Falcon dagbok

tillbaka till Falcons sida

2019

Gamla biler:

2017

19/11 Idag så fick jag det här tråkiga meddelandet från Lis:
Nu har finaste Falcon vandrat över regnbågsbron 🙁 Han hostade och hade blivit så loj så jag ville att de skulle kolla upp honom. Han hade vatten i lungorna och troligtvis tumörer. Så han fick somna in, det är det är då svårt och tngt gråter så mycket. Han var våran bästa vän så lojal och älskade oss så mcyekt och vi honom. Kommer aldrig glömma honom

Blandade bilder

juli

2015

Blandade bilder

2014

Blandade bilder

26/6

2013

Blandade bilder

2012

Blandade bilder

2011

Blandade bilder

2010

Blandade bilder

15/12 -10 Hej! Det har varit lite mycke det här året med Falcon. Han började redan förra året med analsäcksinflammation och sen så blev det värre till sist fick han en fistel som inte ville läka. De misstänkte då att han kunde ha en tumör så de opererade bort analsäckarna och lite runt om. Det tog hela våren
med undersökningar och olika inflammations mediciner men tillsist så gav det med sig och läkte fint.

Sen på sommaren så fick han utslag och sår på kroppen och de
misstänkte skabb vi behandlade och de försvann men kom tillbaka efter en månad igen. Så de trodde fortfarande att han kunde ha fått skabb igen från de pensionat som han var på två gånger i somras. Så det blev en ny vända med behandlingar som också försvann. Men så kom det tillbaka igen och då hade jag läst på
lite och ville att de skulle testa allergi.
Och han har allergi mot

Ängssingel
Hundäxing
Engelsk rajgräs
Timotej
Ängsgröe
Förådskvalster
Amerikanskt husdammskvalster
Spannmålskvalster
Mjölkkvalster

Så nu duschar han en gång i veckan med klorhexidin schampo och
rengöring av öronen en gång i veckan och får droppar hela tiden med betnovat. Sen kör vi med special foder. Han är bra nu.
Men förra vecka så fick han för sig och hittade en möjlighet att ta
sig igenom vårat staket, hur vet vi inte än. Men det har hänt två gånger att vi hittat honom utanför staketet men inget har hänt som tur är, förutom att han haltade och inte ville stödja på höger fram tass. Så det blev en ny vända till vet och han hade ”bara” stukat två tår. Annars är allt bra. Hahaha

Falcon är så go och trevlig hund är älskad av många av våra vänner.

Skickar några kort från i sommras och från i vintras.

Vi önskar dig en härlig Jul och Gott Nytt År
Kram från oss
p.s
Falcon har fått en kompis här hemma en ny katt som heter Zahira och är av rasen Somali

2007

14/3 -07 Affe har mailat att de har flyttat, men att allt är bra med dem och Falcon och det är ju härligt att höra. Stor kram till er.

2006

21/7 -06 Idag så ringde Affe för att rapportera lite om Falcon och där är allt bara bra! Falcons grej är fortfarande att spåra och de ska gå en till svårare spårkurs nu i höst så det är ju superbra. Falcon fick se en liten tollartjej på 12 veckor som gick förbi utanför på gatan och då blev han så till sej att han bara stod och hoppade jämfota! Han ville ju såklart komma ut och charma henne….. Lis och Affe ska åka iväg flera veckor nästa vår så om det är någon som kan tänka sej att vara hundvakt så kan ni höra av er till mej eller Affe. Affe lovade också att skicka upp fler bilder på Falcon efter semestern så det ser jag verkligen fram emot eftersom att det var så länge sen som jag fick träffa honom. Ha en härlig sommar!

2005

12/9 Nu fick jag några nya kort på Falcon också! Tackar, det var skoj!

8/9 Äntligen så har Falcons HD resultat kommit och han hade A höfter och var UA på armbågarna även han! Härligt!

29/8 Igår så ringde Falcons husse Affe och avlämnade en rapport! De var så nöja så med honom så de var jättekul! De har gått en viltspårkurs med Falcon och det är verkligen hans grej, för det är han jätteduktig på. Då bryr han sej inte ens om andra hundar utan fokuserar bara på spåret precis som man ska! Så om allt går bra så kommer de nog att gå akl viltspår med honom nu i höst! Vi här uppe säger bara: LYCKA TILL i fortsättningen också! Sen har husse fått jobb med att köra lastbil så då har även Falcon fått följa med några gånger. Han tyckte att det var lite lurigt att sitta så högt upp men sen kom han på att det var ju jättebra att kunna ha koll på allt!

29/5 Lite nytt om Falcon…. De har precis börjat på en viltspårkurs med Falcon. Han var jätteduktig och valde bort alla de andra hundarna och gick direkt på spåret och hittade klöven utan problem. Superduper!

3/3 Nu har det kommit nya bilder på Falcon igen! Det ska bli jättekul att få se honom igen, eftersom att vi inte har setts sen i somras. Vad duktig han är på ”sitt vackert”! Det kan då inte lilla syster. Kram så länge så ses vi i Sundsvall!

31/1 Nu har bilderna på Falcon kommit! Det var min dator som inte kunde ta emot mailen… hmmmm….Här kan man i alla fall se hur goda vänner Falcon och Oliver har blivit. Jätteskoj! Man kan ju lugnt säga att så var det inte från början! *skratt* Hoppas att vi ses i Sundsvall i mars!

29/1 Nu har jag fått reda på hur det gick! Och det gick jättebra. Kanonfin kritik och  en slät etta. Här kan du läsa kritiken. De vägde Falcon då de var till Strömsholm med honom och nu väger han 17.5 kg. Hur som helst så gick allting bara bra på utställningen förutom att Falcon var lite för busig och hoppade och for lite i ringen. Men det är sånt som man lär sej till nästa gång och det är inte så svårt att få bort. Lis har varit duktig på att lära honom saker, så nu kan Falcon: krypa, give me 5, give me 10, sitta vackert, rulla runt, gå runt, goddag (hälsa med tassen), balansera på stockar och stenar i skogen, sitta på stubbar i skogen. Skogsaktiviteterna fick de lära sej då de gick på kurs och det var inte alla som kunde göra dem, men Falcon är en naturbegåvning! Han kan även gå fot någorlunda bra. Falcon är också rädd för dammsugaren, men inte för smällare och raketerna på nyår. När de är ute och går och de möter hundar som han inte gillar så går han självmant över till andra sidan för att undvika dem, för han vill inte ha nåt bråk. Det går jättebra med katten Oliver nu. Man kan nog säga att de tom är kompisar! De är ensam tillsammans 3 timmar utan problem då Lis är på arbetsträning och på nätterna så ligger de i sängen tillsammans med husse och matte. Härligt att höra ifrån er att allt är någorlunda bra. Kram till er!

28/1-05 Nu har jag fått reda på lite mer om Falcon. Först och främst så önskar jag naturligtvis lycka till inför utställningen i morgon! Ser fram emot att få höra hur det har gått. Det är så himla nervöst att gå här hemma och vänta då man vet att de är på någon utställning någonstans! 😉 Men nu har den stackars Västeråspojken blivit lite sjuk igen. Den här gången är det förhudskatarr och någon sorts allergi eller känslighet mot någonting. Det har blivit små blåsor innanför ögonlocket och det har varat och blivit rött men de smörjer med en salva som de har fått av veterinären och den hjälper som tur är ganska bra. Jag hoppas verkligen att er otroliga otur ska vara över snart! Massor av kramar och lyckosparkar till er inför morgondagen!

2004

11/12 Nu väger Falcon 17.3 kg och är 47 cm. Jag glömde ju skriva det viktigaste….. Jag fick ju även en rapport från hur det går på deras hundkurs och de är supernöjda för Falcon gör precis som de vill och lär sej mycket nya saker. Falcon har lärt sig att krypa och snurra runt och det börjar även att lossna med att backa. Han kan något så där att gå fot , han stannar på kommando han tar ej godis förrän vi säger till att han får. Så det låter ju strålande! Så nu är det bara att jobba vidare så kommer nog en start i lydnadsklass 1 också! *skratt*

18/11 Idag så fick jag en hel hög med härliga bilder på Falcon i den första snön! Jag säger som jag har gjort förut att jag tror inte att ni riktigt förstår hur himla roligt det är att få se kort på ”sina” valpar eftersom att de växer…. Det är nog minst lika skojigt för mej som det var för er valpköpare att se på hemsidan innan ni hämtade hem era guldklimpar! Fortsätt så här så blir jag så glad, så glad! Tack så jättemycket!

13/11 Ikväll så var vi på en blixtvisit hos Falcon på väg hem från Stockholm och Katrineholm. De blev nog lite chockade då jag ringde och ville ha vägbeskrivning! Men så är det att ha en Hummelvikare man vet aldrig då vi kan tänkas dyka upp på oanmälda besök för att våldgästa och pussa på hundarna! Tråkigt nog så blev det ju fel på en massa bilder vid överföringen men några blev det i alla fall på Falcon. Falcon såg i alla fall väldigt pigg och glad ut efter alla sina äventyr och var väldigt intresserad av syrran som fick sitta kvar i bilen. Men mamma Mitzy fick komma in i alla fall.

15/10 Nu har jag fått nya kort på Falcon!

3/10 Idag så gjorde familjen en utflykt tillsammans med Falcon. De åkte iväg till utställningen och hejade på brorsan Baloo! Naturligtvis så fick de leka med varandra också. Det verkade faktiskt som att de kände igen varann och roligt hade de såklart. Falcon mår nu ganska bra efter alla turer till Strömsholm. Stygnen var ju inte borttagna så därför ville de ju såklart inte ställa ut honom, för han var ju också anmäld. Nu håller vi tummarna och tassarna att Falcon ska få vara frisk och bli till stor glädje till er allihopa och inte bara till en stor kostnad. Han har ju redan passerat 10 000:- gränsen och det har nog inte alla våra hundar kostat i veterinärkostnader tillsammans……

23/9 Här kommer mer info från Falcons matte Lis: Fredagen den 17/9 sprack Falcons så kallade ärrvävnad. Det blev ett nytt besök till Strömsholm där de klämde ut var och han fick nytt antibiotika och en tid för operation för borttagande utav bölden som det heter nu. Vi känner oss lite besvikna på Strömsholm just nu. Operationen genomfördes igår, då plockade de ut en pinne på ca 2,5 cm som satt längst in mot käkbenet den missade de då de opererade honom förra gången trots ultraljud och genomsökning. Vi lider så med Falcon för han mår inte bra av att än en gång få gå med tratt. Han är nu sydd med fem stygn på halsen och har ett nytt drän som ska sitta till på måndag och stygnen som ska sitta i 10 till 12 dagar. De säger att de inte kan garantera att allt är borta, om inte blir det en ny böld och troligen operation. Nu får han inte göra något ansträngande på 14 dagar. Nu hoppas vi bara att han kommer att glömma allt som han har varit med om. Han blir lite skygg ibland för att vi ska ta honom, för vi måste göra i rent såret några gånger om dagen. Utställningen kan vi glömma för han har troligen kvar sina stygn då. Kursen har vi fått skjutit på till att börja vardagslydnad den 8 nov. Man känner sig hjälplös och uppgiven ibland. Det var från Lis, men vi håller verkligen alla tassar och fingrar som finns för att allt ert elände ska ta slut någon gång….. Här har vi 5 hundar som är hur friska som helst så lite orättvist känns det nog. Men vi tänker på er allihopa! Massor av kramar från gammelmatte och resten av gänget!

14/9 Nu har vi fått mer information om Falcon också! han har börjat på valpkurs och det går bara bra. De har en egen hemsida som heter www.hundex.net  Falcon har fortfarande en ärrvävnad efter pinnen på halsen. Det går i alla fall jättebra på valpkursen så det är ju superkul. Så nu får vi väl hoppas att Falcon får vara frisk och inte råkar ut för fler äventyr på en låååång tid framöver! Falcon har börjat att lyfta på benet och snart kan han både give-me-five och give-me-ten! Sen önskar vi så klart lycka till på utställningen! Nu väger Falcon 14.8 kg och är 45 cm.

25/8 Nu har det hänt igen för stackars Falcon! Han följde med Affe och Lis till skogen igår för att plocka svamp. Då sprang han på en pinne som gjorde illa honom i halsen. De trodde att det skulle gå bra, men dagen efter så var han sämre så då var det dax för Strömsholm igen…..Halsen svullnade och det hade blivit en böld i halsen som de fick sticka hål på. Det var även ett sår i bölden så de gjorde även ett ultraljud för att kolla så att det inte var något annat också. De såg inget mer, men Falcon fick dränage och penicillin så klart. Inte nog med det så blev han även getingstucken för någon dag sedan på läppen. Affe tog ihjäl en geting och naturligtvis så var Falcon tvungen att komma dit och kolla och vips så var det en geting som blev upprörd! Jag tackar för de fina bilderna på Falcon och hoppas att vi kommer att träffas snart igen och att ni ska få ha bara skojigt med lilla gubben och slippa sjukdom och olyckshändelser! Kramar till er! Fick precis fler kort på Falcon….Matte Lis tycker att Falcon påminner mycket om en kalkon med den rakade halsen och tyvärr så måste jag nog hålla med om det….*skratt*

5/8 Ja nu har vi kommit hem från specialen där vi äntligen har fått träffa Falcon igen. Det var jättekul och vad fin han har blivit. Han blev rätt glad åt att träffa syrran och resten av gänget. Gammelmatte tackar återigen för den fina kepsen som jag fick på specialen. Men knäpp mera bilder på Falcon så vi får njuta mer av honom! Jag var ju så förvirrad att jag glömde ju bort att ta ett kort på honom med den fina rosetten han fick från specialen….Kan man kanske få ett sånt kort också? Kram till er allihopa! Roligt och skönt att Falcon verkar må bra igen i alla fall….

19/7 För några dagar sen så talade jag med Lis då vi var uppe i Skellefteå. Stackars Falcon har ju blivit sjuk igen! Han har återigen kräkts, fått utslag på magen och dessutom bekymmer med öronen. Så det blev återigen en tur till Strömsholms djursjukhus. Öronen var det inget fel på alltså ingen öroninflammation, så det var bara att fortsätta med öronrens. Utslagen var bara tonårsfinnar, men kräkningarna visste de inte riktigt vad det var. Så nu blev han avmaskad med Axilur och de tog nya blodprover på honom för att kolla om de skulle hitta något mer. När de ändå var där så frågade de även om att han bits så mycket. Han har ju blivit bättre, men är inte bra med bitningen. Så då skulle de få hjälp av en som har gått i Barbro Börjessons lära, så det känns ju jättebra. Än en gång så säger jag lycka till, för ni har verkligen haft mycket otur så här i början. Ska i alla fall bli jättekul att få träffa Affe och Falcon på specialen nästa helg!

9/6 Idag så ringde jag till Liz igen och kollade hur det var med Falcon. Nu var det full fart på honom igen! Liz sa att det var precis som att de hade fått en helt ny hund. Han var så lugn och fin så antagligen så hade han kanske haft den där infektionen ett bra tag. För nu var han helt plötsligt inte så bitig heller, Han har några dagars penicillin kvar, så jag hoppas att det fortsätter så här sedan också…..Kram på er!

3/6 Idag så ringde jag ner till Falcon för att höra hur det var med honom. Han är nu jättetrött och sover mycket, men kan springa utan bekymmer då han vill det. Han har även blivit mindre bitig så det är ju bra. Superbra jobbat hela familjen! Fortfarande ingen feber och allmäntillståndet kan man noga säga har blivit lite bättre. Så nu fortsätter vi att hålla tummarna för att allt ska gå bra. Falcon är duktig på att bära. Sen har han ju på tollarvis kommit på att man blir ju inte fyad om man bär på saker utan då byter man ju bort det man inte får ha mot en godbit. Alltså går han ofta och hämtar skor och andra saker och sen springer han glatt till husse eller matte och får en godbit. Det är tollare i ett nötskal det! Snacka om att vara ”överlevare”! Inte många som rår på en tollare där inte… Han är också duktig på sitt och ligg. Falcon måste vänta lite med sin vaccinering eftersom att han inte ska ta den medan han äter penicillin…..

31/5 Idag så ringde Liz och berättade att Falcon hade varit sjuk hela helgen. Han började att kräkas i fredags, blev lite bättre på lördagen, men sen sämre igen på söndagen. Då var han så trött att han inte kunde springa och hade snabb andhämtning då han sov. Så de ringde Strömsholms djursjukhus och fick komma idag på em. Efter att ha väntat lääänge precis som det brukar vara på sjukhus så fick de i alla fall komma till en veterinär. De tog blodprover och undersökte honom grundligt. Han hade ingen feber, 38.4 och inga andra synliga fel. Däremot så hade han en infektion i kroppen så han ska nu äta penicillin i 10 dagar. Men lever och njurvärden var bra och likaså hjärtljud. Så det känns ju bra i allt elände. Hoppas att allt kommer att gå bra. Kramar till er!

22/5 Nu går det mycket bättre för Falcon! Oliver har nu kommit på att han kan faktiskt gå undan och då går det ju mycket bättre att bli av med leksugna valpar. Bilträningen går också jättebra. Familjen har redan fallit för tollarblicken och har tagit upp honom i sängen på morgnarna och naturligtvis så tar han tillvara tillfället på bästa tollarvis och gonar sej bland kuddarna som bara en tollare kan! De är helt enkelt oslagbara att lyckas få sin vilja igenom. På nätterna sover han utan protester i sitt bur. Innan så sov han  lite var som helst, i buren , i bädden och på golvet men sen då han bara hade ett ställa att sova på så blev det mycket lugnare för honom. Falcon har även fått följa med ut till sommarstugan. Det tyckte han var helmysigt och då han såg vattnet så sprang han rakt ut och blev hur förvånad som helst då han upptäckte att det var blött! Naturligtvis är det ju vid såna tillfällen man inte har kameran med sej, men här kommer i alla fall några riktigt mysiga bilder på Falcon som nu väger 6.1 kg. Visst ser väl Falcon ut att trivas bredvid Oliver, för att inte tala om Olivers lycka…..hi, hi

13/5 Fam Bandgren tror att de har fått den tuffaste valpen av dom alla. På bilderna ser han lugn och beskedlig ut men det finns en envis liten rackare i honom. För det är precis så tollarna är. De ser så beskedliga ut p ytan och rätt vad det är så kommer det något helt oväntat! Men det är ju det som jag tycker är charmen med dem också… Falcon har lite svårt att lyssna på dem, biter och hoppar på dem, men de är lika envisa tillbaka och han lär sig sakta men säkert. Ja det gäller att aldrig ge upp! I början hade de honom lös på tomten och det gick jättebra, men han blev tuffare och tuffare för varje dag så då vågade han sig ifrån oss och slet sönder nästan alla växter. Men nu har de lärt sej en läxa, så nu har de honom kopplad så att de har kontroll på hans upptåg. Så nu ska dem göra mer kontaktövningar med honom så att det är Falcon som lär sej att hålla reda på dem och inte tvärtom. Det är lätt att det då blir en ond cirkel. För snabba är dem så det är inte säkert att man kan springa ifatt dem heller och det ska man ju inte heller göra. Precis som valpar är så funkar inkallningen jättebra ibland och ibland så är det annat som är skojigare. Det gäller att se till att koncentrationen är på topp då man ska göra någon övning annars så kan man lika gärna låta bli. För de kommer ju ihåg felaktiga saker lika bra som det som är ”rätt”. Han är duktig på att komma då de visslar och ska ge honom mat och likadant att sitta och vänta innan han får äta. I natt så kissade han i sin bädd så familjen tror att han drömde någonting. Han sover hela natten i deras sovrum antingen under sängen, i sin bädd eller i buren. Falcon börjar lite smått på att säga till när han är nödig. Falcon är rätt dum mot katten, så jag hoppas att katten kommer att säga ifrån ordentligt så att han lär sej. För så fort Falcon ser katten så flyger han på honom och bits så katten Oliver har börjat att ge tillbaka men det bryr sig Falcon inte om. Falcon är duktig att gå i koppel och han är mysig och kelen av sej. Det finns några hundar som skäller längre bort på området när han hör dom så sätter han sig mot husse och matte och lyssnar. Han har inte lärt sig att gå ner för trappan än. Han ser så stolt ut när han kommer med en utav sina bäddar i mun och går det är egentligen en katt bädd men oliver använder den inte. När Falcon använder den så får han krypa ihop som en liten boll så då blir han så gullig så….Nu väger han 4850g och är ca  27 cm hög

7/5 Lis mailade och fråga lite försynt om det verkligen var fågelhundar jag födde upp och inte grythundar….Falcon gillar nämligen att gräva och hålla på i rabatterna. Han försöker hela tiden att käka upp kattens mat. Han vill även leka med Oliver (katten) men han går bara undan. Falcon vill också vara ute hela tiden på gräsmattan. Alla faller för Falcon så klart för de är ju bara för underbara.

5/5 Idag så kom Alf och Lis och hämtade sin lilla goding. De hade sovit över på en camping i närheten. så de kom hit på morgonen så att de skulle komma hem i rimlig tid. Jag hoppas verkligen att resan kommer att gå bra för er också! Nu har Lis ringt och meddelat att resan är avslutad! Falcon hade protesterat rätt länge men det gick bra för de stannade rätt ofta så att han fick gå ut och leka lite så då de körde in på uppfarten så sov han hårt efter sitt äventyr! Lycka till nu med Falcon!

3/5 Allt gick bara bra på vet besiktningen som du ser här ovanför från dag 56. Nu väger Falcon 3.9 kg. Vet tyckte väldigt mycket om Falcon för att han var så fruktansvärt cool. Vi fick ta in en valp först för det var en annan patient som inte hade kommit Så då tog jag bara första bästa ur bilen och det blev Falcon. När han kom in på mottagningen så brydde han sej ingenting. När Monica hade honom på undersökningsbordet så la han sej bara och rullade runt….Ganska bra gjort av en 8 veckors valp som är helt ensam från sina syskon på ett väldigt annorlunda ställe mot vad han är van….

24/4 Nu väger Falcon 3030 gram

19/4 Falcon väger nu 2408 gram

15/4 Nu väger Falcon 2090 gram

11/4 Nu väger Falcon 1918 gram. Eftersom att det nu är bestämt vilken valp som ska hamna var så blev det precis som familjen ville att de fick blå som nu heter Falcon!

6/4 Nu väger blå 1330 gram

5/4 Idag var familjen Bandgren hit och hälsade på valparna. Blå blev deras favorit, så vi får se hur det kommer att bli sen då alla har varit hit och tittat på valparna.

2/4 Nu väger Blå 1015 gram.

24/3 Vikt 570 gram

21/3 Nu har även blå öppnat sina ”blå”!

19/3 Nu väger han 550 gram

14/3 Nu är det både hängöron och mörk näsa på blå också och han väger nu 332 gram