Ezzy dagbok

tillbaka till Ezzys sida

2014

140423 Idag så har finaste Ezzy somnat in <3

2011
Blandade bilder
2010

Blandade bilder

2007

25/2 -07 Häromkvällen så var det en för mej okänd som ville adda mej på MSN men jag antog att det var en yngre människa så jag gick med på det. Tack och lov säger jag nu eftersom att det var Ezzys lillmatte (eller den äldsta av lillmattarna!!!!) Otroligt skojigt att få höra lite om hur det är med Ezzy. Jag fick även en massa nya bilder som jag redan har lagt ut i hennes galleri…. Jag fick höra att Ezzy är otroligt smart och mysig och älskar att klä ut sej i kläder!
Jag försökte övertala Jenny att de skulle komma på vår kennelträff i sommar så jag hoppas att de kan det så att vi får träffas. Om inte så MÅSTE de komma till utställningen i Iggesund så att jag får träffa Ezzystumpan! Kram och tack för alla bilderna!

6/2 -07 Jag fick ett gulligt mail av Ezzys husse Breit. Vi skickar en krya-på-dej hälsning tillmatte Ylva som är sjuk. Kramar från oss allihopa!Ezzy mår bra, har inte haft tid för röntgen ännu, men ska ta tag i den saken nu i veckan.. vaccinerar gör vi faktiskt här i byn numer, vi har faktiskt fått en veterinär här.. toppenbra tycker vi..Ezzy är nog den klokaste hund jag nånsin har träffat på.. känner verkligen av när matte mår dåligt..Ezzy o jag( husse) är ute o springer i skogen varje dag.. och ska vi passera en större väg sätter hon sig ner o tittar åt båda hållen, när det är fritt tycker hon att det är dags att gå.. hon har skänkt oss många ljusa stunder i ”mörkret” vår lilla solstråle..Lovar att skicka bilder på henne snartBer tusen gånger om ursäkt för att det blev som det blev.. men nu ser vi bara framåt.. Mvh. Breit o Ezzy som ligger o sover i min säng.. hmm)  

2006

28/8 Idag så ringde jag till Ylva och frågade om de skulle komma på funktionsbeskrivningen med Ezzy. Jag vill ju så gärna träffa den lilla sötisen! Om man tittar på bilderna så liknar hon Eliska väldigt mycket. Ylva sa att bara hon fick vara någorlunda kry så skulle dem komma så jag håller tummarna! Ylva berättade också att Ezzy troligtvis blev förgiftad för några veckor sedan. De ringde veterinären som trodde att hon hade mumsat på någon härlig padda och tyckte att de skulle avvakta några dagar och tack och lov så gick det över! Om Breit eller Ylva skäller på någon av barnen så kommer Ezzy som en flygande polis och sätter sej mitt emellan och vips så har grälet stannat av! :=) Barnen tränar henne i lite agility och lydnad hemma på gården och hon är otroligt lättlärd. Hon älskar alla både människor och djur. Ezzy tycker att det är jättetråkigt nu efter semestern då det ”bara” är matte som är hemma och är sjukskriven. Hon vill helst ha alla omkring sej hela tiden då trivs hon som allra bäst.

3/8Hej igen! Här kommer lite fler bilder på lillhjärtat..gissa om hon blir bortskämd… ..varje kväll när det är läggdags då hoppar hon upp i sängen o lägger sig på husses kudde,nu är det klia på magen som gäller..nöjer sig med 5 minuter sen hoppar hon ner o lägger sig på sin plats..än en gång..förlåt om vi dröjde med bilderna o tack för att vi fick chansen att bli tollarägare.. kramar från familjen Berglund

2/8Hej Carina…äntligen hör vi av oss,har haft diverse strul med datorn..men nu har vi en ny data så vi hoppas att det ska fungera bättre nu..kanske inte bara ska skylla på datan..vi har haft semester o då är tv och data tabu här hemma.Ezzy mår toppen hon har löpt för första gången..nu har vi vägt henne..20kg.prick och mankhöjden är ca. 45 cm(lite svårt att mäta exakt)Bifogar lite bilder på henne..hör av oss snart igen. Kramar Ezzy med familj.  

24/5 Idag fick jag ett mail från Ezzy med familj där de berättar att allt är bara bra med henne. Hon växer och frodas och gillar att gräva upp mattes blomrabatter! 😉 Varje morgon så hoppar Ezzy upp i sängen (*vad var det jag sa* skratt!) när väckarklockan ringer och väcker husse och matte med pussar över hela ansiktet. Precis som resten av kullen så är hon otroligt social och älskar alla människor.

4/4 Ja nu börjar det att likna något! Vilka fina bilder jag har fått på Ezzygumman! Jag tycker att hon påminner väldigt mycket om min egen solstråle Eliska. Jag fick ett så rart mail från Ylva och resten av familjen. Tänk vad det kan bli underbart….Familjen är så tacksamma att de fick köpa Ezzy och jag är nog ännu mer tacksam att de ville köpa Ezzy fast hon hade sitt handikapp. Nu trivs de otroligt bra med varandra och Ezzy är glad och busig och väldigt lättlärd precis som en tollare ska vara. Nu väger Ezzy 11.5 kg

30/3 Ny info från familjen att snart är digitalkameran på väg hem till dem! Oj vad jag längtar! *skratt* Allt är bara bra med Ezzy som växer så det knakar så det låter ju kanonbra!

11/3 Äntligen så kommer det några bilder på Ezzygumman. Det är inte så bra kvalité eftersom att de är tagna med en webbkamera. Men de ska skaffa en digitalkamera så det ska komma fler bilder så småningom! Härligt att se vår lilla stumpa igen….. Om ni tycker att det känns jobbigt att fota Ezzy så tänk hur vi hade det med 9 st huliganer! *gapskratt*

9/3 Idag så har Ezzy blivit vaccinerad och nu väger hon 8 kg! Självklart så gick det bara bra att få sprutan, för den känns ju inte ett dugg…. HEJA MODO!!!! ska det ju vara såklart!!! *skratt*

9/2 Ja nu har även Ezzy åkt iväg till sin nya familj. För att de inte skulle missa någonting av sitt nya liv med Ezzy så åkte de hemifrån redan kl 05 på morgonen! Så det känns så väldigt bra att de ville köpa henne så att hon får bli älskad för den hon är. Hon kommer såklart alltid att vara speciell för oss för hon är verkligen en störtskön tjej som vet vad hon vill och inte bryr sej ett dugg om att hon inte är som alla andra. tänk om alla människor också kunde ha den inställningen! Stor kram till er allihopa så hoppas vi att vi ses snart igen.

28/1 Ja nu har vi då kommit hem från ögonspecialisten. Han kommer hit bara några gånger per år och nu var det så lyckat att jag hann ju boka en tid hos honom innan jag skulle leverera valparna. Det är ju alltid bättre ju mer man vet om saker och ting. Åter till handlingen så hittade veterinären inga som helst symptom på sjukdom i det öppnade ögat. I det andra ögat så fanns det ju inte så mycket att titta på om man säger så. Sjukdomarna som han kollade efter var, katarakt, PHTV/PHTVL och RD. Dobermann kan få den där sjukdomen som heter PHTV/PHTVL och det kan i svåra fall bli mikroöga av den. Men tack och lov så var det inte det som Ezzy hade. Visst hade det varit enklare (och framför allt billigare…) att inte kolla upp henne, men som uppfödare så vill man ju kunna utvärdera sina valpar och avelshundar så mycket som möjligt. Nu var det så här att veterinären sa att rent teoretiskt så skulle det inte vara något problem att ta valpar efter Ezzy och det kändes ju himla skönt. Inte för att hon ska gå i avel, men att det inte var några problem som han kunde se i dagsläget. Sen är det ju som med så många andra saker att det kan ju dyka upp senare. Jag är i alla fall väldigt glad över att Ezzy ska få komma till en familj där hon är lika älskad och omtyckt som vilken annan hund som helst. Jag ”tjänar” ju ingenting på att sälja Ezzy alltså i pengar men det är inte det som är viktigast för mej utan det är att hon får ett bra liv. Om ingen hade velat ha henne så hade hon ju självklart blivit kvar här tills rätt köpare hade dykt upp eller då hade on fått bo med oss hela sitt liv. Åter till det som veterinären sa om Ezzy… Han trodde att hon troligtvis hade fått en infektion som foster och att de inte skulle göra något åt ögat så länge som det ser så bra ut som det gör nu. Om det skulle bli något strul senare så tyckte han att dem då skulle operera bort det lilla ögat som finns där bakom och även sy ihop ögat. Men i dagsläget så var det inga som helst problem med att ha det som det är nu. Ezzy är otroligt kelig mot folk men mot hundarna är hon precis lika busig som alla de andra! Himla otur att jag inte hade hunnit märka henne för nu blir ju inte hennes ögonlysning off, men samtidigt så är det ju huvudsaken att jag och hennes familj vet hur det står till. När vi åkte hem så stannade vi hos mina föräldrar så att hon fick busa lite med Mitzy och vara ute en stund i snön innan hon blev kall! Det tyckte hon var ganska så kul!

20/1 Vår charmiga ”enögda Ezzy” charmar verkligen alla som kommer. Det är flera som sagt att de gärna vill ha henne om familjen ångrar sej, men de är verkligen störtkära i henne… Vår egen Thomas t.ex brukar aldrig engagera sej i någon valp, men nu är han verkligen så att han bryr sej om Ezzy… Jag kan inte tänka mej att det är något fel på hennes öppna öga i alla fall, för hon har inte gått emot någonting i köket och vi har verkligen mycket saker där…. *flin*

13/1 Lilla Ezzy har verkligen blivit ännu mer framåt nu sen de har börjat att vara i köket. Jag tror inte att det är något fel på hennes öppnade öga för hon går inte in i saker eller så i köket där hon aldrig har varit. Däremot så är hon snabb att brottas med sina syskon…. *skönt*

12/1 Vi fortsätter med behandlingen av ögonen och dessutom så har jag avmaskat och klippt klor på henne.

11/1 Nu har jag fått svar av Ingemar och han ville att jag skulle komma till Övik då han är där så att han får titta på henne så jag har nu bokat tid så den 28/1 får vi förhoppningsvis reda på lite mer. Vi smörjer med Chloromycetin 2 ggr/dag och tvättar med koksalt men det gör varken till eller ifrån men vi fortsätter ändå enligt veterinärens rekommendationer.

10/1 Lilla stumpan får nu som sagt även salvan 2 ggr/dag, men det blir ingen skillnad. Vi ska fota ögat och skicka bilderna upp till Öjebyn till Ingemar Bergdahl, för att höra vad han säger. Ska även fråga honom om han vill att jag ska komma med henne till ögonlysningen som han har här i Övik i slutet av januari.

9/1 Var till veterinär och visade upp lilla ljusblås märkliga öga….. Monica tyckte också att det var väldigt konstigt så hon ska ringa till Ingemar Bergdahl i Öjebyn som är väldigt duktig på allt som har med ögon att göra. Höger öga känns mycket mjukare än det vänstra som är öppet. Hon ahr ju öppnat det lite grann men sen ser man inget av ögat utan det är bara som en slemhinna där. Men stumpan växer bra och all annan utveckling är helt normal. Tack och lov så har jag ändå en jättegullig familj som vill ha henne i vilket fall som helst. Härligt med människor som inte bara ser till det yttre….. Hon busar och leker med de andra valparna och tränger sej fram då det är mat på gång så jag tror inte alls att det kommer att bli några problem för henne i framtiden. Men självklart så hoppas jag ju att hon kommer att öppna även det andra ögat såklart…. Nu ska vi i alla fall fortsätta att tvätta med koksalt och även smörja med Chloromycetinsalva och se om det blir någon förändring.

7/1 Nu har vi efter att ha pratat med vår husveterinär börjat att tvätta hennes oöppnade öga med koksaltlösning flera gånger per dag.

6/1 Börjat att få tänder

5/1 Klippt klor och fått kulor för första gången

1/1-06 Öppnat ena ögat helt

2005

30/12 Smakat köttfärs för första gången

29/12 Klippt klor och avmaskat

25/12 Öppnat båda ögonen lite grann

23/12 Börjat att öppna ena ögat lite grann

20/12 Börjat mörkna på trampdynorna och fått hängöron

16/12 Tappat navelsträngen, börjat mörkna på nosen och trampdynorna, trekantiga öron.

15/12 Föddes som nr 2 och som andra tik