Elvin dagbok

tillbaka till Elvins sida

2021

19/5 Jättestort grattis Elvin på din 10 årsdag!

2020

5/5 Idag så har Elvin och Vanna blivit föräldrar till 6 hanar och en tik 🙂 Lycka till med alla valparna önskar vi Linda på Lovlipons kennel

26/1 Förra året var verkligen inte kul. Först så parade Linda på Lovlipon sin fantastiskt härliga och duktiga Vanna med Elvin. Jag var så sugen på att ta en parningsvalp där. Men då gick hon tom trots flera bra hängningar.
Sen kom nästa katastrof…. Finaste Rio blev hängig och när Anna åkte in med henne så kollade de upp henne och det visade sej att hon hade en missbildad njure så hon skulle aldrig klara sej 🙁 Så Anna  hade inget annat val än att ta bort henne.
Jag valde att skicka Rio på obduktion för att få reda på vad det var för fel på Rio och om vi kunde använda Elvin igen. Nu har det gått väldigt länge (i min värld) och vi har fortfarande inte fått nåt svar men vi hoppas att det snart kommer.

2019

Blandade gamla bilder:

23/9 Idag så blev Elvin ögonlyst UA <3

17/9 Idag så har jag skrivit med Lena så den 23/9 ska han ögonlysas innan han ska para en härlig tik. Så då hoppas vi på många fina, arbetsvilliga valpar!

2018

Blandade bilder

30/8 Nu har Lizzie fått sina valpar 🙂 Allt gick bara bra och alla mår bra

17/3 Lena har varit och tävlat med Elvin så nu har han fått sin tredje titel 🙂 Nu heter han LP1 RLDN RLDF Welshclan’s Elvin Evann 🙂  Så himla skoj och jag hoppas verkligen att det blir valpar med Lizzie så att jag äntligen kan få min valp efter Elvin 🙂 Jättestort grattis Lena och Elvin

15/3 Idag är Elvin ögonlyst UA så nu hoppas vi att Lizzie snart börjar att löpa 🙂

2017

blandade bilder

21/5 Idag så har Lena och Elvin gjort debut i brukset. Det gick strålande och de fick 196p, vann klassen och blev uppflyttade. Stort grattis!

9/4 Idag så blev Elvin pappa till en kull tillsammans med Elektras dotter Kira 🙂

2016

Blandade bilder

december

3/9 Lena och Elvin har varit ute igen och nu var de verkligen superduktiga. Vinst på 186.5p och dessutom LP1! Stort grattis!

9/7 Idag så har Lena och Elvin varit ute och tävlat i lydnad igen 🙂 Det gick superbra även den här gången. 179p och en andra plats! Nu är det bara ett kvar till nästa titel. Jättestort grattis från oss!

juli

5/6 Nu har Lena och Elvin varit ute och tävlat igen! Det gick hur bra som helst. 2st kvalificerade rundor i FKL i rallyn och dessutom så vann de den ena på 98p! Stort grattis!

juni

5/5 Idag så har Lena och Elvin varit ute och tävlat i lydnad för första gången och det gick strålande! Trots att de fick en nolla så fick de ett första pris. Är så himla glad för er skull och min egen såklart 🙂 Stort grattis!

maj

2/4 Idag så har Lena och Elvin varit ute och tävlat i rallylydnad igen. Det gick superbra. Det var 27 ekipage i båda starterna och Elvin fick 93p och blev 2/27 i första starten och då hade  Lena fixat 2 st förarfel och Elvin var helt inkapslad av kopplet på hela banan 🙂 Andra starten vann Elvin på 100p och då var det en dam som var väldigt glad och väldigt högljudd på banan bredvid men Elvin var helt fokuserad på Lena 🙂 Så nu har Elvin sin första titel RLDN! Stort grattis 🙂

mars

5/3 Idag så har Elvin och Lena gjort rallydebut 🙂 Det gick superbra och Elvin fick 99p i första rundan och 96p i den andra rundan. I den andra rundan snubblade Lena så då blev det -3p så annars så hade Elvin  haft 99p även där. Så roligt och nu fattas det bara ett till kvalificerat resultat så får Elvin sin första  titel 🙂

februari

2015

december

25/10 Idag så var Lena och Elvin ute i vänstervarv igen på en inoff i Gävle. Det gick superbra. Elvin blev BIR sen BIG (det var 5 el6 raser i gruppen), sen i BIS finalen  så var han kvar tills det var 5 hundar kvar. Gulle Elvin 🙂 Det var flera som tyckte att det var så roligt att se honom för han var precis lika glad i slutet av dagen som när han var in i ringen i början av dagen. Lena jobbade dessutom på utställningen  så Elvin fick ligga i buret en rätt så stor del av dagen, men inte  brydde han sej om det. Han stod där och viftade  på svansen och var glad. Fina, fina Elvin.

26/8

25/8

28/6 Idag så var Elvin med på utställning i Finland och där fick han R-CERT, så himla skoj, stort grattis!

maj

 

april

2014

Blandade bilder:
7/12

14/7

8/7

4/7

24/6

4/6 -14 Nu har även Elvin gjort BPH. Han tyckte väl att det var sisådär med det äventyret. Han var ganska obrydd men klarade allting. I januari så var vi ner med Geisha och parade med Elvin. Det gick inte så jättebra för Elvin var så ivrig att han sprutade utanför så det blev ingen hängning så det kändes inte så bra och när vi kollade Geisha så var hon inte dräktig men vi ska prova en gång till och se hur det går då. Självklart så shoppas vi ju på valpar efter Elvin och Geisha.

2013

Blandade bilder:

7/6 Nu är Elvin röntgad fram och bak. Det blev C höfter och fria armbågar så det är ju rätt så bra när det gäller corgi. Synd bara att jag nu måste ändra mina planer lite. Jag hade ju tänkt använda Elvin på både Elektra och Geisha men eftersom att jag verkligen ska satsa på att försöka få bättre höfter så tänker jag inte avla C-höfter mot B-höfter utan bara C-A (eller B)
Så det blir bara Geisha som jag kan använda på Elvin (om inte Lizzie också får A höfter förstås)
Men huvudsaken är ju att Elvin inte lider och har ont och det gör han verkligen inte…..

19/5 Nu har Elvin gjort premiär på WDS och det blev ett VG. Elvin såg så liten ut jämfört med de äldre hanarna i ökl.
Elvin hade ju precis gått in i ökl och då kan det bli så här. Men han kommer igen 🙂
Lena har ju börjat att träna Elvin som patrullhund och det går riktigt bra så det ska bli skoj att se vad det blir av det.

15/4 Nu är premiären avklarad för Elvin i officiella sammanhang. an fick VG för att han var för fransysk fram och kobent bak. Jag kan bara hålla med domaren eftersom att som han stod så såg det verkligen ut så.
Lena har tränat mycket läggande och det är han kanonbra på (det visade han även inne i ringen hahahhaha) och när han ska skynda sej upp igen så ar han kraft genom att ha baktassarna lite utåt och då går det fort som bara den att kliva upp.
Men till nästa utställning som är WDS så har Lena lovat att träna Elvin på att stå fint (och rakt)
Han är otroligt fin men jag vet inte om jag kommer att kunna ha honom på Elektra för jag tycker att Elvin hade en grov benstomme och det har ju Elektra också och jag vill ju inte ha Belgien Blue korvar 😉 Men vägen dit är lång och krokig ….

2012

Blandade bilder:

4/2 -12 Nu har Elvin och Lena varit på utställning igen. Det gick jättebra och han fick HP BIR och BIG-3! GRATTIS!

2011

21/11 Elvin är DM normal! Underbart!

30/10 Det gick finemang på utställning med HP BIR BIG-1 och BIS-R! GRATTIS!

22/10

24/9

19/9 Elvin blev sist i sin klass idag på corgispecialen men så var han yngst också. De kommer igen och både Lena och Elvin tyckte att det var väldigt trevligt ….Nu har Elvins svenska stamtavla kommit

17/9 Idag är det dagen D. Lena har varit lite orolig eftersom att vi inte har hunnit få tillbaka Elvins stamtavla från SKK men Bolle är smidig som få och säger att de självklart kan komma på utställningen. Det är ju bara inoff för valpar :=)
Så nu går jag här hemma som en värpsjuk höna och väntar på resultat…


4/9 Nu är Elvin anmäld till corgispecialen. Ska bli spännande att höra vad Lena tycker om alla korvarna som hon kommer att träffa på där!

3/9 Idag har jag köpt en kamera till Lena så att hon kan fota hundarna så att jag får lite bilder på dem :=)

28/8

18/8 Elvin har fått sin 12v spruta och väger nu 6 kg….

11/8 Jonathan åker ner till Amsterdam och hämtar Elvin! Äntligen så kommer lille godingen hit

11 juli Elvin med syskon

11 juli 3 generationer

11 juli hos Meta

11 juli Elvin

10 veckor

8 veckor

6 veckor,  Elvin med sina syskon

5 veckor

4 veckor

3 veckor

2 veckor

1 vecka

1 dag