Gibson dagbok

tillbaka till Gibsons sida

2020

16/10 Så  kommer dagen man inte vill tänka på, när man måste säga hejdå till sin fyrfota vän <3

Helena skrev

2008-07-10 – 2020-10-16
Underbara, fantastiska hund. Som vi kommer sakna dig. Har gett oss så mycket glädje och huvudbry. Så mycket energi och så många timmar i skogen. Så mycket träning och förvirring. Så mycket förvåning och nytänkande. Att det alltid finns en väg framåt trots allt

2019

30/11 Idag har gamle Gibson varit iväg och tävlat i rally igen 🙂 Första rundan var han lite disträ men andra rundan briljerade han och vann klassen med fantastiska 100p. Du kommer nog att spöa lillebror med att få fler titlar än honom 😉 Stort grattis till fantastiska teamet, massor med kramar

Blandade gamla bilder

Blandade bilder:

26/10 Jag säger bara WOW vilken hund Gibson är! Drygt 11 år gammal och får sin titel RLDN! Dessutom vilka fina poäng! Jag är så glad att ha dej Helena som valpköpare! Än en gång stort grattis!

28/9 Idag så skrev en överlycklig Helena att Gibson gjort debut i rally och det gjordde han med besked. Första rundan så fick han 85p och klassvinst och andra rundan så fick han superfina 99p och delad 1:a plats! Sjut roligt att se en gammal veteran visa var skåpet ska stå. Synd  att han är kastrerad för det hade varit kul att se hur domarna hade bedömt honom för han är i jättefin form men tyvärr med kastratpäls. Grattis igen finaste Gibson och Helena!

8/9 Idag så kom Helena upp till vår träingsdag med både Neo och Gibson. Gibson såg otroligt bra ut för att vara drygt 11 år, så roligt att ses igen

2018

Blandade biler

2017

blandade bilder med Knut

blandade bilder

Neo och Gibson


2016

blandade bilder

13/5 Så himla glad trots att det är fredagen den 13 🙂
Så här skrev Helena nyss till mej:
Det är inget fel på njurarna så troligtvis hör hans drickande ihop med stress. Tycker att vi har lärt oss hans beteende så vi borde veta att det hänger ihop, men tydligen så missar även jag tecken. Vi har gjort en kemisk kastrering i dag och hoppas att det ska lugna honom lite. Brukar ta ca 3 veckor innan den ger full effekt, men vi väntar med spänning! Hoppas verkligen att det är så enkelt! Vi har 6st tikar inom 200m. Så det är ganska mycket löp. Ja, att njurarna funkar är fantastiskt! Och funkar kastreringen så blir det en riktig när den kemiska slutat verka. Om ca 6 månader.
Jag har en sån lättnad i kroppen, han blir kvar med oss i fler år framöver

6/5 Jag har kollat runt lite och den här sjukdomen och den kan vara autoimmunrelaterad så Helena ska ta med remissen till tollarprojektet som de tar med sej till veterinären vid nästa besök.
Så här skriver Helena:
Gibson har varit hos veterinären igen idag och ska tillbaka och lämna ytterligare ett urin prov på måndag. Proverna hade försämrats något sedan förra gången och nu vill dom se om det blir ännu sämre till nästa vecka. Visar proverna samma värden nästa vecka så ska vi troligtvis provbehandla mot diabetes insipidus. Blir det sämre så ska han i första hand till Sundsvall för ultraljud av njurarna och beroende på vad det visar så kan vi bli tvungna att göra en vätskeutredning, då begränsar men mängden vatten under några dygn för att se om njurarna kan koncentrera urinen. Men för att göra en sån måste han läggas in och tydligen är närmsta veterinär som gör det i Uppsala. Jag återkommer igen med mera info.

Nä, det är inte vanlig socker diabetes, det är tydligen en hormonrubbning i kroppen som triggar törsten. Men det är ett hormon som inte går att prova med blodprov, då måste man utesluta en massa andra sjukdomar först för att vara säker på att det är det som är fel.

Dom ringde till mig i onsdags och meddelade att dom uteslutit cancer i livmodern, nähä??? HAN har ju ingen livmoder…

Nä, vi får väldigt lite information. Jag tror att vi måste åka till sundsvall men honom. Får ingen bra känsla av kusthöjden. Jag har också googlat och dom sagt det är väldigt ovanligt. Jag tror att det är njurarna som felar! Åker vi till Sundsvall kan dom göra ultraljud, här i Härnösand kunde dom bara kolla urinblåsan..

Jag avvaktar urinprovet på måndag och bokar tid på södra berget sedan. Tack för tips på bra veterinär!

Jag ska ta med mig den (remissen för tollarsjuka), när jag bokar tid i Sundsvall! Litar som sagt inte riktigt på veterinären här i stan. Henrik tror att det beror på stress men det gör inte jag, börjar bli ganska duktig på att läsa hans stress och förebygga den i mycket större utsträckning än tidigare.

Låter helt annorlunda än kusthöjdens veterinär mottagning. För att få svar på ett blodprov och ett urinprov fick jag vänta i två timmar. Dom ringde fel nummer när dom skulle meddela svaren på proverna som dom skickade iväg. Jag fick ringa tillbaka och fråga hur det gick. Och så känns det som en gissningslek där man använder Google för att ställa diagnos..

25/4 Fick mer information av Helena idag:
Hej! Veterinären misstänker diabetes insipidus. Men dom ska skicka iväg proverna på analys för att utesluta några andra sjukdomar. Vi ska invänta provsvaren innan vi börjar med någon behandling. Stakars Gibson kissade ner bädden i bilen i lördags, han tyckte att det var så jobbigt. Och det har ju aldrig hänt tidigare, inte ens som valp Men nu avvaktar vi några dagar igen. Jag håller dig uppdaterad!

21/4 Fick meddelande av Helena idag:
Hej! Gibson har börjat kissa väldigt mycket och det har blivit pölar inomhus vid några tillfällen. Han dricker även mer än normalt. Har varit till veterinären idag. Han har något stor prostata och lite för höga njurvärden. Vi ska ge vätskeersättning över helgen och lämna nya prover på måndag för att se om det är övergående. Dom hade en teori att han kanske ätit något som gett en lättare förgiftning och att kroppen håller på att skölja igenom. Det tror jag inte riktig på, har pågått för länge för att det ska vara något som ligger kvar i magen. Men det är ju värt att testa alla enkla lösningar först. Annars blir det en större utredning men jag hör av mig igen på måndag och berättar hur det går. Han mår väldigt bra i övrigt, lika aktiv som vanligt! Kramar

2015

blandade bilder

2014

Blandae bilder

2013

Blandade bilder

2012

Blandade bilder

2011

Blandade bilder

2009

Blandade bilder

30/7

17/5

31/3 Ny vikt på Gibson är nu 18 kg och han är 49cm hög. I söndags så var vi på utställning tillsammans och då fick han HP och blev BIR! Jätteroligt! Det var verkligen skojigt att få träffas igen!

16/1 -09 Helena har ju tyckt att allt har gått bra med Gibsopn och Linn har sagt att de har varit väldigt duktiga när de har tränat ihop så jag har inte trott något annat heller.
Men när vi var upp till Piteå på valpträffen så fick jag se hur tjurig han kunde vara. Jag skulle trimma honom och det tyckte inte alls Gibson så vi fick hålla på att brottas en hel del innan han gav sej. Så jag kollade lite med Helena hur han var i andra situationer och så så jag försökte förklara att det är bra om man ibland kan försöka tänka som en tollare. Det är inte det enklaste framför allt inte då de har Vilmas gener i sej för där sker allt väldigt snabbt! *skratt*
Nu var det ju en väldigt tur att jag fick se det här och att inte Gibson hunnit befästa det så mycket eftersom att inte är så gammal så det kommer att gå hur bra som helst nu då Helena fick lära sej att tänka på ett lite annorlunda sätt som funkade på Gibson.
Jag vet själv hur det är att lära sej att tänka om eftersom att jag får ”aha-upplevelser” varje gång som jag har varit och lyssnat på min guru Barbro Börjesson. Felet man ofta gör är att man inte tänker så enkelt utan att man krånglar till det. Så brukar det var aför mej i alla fall.
Så det ska bli väldigt skojigt att se Gibson nästa gång och se hur mycket han har förändrat sej! Kämpa på och keep up the good work my friends! *kram*

2008

21/8 Idag så har jag avmaskat, klippt klor, vägt och tagit nya bilder

14/8 Klippt klor. vägt och tagit nya veckobilder

7/8 Avmaskat, klippt klor och tagit 4 veckors bilder

24/7 Avmaskat, klippt klor och tagit 2 veckors bilder

20/7 Fått hängöron

18/7 Nu har han börjat att öppna ögonen!

15/7 Fått hängöron

14/7 Börjat att mörkna på nosen och under trampdynorna

11/7 Tappat navelsträngen

10/7 Föddes 03.13 och vägde då 288 gr