Eras dagbok

2020

8/7 Ikväll så har sötaste Era fått somna in på grund av ålder.

4/7 Idag så såg Natali Era när hon var i bilen, så kul att se henne <3

5/2 Världen är så liten ibland. Min fodervärd till Mira, Natali heter ju DeWall och det är ju ganska ovanligt namn så jag frågade om hon känner nån DeWall som har tollare i Rundvik? Ja säger hon det är min brorsa som har Era. Så jag säger att det är Eliskas syrra. Så himla kul att cirkeln är sluten 🙂
Tyvärr är Era omplacerad för ett av barnen blev allergisk men hon har det bra hos den nya ägaren och lever och har hälsan 🙂

Gamla bilder på Era

2008

28/9 Fick ett underbart mail från Linda som jag lägger ut här. Alltid lika underbart att höra då valpköpare är nöjda med sina valpar…

Hej!
Det var ett tag sen vi hördes! Tänkte jag skulle skriva några rader om vad vi sysslar med här i Rundvik. Det har varit fullt upp med att bygga på huset, sköta alla barn och hundarna. Tyvärr så måste jag meddela att Era har blivit änka, Sack har ”kilat”vidare till förhoppningsvis ett liv utan smärtor, så vi alla har stor sorg efter honom, det märks på Era också. Det är ju tur att vi håller på med så mkt just nu vad gäller hundträning, så hon får ju komma hem ifrån o göra nåt kul. I helgen har vi haft en mkt lyckad och rolig tjh tränings helg med certade hundar, så ingår också en fält natt, så Era har sovit i bas ute i natt. Det hade gått jätte bra, synd att jag var tvungen att fara hem eftersom jag ammar fortfarande, men det gick så bra ändå, hon trivs jätte bra med alla andra kursare o deras hundar och instruktörerna. Imorron drar en appell kurs igång! Det ska bli roligt! Lydnads kursen har just slutat och som avslutning på den så var det klubbmästerskap! Våra 1a tävling! Vi tog hem bronsmedaljen! Jag är såå nöjd! På  tal om att vara nöjd, idag skulle vi gå på ett uppsökningsområde 200*200m,har aldrig gjort det förr så jag var lite nervös + att vi skulle klara det inom en viss tid. Efter vi spårat, vindat o ljudmarkerat en stund så hittade hon dockan! Jag blev så glad o rörd över hur duktig hon varit så det kom faktiskt några tårar! Man kan väl inte bli mer nöjd en sån gång! Men nu är vi bara trött o less, så nu ligger hon och sover. Ha det så bra! Hälsa alla hundarna! Kramar vi i Rundvik  

21/5 -08 När jag kom hem från Tyskland så fick jag en glad överraskning då jag gick igenom posten. Era hade genomfört MH med gdk skott. Kanonskoj! Sen ringde även Linda och det var hur skoj som helst att få höra av henne eftersom att det var så väldigt länge sedan…. Linda berättade att de hade ringt och frågat om inte de ville börja tjänstehundsutbildningen. Så de klarade inträdesprovet galant och nu håller de på att träna inför cert provet i höst inom bevakning.
Pappa Harry blir så stolt att det är nån som går i hans fotspår. För att inte tala om mamma Vilma och galna uppfödaren….Ska bli hur skoj som helst att följa deras framfart i skogen…..

2007

25/1 -07 Nu har Eras röntgenresultat kommit och även hon var A/A och hade UA på armbågarna! Underbart att nu har alla tre som är röntgade haft A höfter så vi håller tummarna att det håller i sej tills vi ska röntga Eliska och Easy! :=)

11/1 -07 Här kommer en liten rapport från Era:Hej allihopa!! Hppas allt är bra med er. Här är allt bra. Era tog sig ett dopp i havet i går 10/1! Hon är ju rolig! Men hon verkade tycka det var riktigt härligt, hon ville nästan inte komma upp därifrån. Hon kan inte hålla sig ifrån badkaret heller när barnen badar. Hon löper nu, hon började 7/1. Har kollat in dom nya valparna, vilka godingar!!! Vilka fina julkort ni fått. Roligt att titta på. Vill önska GOD FORTSÄTTNING på det nya året!
Hälsningar från oss i Rundvik

2006

18/8 När vi åkte hem från Vännäs efter att ha röntgat hundarna så stannade vi hos Era i Rundvik. Det var superskoj att se henne eftersom att det var så länge sen. Linda och Chrisse berättade att hon precis hade löpt och att stackars Sack hade haft det jobbigt. Men han såg ut som en unghund då han sprang efter Era och skulle uppvakta henne. Men Fox ville gärna ”porra” med Era men hon var duktig och fräste ifrån  åt honom, men brydde han sej? Nej inte ett dugg! *skratt* Era är inte rädd någonting så de är ganska imponerade av henne. Låter bra säger jag… 😉 Tack för gott fika! Kramizar.

14/3 Jag fick mail från Linda som berättar:Tänkte jag skulle fylla i lite som jag glömde skulle skriva tidigare, Jag tro att de inte bara är du som är lite förvirrad( skratt). Förra veckan så var Era med mig på jobbet för Crisse jobbade fm. Ja, nog är hon allt en liten tuffing!! Hon älskar andra hundar och människor. Hon är då inte rädd för grisar och kossor heller. Hon är jätte duktig på att åka bil, det blir ju ändå ett par mil när hon följer med till Umeå, men det är väldigt skönt att ha hund som är pigg på allt, då blir det ju mkt lättare att ta med dom. Just nu sover hon så då får man passa på och göra nåt annat, för det är full fart all vaken tid. Era verkar vara ett godis monster!! Men vi har ju haft våra mysstunder med hundarna i sängen och ätit lite godis… Nu tror jag att jag fick med lite till i alla fall, men vi hörs ju fler gånger. Nu är även Era vaccinerad.

10/3 Nu väger Era 8.7 kg

2/3 I dag var det första dagen på jobbet för Era, så nu vet hon hur grisar o kossor ser ut. Hon tyckte grisarna var lite konstiga och kossorna lät underligt när dom muade, men hon har varit jätte duktig! Full fart förutom när hon sov. En helt vanlig tollare med andra ord…. Kram till er!

27/2 Nu har jag fått nya bilder på Era. De har även gjort många nyttiga miljöträningar som att tex åka och hälsa på hos husse på jobbet på fabriken. Det var det massor av spännande saker, men Era hade bara svansen rakt upp och tyckte att det var hur skoj och spännande som helst! Himla skoj att höra att Linda och Chrisse som är van vid rottisen Sack att de tycker att Era är en tuff, härlig och lättlärd tjej! Ska bli superskoj att se vad det blir av henne framöver!

25/2 Nu är Era 32 cm hög och väger 7.1 kg.

17/2 Allt är bara bra med Era och hon äter och sover som hon ska. De har redan märkt att det är lätt att lära tollarna saker med att det är lika lätt för dem att hitta på annat, så det gäller att få dem motiverade att göra det man vill! *skratt* Era är i alla fall duktig på sitt och inkallning.

13/2 Idag fick jag ett gulligt mail där Linda berättade att Era är duktig på inkallning och hon vet vad hon heter. Linda skrev att hon var glad att de hade fått köpa en valp, men det är ju jag som är glad att ni ville köpa en Hummelvikare, fastän ni blev utan när du hjälpte Mippan! Så det är väl underbart att vi är så nöjda med varandra! *skratt* Stor kram så hoppas jag att vi ses snart….

9/2 Ja nu har så den stora dagen kommit för Lina och Chrisse! De blev något förvånade över hur stor Era hade blivit så det var ju skoj. De hade även med sej Sack (rottis) så Era fick träffa sin sambo på en gång! Självklart så gick det bara bra. Sack brydde sej inte så mycket om Era eftersom att det fanns så mycket härliga dofter att kolla in. Lycka till med Era så ses vi snart hoppas jag!

4/2 Idag så kom hela familjen DeWall och hälsade på oss och Era. De tyckte att både Era och de andra hade vuxit jättemycket sen de var här förra gången och det kan man ju hålla med om! *skratt*

26/1 Avmaskat och klippt klor

12/1 Avmaskat och klippt klor

6/1 Fått ganska många tänder. Linda och Chrisse kom hit med barnen och gosade med valparna. Jätteroligt att se hur glada barnen var över att få träffa valparna. Tänk vad märkligt livet kan vara…. Linda hjälpte ju oss jättemycket vid Mitzys förlossning att hålla liv i valparna, men tyvärr så blev det ju ingen tikvalp över till henne då. Sen hörde jag inget av Linda när Pyttis fick valpar så jag trodde att de hade fått tag på en valp någon annanstans. Men nu då Vilma fick så många tikar så kände jag att jag måste bara kolla ändå om det är så att de kanske vill ha en valp i alla fall. Jag skickade ett mail och sen ringde en jätteglad Chrisse och var överlycklig över att de äntligen hade fått en liten tollartjej! Om ni visste vad jag är glad att jag kände rätt och tog kontakt med er igen…. Jag brukar ju annars inte göra det eftersom att jag vill inte pracka på folk mina valpar utan jag vill att det ska vara så att det är valpköparna som tar kontakt så att man känner att det är rätt intresse bakom valpköpet. När det gällde Linda och Chrisse så var det bara så att de hade haft så mycket att göra under hösten att de hade inte haft koll på vilka som vi skulle para. Men slutet gott, allting gott! *stor kram till speciellt Linda som var otroligt snäll och hjälpsam hela kvällen där uppe i Vännäs med Mitzys alla valpar*

5/1 Klippt klor och fått kulor för första gången

2005

30/12 Smakat köttfärs för första gången

29/12 Klippt klor och avmaskat

26/12 Öppnat båda ögonen!

23/12 Öppnat det ena ögat lite grann

17/12 Tappat navelsträngen, ngt runda öron, ett hängöra

16/12 Börjat att mörkna på nosen

15/12 Föddes som nr 7 och som sjätte tik