag så fortsätter det att hända saker för valparna. De fick besök i köket av resten av flocken. Lite roligt att se de andra hundarna hur de beter sej. Elektra gick med hög svans och övervakade, Gioia tyckte att det var skönt med avlastning, Geisha var som lektant och försökte få valparna att leka med henne och Beyonce använda tassarna så mycket att jag fick säga åt henne.
Det är härligt med hundar när man har mycket tid så att man kan studera vad som händer i den egna flocken.

6/2 Idag så har valparna börjat att få mat 4 ggr/dag. De har också för första gången varit i köket hela em. De blev så glada när de fick så mycket mer yta att utforska. Så skojigt att se att de alla är så glada, nyfikna och framåt.
De fyller ju 4 veckor i dag så när Pekka kom hem så blev det kloklippning, vägning och självklart fotografering.

5/2 Idag så fick Kiitos träffa våra andra hundar och det gick bara bra. Gioia var lite skeptisk först men sen så gick det hur bra som helst.

4/2 Idag så fick vi fint valpköparfrämmande så det var skoj. De tyckte att valparna var fina och trevliga. Sen kom Linda och Rikard och hade babyshower med Beyonce men Rikard blev lite småsugen på rödskallarna och det kan man ju förstå :=))

3/2 Idag ska de få mat tre gånger. De äter bra så nu börjar de verkligen att bli stora i sättet också och inte bara runt midjan.
I morgon så kommer Samuel och Anna-Karin hit och hälsar på så det ska bli skoj att höra vad de säger om sin Kira!

2/2 Idag så filmade jag hela gänget när de käkade och de fick för första gången träffa på några leksaker.

31/1 I morse så gav Pekka valparna mat innan han åkte på jobbet och alla utom en kom direkt fram till den lilla skålen för att käka. Så ikväll så ska jag börja med visselpipan och börja med inkallningen.
Nu kommer jag inte att väga dem förrän om en vecka som jag har gjort med alla andra kullarna.
Nu är valparna registrerade i SKK så det känns trevligt 🙂

30/1 Ja det har inte hänt så mycket mer än att de växer som små grisar :=) Gioia äter ca 3 ggr så mycket som normalt och ligger ofta hos valparna och diar och det ger verkligen resultat.
De som är mest aktiva just nu är de unika och Texas. Idag har de även börjat att leka lite.
Pekka (raringen) har idag satt upp en grind även till köket så nu kan de få utforska köket när det passar gamla, skröppliga Sundberg :=)
Idag har vi fotat, filmat, avmaskat och klippt klor på hela gänget och allt gick bara bra. :=))
Ikväll så fick de även smaka kulor för första gången och de var så duktiga allihopa :=)
Har ju helt glömt bort att skriva att de har nu även börjat att få tänder!

27/1 Vi fotade valparna lite idag när Pekka kom hem från jobbet. Nu börjar de verkligen på att bli ljuvliga de tjocka rackarna. Vi filmade lite också. På måndag när de är 3 veckor så ska vi försöka oss på att ta ståbilder på dem. Jag undrar hur det kommer att gå 😉
Igår så kom även paketet från Teba så det var skoj.
Idag så fick Gioia och våra andra hundar varsitt märgben och det var väldigt uppskattat :=)

26/1 Valparna äter och sover och är nu väldigt ljuvliga eftersom att de inte är ett dugg jobbiga 😉
Det kommer mera och värre om man säger så hahahhahhaa

25/1 Nu väger alla valparna över 1kg och alla är tingade så det känns så himla bra. Jag tycker att det verkar vara bra valpköpare hela gänget och speciellt skoj är det ju att några ska hålla på med jakt och redan bestämt sej för det….
Idag så morrade Kaxi åt mej när jag skulle lyfta upp honom och väga. De utvecklas verkligen mycket nu och det händer något nästan varje dag. Nu springer de nästan (ehhh det var väl en överdrft men de tultar väldigt bra upprätta!)

24/1 Nu är det 5 av valparna som väger mer än 1 kg. Det går så otroligt fort nu när det gäller deras utveckling. De ser nästan ut som att de ska till att börja leka lite med varandra.
När de har fyllt tre veckor så ska de få flytta ut i köket och träffa de andra hundarna så det ska bli skoj att se hur de reagerar. Jag tror att Geisha kommer att tycka att det är jätteskoj att att få så många att leka med.
Beyonce är väl ett lite mer osäkert kort.

23/1 Blev en valp till bokad idag så det innebär att nu  har alla valparna fått sina namn. Han som blev bokad idag är Pricken som nu ska heta Kilroy. Han blir kvar hos oss fram till maj då vi tar med honom ner till Emelie på vår väg ner till kontinenten 🙂
Så nu är det bara Kaxi som inte är tingad så det känns himla bra eftersom att de är ju bara 2 veckor idag.
Nu går alla valparna på sina vingliga ben och de är så underbara att kolla på…..

22/1 Oj vad de växer, de små godingarna. Vi får utöka halsbanden på dem ibland flera gånger per dag så det känns himla bra. Blev ett återbud på en valp idag. Het ok men jag har svårt att förstå att man inte säger det på en gång när man har bestämt sej för att inte ha en valp. Själv skulle jag inte ena veckan kunna fråga om man får komma på valpbesök för att nästa vecka bara strunta i allt. För det var jag som fick maila och fråga hur de skulle ha det.
Men nu känns allt bra igen så nu tar vi nya tag 🙂

21/1 Nu har alla valparna öppnat ögonen mer eller mindre. Idag så klippte jag klorna på alla valparna och även mamma Gioia och det gick bara bra. Vi var in en sväng till stan och köpte foder och då köpte jag var sin del av tjursnopp till dem och det uppskattades verkligen.
Blev också förvånad att de hade gjort om gamla Starter till att vara en medium med små kulor. Iof så blir ju det bättre eftersom att det då blir samma mat för valparna hela tiden.
Men jag tycker att gamla systemet som Royal Canin hade var mycket bättre…..

20/1 Ja nu händer det grejer i valplådan. De började som sagt att försöka stå på alla 4 benen igår kväll och idag är det ännu mer att de försöker. Dessutom så har ”Klumpen” valp nr 2 öppnat ögonen och ”Pricken” har fått en liten glipa så han öppnar nog också snart ögonen.
Spännande är det i alla fall att se att allt är precis som det ska vara.
Gioia lämnar nu valparna lite då och då för att få vila lite. Så ibland ligger hon på madrassen utanför valplådan och ibland så lägger hon sej i köket. Men hon är väldigt alert om det är så att någon skulle låta lite för då springer hon genast till dem igen.

19/1 Idag så har alla valparna dubblat sin födelsevikt! Pekka kom ner i kväll och sa att nu har några börjat att försöka resa sej upp på alla 4 benen i stället för att kravla så det blir studie i morgon av det 😉

18/1 Oj vad valparna växer så det knakar. Jag har fått spänna ut halsbanden på flera av valparna sen igår 😉
NU är det många av dem som har dubblat födelsevikten så det är skoj för det är ju ännu ett tecken på att alla mår bra och har det bra. De få som inte har dubblat kommer med all sannolikhet att göra det i morgon eftersom att det fattades så lite idag 🙂
Skoj att så många redan har gett namn till sina valpar för då blir det automatiskt så att man kallar de för sitt namn redan nu.

17/1 Jag somnade ju ifrån avmaskningen av valparna igår så det gjorde jag nu på morgonen i stället. Nu börjar de mer och mer bli goa, härliga valpar. Ska kolla med Pekka när han kommer hem i kväll om vi kan fota valparna.

16/1 Idag har jag börjat att väga dem bara en gång/dag eftersom att alla är ju väldigt välmående. Sånt är skönt att se.
Alla valpar (utom övertecknade tiken) fick idag halsband påp sej så att det ska bli lättare att känna igen dem på bilderna. Jag skriver ut på K-kullens sida vilken färg varje valp har.
Gioia är väldigt lugn och fin nu och vill ibland komma ner och vara med de andra hundarna och då får hon ju det förstås. Visst ja, vi ska ju avmaska småtrollen också idag …..

15/1 Idag har vi fotat valparna igen. Det är så himla härligt att ha en sambo som är så intresserad som Pekka. Han kan vara i valplådan och studera dem och se vilka som kravlar iväg oftast och det är allt som oftast de som är övertecknade. Men idag så var det verkligen full fart även på Rusty dvs valp 7. Det gick nästan inte att fota henne för det var verkligen spring i benen på henne.
Som det ser ut nu så blir det mörka nosar på alla utom på Klumpen, valp 2 som bara är lite sotig.

14/1 I natt har Pekka sovit med Gioia och valparna och det har gått hur bra som helst. Jag mår mycket bättre i ryggen efter att ha sovit i sängen så det kanske kommer att gå bra det här.
Valparna mår bra och ökar i vikt. Det går inte att ta så jättehört på vikterna eftersom att vågen inte stannar på en vikt utan den pendlar så vi tar ett medelvärde :=)
Nu har Gioia börjat att lämna sina valpar för korta stunder. Pekka talade precis om att hon låg uutanför madrassen och vilade lite efter att ha gett dem mat så det känns bra att hon är så trygg att hon kan lämna dem en kort stund.

13/1 Ja idag är det fredagen den 13 och valparna skulle ha fötts idag! Men istället så kan vi njuta av naturens under att de känner så väl vart mamma är fastän de inte har några ögon. Jag klarar inte att sova här en natt till så antingen så provar vi att Gioia får vara själv eller då sover underbara Pekka här. Blir så otroligt less på mej själv att jag var tvungen att ramla och göra illa ryggen just nu….:(

12/1 Idag så kom Sara och hennes dotter Alice på besök. De skulle vara hundvakt medan vi åkte till sjukhuset. De var så duktiga och hade vägt och pysslat med valparna.
Alla mår bra och Gioia äter bra så det blir nog bra det här. På em och kvällen fick jag vila ryggen och satt nere i soffan. Pekka gick upp emellanåt och nu var Gioia lugn och fin. Så jag sover här i natt också så får vi se.

11/1 Jag har sovit hos Gioia i natt också men hon är mycket lugnare nu så kanske jag snart kan sova i sängen…. Längtar efter det….
Alla valparna ökar i vikt och äter och mår bra. Idag ska vi fota valparna så det ska bli skoj. Om jag har energi så ska jag lägga in bilder på dem här på deras sidor också och inte bara på fejjan. Men jag är ju lat och det är ju så mycket enklare och går så mycket fortare att göra det på fejjan.

10/1 Igår kväll var Gioia väldigt orolig och det var mitt fel. Jag var nere och kollade på TV ett tag och när jag gick upp till Gioia så hässjade hon mycket och det tog rätt så länge innan hon blev lugn och fin.
Hon är otroligt mån om valparna och nu idag när Pekka har hjälpt mej att väga och skriva ner vilka tecken de har så har hon hållit ett vakande öga på honom hela tiden.
Jag släppte ut henne vid 4 tiden och då skällde hon som ett litet tok och hade nästan inte tid att pinka innan hon skulle in till valparna igen.
Vi har ju de andra tre hundarna på nedervåningen så att hon inte ska behöva känna sej stressad av att de ska komma till valplådan när hon är ute och det är nog tur det.
Pekka gick en sväng med henne idag i koppel och då kunde hon både bajsa och pinka så det känns kanon.
Det är inte riktigt klart med valparna vem som ska köpa dem. Tikarna blev bestämt igår och ev två hanar. Så det är max hanarna som jag inte har placerat ut. En ville fundera fram till helgen och en ville komma och kolla först så om de tar ”sina” valpar så är det en övertecknad hane kvar.

kvällen: nu har vi vägt valparna och alla har nu gått upp till födelsevikten och alla mår jättebra!

9/1 ja då fortsätter vi här att skriva om valparna eftersom att de nu är födda!
Gioia har verkligen varit en jättebra och omtänksam mamma. Nästan lite för omtänksam eftersom att hon inte ens vill gå ut och pinka för hon tycker att det är jobbigt att lämna sina valpar.
Valpningen i natt/morse gick jättebra. Hon hade problem med den första valpen och höll på i nästan 50 minuter med henne men sen så gick det undan….
Vi är alla så stolta över lilla Gioia som gjort det så bra …..
Men jag måste ju villigt erkänna att jag blev jätteförvånad när det dök upp så otroligt övertecknade valpar som nr 2, 3 och 5. Men nån gång så ska det ju hända mej också och så länge de är friska så är det ju ett litet problem om de inte går att ställa ut.
Som det ser ut nu så är alla tikvalparna tingade och ev två av hanarna. En tjej ville fundera lite och ett par ville komma och se dem först.