Elsie dagbok

tillbaka till Elsies sida

2014

20/6 -14 Jätteroligt att man kan gå in på SBK tävling och kunna se alla tävlingar (förutom utställningarna) som hundarna har varit med på.
Elsie har ju tävlat jättemycket som jag helt har missat, men nu ska jag sätta in resultaten på hennes sida 🙂

2010

Blandade bilder

2007

26/3 Underbart att även Elsie har fria höfter! GRATTIS till er!

19/3 -07 Nu är även Elsie röntgad….. Vi håller alla tummar att allt ska gå bra och här kommer ett litet mail från matte Maria:

Hej!

Nu har vi varit på röntgen. Så nu håller vi tummarna att det ska gå bra! Det känns lite nervöst. Veterinären påpekade att Elsie har jätte fina och fasta muskler. Hon är ju ute i skog och mark mycket och får springa lös dagligen så det ger väl resultat förstås. Hon är jättefin i pälsen fortfarande, tjockt och mycket päls (och blir lätt varm förstås). Hon har dock börjat fälla lite mer nu. Jag passade även på att väga henne, vågen stannande på 18,2 kg. Hon är ingen storätare direkt, äter på kvällar och nätter. Hon är duktig på att dricka. Men hon ser bra och lagom ut trots allt så hon får väl i sig det som behövs (även om jag skulle önska mig minst 1 dl till/dag). Jag har ingen höjd på henne just nu, återkommer om det. Hon är så fin och lättsam att ha att göra med så det känns jätte roligt. Leia och hon funkar ju också kanon tillsammans, det är en fröjd att se dem tillsammans! 

Ha det så bra!
/Maria

2006

23/9 Idag så gjorde Elsie sin funktionsbeskrivning. Det var väl inte henne allra bästa dag men huvudsaken är ju att husse och matte vet att farten finns där inuti henne! 😉 När de tränar agility så är det full fart så det är ju kanonbra. Söt som ett troll är hon i alla fall och jag och flera med mej tycker nog att hon påminner mer om Mitzy än om Vilma! *skratt*

20/9 Nu har provsvaret kommit och Elsie var negativ på ANA provet (tollarsjukan) som de tog nere på specialen.

2/7 Idag har Elsie också blivit stor och börjat att löpa! Tänk vad fort tiden går…..

11/3 Idag så träffade vi Elsie på utställningen eftersom att de var där och ställde ut sin welsh Leia. Jättefin var Elsie men bra mycket mindre än vår Eliska men så är ju hon rätt stor. Det var bra att få se Elsie eftersom att Maria har varit lite orolig över att hon inte har ätit så bra men hon såg väldigt pigg och fin ut så det är nog bara så som det kan vara med en del människor tror jag. Hoppas att vi ses snart igen!

8/3 Nu har jag fått många härliga bilder på Elsie! Tack så jättemycket för dem!

7/3 Nu är Elsie vaccinerad och väger 6.3 kg. Veterinären tyckte inte att det fanns något skäl till oro för Elsie var en pigg och glad valp som det inte finns några fel på. Hon trippade frimodigt fram med svansen rakt upp och charmade alla som var där! Härligt att höra!

22/2 Ny rapport och Elsie äter fortfarande inte så mycket men hon dricker och pinkar och bajsar helt normalt så det måste ju helt enkelt vara så att hon behöver mycket mindre än de andra. Hon är busig och glad och har det mysigt med Leia. Härligt att höra….

17/2 Ja hon har ätit lite i dag också men alldeles för lite mot vad hon egentligen ska käka, men hon är ju fortfarande full fart på och hon trivs på jobbet med matte och Leia,

16/2 Maria sa att Elsie hade ju ätit lite i alla fall och efter att hon hade ätit så blev det minsann full fart på henne. Vi ska även höras av i morgon….. Tur att hon är så pigg i alla fall….

15/2 Idag fick jag ett mail från Maria att Elsie var dålig på att äta men pigg och kry i alla fall så jag ringde och talade med henne så vi bestämde att Maria skulle höra av sej i morgon och tala om hur det har gått. Maria kom på att hon skulle försöka att leka i henne maten och ge henne mat i stället för godis till inkallning och annan träning. Det går jättebra med deras andra hund, welshen Leia och det är ju skönt….

12/2 Maria har ringt och talat om att resan hem gick kanonbra. Elsie la sej och sov och sen var det inget mer med det! Härligt, men lite förvånad blev jag allt för hon har ju varit den här kullens ”Bira” skräcken från Piteå! *skratt* som blev så behaglig och fin sen hon fick flytta hemifrån….

11/2 Ikväll så kom de och hämtade Era. Det var egentligen meningen att hon skulle vara kvar till nästa helg men de kunde inte vänta så länge! *skratt* Så det blev direkt transport från Stockholm till Hummelvik för att hämta lilla stumpan! Hoppas nu att allt kommer att gå bra för er!

26/1 Avmaskat och klippt klor

12/1 Avmaskat och klippt klor

6/1 Börjat att få några tänder

5/1 Klippt klor och fått kulor för första gången

2005

30/12 Smakat köttfärs för första gången

29/12 Klippt klor och avmaskat

26/12 Öppnat ögonen helt!

23/12 Öppnat det ena ögat lite grann

20/12 Nu har hon fått hängöron

17/12 Tappat navelsträngen

16/12 Börjat att mörkna på både nos och trampdynor

15/12 Föddes som nr 9 och som sjunde tik