Easy dagbok

tillbaka till Easys sida

2011

14/7 -11 Idag fick jag det här sorgliga mailet av Ulla:

Hej Carina,

Hoppas allt är bra med dig och de dina, läser på FB att det är full fart och även lite flyt just nu. Tyvärr måste jag meddela att Easy har fått somna in, han blev akut dålig igen och vid gårdagens veterinärbesök så konstaterades det att njurarna knappt fungerade. Han hade ett ”krea” värde på 1300, tio gånger högre mot ett normalvärde. När vi tidigare i år åkte in så var värdet 335, och då var han nog dålig…. Så du förstår att han var sjuk nu..
Det är så ledsamt och sorgligt näst intill outhärdligt… men det känns ändå som om vi gjorde honom en tjänst att få somna in.
Blott 5,5 år gammal, alldeles för ung… jag fattar ingenting, livet har verkligen förändrats på drygt ett halvår.
Kram till er från oss…..

15/6 -11

Hej Carina,
Bättre än väntat, man intalar sig en massa för att inte bli besviken och denna gång var resultatet bättre än väntat J
Det var positiva besked för oss, båda njurarna ser bra ut. Den vänstra var det lite påverkan på njurbalken (vet inte hur det stavas) men den högra såg fin ut.
Easy ska nu få medicin som ska hjälpa njuren att inte släppa igenom äggvita och blod, kanske blir det en medicin som han får äta resten av livet…. Vi får se hur det utvecklar sig.
Nytt urinprov om tre veckor och nytt blodprov om sex veckor.
Det känns i alla fall jättebra att det inte har blivit en kronisk påverkan utan att det kan bli bra igen.
Easy mår så mycket bättre och det är också ett bra kvitto. Du ska se hur han busar med Alwin, en riktig ungtupp emellanåtJ
Stor Kram till er, från oss !

/Ulla

10/5 -11

Ja, det verkar inte bättre….det kan ta tid om det ens kommer att blir bra.
Easy är vid gott mod och vi för en ganska lugn tillvaro med lagom aktiviteter, allt för att pojken ska bli frisk.
Nu på torsdag ska vi ta ett nytt ultraljud för att se om njurarna har tagit skada, känns inte kul men vi måste få veta hur det är ställt.
Håll tummarna för oss, han är värd att få leva och må bra lillpojken våran J
Kram/Ulla

2010

Blandade bilder
Finaste, vackraste Easy <3

2009

20/9 Idag så gjorde Easy MH och det gick jättebra och en 2a på skottet <3

Chaos, Eliska och Easy (halvsyskon med samma pappa)

11/6 Grattis Easy till SE VCH!

17/5

26/4 Grattis Easy och Ulla till LP2!
Ni är grymma <3 Easy vann, Castor blev 2a och Karin och Yazza blev 3:a

28/3

2008

Easys kull hos Tuvalyckans C-kull:

Tuvalyckans Skipper

Tuvalyckans Civo

Tuvalyckans Cindy

Tuvalyckans Chippen

Tuvalyckans Cassie26/10 Stort grattis till Ulla och Easy som idag fick LP1!

2/7

1/6 -08 Oj vad det var länge sen jag skrev här….. Man glömmer ju bort dagböckerna när man bloggar….. *skäms* Ulla och Easy har haft ett otroligt Hummelviksår sedan aug -08. De har tagit LP2 på fina poäng och på bara 3 starter, vunnit ett WT på otroligt fina 89p och nu fick jag veta av Ulla att nu är Easy även SVCH!!!!
Ja vad ska man säga? Ni är otroliga!!!!! Stor kram till er! Jag är så glad att ni ville köpa Easy….

26/4 Idag så blev det premiär i lydnad. Det slutade med ett 1:a pris på finfina 177p. Stort grattis!

8/3 Idag så blir snygga Easy SE U(u)CH! Jag är inte förvånad för Easy är veerkligen fin både på in och utsidan! Stort grattis!

2007

7/10 Idag så fick Easy sitt andra CERT så nu fattas det bara ett <3 Easy blev även BIR med CACIB

3/3 Idag var det en stor dag för Easy med familj! Vi var till Piteå på utställning och Easy tog CERT och blev BIM!!!! Han slog 3 st ökl hundar och jag tror att det var 3 st i ukl och 1 i junkl! Underbart att se er i ringen för ni var så glada och duktiga båda två! Massor med kramar!!!!!!!

2006

8/10 Idag så blev det premiär på utställning för Easy. Det var Hans Almgren som dömde och han mätade även Easy och han är 50 cm

23/9  -06Idag så gjorde Easy sin funktionsbeskrivning och vi passade även på att väga och mäta honom. Nu väger Easy 22.3 kg och är fortfarande ca 50 cm hög. Easy vann junkl med CK och blev 4 bhkl!

4/9 Idag så klarade Easy akl viltspår 🙂

3/8 Idag så kom Easy och Fox med mattar och hälsade på mej och hundarna. Eftersom att det var så otroligt varmt så åkte vi ut till mina föräldrars sommarstuga för att de skulle få bada och ha det lite mysigt. Men Easy satt som en Ferdinand och filosoferade och inte ville han busa med dem andra. Bada gick bra (en stund i alla fall! *skratt*) men sen satt han och tyckte att Foxiloxen var en svikare som lekte med brudarna fastän Easy var där i egen hög person. *skratt* Nu väger Easy 21.8 kg och är ca 50 cm hög. Ulla blev lite förvånad då jag sa att jag tyckte att hon skulle banta Easy lite innan utställningarna om hon ville ge honom den bästa chansen. Men för vår del är det ju bra att han fixar oddsen till Eliskas fördel! *gapskratt*

14/4 Idag fick jag en jättefin påskhälsning av Easy med familj! Ojsan jag kom på att jag har ju helt glömt bort att skriva att Easy för någon vecka sedan bröt av en klo så att de fick åka till veterinären och ta bort den. Stackars lilla gubben, men det var kanske tur att lillsyrran kom på besök så att han fick annat att tänka på? Kramizar…

19/3 Idag på vår träning så visade än en gång valpköparna att de hade mycket bättre ordning på sina hundar än vad jag har! Det måste vara otroligt stimulerande att alltid veta att man är duktigare än uppfödaren! *skratt* Easy var i alla fall superduktig och otroligt duktig på att ”stanna kvar” då vi skulle träna inkallning. Så det är bara att träna på i samma anda så kommer det att bli hur bra som helst. Sen var Easy väldigt intresserad av både kaninen och anden och lyfte upp dem båda två, men inte samtidigt! *skratt* Jag hoppas att vi ses nästa helg också!

17/3 Idag så vaccinerade vi både Easy och Eliska hos Monica. Självklart så gick det bara bra och nu väger Easy 9.65 kg

2/3 Idag när han är 11 v vägde Easy 8.2 kg. Ulla tycker att han är väldigt enkel att ha att göra med så det låter ju bra! Meeen vänta bara….. fråga Gizela hur det kan bli sen en kort period! Men hav förtöstan allt går över! 🙂

27/2 Idag fick jag mail från Ulla att i morgon så ska Easy och Fox få träffas och ha skoj. Det blir nog lika kul för de båda två!

14/2 Idag så har Easy lekt med sin halvbror Fox. De bor båda i samma by och är grannar så det är nog lika bra att de vänjer sej vid varandra! Ha, ha… De hade i alla fall otroligt skojigt och det var nog lite svårt att se vem som var äldre av dem! 😉 När Easy blev för trött för att springa så tog han tag i svansen på Fox som drog honom runt i huset! Nog syns det att Easy är uppvuxen med galna Chaos!

11/2 Natten gick bara bra för Easy som sov i sin bur. Han gnällde lite men sen blev han lugn och sov rätt länge. De har varit ute och busat och haft det bra och självklart utforskat omgivningarna.

10/2 Ja du Ulla tänk att nu har dagen D kommit eller ska vi säga dagen E som i Easy? *skratt* Det kommer verkligen att kännas tomt att inte få ert veckobesök hos snygga Easy men förhoppningsvis så kommer vi ju att ses även i Svedjeholmen på lördagarna då ni har tid och lust att komma dit. Jätteroligt att ”mormor” också följde med för hon kommer ju såklart att bli en Hummelvikare hon också eftersom att hon ska vara dagmatte åt Easy ibland! *skratt* Lycka till så hör vi sen! *stor kram* Bilresan hem gick bara bra och vi hade väl inte väntat oss något annat av Easy eller hur? *skratt*

29/1 Idag så var hela familjen Olsson hit och hälsade på igen. De hade även med sej Elina kompis Ramona som också fick vara med på bilderna… Lite ”prov-Hummelvikare” för man vet ju aldrig… *Skratt*

26/1 Avmaskat och klippt klor

12/1 Avmaskat och klippt klor

6/1 Fått många tänder

5/1 Klippt klor och fått kulor för första gången. Familjen Olsson kom och hälsade på.

2005

30/12 Smakat köttfärs för första gången. Första kortet på nästan hela familjen Olsson med sin Easy!

29/12 Klippt klor och avmaskat

26/12 Båda ögonen helt öppna!

23/12 Öppnat det ena ögat lite grann

20/12 Nu har han fått hängöron

16/12 Tappat navelsträngen, börjat mörkna på nosen och trampdynor, trekantiga öron

15/12 Föddes som nr fem och som första killen