I-kull valpdagbok

tillbaka till I-kullens sida

12/1 Idag när jag satt och höll på med hemsidan vid datorn i sovrummet så hör jag hur en av pappisvalparna börjar ”gråta” så jag går in i vardagsrummet och då har hon ramlat ner på golvet….Som tur var gick det bra för henne… Det var min lilla stumpa som hade varit för aktiv! (precis som om jag inte har nog med de dåraktiga tollarvalparna jag har här hemma… *skratt*)
Så när mina föräldrar kom och skulle vara valpvakt så hade mamma med sej en flätad tvättkorg så då fick hela familjen flytta till den i stället så nu är det lugnt igen.
Kina kom på besök idag med sin syrra Mia och hennes två barn.

11/1 Idag så kom Kina på besök med sin fd svägerska Annika och hennes flicka Sanna… :=)

10/1 Nu ökar de lite mer eftersom att nu är det varmt och skönt här inne… Men som tur är har det inte varit nån fara för dem på hela tiden….Bara att de inte har vuxit så fort men sånt är jag ju van ifrån tollarna så det är lugnt för mej… :=)

8/1 Jag har haft vansinnigt kallt här hemma inomhus. Som lägst så var det bara 11.1 grader… Så valparna fick ta all energi till att hålla sej i värme men nu har mina föräldrar varit så otroligt snälla att de har köpt en värmefläkt till mej och kört hit den dessutom så nu hoppas jag att de kommer att öka lite mer i vikt…

6/1 Nu har alla tre valparna tappat navelsträngen……

5/1 Dreamie och valparna mår bara bra idag också och nu har alla tre gått upp till sin födelsevikt.

4/1 -10 13.45 föds valp nr 1, en tik
14.28 föds valp nr 2, en tik
14.57 föds valp nr 3, en tik

Dreamie var duktig men hade lite svårt att få ut den första valpen så Kina fick assistera och vara lite barnmorska och då gick det bara bra. Valp nr två var också lite för stor men den klarade hon nästan själv och den tredje valpen klarade Dreamie helt själv.
Lite annorlunda var det att ha en papillonförlossning. Tollarna brukar inte ligga kvar på en så låg temp så länge som Dreamie gjorde. Nu är det ju min första kull så jag vet inte om det är vanligt eller om det var nåt speciellt med Dreamie.
Valparna mår bara fint och det gör Dreamie också!