G-kull dagbok

tillbaka till G-kullens sida


Tack Catta för den fina bilden du gjort av Aaron och Eliska

10/7 Ja nu är det äntligen på gång med valpar igen…. Tempen har ju legat på mellan 36.9-37.2 under hela dagen och natten men nu har den sakta börjat att stiga lite grann.

9/7 Idag så är måtten 68-76-71 och tempen har nu ändrat sej till 37.1 i morse, så det är bra för då vet man att det är på gång… Jag glömde ju bort att skriva igår att Linn kom hit med valplådan så nu är den på plats och likaså grinden jag köpte till köksdörren så att Eliska ska få vara ifred med valparna. Idag mitt på dagen så började hon hässja lite så det är bra för det är kallt ute idag så det beror inte på värmen…. *flin*
Nu kl 14 tog jag tempen på Eliska igen och nu är den på 37.2.
Nu är klockan 18 och hela dagen har tempen vandrat mellan 37.0 – 37.2 så jag hoppas att det snart sätter igång. Men Eliska är fortfarande lugn. Hon har börjat att hässja lite grann några gånger men inget allvarligt. Så håll tummarna att allt går bra nu. Jag hör av er till er som sagt till såklart så fort jag vet något… :=)
kl 10    37.1
kl 14    37.2
kl 15    37.0
kl 16    37.2, hässjar lite
kl 17.30 37.0
kl 19.30 36.9
kl 20.30 37.1
kl 21      37.1, hässjar lite
kl 22     37.0, hässjar lite
kl 23.30 37.1, hässjar lite
kl 00.30 37.2, hässjar lite
kl 00.50 37.4, skakar, hässjar mycket
kl 01.20 föds första valpen…..

8/7 Dagens mått är 68.5-78.5-70 och tempen är 37.5 idag. Jas nu börjar det att närma sej eftersom att tempen har börjat att vandra lite upp och ner. Det är helt normalt att den gör det för att förebereda kroppen inför valpningen. Så spännande…. Jag har ju varit i Stockholm några dagar och min snälla granne Kina har under tiden passat Vilma och Eliska. Jag tycker att det är lite tråkigt när jag försöker göra alt för att Eliska ska få ha det lugnt och skönt den sista tiden innan valpning och så får jag höra att det är en som varit här och släppt ihop en hund med mina hundar som de inte känner. Sånt är ju inte att rekommendera för någon av hundarna. Eliska skulle ju ha kunnat vakta eftersom att de ofta blir annorlunda när de är dräktiga och framför allt så kan det ju bli ett stressmoment och det är ju inte alls nåt man vill ha i slutet av en dräktighet eftersom att det kan göra att de börjar valpa i förtid. Kina det var inte ditt fel! *kramar om* utan jag tycker att det var hundägarens ansvar. Nog om det….
Nu ser man i alla fall på Eliska att hon tycker att det är jobbigt och att det inte är länge kvar…. Men Eliska är som vanligt glad i alla som kommer och hälsar på för hon gillar verkligen människor. det är skoj framför allt efter att ha sett en juniorhane  på SSRK:s utställning i lördags som åkte ut med 0 pris eftersom att domaren inte fick ta i honom. Sånt är verkligen inte skoj att se…. Nu känner jag inte längre så mycket sparkar men jag har varit där förut och det brukar inte vara nåt problem…. Här är en liten film på Eliska som jag tog idag. Jag träffade även Aarons matte Petra nere i Stockholm så det var hur skoj som helst. Så jag lovade att höra av mej så fort det hade börjat… :=) De här dagarna som jag har varit borta så har Kina tempat Eliska och hon har legat på 37.8-37.9 varje dag.
Några bilder från idag:

3/7 Idag så åkte jag och vägde Eliska hos Monica på kliniken. Hon hade inte gått upp nästan någonting den här veckan och vägde 24.8 kg. Dagens mått är: 68-76-65

2/7 Dagens mått är 68-75.5-68. Nu tycker Eliska verkligen att allt är jättejobbigt. Hon andas väldigt tungt och tycker det är jobbigt. Sen har hon blivit väldigt vaktig och det är ju nåt som hon aldrig har varit. Så det är lite jobbigt då man bor i lägenhet att hon ska skälla och säga till både då hon är ute i rasthagen och inne. Men det är väl självklart modersinstinkterna som kommit fram. Ja nu är det bara några veckor kvar så det är väldigt spännande att se vad det kommer att bli. Jag åkte iväg och skulle väga Eliska idag men hade glömt bort att Monica hade sommartider så jag får göra det i morgon istället. Här kommer en liten film på Eliska och med lite mer udda musik till Catta! *skratt*

1/7 Idag på morgonen så är måtten 68-76-67 och tempen är 37.8.

30/6 69-76-65 är dagens mått. Men nu är det då tydliga sparkar som känns emellanåt på Eliska! Grannen Kina kunde också känna hur de små liven sparkade idag…. Härligt så vet man att det är en som lever i alla fall…. :=)
Här är en liten filmsnutt igen på Eliska

29/6 68.5-75-64.5 Jag vet inte om jag inbillar mej men jag tycker att det ser ut som om magen på Eliska har ”ramlat ner” redan….. Idag så har det börjat sippra ut lite mjölk från den ena bakspenen och det kändes inte riktigt bra men jag är inte orolig… Jag har inte varit med om det förut på någon tik och Malla hade inte heller hört talas om att det hade hänt så pass långt i förväg. Men jag avvaktar och ser annars så får jag väl ringa till Vännäs och kolla vad de säger. Jag tog i alla fall tempen på henne i samband med att jag såg att det läkte mjölk och den var 37.8, alltså helt normal. Sen vet jag inte om jag inbillade mej eller ej… Men jag tyckte mej känna en liten spark idag! Flera gånger har Eliska fått hicka idag och det är någonting som jag inte heller har märkt på mina andra flickor…..

Nog ser det ut som om magen har ramlat ner eller…. Trötta, vackra Eliska
Tjocka magen Och nu har det börjat komma mjölk….. :=)

28/6 Dagens mått är 67.5-73.5-64.5

Eliskas trötta blick

27/6 68-73.5-63.5 Igår så vägde jag Eliska hos Monica och då vägde hon 24.4 kg! Hon är stor…. Igår så fick hon följa med ner till Sättna och träffa blivande valpköpare (hoppas jag) väldigt trevliga människor, tyvärr väldigt normala så jag framstår ju som totalt galen i jämförelse! *skratt* Sen träffade jag en något mer galen valpköpare som vi stämde träff med efter E4. Det var väldigt skoj att träffa er också såklart efter all kontakt vi har haft. Jag kan säga som så att jag skrattade gott då jag läste din blogg att du hade börjat kolla in vad jag lyssnar på! Det var bara början kan jag säga för just nu lyssnar jag på Stefan Demert!

26/6 67-73-62.5 nästan skönt att hon inte fortsätter att öka i samma gigantiska fart hela tiden…..

25/6 Idag är måtten 66.5-73-63. På begäran av Tina så kommer här en liten film! :=)

24/6 66-71.5-64 är dagens mått så Eliska blir bara större och större….Idag har jag trimmat tassarna och klippt bort håret vid spenarna. Det blir ju ändå bortsuget efter ett tag. För några kullar sen så började jag med det och det blir ju bara lättare för valparna att hitta till spenarna. Idag fick jag bli lite arg på Eliska när jag hade gett alla hundarna var sin ganska stor godis. Dreamie tar ju sån tid på sej att äta så när Eliska hade ätit upp sin godis så gick hon direkt till Dreamie som höll på med sin och snodde den ur munnen på Dreamie. MEN synd för Eliska så såg jag alltihopa och frågade vad hon höll på med så då vågade hon inte äta upp den utan stod där och höll den i munnen så jag kunde ta ut den och ge den till Dreamie framför ögonen på Eliska. Den blicken var väldigt sårad som jag fick så….. 🙂 Men så kan det gå när man är olydig…..

Eliska njuter av livet som gravid och blir därför behandlad som en drottning: Här ligger hon i mattes säng och väntar på pralinerna (dvs Frolic och levergodis) som äts med välbehag…
(för så ville man ju ha det själv också då det begav sej…. *skratt*)

23/6 65-70-61 är dagens mått. Jag jämförde lite med Vilmas mått. Nu är ju Vilma en mycket större tik än Eliska så man kan ju inte jämföra måtten men man kan ju ändå se lite storleksändringen. Det får bli som det blir  men det är alltid lika spännande. Jag har försökt att ta datum som ligger ganska nära varandra.

E-kullen som är född 15/12 och var 9 st valpar.
Ultraljudet 14/11 66-63-56 19/11 67-70-61 22/11 69-72-65 när hon väntade  28/11 70-75.5-63. 12/12 72-81-70
F-kullen är född 29/11 och de var 8 valpar men 2 var ju tyvärr dödfödda.
Ultraljudet 1/11 65.5-63-58 5/11 66-67.5-60.5 8/11 68.5-70-64 15/11 69-77-68 28/11 71-86-75
Eliska G-kullen
ultraljudet 13/6 (glömde bort att mäta…) 17/6 61-69-57.5 20/6 63-70-60.5

Två små filmer på Eliska då hon busar med Mini igen och då hon äter tillsammans med pappisarna.

Snart ryms hon inte i bädden…. :)( Dreamie övervakar Eliska
Eliska med lilla Mini Eliska och mamma Vilma tar igen sej rumpa mot rumpa
2 pappisar och en dräktig tollare delar matskål….. Eliskas gullmage

22/6 64.5-71-60 är dagens mått på mattes lilla hjärta. Ska ta och videofilma henne lite mer idag så att ni valpköpare får se henne. Oj det blev ingen videofilmning idag (kanske lite senare…..) Men jag har tränat med Eliska och alla de andra i alla fall. Här kommer en liten filmsnutt där Eliska busar med en leksak. Hon är glad och hungrig. går stal hon en kaka för mej och det är nåt som hon aldrig har gjort förut….. :=)

21/6 Här kommer några nya bilder på Eliska och mamma Vilma. Dagens mått är 65-70-60. Idag så kräktes Eliska lite, men är inte sjuk eller så (om man inte är sjuk av att vara gravid! *skratt*)

Eliska med mamma Vilma

20/6 Måtten är 63-70-60.5 Förstår ni att jag tycker att jag ser från dag till dag hur stor hon blir? Eliska kommer att bli helt gigantisk om det här fortsätter….

19/6 Idag är måtten 63-67-60. Det är helt otroligt vad hon ser stor ut….. Jag hoppas verkligen att det inte är så att det är få och stora valpar utan att det är många små i stället. jag vägde Eliska igen och nu vägde hon 22.7 kg! Inte är det konstigt att jag tycker att jag ser hur hon blir tjockare och tjockare för varje dag…. :=)

Lite husmorsgymnastik med min granne Kina

Snygga, tjocka Eliska

Snälla Liskan dricker vatten med gulliganerna

Hela trojkan med Dennis.
Fr v Dreamie, Mitzy, Eliska, Vilma och så lilla Min

18/6 Idag då vi var hem till mina föräldrar så tränade Eliska på lite profylaxandning! Sen busade hon lite med Mini. De har verkligen skoj tillsammans mina hundar.

17/6 Nu ska jag börja mäta Eliskas mage. Idag är måtten 61 (bakom frambenen)-69 (mitt över magen)-57.5 (framför bakbenen). Det är helt galet men jag tycker att man ser hennes mage växa för varje dag. Eliska är väldigt glad och harmonisk och hungrig. Så fort att hon hör att det är någon som äter något eller tänker äta något så kommer hon på en gång för att kolla om hon kan få sej en smakbit….:=)

16/6 -08 Jag tänkte att nu kan det kanske vara dax att börja skriva i den här dagboken också. I fredags (alltså fredagen den 13) då jag gjorde ultraljud på Eliska och vi konstaterade att hon var dräktig. Himla skönt att få det konstaterat. Här är filmen från ultraljudet. Igår blev också Eliska SU(u)CH och BIR på utställningen i Vännäs så det var skoj. Vi filmade även det så här är den filmen. TACK Kina för hjälpen! Här är några bilder på Eliska. Visst ser man att hon börjar att bli tjockare? :=) Jag glömde även bort att skriva att 12/6 så vägde Eliska 20.3 kg.