Hero dagbok

tillbaka till Heros sida

2021

3/4 Fick en så fin bild på Hero idag av Marie <3

2017

24/9 Marie fick åka ner akut till Sundsvall för att säga hejdå till Hero. Han var så dålig att han skulle inte kunna klara en operation. Det var cancer som hade spridit sej. Nu slipper du smärtan Hero <3

22/9 Idag så blev Hero dålig så Marie åkte in med honom. De kunde inte göra så mycket här utan de fick åka ner till Sundsvall med honom. Nu håller vi alla tummar och tår att finaste Hero blir frisk

6/9 Senaste om Hero:

En Hero-uppdatering. Han har sen i lördags varit normal i humöret och i magen. Förstoppningsmedicinen hjälper så han slipper stressen vid bajsningen. Idag minskade vi på kortisonet och på måndag ska vi på återbesök. Lite tröttare än vanligt men svarar på lekinviter från mig och hade spring i benen i måndags och igår ? Hoppas på bra besked på måndag!

1/9 Marie:

Hej. Nu har vi gjort en röntgen igen. Hero hade fått ur sig allt bajs och gas som han hade igår. Lite förhöjda värden av kalcium och något levervärde. Men inget extremt. Nu blir det kortison i 10 dagar och återbesök då. Sen den 21a kommer ultraljudsspecialisten så då ska vi dit igen.

31/8 Så här skrev Marie idag:

Det syntes något konstigt vid urinblåsan på röntgen och kontrastmedlet hade betett sig lite konstigt. Vi ska dit imorgon kl 9 för att få veta resultatet på blodproven och ta en till röntgenbild. Blir kanske Sundsvall sen för vidare undersökningar. Går inte att säga så mycket än, oklart om det kommer gå att behandla. Men han hade skött sig bra idag. Han är trött efter dagen men har nyss busat med en apa. Svansen hänger ibland men är som vanligt ibland också. Jag lider nog mer än honom just nu.
Han har väldigt bra matlust och dricker normalt med vatten så det känns bra.
 

30/8 Fick idag reda på det här om Hero:

Hej. Var till veterinären med Hero idag. Han har haft trögt med bajsandet i typ en vecka med bra allmäntillstånd. Men igår började han kännas trött och bitvis hängde svansen bara rakt ner, väldigt ovanligt för att vara Hero. Trodde det var prostatan men veterinärerna tror att det kan vara en tumör. Oklart om den är godartad eller elakartad men den sitter delvis ivägen för ändtarmen. Ska lämna honom imorgon för fler undersökningar. Dom vet inte om det är något som går att operera. Blev återigen påmind om vilken fantastiskt snäll hund han är som accepterar det mesta när jag är med. Får se hur han klarar sig utan mig imorgon.
 

20/8 Fick sjukt roliga nyheter av Marie ikväll! Hero vann AKL med finfina poängen 94 och vann dessutom klassen! Heja, heja och stort grattis!

11/6 Helgen fortsätter på allra bästa sätt för Hero och Marie! Idag var de på utställning och fick CK och BIR! Jättestort grattis!

10/6 Usch vad jag har varit dålig på att uppdatera Heros dagbok. Hero har varit jätteduktig idag och fått uppflyttningsresultat (tror jag att det heter nu) i lydnad så nu får de välja om de vill fortsätta i startklassen och ta ett diplom där eller om de vill gå upp till klass 1! Stort grattis!

21/5 I dag så startade Hero i lägre spår men tyvärr så var han tvungen att bryta

2015

29/7 Idag har Marie och Hero varit ute och tävlat bruks igen. Den här gången var det lägre spår och de fick fina 408.25p och blev godkända trots att de stod över både platsliggning och budföringen. Snyggt jobbat!

2014

2/11 I helgen så har Hero och Marie startat på Öviks dubbeltävling i lydnad. Igår så gick det mindre bra på platsliggningen för Hero klev upp och gick till ett par andra hundar. Tyvärr så är det ju så med de nya reglerna att man kan få rapporteringskod när en hund är olydig. Tack och lov är det inte lika hårt som när de beter sej illa på utställning. Så jag tycker att det var väldigt klokt av  Marie att avstå platsliggningen idag. Får de bara till platsliggningen så har de sina första pris som i en liten ask. Kämpa på och nu är ju hero din på papperet också eftersom att han har fyllt 5 år…..

9/7 Jag är så himla dålig på att skriva i hundarnas dagböcker. En snabb uppdatering. Marie och Hero har fortsatt att tävla i rally och det har gått superbra. Nu fattas det bara en tävling med uppflyttningspoäng så har de även titeln RLDF!

2013

12/11 -13 Lite tråkiga nyheter från Marie om Hero:

Har bestämt mig för att prova byta blogg (den gamla är kvar på tokarna.bloggplatsen.se). Tänkte se om jag trivs bättre med den här :)Hero har hunnit bli 4 år nu och har utvecklats otroligt mycket sista året. Nu är det inte längre mer fokus på alla andra när vi tränar utan nu väljer han i princip jämt att istället samarbeta med mig :)Men vägen hit har tagit tid så jag njuter av varje lyckat träningspass och av min lugnare och stabilare hund! Vi har fortfarande väldigt mycket att jobba på men känner mig mycket mer motiverad nu att fortsätta träningen när vi gått så många steg framåt tillsammans. Han är verkligen min bästa kompis!

Men tyvärr har vi nu blivit tvingade till ett ofrivilligt uppehåll i träningen då jag idag var med Hero till veterinären efter att han haltat lite några gånger och att jag upplevt att han varit stel i kroppen. Vi kom ut därifrån med koppelvila i 14 dagar samt smärtstillande och en tass som ska vara lindad så fort vi går ut. Veterinären (som var helt fantastisk) kände igenom alla leder på Hero och det visade att Hero har ont i höger höft (sin C-höft), bägge armbågarna och även en tå fram på höger tass. Det är nog tån som har gjort att han haltat lite på slutet och det är även på grund av den som tassen ska vara lindad så att den hålls stabil när han går. Vi ska tillbaka om 14 dagar och då ska hon känna igenom honom igen och sen ska vi lägga upp en plan efter det. Känns just nu väldigt tungt och jobbigt men förhoppningen är så klart att Hero ska kunna fortsätta leva ett hyffsat aktivt liv men vi kanske måste förändra lite saker.

Men jag måste skryta lite över honom också, först när vi kom in till väntrummet så var Hero sitt vanliga galna jag, men lugnade sig ganska snabbt. Sen när vi skulle gå fram och tillbaka i en korridor för att visa rörelserna så var näsan först i backen första svängen men sen valde han att gå fot där inne med fin kontakt. Men det bästa han gjorde var när vi kom in i rummet och veterinären tog fram en dyna på golvet som Hero skulle få ligga på. Han gick fram och pussade lite försiktigt på henne och la sig sen helt frivilligt ner på sidan framför henne och sen låg han så hela tiden :) När det gjorde ont så smaskade han och tittade upp på Regina för att visa det men försökte inte ens kliva upp. Han är helt fantastiskt lätthanterlig sådana gånger!

6/7 Marie och Hero har varit till Norge på utställning och det gick jättebra. De kom tillbaka till Sverige med ett R-CERT och ett R-CACIB! Kanoners och nästa gång så blir det säkert titeln NUCH…

6/8 -13 Nu har det hänt grejer med Hero och Marie. De har tävlat apellrapport och var jättenära uppflyttningspoäng fastän de avstod platsliggningen och nollade läggandet så det var superskoj.
De har även fått diplom i rallylydnad så nu heter Hero även RLDN!
25/5 Hero och Marie har även varit ute och tävlat i bruks. De startade i rapport och fastän de avstod platsliggningen så fick de uppflyttning till lägre klass! Jätteroligt, stort grattis!

2012

31/5 -12 Nu har  Marie och Hero varit ute och tävlat två gånger på en helg i rallylydnad och det har gått hur bra som helst! Första dagen fick de 95/100 och andra dagen 84/100 men då gjorde Marie ett eget fel som gav 10p avdrag! Fortsätter ni  så här  så blir det snart en trevlig titel  på Hero också!
Har ju helt glömt bort att skriva att Hero blev SE (u)CH förra året! Sorry!

2011

12/11 Ny vikt på Hero igen och nu väger han ca 21 kg och är 52.8cm hög!
Marie och Hero har varit ute och tävlat igen men hero hade för mycket spring i benen så det är bara att fortsätta att nöta på med störningar :=)
Bra kämpat var det i alla fall :=)

21/9 Ny vikt på Hero är 21.7kg. Idag på träningen så var han duktig och låg platsliggningen med störningar. Ska bli skoj att se hur det går när Marie och Hero snart ska tävla igen :=) Vi håller tummarna

7/5 Nu har även Hero gjort MH. Jag och Linn var med och såg det och det var skoj att se honom. Han gjorde ett bra MH men Marie avstod skotten eftersom att hon hade tränat lite fel så att han hade för höga förväntingar och skulle i vilket fall ha fått en 5 på dem eftersom att han troligtvis skulle ha sprungit iväg och letat en boll :=)
För mej är det huvudsaken att hunden inte har det jobbigt i vardagen och det har då absolut inte Hero eftersom att han inte är ett dugg berörd av varken skott eller smällare och det är så skönt….

4/2 -11 Nu har Heros resultat kommit….. Tyvärr hade Hero B/C på höfterna och 1/1 på armbågarna… Så himla tråkigt…..

5/1 -11 Ny vikt och höjd på Hero. Nu väger han 22.4 kg och är 53cm hög

2010

23/1

2009

22/11 Klippt klor, avmaskat, fått tänder

10/11 Går omkring upprättstående

8/11 Avmaskat och klippt klor

7/11 Öppnat ögonen

4/11 Båda öronen har ramlat ner

29/10 Börjat att mörkna lite på nosen

25/10 -09 Den här killen föddes bakfram med rumpan först och var livlös när han kom ut. Eftersom att det var så ohyggligt många valpar så tänkte jag inte så mycket mer på det utan det fick bli som det blev. Eliska ville i alla fall slicka på honom så det fick hon göra eftersom att jag trodde att hon ville göra det för att konstatera att han var död. Men efter en liten stund så ser jag hur det börjar att rycka i benen på honom och nu är han precis som alla de andra. Så det är som jag alltid har sagt att man ska lita mycket mer på sina hundar än vad man kanske gör ibland. eliska kände att det fanns hopp och han hade kanske bara lite vatten i näsan eller så…. Vad vet jag mer än att han är en goding nu i alla fall som jag gärna ser att jag får ut på foder….