H-kull dagbok

tillbaka till H-kullen

24/10 Idag är tempen nere på 36.8 och måtten är: 68.5-82-71. Igår kväll så blev det några droppar mjölk på golvet där hon hade legat. Idag så har Eliska varit lite orolig och gått omkring mer än hon brukar och velat gömma sej bakom soffan. Så nu börjar det nog att närma sej. Jag räknade efter ordentligt i almanackan idag och jag fick det till att dag 63 efter sista parningen blir på söndag. Så nu börjar tom jag att bli lite nojjig och det är inte bra. Jag som brukar vara lugnet själv vid valpningar…. hahahaha men det är klart att det kommer att gå bra.

kl 10.00 36.8
kl 12.30 37.0, flåsar lite (utan att det är varmt här inne)
kl 14.30 37.1, lite orolig, vill gömma sej
kl 18.00 37.0
kl 19.00 hässjar lite
kl 20.00 37.3
kl 21.30 37.1, hässjar lite
kl 24.00 36.8, 68-81-69, hässjar
kl 03.30 31.1, Eliska väcker mej och är väldigt orolig, jag går ut med henne så att hon får pinka och sen är vi i valplådan ett tag. Eliska går iväg till vardagsrumssoffan och får där sin första valp!
kl 04.04 föds valp 1!

23/10 Idag är tempen 37.7 och måtten är 69-81.5-68.5. Lilla gumman blir bara större och större. Det var samma visa idag att jag får ligga själv i valplådan eftersom att det blir så varmt så ligger hon precis utanför på korkmattan. Här är en liten film som jag tog i dag på Eliska men jag fick inte med sparkarna som jag såg precis innan jag började filma idag.

 

 

22/10 Dagens info är tempen 37.6 och måtten är 68.5-81-68.5. Jag satt och jämförde lite med G-kullen.

G-kullen 4 dagar efter ultraljud: 61-69-57.5 7 dagar kvar innan valpning: 68-76-65
H-kullen 4 dagar efter ultraljud: 66-70.5-60 7 dagar kvar innan valpning: 68.5-81-68.5

Inatt så sov jag i valplådan med Eliska. Jag tog dit täcke och 2 kuddar och öppnade den lilla dörren så att jag kunde sträcka ut benen lite. Men vad händer? Jo Eliska går därifrån för det blir för varmt och jag får ligga kvar som en ostkrok. Nog är det tur att hon är söt en sån gång den lilla (nåja… rätt så stora….) gumman. Jag undrar vad folk skulle ha sagt om de hade tittat in och sett oss? Eliska mitt på köksgolvet och jag inne i valplådan…. hahahhaha

 

 

21/10 Idag så är tempen 37.6 och måtten 67.5-80.5-68.5. Idag så var vi en liten tur ut till havet men det var så kallt i luften att vi var bara där en kortis…. Men Eliska är glad men väldigt trött emellanåt. Hon har verkligen fått den ”mammiga” blicken. Lite simmig och stolt. Hon är så go min lilla gumma.

 

Ja hon kan springa lite…. hahhahaha Men matte kan man inte få vara liiiite privat?

 

20/10 Idag har jag avmaskat Eliska med Banminth. Nu har jag även börjat att kolla tempen på henne på morgonen. Idag var den 37.8. Måtten är nu 69-82-70.5

19/10 Eliskas mått idag är 67.5-78.5-70. Idag på morgonen så kände jag de första sparkarna! Really nice… Nu har hon även fått mjölk i juvret.

 

Man kan inte alltid vara snygg……

Hmmm lite hår har Eliska kvar som du kan se…. hihihi

 

18/10 Idag är måtten  67-77-65

 

 

16/10 Idag så är måtten  63.5-78-65.5

 

 

15/10 Eliska kom hem till mej….. Känns så himla bra att ha henne hemma igen… Hon har ju alltid varit min favorithund. Mattes lillhjärta det är Eliska det (ja ja Elektra också…. *skratt*)

13/10 Eliskas mått 68-72-63

11/10 Eliskas mått är nu 66-71-61. Linn säger att hon har blivit tjurig och trött så det ska bli intressant att se hur hon är då hon kommer tillbaka till mej. Längtar efter gumman så mycket. I veckan så ska jag åka och hämta hem valplådan så att det är klart.

9/10 Eliskas mått är idag 65-70-61

6/10 Eliskas mått 65-68.5-59. Jag har fått lite bilder på Eliska från Marie…. Lillgumman ser rätt så tjock och stor ut redan nu….

 

 

4/10 Nu har jag fått nya mått av Marie på Eliska och dagens mått är: 65-67-58. Man kan ju mäta lite olika och det är ingen fara med det. Men stor är hon i alla fall och mår bra gör hon också så det är absolut ingen som helst fara med mitt lilla hjärta. Jag tar hem henne om två veckor så att hon får vara här hemma och bo in sej i lugn och ro lite innan det är dax att få ett gäng busiga valpar.

2/10 Eliskas mått är idag 66-70.5-60 så vad månde bliva av detta? :=) Marie kommer och hämtar henne på em så nu ska vi ut i skogen och ta lite nice photos…
Ja nu har vi varit ute i 2 timmar. Inte gått i 2 timmar men hundarna har varit lösa så de har sprungit och/eller vilat precis som de har velat hela tiden. Jag satt på en sten och fick harmoni av att se ut över havet så snart kanske jag kan börja meditera också!
När jag gick tillbaka till bilen så gick Eliska fot bredvid mej hela tiden. Inte mycket spring i de benen nu inte…. Har ni sett vad hon har ökat i omfång på bara några dagar? Jag undrar vad det här kommer att bli? En rolig rackare trodde att det skulle bli 15 valpar men det vill då inte jag ha… Jag har ju haft 10 några gånger och det är då nog mycket….
Marie och hennes mamma Monica kom och hämtade Eliska på em så nu ska Marie i fortsättningen maila måtten till mej så att vi kan följa Eliskas mage…. :=)

 

Inte så bra bild men den är tagen idag i alla fall… :=)

 

29/9 I veckan som var fick jag ett sms av Linn att Eliska hade kräkts så det tog jag ju som ett bra tecken på att hon skulle vara dräktig. Men men man vet ju aldrig eftersom att om de är skendräktiga så är det ju samma symptom som om de är dräktiga så därför så vill jag ju alltid göra ett ultraljud på mina tikar. Både för min egen skull (jag är ju otroligt nyfiken) och för eventuella valpköpares skull så att de kan kolla efter valp någon annanstans om det skulle vara så att de är tomma.
Idag var det dagen D och jag skulle göra ett ultraljud på Eliska. Vi åkte till Janne och han frågade mej vad jag trodde. Ja sa att jag trodde att hon var dräktig för att jag har under de här dagarna som Eliska har varit här sett de vanliga tecknen som mina tikar brukar ha när de är dräktiga. Väldigt keliga, vill ha mycket kontakt, hungriga, slöa, de får en annan blick som lixom säger att de är förmer än andra eftersom att de är dräktiga.
Janne kände lite utanpå magen på Eliska och sa sen att han höll med mej om att det verkade lovande. Han rakade Eliska som låg snällt på golvet och sen hann han bara sätta ditt ultraljudskameran så sa Janne: ja här ser ni flera valpar! WEEEIII!!!!! Sa jag då!
Janne trodde även att hon kunde ha blivit dräktig tidigare än sista parningen eftersom att fostren var rätt så stora. Det var första gången som jag har sett hjärtljud på ett foster! Skitskoj var det!
Här är filmen från dagens ultraljud.
Nu har jag även börjat att mäta Eliska och dagens mått är 63-65-53

16/9 Jag talade med Linn och frågade om de såg nån skillnad på Eliska och Linn tyckte att hon var mer hungrig och att hon var väldigt kelen och gärna ville sitta i knä och gosa så det ör ju bra tecken så nu är det bara att hålla tummarna att hon verkligen är dräktig och inte bara skendräktig…. Men jag tror och hoppas att hon är det men det är ju svårare att känna saker när jag inte har henne hemma hela tiden.

10/9 Ja nu är Eliska uppe i Umeå igen hos Linn, Marie och Chaos. Ska bli så otroligt spännande att se om Eliska blev dräktig. Om Linn och jag har räknat rätt så blir det lämpligt att kolla ultraljud precis när vi har kennelträffen. Sen är det ju inte mindre skoj att om det är så att Eliska är dräktig så blir det leverans av valparna i julveckan.
Snart så vet vi lite mer….. Spännande, spännande……

29/8 På morgonen så bjöd Pia på värsta hotellfrukosten med kokta ägg och gott bröd.. Så mumsigt. Sen satt vi och surrade som vanligt och jag hade laddat mobilen och batterierna och sen gick vi ut med hundarna och det blev en parning till som den här gången resulterade i en hängning som var i 24 min. Så det känns oerhört skönt och jag har en skön känsla av att Eliska har blivit dräktig. Så jag hoppas att jag har rätt även den här gången när det gäller hundarna……

 

 

28/8 Efter att ha sovit i lilla Skodan så åkte vi tillbaka till Pia och Wisa på em efter att först ha varit till veterinären och gett Eliska avmaskningstabletten. Sånt är viktigt när man är ute i den riktiga världen…..
Otroligt trevlig veterinär som inte ens tog betalt av oss eftersom att vi hade med oss egna tabletter. Gulligt av henne.
MEN jag tror att Pia hade ett litet finger med i spelet också för de två var vänner sen förut… :=) Men jag är glad för varje utgift jag kan spara in lite på.
Sen åkte vi tillbaka till Pias hem och då mötte vi hennes man Joukka och han var då på väg bort med en kompis för att fiska…., Han var så trevlig så och tillmötesgående att det var som en annan person…. Vi blev glada såklart.
Vi släppte ihop hundarna igen och den här gången så gjorde de likadant att de lekte en stund och sen vips så satt de ihop.
Idag så satt de ihop i 21 minuter. Så himla nice….
Sen bjöd Pia in oss på mat och det var jättegott. Jag tog en till portion… Ja Kattis jag åt som en häst…. *skratt*
Efter maten så utmanade Pia oss på Singstar på Playstation. Medan vi duschade i omgångar… Det behövdes verkligen kan jag säga för vi tyckte att en del hade börjat att kolla lite märkligt på oss, men det kan ju ha varit för att vi pratade svenska….
Pia hade en skön inställning och släppte verkligen loss och jag skrattade så att jag grät när Pia sjöng Voleux vou (ooops vet inte hur den stavas men det är en ABBA låt…) Och hon skrattade lite hjärtligt när jag skulle försöka sjunga bakgrunden till en annan låt och det kan jag säga inte alls gick bra men oj vad vi hade skojigt…..
Sen fick vi äntligen sova i en säng och det kändes helt ljuvligt och lyxigt.
En av mina killar ringde och Lena fick godkänna honom och han fick godkänt förutom att han lät så feminin på rösten tyckte hon. (Nu har jag träffat honom och han var INTE ett dugg feminin kan jag säga… herre gud nej….)
Lena somnade medan jag surrade precis som vanligt… Och dyrt blev det… Får snart sluta para i utlandet om jag ska fortsätta att prata så mycket med killarna…. hahhahaha

 

 

27/8 Vi kom lyckligt fram till Pia och hennes snygging Wisa. Jag hade bestämt mej för att även om det blev en väldigt dyr resa så skulle jag inte använda Wisa om inte magkänslan kändes rätt eftersom att jag inte hade träffat honom nån gång innan. Jag tycker ju att det är otroligt viktigt att man känner rätt för en kombination och inte gör nåt halvdant.

 

 

Jag hade dessutom fått några råd av några vänner att kolla lite extra på en del saker på Wisa så de råden tog jag tacksamt emot men det var inget som ändrade min uppfattning om denna härliga hund.
Jag tyckte att han motsvarade alla mina krav med råga och sånt är så skönt när man har haft en bra kontakt med ägaren som har talat om allt som är värt att veta innan man sätter sej och åker så långt.
Vi fick träffa Wisa både med och utan matte och bildade oss en egen uppfattning rätt så snart om honom.
Wisa är en otroligt glad och social hund som stod och studsade i hundgården för att han ville att vi skulle hälsa på just honom. Så himla gulligt med en röd boll som hoppade upp och ner som en galning… hahhahhaha
Sen när han fick träffa Eliska så var vi inte ett dugg värda nånting… Då var det bara Eliska för hela slanten. Precis som det ska vara.
Efter att ha lekt en stund med varandra så fick de till en parning och en hängning som varade i 17 min och jag kan säga att just då var jag otroligt lycklig…. *suck* Ett steg närmare må¨let så att säga. Pia hade ju sagt innan att Wisa var väldigt noga med vilken dag som tiken är i löpet och vi kunde ju inte göra på nåt annat sätt utan var ju tvungen att anpassa oss efter Lenas jobb. Så jag tog inget progesteronprov för det skulle bara ha stressat upp mej mera och då tror jag att tikarna också blir stressade.
Så nu är vi glada och tacksamma att vi har fått till en parning i alla fall

 

 

26/8 Lena kom hit till Övik med tåg och buss som jag självfallet hade betalat åt henne. Hon anlände till Övik kl 18.30 och eftersom att färjan gick kl 20 så var det inte många ord vi sa till varandra ute i regnet utan det var: hej hej och så in i Skodan… Lena försökte köra så fort hon kunde men det var inte lätt med dåliga däck och jättedåligt väder. Vi hade bestämt med Linn och Marie att vi skulle ses på Staoilmacken utanför deras hyreshus i Umeå. När vi kom till Statoil så inte såg vi nån rödskalle där och inga andra heller som vi ville se… Så jag gick upp i varv lite och Lena vände bilen på mitt kommando och då fick vi se att de kom nerför backen mot macken. Så jag ut i full fart mot Eliska och tog hennes grejer och Eliska och så full fart in i bilen igen. När jag åker iväg på parningsresor så är jag väldigt mån om att hunden ska känna att det är mysigt så de sitter aldrig bakom gallret utan i baksätet. Ja jag vet att det är fel men hunden tycker att det är mysigt och alla utom Pyttan har blivit dräktiga och det berodde nog inte mest på Pyttan om jag säger som så….