Fellini dagbok

tillbaka till Fellinis sida

2017

15/6 Idag så fick Linda det här meddelandet från Fellinis nuvarande ägare:

Vill bara berätta för dig att Fellini inte finns mer. Han har haft problem med sitt knä en längre tid och det har blivit sämre och sämre. Att operera igen kändes inte som något alternativ. Tung dag idag, älskade den hunden så mycket, men nu har han det bra i hund himlen. Kram Christine

Blandade bilder:

2016

Blandade bilder

2014

Blandade bilder

2009

15/4

2008

27/8 Måste bara berätta va stolt jag e över Fille. Mamma ringde precis å berättat att pappa va jättesjuk i natt. Hon trodde han fått en stroke, men det va lågt socker … så han låg å kunde nästan inte andas … men mamma märkte inte, Fille hade suttit vid hennes sida lagt tassarna på henne å tryckt nosen mot halsen för å väcka henne, å då märke hon pappa. Så ambulansen kom å hämtade honom. Mamma trodde att Fille bara ville gosa, för det va mitt i natten, så hon hade puttat ner honom från sängen, men han hade envisats med å trycka nosen mot hennes hals, tills hon vaknat till riktigt och märkte att pappa låg å inte kunde andas.

16/1 -08 Snacka om att jag får skämmas men det blir så här när de har egna hemsidor och bloggar. Nu har i alla fall Fellinis röntgen resultat till slut kommit. Det blev ju ett litet missförstånd vid röntgen så Linda visste inte att hon hade fått med sej avin som SKK ska ha för att läsa av plåtarna. Men nu är det i alla fall gjort och han hade B på höfterna och fria armbågar. Underbart att höra!
Sen har ju Fellini även opererat bort en lös benbit, så nu är det en lång konvalescens de har framför sej. Så nu får vi verkligen hoppas att det räcker med den här operationen så att Linda får börja träna med oss här i Övik eftersom att hon är på väg att flytta hit.

2007

29/5 Oj vad länge sen jag skrev något på Fellinis sida… *skäms* Det blir ju lätt så då alla valparna har egna sidor att då behöver man ju inte skriva så mycket här, eller? :=)
Fellini har som många andra hanar haft lite problem med förhudskatarr. Det har även varit lite klegg i ögat men det är mycket bättre nu. Däremot så har han haltat lite till och från på slutet men de som jobbar på dagiset säger samma som jag att de tror att det är växtvärk eftersom att han har vuxit ganska mycket på slutet. Det ska bli jätteskoj att se Fellini igen. Massor av kramar till er!

27/5

19/4

9/4

1/4

blandade bilder mars

filmer

HPIM0025

HPIM0017

HPIM0016

29/3 Igår var Linda till veterinären med Fellini igen. De tog tollarprovet och fick nya droppar till ögonen. Om jag har uppfattat det hela rätt (troligtvis inte…. ) så var det så att kroppen kunde ”lura” ögat till att vara allergisk fastän det inte var så. Om det inte skulle bli bra med den här salvan så skulle de skrapa bort de små blåsorna som Fellini hade på ögat. Men nu får det väl ändå vara nog…… Linda passade även på att fråga veterinären om Fellinis framben. Hon sa att hon trodde att han hade fått för mycket protein men det ror inte jag eftersom att han inte ens har ätit upp sin ranson av Royal…. så jag hoppas att det är precis som jag tror att han har lösa armbågar och tillväxtzoner i benen som kommer att gå till sej när han blir lite äldre. Kram på er!

21/3 Linda och Fellini ska få vara studieobjekt på en instruktörskurs! Jätteroligt att få höra det. Hoppas bara att han sköter sej just den dagen då! *skratt* Vikten pendlar lite upp och ner men eftersom att han äter så bra på dagis så har jag sagt till Linda att då kan han ju få äta de flesta målen där och det går jättebra. Nu väger Fellini i alla fall 12.1 kg. Stor kram till er

18/3

11/3

 

10/3 Jär bor Linda och Fille

7/3

27/2 Idag har Fellini varit en superexemplarisk hund! Han gick superbra fot, satt vid sidan, kom på en gång vid inkallning och dessutom var han supermysig att gosa med utan att han skulle bitas eller nåt! Det gäller att inte tappa tron! (ska jag säga… hm…)

26/2 Nu har jag fått kort på Linda efter att Fellini hade bitit henne så hon undrar om Fellini är värre än syrran Fröken? Dött lopp skulle jag vilja säga! *skratt* Hur många är det som har valpköpare som tävlar om vem som har värsta hunden? Det är bara tokiga Hummelvikare som gör sånt! *skratt*

23/2 Det finns hopp om kändisarna i Stockholm! Annika Jankell kom fram till Linda på centralen och sa: ”Åååååh … nämen guuuuu vilken söt hund. En liten valp. Hur gammal är han” Jag svarade ”3 månader” och hon sa igen ”Verkligen jääääättefin, vad är det för hund?” Och jag svarade igen ”En liten tollarvalp” och hon sa sist ”Lycka till med vovven, hej då” och vinkade leende … *skratt* Synd att inte Linda hade med ett helt gäng med visitkort från Hummelviksgården! *gapskratt* och nu väger Fellini precis 9 kg!

HPIM0510

HPIM0513

MOV00079

MOV00147

21/2 Idag väger Fellini 8.6 kg så det är ju underbart! Härligt Linda nu kan du slappna av då det gäller maten i alla fall! :=)

18/2 Rapport från Linda:

Hallå där,
Känns som det var evigheter sen jag skrev här nu. Fellini och jag tränar smått på fot nu. Vill inte lära in för mycket på en gång, utan att det ska vara roligt både för mig och för Fellini. Ligg kan han nu, om jag gör en handrörelse. Stå e fort farande knepigt. Men, vi e envisa både han och jag … =P. Igår var han lös och sket totalt i mig då det kom en tjej gåendes. Han hade bestämt för att följa med henne å gick sååå fint fot på vänster sida … så, jag fick lov å ropa på honom, samtidigt som jag sprang åt motsatt håll. Då kom han i full fart, då han såg att jag försvann bort från honom.
16/2 Nu har Fellini ökat till 7.8 kg! Härligt Linda! Hoppas att det fortsätter i den stilen……

15/2 Nu väger Fellini 7.5 kg. Han har varit dålig på att äta för att han har liksom inte riktigt haft tid, men nu har han blivit lite bättre på det.

8/2

7/2 Rapport från Linda (det är från vårt samtal från MSN):

Han bet mig jättehårt i armen, så då sa jag till på skarpen och höll ner honom. Han kämpande emot ett bra tag. Men sen började han pipa och till slut gav han sig …
Men ditt tips i pärmen om att lägga han på rygg när han e övertrött och smeka på magen funkar inte alls!
Jag pratar också lugnt med honom, men ändå bestämt, så han förstår att bitas e inge kul för matte och då vill hon inte leka med honom.
Fellini äter inte så superbra. Det som han har lämnat under dagen får han chansen att äta upp under natten, men han äter inte allt men lite mer äter han i alla fall.
Idag så har Fellini fått bekanta sej med både dammsugare och skurmoppen. Först så var det lite konstigt, sen kunde jag knappt städa för  skulle jaga moppen och bita i den. Det tyckte han var superkul!
Sen har han varit på andra sidan det öppna fältet. Han sprang lös och hade jättekul. På vägen tillbaka så gömde jag mej bakom en bil på parkeringen medan Fellini stod med nosen i backen och hade noll koll på mej. Sen wfick han hitta mej och han blev sååååå glad och det blev ju matte också! :=)
Och sen fick Fellini känna sig stor och snygg när en tjej från Stockholmshem, som jag bor hos, kom fram och gullade med honom … Hon tyckte att han var ursöt men ett riktigt kraftpaket … .
Fellini e lite pipig. Dom e här med elektriker och borrar i ytterdörren.
Mycke miljöträning för Fellini idag. Dammsugare, golvmopp, bilar, människor åsså borrmaskiner mitt upp på allt …
Men han e så duktig så … Idag däremot ville han hoppa I badkaret då jag duschade. Till skillnad från igår då han ville hoppa UR *s*
Vi lekte med en kamptrasa en stund och han fick vinna nåra gånger. Sedan ville jag ha den för mig själv och visade det med kroppsspråket stelnade till och så, men Fellini fortsatte hoppa och bita efter den, så då morrade jag dovt och då slutade han direkt, sprang ut i köket och letade sig en egen leksak.
Vet du … han har redan lärt sig sitt fint, när jag ska ta på honom halsbandet och kopplet innan vi går ut. Brukar vilja ha det på under dagen då alla byggarbetarna är här och det åker väldigt mycket bilar ut och härifrån parkeringen, som gör att jag inte vill att han ska hamna ivägen.

Sitt kan han också … ligg kan han hyffsat, men stanna e lite knepigare …
Stå har jag också provat … förutom att det e svårt å fö tassarna å svansen å vara still … . Vi övar inte jättemycket …. bara korta stunder. Sedan kör vi en hel del, då han får vara själv å bara ta det lugnt, när jag gör andra saker.

Inge kiss eller bajs alls inne … och Fellini har redan börjat säga till för det mesta när han vill ut å göra sina behov. Han blir jätteorolig, piper, går runt och tittar massor på mig. I natt trodde jag det skulle bli en ”varannan-timma-ut-å-kissa-natt” Först vid 22:30, sen 01:30. Men, sen blev de inge mer förrän 07:30 …. . Ibland undrar jag om jag tar ut honom föööör ofta. För ibland har han inte gjort nåt då vi varit ute. Men 98 % av gångerna kissar eller bajsar han.

Är förvånad hur följsam han är när jag har honom lös. Han springer visserligen emellanåt en bit bort, men sen kommer han alltid springande tätt kring benen på mig … och kollar heeela tiden vars jag e

Han kommer alltid när jag visslar och han sitter fint innan jag ställer ner skålen och säger varsegod. Detta e dock inget jag tjatat på honom, utan något jag märkt att han gör nu inann varje gång jag ställer ner skålen.

Åsså apporterade vi med en röd gummihantelgrej med bjällror i.

Eftersom jag inte ska bråka om å få apporten. Hur får jag honom att släppa den lättast. Då han gärna kommer med den, men sen bestämmer sig för att lägga sig ned med den.

Grejjen e att han gladeligen hämtar apporten och även springer full fart mot mig med apporten, för att sen lägga sig precis bredvid eller framför mig och börja tugga på den. E det fel att ge en godis eller en annan leksak i utbyte mot apporten? SVAR: Nej det är inte alls fel att ha byteshandel vid inlärningen! Det brukar de fatta rätt snart! :=) Jag har iaf aldrig framme dummyn som leksak. E det fel? Han har sina leksaker. Men dummyn får han bara apportera. Sen när vi övat klart plockar jag bort den och han får nåt annat istället.

Hallå där, Fellini har hållit igång i nästan en timma nu. Helt oresonlig. Bara bet på allt och alla … Struntade i vad jag sa … Han tom kissade inne efter att vi hade varit ute. Han har inte ätit upp sin mat heller. Så, nu e det ungefär 2 portioner kvar i måttet av dagsransonen. Nu ligger han och sover iaf … .

Så, vill inte va ute för långa stunder idag me pojken. Vi gick lite efter stora vägen nåra minuter, så han fick bekanta sig med bilarna och dom stora bussarna. Inget problem där. Däremot tyckte han inte alls om ljudet från hammaren när byggarbetarna spikar på huset på andra sidan. Då flög han full fart iväg och sen var han borta trodde jag, då en kvinna kom ut från trappuppgången å sa ….. att han satt inne utanför hissen …

Fellini e kanon på sitt nu, på kommando. Använder klickern och det funkar toppen med den … .

fellini_0485

HPIM0190

3/2 Rapport från Linda:

Hej hej,
Fellini har varit rena ängeln enda sedan vi hämtade honom. Resan ner till 08-land gick som en dröm och vi behövde bara stanna två gånger på vägen ner. Första natten här hemma gick suveränt. Matte var nog lite pjåskig i början, men det gick över. Fellini somnade i sin bur efter en stunds pipande. Sedan sov han ända fram till 04:00 då det var kissdags ute såklart J. Sen kröp både matte och hund ner och sov fram till sex ungefär, då det var kissdags igen. Sedan fick Fellini sitt första mål mat för dagen och han åt upp nästan allt. Med andra ord har rumsrenhetsträningen gått galant än så länge. Inget kiss alls på golvet eller bajs för den delen. Han kissade inne EN gång, då jag inte hann, men då gick han till en tidning som jag lagt vid hallöppningen.

Tog lite bilder idag på Fellini och hans nya favoritleksak … ekorren, som han försöker döda mer än en gång  ;O). Även ett mindre videoklipp, men gissar att det e för stort att skicka som vanligt, så det får du på msn sen. Passivitetsträningen e dötrist, tycker Fellini, som bara vill leka hela tiden. Men, när matten äter eller skriver mail till gammelmatte, så dunsar han ner på mysiga täcket med en djup suck och somnar J.

Kramar från oss båda
Linda och Fjäder-Fellini

24/1 Idag så har vi vägt, knäppt kort och klippt klor för sista gången på hela gänget…. Fellini var hur skojig som helst då vi fotade honom. Svansen gick som en propeller då han fick smak på ostkrokarna!

17/1 Idag har Linn och Marie knäppt kort, klippt klor, vägt och avmaskat alla valparna

10/1 Idag har Karin och Susanne , knäppt kort, klippt klor och vägt alla valparna.

3/1 -07 Idag har Karin avmaskat, klippt klor och vägt alla valparna.

2006

20/12 Klippt klor, avmaskat, ätit kulor för första gången

19/12 Fellini morrade åt mej då jag skulle lyfta upp honom! *skratt* Det är bra att han vet vad han vill!

14/12 Klippt klor

11/12 Öppnat ögonen lite och använder bakbenen när han försöker gå

6/12 Idag så har vi klippt klor och avmaskat. Han försöker att yla!

4/12 Nu har tassarna mörknat!

30/11 Har nu passerat födelsevikten och väger nu 493 gram
Nosen har börjat att mörkna
Han har tappat navelsträngen
Han har lite rundare öron som har börjat att hänga

29/11 Föddes som hane nummer tre och vägde då 444 gram.