K-kull dagbok

tillbaka till K-kullens sida

9/1 Nu är valparna födda några dagar för tidigt men alla mår jättebra och i fortsättningen så skriver jag i deras egna dagböcker och i valpdagboken……
Det blev alltså 7 friska valpar. 3 hanar och 4 tikar varav två hanar och en tik blev otroligt övertecknade. Jag visste att Bubba hade lämnat mycket vitt förut och jag visste att Anki hade haft flera släktingar till Gioia som fått mycket vitt så det var en chansning som jag fick ta. Men jag tyckte att alla andra fördelarna uppvägde det. :=)

8/1 Dagens mått är 66-74.5-66 (dygn 58) temp 37.2 kl 15.45 så nu börjar det hända saker.
Mamma som varit hundvakt åt Elektra och Gioia sen i fredags sa att i morse så hade Gioia varit väldigt orolig och bäddat och velat gömma sej. Bra tecken att allt är som det ska :=)
När hon kom hem till oss så gick hon direkt till valplådan (själv alltså ingen av oss var med henne) och började bädda och lägga sej där.
16.45 temp 37.2, hässjar lite ibland
17.45 temp 37.1, hässjar lite ibland och bäddar lite
18.45 bäddar lite, hässjar lite, vill inte käka upp sin mat.
19.15 hässjar lite
19.45 temp 36.8
21.45 temp 36.7
22.30 temp 36.8 bäddar
22.45 hässjar
23.45 temp 36.9 hässjar
00.35 temp 36.8 hässjar, bäddar
01.00 börjat att skaka lite grann
02.00 väldigt lugn, sover
02.15 temp 36.9
02.40 börjar skaka lite igen
03.35 temp 36.8, hässjar, bäddar lite
03.50 hässjar mycket börjar att krysta
04.35 temp 37.4
04.45 valp 1, tik
04.51 valp 2, hane, mycket övertecknad
04.58 valp 3 hane, lite mindre men ändå mycket övertecknad
05.17 valp 4 hane
05.48 valp 5 tik, övertecknad
05.56 valp 6 tik, smal bläs
07.41 valp 7 tik, bred bläs

6/1 Dagens mått på Gioia är 63-73-67 (dygn 56) och tempen var idag 38.2.
Igår så kom det ev valpspekulanter på besök. Gioia trivdes när det var många som klappade och kliade och strök henne på magen. Hon är verkligen jättestor nu och bara från igår så har det ena måttet blivit 4cm större. 🙂
Det ska verkligen bli spännande att se hur många valpar som ryms inuti henne. I morgon så ska vi åka till Boden för att hämta Beyonce (franska bulldogen från Ryssland) så då blir det inga mått och temp men på söndag är vi tillbaka igen med uppdateringar….:)

5/1 Dagens mått är 63-73.5-63 (dygn 55) och tempen är idag på morgonen 38.3.
Ingen förändring mer än att hon fortfarande tycker att det mesta är jobbigt. För att inte tala om när man ska tempa henne. DET är inte nån bra ide tycker hon men finner sej snällt i det… Gioia är en riktig goding :=)
Märkligt att tänka sej att det är snart bara en vecka kvar tills vi har små puppiesar här igen :=)

4/1 Dagens mått är 63-73-65 (dygn 54) och tempen är idag 38.4*.
fortfarande så tycker Gioia att det mesta är jobbigt och hon stönar och stånkar. Men idag när det var snö ute så ville hon vara ute mer för det tyckte hon var härligt.
Idag var hon lite lös i magen men annars så är hon precis som vanligt men slöare och mer trött och stillsam. Men älskar att gosa och mysa. Tycker om när vi går till hundrummet när hon får vara med bara mej i valplådan.  

3/1 Dagens mått på Gioia är 62-72-63.5 (dygn 53). Gioia äter bra och är snäll och go precis som vanligt men hon tycker att det är jobbigt att vara så otymplig.

2/1 Nu på morgonen så har jag flyttat på valplådan så att den står åt andra hållet i stället så att det ryms en resesäng där när jag ska börja sova med Gioia i hundrummet. Tror det kommer att bli bra när jag har röjt klart där.
Dagens mått är 60-71-58 (dygn 52). Det beror ju lite på när man mätar och var man mätar och hur hårt man håller måtbandet men nu så blir det ju bara mina mått hädanefter.
Jag tempade Gioia också så att hon ska bli van det och tempen var väldigt normal 38*
Jag har även klippt bort en massa hår som Gioia hade runt spenarna så att det ska bli lättare för valparna att dia så nu är vi verkligen förberedda 🙂
Gioia tycker verkligen att det mesta är rätt så jobbigt. Hon stönar och stånkar och har sej, gullehjärtat 🙂

 

1/1 -12 Nu har Gioia flyttat in här hemma hos oss. Sara och Calle kom och hälsade på och Gioia fick inviga valplådan i hundrummet. Jag har ju tyckt att det har varit för kallt där men jag tror att så här före valpningen så tyckte Gioia enbart att det var skönt att det inte var så varmt. Hon trivdes i att vara i centrum och få allas uppmärksamhet.
Corgisarna fick inte hoppa in i valplådan och det tyckte de var väldigt konstigt. De är ju lite bortskämda och vana att få göra lite av varje 😉
Dagens mått på Gioia är 61-71-62 (dygn 51) Roligt att Sara har varit ännu mer statistiknörd än mej som dessutom har skrivit in vilket dygn Gioia är på. Ska nog anamma det till fortsatta kullar. Blir ju så mycket mer enkelt att jämföra kullarna då.
Nu är det verkligen inte länge kvar innan vi förhoppningsvis har små rödskallar här hemma!

28/12 Idag kom ännu ett par valpköpare för att hälsa på och prata lite tollare. Jag hoppas att jag inte avskräckte dem alltför mycket 😉

27/12 Tiden går fort även om man inte har Gioia hemma. Fick ett sms av Sara att nu är måtten 61-66-57.5 cm. (dygn 46)
Idag hade även Sara känt sparkar för första gången så det var skoj att höra att allt är som det ska vara.
På söndag så kommer Gioia hem till oss så innan dess ska jag försöka få i ordning lite i det som ska vara hundrummet. Då ska jag även försöka att fota henne lite mera och börja tempa henne och mäta magen oftare.

20/12 Nya mått på Gioia är 59-64-53.5 cm.
Sara hälsar att hon äter som en häst och sitter bara och kollar på fodertunnan :=)
Just nu så har jag Gioia här hemma hos oss eftersom att Sara med familj skulle iväg på ärenden och äventyr men det är bra att hon får vara med korvarna lite. 🙂
Ska be Pekka hjälpa mej med att fota lite när han kommer hem….

14/12 JAAAAAA!!!!!!! Gioia är dräktig! Veterinären såg många små valpar där inne så det känns så himla skojigt.
Sara är snäll och mäter Gioia så hennes mått idag är 57.5 cm (bakom frambenen)-58 cm (mitt över magen)-50 cm (framför bakbenen)
Beräknad valpning (63 dygn efter sista parningen) är fredagen 13 januari!

6/12 Idag ringde Sara och sa att Gioia är så otroligt hungrig och nu stjäl hon det hon kommer över. På ett annat sätt än förut.
Alice satt och åt en apelsin i klyftor och hade dem på rumsbordet och vips så var Gioia där och tog hela apelsinen! Mina hundar har alltid käkat och älskat apelsiner men Gioia har inte varit så förut så vi får hoppas att det är ett tecken på att hon är dräktig.
En av hennes bästa hundkompisar var och hälsade på och de brukar rusa som galningar ute men Gioia sprang bara ett varv och sen kom hon och satte sej hos matte….
Hoppas, hoppas, hoppas att det finns en tid för ultraljud i början av nästa vecka….

30/11 Det gick bra att åka tillbaka med Bubba. Han är en härlig hund att resa med och finner sej i det mesta. Han tyckte att det var lite trångt på tåget men eftersom att det gick bra för mej så gick det bra för honom :=)
Fick härliga nyheter av Sara (Gioias fodervärd) idag. Hon har fått mycket mer rosa spenar, blivit mer kelig och lugnare och det brukar vara bra tecken på att de är dräktiga.
Nästa helg åker vi till HUND 2011 men sen när v kommer hem hoppas jag att det finns tid för ett ultraljud för Gioia…. Spännande, spännande…..

15/11 Nu är alla biljetter bokade och klara så det känns skönt. På lördag 19/11 så åker jag och Lena (som har Tonic, Harry och lille Elvin) tillbaka till Åbo med Bubba. Vi åker tillbaka med vändande båt och sen tar jag bussen hem från Gävle så jag är hemma kl 04.25 i Övik och då har älsklingen lovat att komma och hämta mej. Ska bli skoj att vara med Lena ett helt dygn och bara surra och svamla.

13/11 I morse så kom Sara hit igen med Gioia. Men nu är det slut på höglöpet för Bubba brydde sej inte om Gioia ett endaste dugg! Snacka om att veta vad han ska göra! Me like…
Så då blir det ju kanske lite enklare nästa gång Gioia ska paras (om det blir någon ”nästa gång”) Jag är ju så förvirrad att jag måste ju skriva upp allting och nu är det ganska bra att ha uppskrivet på samma sida så att man både kan jämföra med tidigare parningar och jämföra med mamma och mormor om det finns någon röd tråd :=)
Så nu är det till att vänta i 30 dagar tills man kan göra ultraljud och det är en lååååång väntan…. Men förhoppningsvis är det värt väntan och resorna den här gången!
Om det är någon som vill komma och träffa Bubba så är han kvar här tills på lördag 19/11 då vi åker tillbaka till Åbo…..
Tack Sanna för att du är så snäll och tillmötesgående och att vi fick låna hem Bubba!

12/11 Vi lånade hem Gioia en stund på kvällen eftersom att Sara hade fullt upp med annat. Det gick mindre bra. Bubba var för snabb så vi hann inte med. Hans svällkroppar svällde så för att han skulle lugna ner sej så tog jag med mej Gioia in i ett annat rum ett tag. När han blivit lugn igen så släppte vi ihop dem men då var Bubba helt ointresserad av henne. Men Gioia stod fortfarande för honom så hon kanske är lika sen (eller nästan i alla fall) som sin mamma Eliska….
Hur som helst så ska vi prova igen i morgon bitti :=)

11/11 I morse så kom Sara och Gioia hit igen för att vi skulle testa att para igen. De var inte lika intresserade idag men Bubba gjorde sitt jobb och de satt ihop i 18 min!
Vi är så otroligt glada! Vi ska prova igen i morgon kväll och se om vi kan få till en parning till eller om det är för sent….. Håll tummarna för oss!

10/11 Flytet fortsätter så det blev en parning även idag! Idag så satt de ihop i 14 min och Gioia var lugnare men samtidigt lite mindre intresserad så vi ska prova i morgon igen och se hur det går. Hade ju varit helt perfekt om de parar sej en tredje gång också…. Det är intressant att se hur Bubba har ändrat beteende. Först så var han väldigt mycket ”på” och brydde sej inte så mycket om Gioia. Men Gioia har ju inte tyckt att det har varit så väldigt trevligt så idag så hoppade han upp många gånger, precis som om han ville förbereda Gioia på själva parningen… Gullegubben…. Håll nu tummarna för att allt kommer att gå vägen den här gången….

9/11 ÄNTLIGEN!!!!! Idag så kom Sara och Gioia på besök igen och nu blev det en parning med en hängning på 11 min. Vi blev så glada så glada och det blev även Sanna i Finland och en del av valpköparna som väntar på en valp!
Vi provar igen i morgon och ser hur det går!

8/11 I morse så kom Sara och Gioia hit igen för att vi skulle se hur det skulle gå idag. Det gick bättre. Gioia vek undan svansen ännu mera och Bubba var på som vanligt. Det är skoj för Gioia vill verkligen komma in här och Bubba står länge och trånar vid dörren efter att hon har åkt hem …
I alla fall så blev det ingen parning med hängning idag heller men det kan eventuellt ha blivit en parning utan hängning. För Bubba hoppade upp på Gioia, ingen snopp syntes nånstans på Gioia, hon skrek till och sen strax efteråt så hoppade Bubba av med ståfräs och svullna svällkroppar på snoppen.
Så v vet inte men jag räknar det inte som en hängning även om han fick till de där snabba jucken som brukar komma när de fastnar ihop.
Men vi fortsätter att prova i morgon men då blir det på em/kvällen.

7/11 Ja idag så har vi provat att para igen. Det gick bättre än igår men det blev ingen parning i dag heller 🙁 Men idag så stod Gioia mycket bättre och vek svansen mycket mer än igår så det verkar ju lovande….
Men det går ju inte att kolla ifrån att det har gått lite troll i det här med tollarna…

6/11 Resan hem med Bubba gick hur bra som helst. Han är en lugn och cool kille. När vi kom hem så åkte vi och hälsade på mina föräldrar för att kolla hur mamma mådde efter sin operation tidigare i veckan.
Det gick jättebra för Bubba och Jesse också att mötas.
Lite senare så kom Sara och Gioia på besök och vi provade att para men idag så var det lite för tidigt för Gioia. Så jag hoppas att det är rätt dag i morgon :=)

5/11 Nu sitter vi äntligen på Isabella på väg hem till Sverige med Bubba. Han är verkligen en supertrevlig kille så jag hoppas verkligen att det blir valpar den här gången. Bubba är väldigt social, älskar både människor och oss hahahahhaha, trevlig och social även på båten. Inga problem med att åka hiss eller träffa andra hundar. Jag är väldigt nöjd med det jag har sett av honom och hans avkommor.
På måndag ska vi se vad han och Gioia tycker om varandra. :=)
Tack Sanna för att vi får låna hem honom tills de har parat klart! *stor kram*

26/10 Underbara nyheter från Sara idag att ÄNTLIGEN så har Gioia börjat att löpa. Så självklart så har jag redan tagit kontakt med Sanna i Finland och hon är så snäll att jag får låna hem Bubba om vi inte hinner para klart i Finland. Så vi gör nog så att vi åker till Finland i tid och hälsar på Pekkas mamma och tar med oss Bubba hem. Blir ju helt perfekt med en semestertur och att få komma hemifrån lite…..
Om allt går bra den här gången så blir det valpar i mitten av januari och leverans i mitten av mars.
Håll tummarna att allt kommer att gå bra den här gången! :=)

15/9 Vi har haft Gioia här i drygt 2 veckor medan Sara med familj har varit utomlands och njutit av värmen. Gioia skulle ha börjat att löpa för flera veckor sen men har inte börjat än 🙁 Så jag hoppas att hon börjar att löpa nu när hon kommer hem till sin vanliga flock med människor och hundar.

29/8 ja det verkar ha gått troll i den här kullen… Men nu provar jag igen med att para Eliskas dotter Gioia och Bubba. Det är en kombination som jag och Sanna trodde skulle bli bra för länge sedan så det känns roligt att äntligen snart vara på väg…..
Gioia har inte börjat att löpa än men eftersom att My (pappisen hon bor med) har börjat så är det nog inte så jättelänge tills Gioia också börjar så då blir det en resa till Finland och Åbo igen. Känns snart som att jag ska skaffa klippkort på den turen :=)

21/7 Ja vi gjorde ju ultraljud inte en gång utan två för att vara säker på att det inte skulle vara några valpar….Jag var så säker på att Eliska var dräktig men det var hon tyvärr inte. Så nu ändrar jag om lite bland planerna och parar Gioia med Bubba istället. Det går ju bra att göra sånt när hanen varit bestämd sen länge. Så nu håller vi tummarna att det blir en kull tollarvalpar här i höst/vinter….

26/5 I morse klev vi upp tidigt för att kolla om det skulle bli någon mer parning i dag men se det blev det inte. Kanonbra för då vet vi ju att det var sista dagen på höglöpet igår. De lekte och var lite intresserade av varandra men inte alls som igår och dagarna före det. Så nu är det bara att vänta och hålla tummarna att det finns några puppiesar när vi gör ultraljud om en månad…..

25/5 Vi provade att para igen när vi kom tillbaka på kvällskvisten efter att ha varit runt på lite sight-seeing i Åbo. Det tog inte många minuter innan de satt ihop igen. Den här gången var det ca 20 min. Så himla skönt när allt går så bra vid en parning.

24/5 Vi testade att släppa ihop dem när vi kom tillbaka till Sanna efter att ha varit hos sambons mamma 14 mil därifrån ett dygn. Eliska började pipa när vi svängde av stora vägen in mot Sannas lilla byväg… Märkligt hur fort de känner igen sej även på ett nytt ställe. Det blev en parning nästan direkt igen och de satt ihop ca 15 min.

23/5 Vi kom till Åbo tidigt på måndagsmorgonen och fick till en dejt med Max och det tog inte lång stund innan de satt ihop och hade en hängning på ca 14 min. Det kändes väldigt bra. Eliska var lite orolig så Sanna trodde att det kunde vara lite tidigt i löpet men jag trodde att det berodde på att Max hade en stor snopp! :=)

23/2 -11 Jag har bytt hane till Eliska. Efter att ha tagit reda på mer om olika hanar så tror jag att Max kommer att passa ännu bättre till Eliska. Han har ännu mer fart och är helt viltspontan så jag tror att det kommer att bli väldigt trevliga och arbetsvilliga valpar. Ska bli spännande att få en till fodervärd här hemma i Övik.

7/11 Tyvärr så gick det inte att få ihop dagarna i november så jag kan tyvärr inte para Eliska på det här löpet utan får vänta på nästa….

5/11 Idag så har Eliska äntligen börjat att löpa. Så nu ska jag försöka få till allt så att vi kan åka till Åbo så att vi är där dag 17-19 i löpet