Fixas dagbok

tillbaka till Fixas sida

2021

3/7 Ingie fick upp en bild som minne på Fixa och blev ledsen över att hon inte kunde ha henne kvar. Men jag tycker lite tvärtom, att ni gav Fixa meer tid än vad jag skulle ha gjort. Det finns inget försvar att ha kvar hundar som är så osäkra att de biter. Hon har det bra där hon är nu på andra sidan regnbågsbron <3 Tack Ronnie, Ingie och Dennis för tiden ni hade henne trots att hon så många gånger var dum och jobbig <3

2019

10/11 Nu. nör jag är här och lägger in gamla bilder så ser jag att jag har helt glömt bort att skriva att Fixa är avlivad. Hon fick tillbaka sitt konstiga humör så det gick tyvärr inte att ha kvar henne. Så tråkigt  men att hundarna ska ha bra mentalitet är väldigt viktigt för mej och som jag har skrivit förut så var det aldrig meningen att hon skulle gå i avel. Sista åren så jobbade hon med Inge på ett boende för folk som har psykiska problem

2016

Blandade bilder

1/5 Har helt glömt bort att skriva att nu har de opererat bort knölen som Fixa hade på ryggen. Det var inget farligt, en fettknöl men ändå bra att ta bort den så att man vet att det inte är nåt allvarligt.

1/2 Inge ringde igår för att säga att nu har de varit och lämnat ANA prov även på Fixa. När de ändå var där så kollade veterinären även på hennes öra som hon har kliat sej i mer eller mindre hela tiden ända sen hon flyttade. Det var svamp så de ska dit på en koll igen om 2 veckor. Nu är äntligen ägarbytet fixat på Fixa så att så fort jag får papperen så skriver jag över henne på Inge 🙂

februari

6/1 Idag så fick Fixa följa  med Inge på jobbet! Det gick hur bra som helst och arbetskompisarna tyckte att hon var så fin 🙂

5/1 Idag så har Fixa flyttat till min brorsa och hans familj så det känns jättebra. Jag provade att avelsspärra henne på SKK men det gick inte eftersom att det kan man tydligen bara göra med sjuka djur. Nu spelar det ju ingen roll alls eftersom att de är ju absolut inte intresserade av avel och valpar.

januari

2015

Blandade bilder

29/9 Nu var det ett tag sen jag skrev nåt på Fixas sida. Helena har gått BPH med henne och det gick hur bra som helst. Hon var inte rädd för nånting eller reagerade konstigt på nånting utan var helt normal 🙂
Fixa har också haft sitt första löp hos Helena och det innebar inte heller några konstigheter. Så det känns bra för jag har ju såklart varit orolig över hur hon har reagerat tidigare men tack och lov så finns det inget kvar av det nu. Så om allt fortsätter att gå bra så kommer hon att paras nästa år.
Varken jag eller Helena har nån brådska att hon ska paras, för oss båda två är det viktigast att känna att hon är mentalt stabil så att hon kan ta hans om en eventuell valpkull 🙂

10/7 Allt går fortfarande bara bra med Fixa och det känns helt underbart att hon inte blev avlivad utan att Helena kunde ta hand om henne och gör det med bravur.
Det som är tråkigt är när en del inte kan låta saker bara vara som det är. Att vi inte ska kunna glädjas åt att allt än så länge har gått bra utan att det ska snackas så mycket skit om att jag inte avlivade Fixa för att jag ska tjäna pengar på henne! Ingen som känner mej det minsta tror att jag håller på med avel för att tjäna pengar och prio 1 har aldrig, aldrig varit att Fixa ska gå i avel utan det har varit att ta reda på om det varit nånting fel på henne eftersom att några kullsyskon funderar på att gå i avel. Att jag då får höra att jag inte tar bort en hund som jag inte har fått ett enda bevis på att hon gjort nånting och sen aldrig trots provoceringar har gjort nåt hos Helena få höra att jag vill tjäna pengar på Fixa är helt absurt och på gränsen till förtal.
Tycker att det är sjukt tråkigt att man inte ens ska kunna sätta hundens hälsa i första hand utan att man ska få skit för det.
Jag tror att många skulle må mycket bättre om de engagerade sej i sina hundar och vänner i stället för att hitta på en massa skit och osanningar om det som de inte vet nånting om.
Helena har nu haft Fixa i 2 månader och vi har inte på långa vägar tagit nåt beslut om att hon ska gå i avel. Först ska hon göra BPH och ha ett eller flera löp så att vi ser att ingenting triggar igång där.
Den här sista tiden har det inte varit speciellt roligt att vara uppfödare men jag hoppas att de som håller på ger sej så att vi alla kan gå vidare och ha det bra med våra älskade hundar….

24/6

23/5 Jag och Helena har haft mycket kontakt och det är skönt att höra att allt funkar hur bra som helst med Fixa nere i Helenas flock. Det går bra både i flocken och när hon är ensam med Helena till klubben. Ska bli spännande att följa hur det kommer att gå i framtiden för dem. Helena tycker mycket om Fixa och Mandy var ju en favorit och sen kom Meya som också blev en favorit för Helena. Så lycka till med Fixa och jag är väldigt glad att hon fick en chans till…

19/5 Fixa med syrran Meya

17/5 I morse vid 5 tiden så åkte Pekka iväg med Fixa. Även den här resan gick hur bra som helst 🙂
Pekka tog bara en snabbfika innan han åkte norrut igen.
Helena skickade sen ett mms där jag fick se Fixa med syrran Meya så det hade gått jättebra att introducera henne med Helenas tollare. Nu håller vi tummarna att allt kommer att gå bra i fortsättningen med Fixa 🙂

16/5 Ikväll så åkte Pekka upp och hämtade Fixa. Resan gick bara fint och när hon kom hem hit till oss så hade vi sett till att hon inte skulle träffa våra hundar för Pekka skulle åka jättetidigt på morgonen. Fixa var väldigt osäker när hon kom och hade svansen mellan benen. Hon tyckte att det var Pekka som var tryggheten och ville inte alls hälsa på mej. Men när jag tog en boll och började leka med henne så blev hon gladare. Hoppas att allt nu kommer att gå bra hos Helena. Tack snälla rara du Helena som alltid ställer upp fastän du har så mycket i ditt liv i alla fall…. Du är guld värd.

12/5 Nu är det synnerliga dåliga nyheter om Fixa. Nånting har hänt med Fixa men vi vet inte vad det är. För nu är hon en helt annan hund än vad hon har varit. Hon har blivit väldigt stressad, ljudkänslig, instabil mentalt och arg på andra hundar.
Ingenting av det här är ju nånting som Fixa har visat förut så troligtvis så blir det att Fixa får vandra över regnbågsbron, för det känns ju inte bra att omplacera en hund som man inte kan lita på eller ens kan analysera ordentligt så att man vet i vilka situationer som det kommer att hända nåt.
Jag är otroligt ledsen för Fridas (och självklart de andra i kullen och mej själv också) skull. När Fixa är på topp så är hon ju magisk men det är ju ingenting man vill avla på om man inte vet varifrån det kommer.

7/3 Idag är det ingen vanlig dag för idag så blev Fixa SE(u)CH och Fridas första champion 🙂 Det var 18 tollare anmälda allt som allt och det var 3 st som fick CK. 2 tikar och en hane. Det var Fixa som blev placerad först, så det slutade med att Fixa blev BIR och Texas blev BIM! Är sjukt stolt över alla!Så sjukt roligt att hon äntligen fick sin titel så nu är det fortsatt jag på CACIB och kanske några starter i andra länder. Jättestort grattis vännen, det här har ni gjort strålande! Massor av kramar från oss

25/2 Nu har resultatet kommit in på Fixa och hon hade A/A och UA på armbågarna så det känns jättebra 🙂 Grattis Frida!

23/2 Idag så har Frida varit och röntgat Fixa så nu är det bara att hålla tummarna att allt går bra så att Frida får börja föda upp tollare!

22/2 Idag så gjorde Fixa debut i rallylydnad och det gick bara bra det också. Hon fick ihop 75p och det är ett kvalificerande resultat så om hon tar två till så blir det titeln RLDN!

21/2 Idag så träffade vi Fixa med familj på en inoff utställning i Vindeln. Det var Lena Hägglund som dömde tollarna så då är det ju extra roligt att höra vad de får för omdömen. Fixa glänste som vanligt i ringen och blev BIR, BIG-1 och slutade som BIS-3! Stort grattis Frida med familj

14/2 Idag var Fixa med på Västerbottens mästaren. Tyvärr blev de utslagna i fjärde omgången men blev det av hunden som senare blev BIS så Frida var nöjd i alla fall 🙂

5/1 Tänk att det är 2 år sen Fixa föddes <3

januari -15 Nu när Fixa löper så pinkade hon inne ett par gånger så Frida ringde och kollade med veterinären vad de trodde. De ville att hon skulle komma in och ta några prover. Det visade sej att Fixa hade bakterier i urinen och i slidväggen så veterinären trodde att det var livmoderinflammation.
Frida protesterade såklart och tyckte inte att symptomen inte visade på det. Hon åkte hem med antibiotika och smärtstillande. Vi har ingen aning om varför hon skulle käka smärtstillande och det var inget som Frida gav henne heller.
Fixa fick en kur på 6 dagar och slutade pinka inne och såg ut och betedde sej som vanligt.
Men ett par dagar efter att hon hade käkat antibiotikan så pinkade hon inne igen. Frida ringde igen till veterinären och fick en tid för ultraljud några dagar senare.
Frida frågade mej vad jag tyckte och jag sa att jag skulle inte ha kostat på ett UL eftersom att jag inte tror att det är livmoderinflammation.
Jag tyckte att hon skulle ta kontakt med Lena Hägglund som har varit uppfödare hur länge som helst och höra vad hon tyckte.
Sagt och gjort. Frida fick tag på Lena som inte heller trodde att det var livmoderinflammation utan hon tyckte att hon skulle byta veterinär.
Så sagt och gjort, Frida bytte veterinär och det var ingen livmoderinflammation utan en helt vanlig urinvägsinfektion! Så skönt! Så snart är allt som vanligt igen!

2014

Blandade bilder

14/11 Nu har optigens resultat kommit och vi hade supertur för hon var PRA normal och även CEA normal 🙂

25/10 Nu har vi betalat för optigen test av PRA och CEA så nu är det bara att vänta på resultatet

7/9 Idag var det dax för utställning igen i Vännäs. Fixa uppförde sej väldigt bra inne i ringen. Det slutade med CK och R-CERT. Grattis!
Nu hoppas jag bara att Fixa klarar röntgen med glans som alla sina syskon så att jag kan lägga ut planerad hane till henne 🙂

4/9 Idag så gick Fixa sitt första off viltspårprov. Det gick galant och hon blev godkänd i anlagsklassen på första försöket.

6/7 Idag har Fixat varit ute och luftat sej i vänstervarv igen 🙂 Den hunden tillsammans med Frida är helt amazing. De gjorde det igen men den här gången i UKL eftersom att Frida ville kolla om Fixa kunde ta ett CACIB också. CACIB delas ju inte ut i unghundsklassen. Storslam blev det med CK CERT CACIB och BIR och det var 19 tollare med så det var sjukt roligt! Stort megagrattis från oss! Alla är ju såklart inte lika glada men det är ju deras problem! Go Girls!

4/7

15/6 Fixa gjorde det igen! Femte utställningen i rad som hon tar CERT men idag så blev hon BIM 🙂 Domaren Lars Widen, sa även den här gången att hon var den finaste tollaren han hade sett och vilka rörelser. Men helt rätt så gick BIR till en championhane som är jättefin.
Domaren frågade Frida om det var hennes hund, nej sa hon jag har henne på halvfoder. Ja det förstår jag sa han, jag skulle inte heller ha sålt en sån här hund.
Det kom även fram en karl som frågade om han fick köpa Fixa 🙂 Men det ville inte Frida, konstigt nog hahahaha

6/6 Oj här var det länge sen jag skrev nåt ser jag 🙁
Frida och Fixa har varit amazing på utställningar. Fixa har redan fått 4 CERT, 4 BIR så det ska verkligen bli skoj att se vad som blir av Fixa.
En kompis till Frida anmälde henne och Fixa till en inoff i Bjurholm och där blev hon BIS!
På SSRK utställningen idag så var både domaren som dömde henne i ringen, Dan Ericsson och Lena Hägglund imponerade av henne. Lena tom frågade vilken kombination det var på Fixa och sa att Eliska hade ju lämnat bra. Så stolt jag blev som uppfödare och jag är så himla glad för Fridas skull

29/5

18/5

10/5

13/4

/3 Nu har vi skickat in och kollat Fixa på PRA och CEA och med tanke på hur mycket som har strulat det här året så var det underbart att Fixa var clear på både PRA och CEA!

23/1 Frida:

Fy fanken vilken dag! Allt har gått i ett, Fixa är understimulerad och beter sig därefter. Vilket i sin tur leder till en ikke fantastisk matte jag hör mig själv i eko Nej Fixa, men Fixa hela tiden (överdrift) men trots allt så fel . Framförallt då de handlar om att tiden inte riktigt räckt till till min rödtott. Vi hamnar ofta i de här då Rikard går på sina djävulsveckor på jobbet och jag har barnen, djuren och markservice själv! Snabba enkla trixövningar som vi kan göra inne och som inte tar en evighet då jag ofta behöver bryta för att passa barn

2013

Blandade bilder

8/12 Ja nu har Frida och Fixa debuterat i Stockholm på Hundmässan. Det gick hur bra som helst och jag är så sjukt stolta över dem.
Det var 18!!!!! juniortikar och av dem så var det 4 som skulle placeras och underbara Fixa blev 4kk med CK!
Jag är så otroligt glad för Fridas skull (självklart för min egen också eftersom att jag ska ju också ha en kull på henne om allt går bra. Men vägen fram till att man får en avelshund är lång och väldigt krokig……

1/12

26/10 Underbart! Efter alla motgångar och elände som Frida råkat ut för på sistone så fick hon sin belöning idag med sin underbara Magiska Fixa!
I sin allra första off start på off utställningar så vann hon först juniorklassen (av 3) med CK. Sen fortsatte hon till btkl där hon blev placerad som nr 3 med R-CERT!

Så himla underbart roligt! Stor kram och nu hoppas vi att allt har vänt för er!

5/10 Nytt från Frida:

Fixa är nu igång efter 2 veckors vila. Känns som vi tappat en del men de tar vi igen

3/10 Nu har Frida tagit bort stygnen från Fixas tass och det ser jättebra ut.

19/9

1/9 Fina Fixa gjorde det igen! Idag så blev hon BIS-2 valp på SSRKs utställning i Umeå. Så himla glad och ännu mer glad blev jag när Frida sa att det blev inga CERT till de vuxna och dessutom så hade domaren kommit fram till Frida sen och talat om vilken jättefin hund hon har!
Japp det visste vi ju men ännu roligare att få det på ett papper! Heja Frida och Fixa!

29/8 Frida ringde igår och var bekymrad igen över klon som Fixa bröt medan hon bodde här och var valp.
Vi var ju till veterinären med henne när det hade hänt men hon trodde att allt skulle gå bra och det har Frida också trott tills för en tid sen.
Då såg hon att klon växte snett och frågade mej vad jag tyckte, men jag har inte varit med om nåt sånt nån gång på mina hundar.
Frida har hållit klon i schack genom att hålla den väldigt kort men idag så hade Fixa haltat lite så nu ville Frida att vi skulle diskutera vad vi ska göra.
Vi kom överens om att börja med att Frida skulle ringa runt till några veterinärer i Umeå och fråga vad de trodde.
Frida ringde mej sen när hon pratat med några. Det är helt sjuk hur en del kan bete sej illa fastän det är vi djurägare som ser till att de får lön för sitt arbete 🙁
Enligt den ena veterinären så skulle det kosta ca 5000:- och man skulle söva två gånger.
Det ville ju inte Frida så hon ringde till nästa som var mycket mer resonabel…
Han trodde att det skulle kanske gå på mellan 1700-3500:- beroende på vad de skulle bli tvungna att göra.
Så till veckan ska Frida in och visa upp Fixa så får vi förhoppningsvis veta lite mer…

11/6

9/6 Idag var det första gången för en auktoriserad domare och det gick också superbra och Fixa blev BIR valp-1

17/5

12/5 Det är helt galet det här men Fixa blev BIS-2 även idag! Hipp hipp hurra!

9/5 Nu har Fixa gjort premiär i vänstervarv. Det var helt galet roligt att hon blev BIS-2! Så himla glad för Fridas skull. Hon skötte sej hur bra som helst och jag är så stolt över er och det ska bli så roligt att samarbeta längre fram 🙂

5/5

23/3

1/3 Idag så har äntligen dagen V kommit för Nellie… Som hon har längtat efter denna valp efter att ha sett henne mycket i webcam och varit hit och hälsat på flera gånger.
Jag tror nästan att Nellie ser mer fram emot valpen än bebisen  😉 Hahahhahaha
De blev glada när de fick se Fixa och alla saker som vi skickar med våra valpar. Eftersom att Frida ska ha Fixa på foder så fick hon även låna apportkastaren och dummiesar så kan hon inte skylla på att hon inte har några grejer hemma när det ska tränas 😉

27/2 Idag är dagen när de är nästan 8 veckor (de blir 8v i morgon men då har vi inte tid att fota dem). Så idag har vi vägt allihopa, avmaskat dem, klippt klor och fotat dem såklart!

26/2 Idag så har vet Anna varit hit och besiktat valparna, chippat dem och vaccinerat dem!

23/2 Idag har alla valparna fått följa med på en biltur. vi var in till Övik och gjorde ärenden så vi var borta i närmare 3 timmar men det gick bara finemang!

21/2 Idag så är valparna 7 veckor och vi har klippt klor, vägt och fotat dem allihopa

20/2 Idag så gjorde vi valptest på valparna med hjälp av Jennie Nilsson

19/2 Idag så ringde jag och kollade med vet och hon tyckte att vi kunde sluta med medicinen till Fixa eftersom att det har läkt ihop så bra. Hon har ätit Clindabuc 75mg i 5 dagar

17/2 Idag så fick de känna på snön för första gången och Pekka filmade en liten snutt

16/2 Idag så har svullnaden gått ner ännu mer så det känns jättebra att vi åkte och fick det kollat i tid. Men vi tycker nog att hon har blivit mer trött idag men det är nog pgra medicineringen.

15/2 Idag så har Pekka hämtat ut den riktiga medicinen som hon ska ha så nu blir det enklare. Idag så är det mindre svullet och det känns jättebra.

14/2 Idag på alla hjärtans dag så är valparna 6 veckor. Vi har duschat, klippt klor, avmaskat, vägt och fotat och filmat dem allihopa. Ikväll så åkte vi till vår underbara veterinär Anna som kollade på klon. Hon rengjorde och plockade bort klokapseln. Vi ska även ge henne antibiotika i minst 5 dagar så att det läker ihop som det ska. Vi fick med oss några tabletter så att vi kan börja ge henne direkt men helt lätt är det ju inte att dela en 200gr tablett så att Fixa ska få 1/16 och 1/32 del tablett varje gång, men Pekka fixar det mesta.. 🙂

13/2 Ikväll så ringde jag Frida och sa att trampdynan är otroligt svullen så jag ringde Anna och frågade vad vi skulle göra. Anna ville att vi skulle komma in med Fixa till henne i morgon så att hon får se hur det ser ut.

9/2 Idag var Frida med familj hit för att kolla på valparna igen och nu är det bestämt att det blir svart som blir Fixa! Mycket bra val men jag hade blivit lika glad om hon hade valt rosa som det stod emellan :). Jag såg när jag klippte klorna på Fixa i torsdags att en klo såg väldigt konstig ut och bad Frida också kolla på den. Så vi kom överens om att jag skulle prata med vår veterinär. Jag ringde vet sen och hon tyckte att jag kunde avvakta eftersom att inte Fixa slickade och höll på och slickade på tassen så vi väntar tills på onsdag och kollar om det är nån förändring…

8/2 Idag är valparna 5 veckor och en dag och vi har klippt klor, vägt, duschat dem och fotat.

31/1 Idag så är valparna 4 veckor gamla och vi har klippt klor, avmaskat, vägt, fotat, bytt halsband och filmat en snutt på varje valp

25/1

24/1 Idag så är valparna 3 veckor och idag så ska de vägas, fotas för första gången i studion och få smaka några kulor. De har även fått träffa resten av flocken (förutom Beyonce, jag litar inte helt på henne så de måste vara äldre innan Divan får träffa dem)

19/1 Nu går lilla svart omkring på egna äventyr i valplådan. Om det är nån som ligger i vägen så kliver hon helt enkelt över dem!

17/1 Idag är valparna 2 veckor gamla och vi har filmat, fotat, avmaskat och klippt klor. Nu är även ögonen öppna och han har börjat att gå lite. Efter att vi hade fotat klart så gick hon och la sej själv i ett hörn.

12/1 Idag har hon fått sitt halsband på sej

10/1 Idag så är hon en vecka,

9/1 Nosen började att mörkna

7/1 Kunde klia sen med bakbenet

5/1 Tappade navelsträngen

4/1 Kom upp i födelsevikten

3/1 Nu är Eliska igång och det blir bara fler och fler tikar! Härligt!