Hvila dagbok

/8/till Hvilas sida

2021

4/11 Idag opererade vi bort mastocytomet. Hvila är full och ynklig, men det är ju bara så länge morfinet sitter i 😜. Annars gick allt bra.

24/10 Hvila har provtagit en ny knöl, som visade sig vara ett nytt mastocytom. Men den sitter bra denna gången och kan tas bort med marginal. Har telefontid med onkologen på tisdag. Är det okomplicerat och den inte spridit sig så opererar vi bara bort den. 😁
Hon är pigg och pepp, så vore fint att ha kvar henne lite till.
De blir ju TOLV imorgon. Helt sjukt, vart tog tiden vägen? 😍😅

6/8 Idag så fick vi finfrämmande av Helene och Hvila <3 Så sjukt kul att ses efter 11.5 år. Man kan då inte tro att Hvila är en så gammal dam, framför allt inte när hon tror att matte har godis <3
Nu får du lov att komma upp till Norrland oftare. Stor kram från oss <3

27/4 Helt sjukt otroligt men nu är Hvila friskförklarad! Så sjukt glad för din skull Helene som du har kämpat för din fantastiska lilla hund. Hade jag haft bättre förutsättningar för Elektra skulle jag ha gjort likadant. Hoppas att ni har många, härliga år framför er <3

19/4 Fick ett så otroligt fint foto av Helene och Hvila idag <3

4/1 Jag har vetat om det här hela tiden men Helene ville att jag skulle ligga lågt tills hon kände att hon ville gå ut med det och självklart lyssnar jag på henne <3 Kriga på nu lilla princessan Hvila, den här stormen rider ni ut <3

I mitten av juni -20 diagnosticerades Hvila med mastocytom, mastcellstumör, på insidan av hasleden. Hon opererades under hösten i två omgångar, dels togs tumören bort, dels närmsta knälymfknutan för att förhindra spridning.

2020

5/7 Helene och Hvila har gått en nosework kurs i 2 veckor och här ser man verkligen att det är aldrig för sent att testa nåt nytt.
Idag klarade dem eucalyptus. Så härligt att höra och lycka till med fortsatta äventyr med nosework. Stort grattis <3

13/6 Idag fick jag ett lite märkligt meddelande av Helene (alltså både jag och Helene tyckte det var märkligt)
Från Helene:
Lite info om Hvila. Hon har sannolikt blivit allergisk… fick lite av en chock, trodde det kom på unga hundar, men tydligen kan de utveckla allergi med åren också. Det började med att jag sökte för öroninflammation på ena örat (trumhinnan sprack) i februari och nu är det andra örat där innerörat är svullet och trumhinnan buktar ut (lokalbehandlar med kortison). Veterinären trodde alltså allergi och nu när jag börjar tänka i de banorna själv ser jag också att hon kliar sig och biter på sig. Så detta har väl kommit för kanske 6 månader sedan. Håller på att byta över till allergifoder nu och blir det bättre så kör jag vidare på det fodret, eller byter till ett annat med ett protein hon inte ätit innan. Hon är dock pigg och glad och har fina njur- och levervärden! Vansinnigt fräsch för sin ålder. Ska kolla en knöl som sitter lite illa till mitt på hasleden på tisdag och hoppas innerligt att den inte är elak ????

Stor kram!!!

15/1 Fick ett så fint kort på Hvila idag av matte Helene <3

2019

Blandade bilder på Hvila

2018

Helt sjukt. Min kompis Tina i Malmö satt utanför sin arbetsplats och rökte och såg då en tollare. Hon ropade och frågade om det var en tollare. Javisst var det så. Vad roligt sa Tina jag känner en som föder upp tollare. Var kommer den här ifrån? Killen svarar från Övik. Tina blev helt chockad och sa att då kommer hon från min kompis 🙂 Världen är bra liten emellanåt <3

3/10 Idag så fick jag några nya bilder på Hvila så jag har lagt in några på hennes profilsida 🙂

2016

blandade bilder

16/12 ÄNTLIGEN! Idag så fick Hvila äntligen sitt välförtjänta 1:a pris så nu blir det full fart mot elitklass! Så himla stolta över er och glad såklart! God Jul till den här fina julklappen 🙂

23/10 Nu har Helene och Hvila tävlat i EKL lydnad igen. De är så himla nära varje gång att få ett första pris. Men snart så kommer det, det är jag övertygad om

2015

blandade bilder

2014

blandade bilder

2013

blandade bilder

27/10 -13Fick en underbar rapport från Helene idag:

Det går bra med Hvila. Jobbar som fasiken just nu så vi hinner inte satsa som innan! Men i söket är hon i princip tränad för elit – vi ska bara våga tävla haha! I lydnaden går det riktigt bra, vi är förberedda för 3:an och elit – ska tävla tidigt i vår! Just nu tränar vi för Mina Kjernholm för andra omgången! Hvila får alltid beröm för att vara en så trevlig tollare! Sedan är hon väldigt medveten om omgivningen så mesta träningstid för henne går ut på att associera allt som händer med positivitet! Men hon är jäkligt framåt, reagerar starkt, men avreagerar lika snabbt (du har sett hennes super-MH på youtube va?). Men ibland är hon FÖR nyfiken vilket kräver en del fingertoppskänsla. Kullen ”kräver sin förare” haha! De är rätt hispiga och samtidigt inte så mycket naturlig ”will-to-please”, så det kräver en förare som kan packa ihop hunden! Men känner att jag har koll på läget, hehe! Efter nyår minskar min arbetsbelastning så då hinner vi tävla också! Nu blir det mest mys å träning! Men hon är definitivt en liten pärla den där hunden!! ️ vi kommer igen under våren! Då blir det förhoppningsvis elitlydnad under 2014!!

2012

Blandade bilder

23/2 -12 Helene mailade mej idag och berättade att de hade varit på sin årliga ögonlysning. De beundrade tom hennes ögon och tyckte att de var ovanligt vackra! Vet inte om det var så eller om Helene ville att det skulle vara så… hahahaha men rart sagt vilket som. De var även denna gång UA så det känns skönt och jag är så otroligt tacksam att ha en valpköpare som månar om hälsan lika mycket som mej själv….kram kram

2011

23/10 Sedär nu fick ni till det igen! 183.5p och klassvinst! Det är bara att ta hatten av och buga! Trean here they come!
Jättestort Grattis till er båda två!

10/9 Nu har Helene och Hvila varit ute och tävlat igen. Herre gud vilka bra poäng, synd på rutan…..Otroligt skoj att ni fick ”domarens val” fastän ni ”bara” blev 6:a och att ni fick en 10 på helheten!
Ni är grymma och jag är så otroligt stolta över er! Stor kram!

Helenes mail:

Hvila och jag har tävlat 2:an http://www.heleneshundliv.se/hvilalydnad.html

Tyvärr nollade vi rutan, annars uppflytt. Nu blev det 2:a pris och vi får tävla tvåan en gång till. Men på ett sätt ”bra”, för nu måste jag skärpa mig och rätta till saker som missades. 🙂:) Domaren blev dock eld och lågor över oss och gav oss ”domarens val” trots en sjätteplacering och 2:a-pris. Stor potential och kommer gå långt sa han. Sedan kom han fram efteråt och gav extra tips, så det kändes skitkul!! dessutom sa han att jag måste träna med på mig själv, för hunden kan det, det är jag som ska samla mig, haha. (vilket jag vet). Dock supernöjd för att vara mitt livs andra tävling!! 🙂:) Jag och Hvila ska träna som bara den, och kommer igen om några veckor och hoppas på uppflytt då istället!!

22/7 Hejsan!
Hoppas allt är bra med dig och hundarna! Längtar efter valpen förstår jag? 🙂:)

En liten Hvilarapport: Hvila är rabiesvaccinerad med tillräckliga antikroppar. Så nu kan vi fara utomlands så småningom. Visst, kravet på antikropparna försvinner efter nyår, men ändå. Som det är nu klarar hon kraven iallafall! 😉;)
Tyvärr är hon fortfarande rätt dämpad efter att ha tagit bort tonsillerna pga kronisk tonsillit för två veckor sedan. Hoppas hon blir bättre snart så det går att träna henne igen. Har gått jäkligt segt hela våren, hon har inte alls varit sig själv och tröttat ut sig efter en liten stund. Nu hoppas jag hon blir frisk så vi kan träna vidare i högre tempo.
Men en paus är aldrig fel det heller 🙂:) Hon har blivit smittad av alla skyddshundar vi umgås med så det var tyvärr oundvikligt när smittan väl var där. 🙂:) Om två veckor åker vi på vårt tredje sökläger så då hoppas jag att hon piggnat till mer!
Sökläger är skitkul enligt Hvila! Omväxling i naturen är också kul så det blir en liten utmaning för lilltjejen. Att springa runt i skånsk ”skog” är inge vidare i längden.
Vi hörs!! Kramar

10/4 Ja så har då Helene och Hvila gjort debut på lydnadsplanen. Det blev ett första pris så nu ska de direkt upp i klass 2 för de har som mål att komma så högt de kan! Härligt och jag är så stolt över er!

27/2 -11 ”Hvila-stumpisen ligger inlagd på djursjukhus efter att en magsjuka förvärrats från att hon behövde gå ut varannan timme samt kaskad-kräkas däremellan till att hon inatt inte kunde kontrollera tarmen längre. Så det sprutade vätska ur henne som strålar. Helt galet. Så inatt 02 lades hon in under observation med dropp. Blir hon inte bättre ska hon utredas mer. Men inledningsvis lutade det åt en riktig ordentlig kräksjuke-bacilusk. Hoppas hon bättrar sig snart! Det gör så ont i hjärtat när djuren blir sjuka! 🙁 Kramis!”

2010

Blandade bilder

13/5 -10 Ja nu har Hvila varit på utställning igen. Det gick superbra och hon fick HP och BIR igen.
På förra utställningen så frågade domaren om hon alltid var så intensiv? Helene fattade ingenting eftersom att då var hon rätt så lugn! Hahahahahaha

2009

30/11 klippt klor

22/11 Klippt klor, avmaskat, fått tänder

10/11 Går omkring upprättstående

8/11 Avmaskat och klippt klor, öppnat ögonen

6/11 Liten springa

4/11 Ett öra har ramlat ner

29/10 Börjat att mörkna lite på nosen

26/10 Tappat navelsträngen