H-kull föräldrarna

tillbaka till H-kullen

Parning har skett 27-29/8 i Finland mellan Wisa och Eliska och om allt går bra så blir det leverans på valparna i julveckan! Vilken julklapp va? :=) Jag ska kolla med ultraljud i slutet av september.
foto and COPYRIGHT: A.Kuha
AMUCH SU(u)CH ESTCH LITCH
Danbury KD’s Lord of the Rings ”Wisa”
fler bilder på Wisa
LP1 SU(u)CH Hummelviksgårdens Eliska ”Eliska”

Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry.

E.  Landew’s Galaxy Class E. TJH-Bev LP1 SVCH SU(u)CH
Duck Dogs Red Herring
U. Edlyn DanburyRhapsody N Red U. LP1 SVCH
Working Beauty’s Adorable Aida
Född: 2004-04-12 Född: 2005-12-15
Färg: röd och vit Färg: röd och vit
HD: Good OFA HD: A/A
Heart and Thyroid clearance: normal (OFA) ED: UA
Ögon: Clear Ögon: UA
DNA: A (clear by parents) DNA: A (clear)
CEA: A (clear by parents) CEA: A (clear)
Höjd: 48.5-49cm Höjd: 49 cm
Vikt: 18.8kg Vikt: 21 kg
Utställning: AMCH, CC och R-Cacib i Finland Utställning: SU(u)CH

Lydnad:
Rallylydnad uppflyttad till klass 2 i USA

Lydnad: 3 st 1a pris klass1 = LP1,
1:a pris i klass 2

Det här är Pias ord om Wisa:

Wisa is very handsome boy. He loves all ball games and he loves also children! He have very good temperament. He is doing fine every other males also. We have at home 2 males with Wisa, without any problems.
Wisa was swimming last week first time in Finland. When some visitor come to our house, Wisa is first little bit shy, but after 5-10 minutes, he is friend to this visitor! Wisa arrived to me last summer after WW show. Wisa also love people very much and he wants very much tenderness 😉 He is always coming to sit on your laps :).

Mina ord om Eliska:

Eliska är en väldigt snäll och trevlig tik. Hon är otroligt enkel att ha att göra med och om man ska förklara henne med ett ord så brukar jag välja: behaglig.
Jag tror inte det är någon som har träffat henne som inte tycker om henne. Jag är otroligt nöjd med hennes första kull som är G-kullen. Därför så ville jag ju vara extra noga när jag skulle leta nästa hane till henne. Jag blev väldigt glad när jag hittade Wisa och ännu mer glad när Pia och Sanna och de tyckte att det var OK att jag skulle få använda Wisa till Eliskas andra kull.

Ja så är det då dax igen att planera för nästa tollarkull. Jag blev som sagt överlycklig när jag hittade Wisa när jag var ute och surfade runt på nätet och ännu mer lycklig att de tyckte att det var OK att använda honom på min gumma Eliska.
Det är ju så att man ibland glömmer bort att de som har hanhundarna lika gärna kan tycka att det inte är tillräckligt bra tikar som att vi som har tikarna inte är nöjda med hanarna.
Jag har ju haft en otrolig tur och alltid fått använda de hanar som jag har frågat på och det är ju otroligt tacksam över såklart.
Som vanligt så gör jag ju inget som jag inte tror på så jag kommer att spara en tik och ev kanske en hane också ur den här kullen. Jag tror att det kan komma att bli en väldigt trevlig kull som jag kan bli stolt över.
Ni som är intresserade av en tollare att jobba och att tävla med kan skicka in en intresseanmälan till mej.
Eliska kommer nog att börja löpa i augusti/september nån gång.