Dreamie dagbok

tillbaka till Dreamies sida

2023

5/5 Finaste lilla Dreamie, min lilla drömhund har nu blivit en änglahund.Hon var mitt första val till att ha en annan ras än tollare och vilken hund hon var. Självsäker, glad, smart, rolig, pondus <3 Hon är den enda hund jag har ångrat att jag har placerat om men där jag var i livet just du, hade jag inte möjlighet att ta med henne. Men hon har haft det jättebra hos Kina och Kinas föräldrar. Så glad att hon fick bli så gammal men lite synd att hon inte fick fira en sista födelsedag. Men det viktigaste är ju att man ser till hundens bästa. Sov gott finaste lilla drömhund <3
Feån Kina:
Nu lyser en stark stjärna🌟 upp på himlavalvet som har en speciell plats i våra hjärtan sov så gott älskade Dreamie

Älskad & Saknad❤️❤️
Whispering Valley l’m A Dream Girl
2007-05-17 ☆ 2023-05-05
Ett sista hej då från Lars-Åke Wågström & Ann-Mari ❤️
 
 

2009

Blandade bilder på Dreamie från Kina

6/12 Ultraljud på Dreamie som visar att hon är dräktig <3 Ska bli så spännande med den första papillonkullen <3

dreamie_ultra_091206

17/10

16/5
Dreamie, Mini

Gioia, Festis, My, Dreamie, Mini

Elektra, Gioia, Festis, My, Dreamie, Mini

Dreamie

30/3 Dreamie, viltspår

Älskade Dreamie

Fågelapportören Dreamie

Apportören Deamie

Blandade gamla bilder på Dreamie


2009

Dreamies mage

Kinas bilder

6/11

4/11 Dreamie och Figo

2008

17/7 Dreamie fortsätter att porra med My, men tro inte att det dög med Mini då Linn lånade My i går kväll….. Idag sa Dreamie ifrån åt Eliska men sen då My kom då var dem igång igen! *skratt*

16/7 Drömmen var sugen på My även idag! *skratt* Linn och Marie tog med sej My och Dreamie upp till hundtorpet för att prova lite agility. Dreamie var inte så förtjust så jag antar att det beror på att hon löper…..

15/7 Idag är de lite mindre intensiva…. *flin*

14/7 De är likadana mot varandra idag också! *skratt*

13/7 Dreamie i höglöpet för hon och My rider på varandra som galningar…. :=) Kan inte låta bli att tycka att det ser lite roligt ut då Drottningen Dreamie flåsar och juckar som en galning och inte ser ett dugg värdig ut! *skratt*

5/7-08 Idag började Dreamie att löpa (eller det var åtminstone idag jag såg det…)

2007

11/10

2/9 Nu har Dreamie än en gång slagit mej med häpnad. Dreamie apporterar kricka som den värsta fågelhund! Och den var dessutom frusen (direkt från frysen!)  Dessutom så apporterar hon glatt träapporten och allt annat som man kastar åt henne. Helt galet skojig!  Förra torsdagen så var vi och tränade med ett helt gäng bruksfolk med en massa schäfrar men inte brydde det henne inte….  När Barbro Börjesson var här så gick hon raskt fram till en Grand Danois och tyckte att de skulle bli kompisar!
En dag då Vilma hade tagit Dreamies torkade våmbit så öppnade pappa munnen på Vilma och skulle ta ut den och då skyndande sej Dreamie helt sonika att ta ut den upptuggad och klar! :=) Helt galet vilket självförtroende hon har den lilla tjejen!

6/8 Gullhjärtat fortsätter att vara väldigt oberoende så nu ska jag börja med att locka henne med leverpastej! Tur att inte tollarna har kommit på sånt för de älskar ju allt godis och framför allt när de är små. Linn sa igår att hon tyckte också att Dreamie blir mer och mer som en tollare. Hon leker väldigt mycket med tassarna precis som rödskallarna gör. I lördags så var jag ut till mamma och pappa i sommarstugan och hälsade på dem och min kusin med familj. Min kusin har en flathane på 4 år men inte gjorde det Dreamie nåt! Nej hon for runt som ett torrt skinn även där och busade och lekte med Elsiak som fick följa med och så gamla Mitzy som var där på kollo. Hon for in under stugorna och tyckte att där fanns det väldigt mycket mumsigt att undersöka. Alla blir fortfarande väldigt förvånade över vilken öppenhet och otroligt härligt psyke hon har den lilla råttan. Men mattes hjärtegull älskar att ligga och mysa på soffan bredvid någon av oss, precis som jag hade förväntat mej att hon skulle vara. Den enda gången jag har sett henne bli rädd för någonting var när hon fick följa med mej och vaccinera Eliska förra veckan och då smet hon iväg till Monicas riesentik! Ooops sa hon vad hon var stor, svart och skäggig!

2/8 Idag har jag vägt lilla hjärtat och nu väger hon 1.4 kg. Så hon ökar sakta men säkert och är väldigt pigg och glad. Nu kan hon ibland även ”ligg” och ”sitt” även om man inte hjälper till med godiset!

29/7 Nu har jag hittat bra belöningsgodis till Dreamie så nu kan hon med godis både sitt och ligg! Så nu ska vi satsa mer på kontakten och så blodspåret såklart.

28/7 Idag så la jag ett blodspår till Dreamie. Hon tyckte att det var rätt skoj och blev glad då hon hittade klöven. Lilla hjärtat vad hon är duktig.

27/7 Lilla hjärtat är ju för gullig. Idag så la hon sej och försökte dia Chaos som snällt låg kvar! *fniss* Det är ju det jag har sagt att Dreamie tror verkligen att hon är en tollare! Så nu ska jag tina blod och klöv och börja med viltspårträningen för henne och Eliska.

26/7 Idag är Dreamie 10 veckor och hon är verkligen min lilla drömtjej! Idag så fick hon först följa med på middag hos mina föräldrar där hon fick vara inne med Chaos och Mitzy. Japp det var Dreamie som bestämde hur och när de skulle leka! När vi skulle äta så satte jag bara ner henne i sin rosa väska och då la hon sej bara ner och coolade ner och sov! Jag har inte sett att hon har pinkat inne en enda gång sen hon flyttade hit. Däremot så har hon bajsat inne några gånger…. Sen efter middagen så åkte vi in till stan på trivselkväll. Hon charmade alla såklart! Det var många som log vackert då de gick förbi oss. Jag hade även Eliska med för vi är så väldigt sällan i stan med hundarna att hon fick också miljöträna lite. Hon är ju som hon är och la sej bara ner som en padda eller då satt hon och tiggde när någon gick förbi med en hamburgare. Men ingen av dem brydde sej det minsta om att det var hög musik, mycket folk och applåder. Det hade jag inte trott heller, men det är alltid skönt när det blir som man har trott. Thomas är helt såld på Dreamie och har tom ställt upp på inkallningsträning med henne…. *fniss* Dreamie sover hela nätterna till kl 5 på morgonen då hon vill gå ut och pinka. Mattes gullhjärta! Men självklart så håller jag på väldigt mycket med Eliska så att hon inte ska bli avis på Dreamie. Jag ska ta några kort i morgon på Dreamie i väskan som får Thomas att skämmas som bara den! (nästan lika mycket som om jag skulle gå med rullatorn!)

25/7 Dreamie fick idag vara med på vår tollarträff. Emma och Vickan tog hand om henne och tränade inkallning med henne. Vilken underbar hund hon är! Helt otroligt psyke och är inte rädd någonting utan ser hela livet som en upptäcksfärd! Ska verkligen bli skoj att se vad det blir av henne. Doris du ska bara veta vad jag är superdupernöjd med Dreamie! Jag skryter om min uppfödare så fort jag får tillfälle! :=) Jag har även köpt en kattunnel på Rusta (rea 20:-!) så nu kan Dreamie springa i tunneln i alla fall! *skratt* Ska försöka ta kort på det någon dag. Det enda är att jag tycker att hon är lite dålig att äta men så är det ju ofta när de flyttar. Hon är väldigt pigg och glad i alla fall och det är ju huvudsaken. Ja du Susanne det här blir nog den första pappisen som är trevlig som du har träffat! *gapskratt*

23/7 Idag så har jag klippt klorna på den lilla madamen. Med lite godis så gick det bra fastän jag var själv. Nu väger Dreamie 1.3 kg. Hon har inte pinkat inne en enda gång, den lilla stumpan.

22/7 Dagen D är nu här! Annelie skickade SMS med jämna mellanrum hur många mil som var kvar! Jag var som ett barn på julafton och vaknade jag vet inte hur många gånger under natten och såg på klockan! Äntligen så kom hon och charmade ALLA! Tom Linn blev betagen av den lilla råttan! Nog kan jag hålla med Annelie att hon ser ut som ett marsvin på höga ben med den runda rumpan men vilken personlighet hon är! Helt cool och dessutom så morrade hon åt Chaos när hon blev för närgången… Det gjorde att Chaos blev lite fundersam men samtidigt så fick hon moderskänslor och tyckte att det var nog hennes valp det där. Så när andra hundar som t.ex Harry ville lukta lite på Dreamie så sa Choas ifrån direkt och väldigt tydligt om jag säger så….. *flin*
Det visar ju att min tes då det gäller hur viktigt att man väljer uppfödare som har den tyo av hundar som man vill ha hur viktigt det är. Jag har ju väntat i ungefär 3 år på lilla Dreamie och det var värt varenda dag. På hemvägen så gick det hur bra som helst och hon sov mest hela dagen. Dreamie kräktes ingenting utan var cool.
Vi kom hem vid 21-tiden på kvällen och då kom Thomas utspringandes för att kolla på henne och började dessutom att gulla med henne! Det var helt otippat! Men skojigt!
Sen sov hon hela natten till kl 05 då hon ville gå ut och pinka.

21/7 Annelie och Henrik åkte halvvägs ner till Doris och mötte upp Doris för att ta hem lilla Dreamie som ska sova hos dem till i morgon då jag ska få henne. Helt otroligt vilken tur jag har som har såna otroligt fina vänner som jag inte ens har träffat i verkligenheten! Annelie erbjöd sej att åka ner och hämta henne och ta med Dreamie ner till Högbo på utställningen! Jag fick ett SMS av Annelie att allt hade gått bra förutom att Dreamie hade spytt några gånger.

19/7 Doris ringde igen och sa att pengarna hade kommit fram! Lika härligt varje gång som det inte blir något strul. Jag fick lite förhållningsorder hur jag skulle göra och inte göra för det är ju inte tollare utan en liten pappis! :=) Men jag vet ju att jag kan ringa om det är nåt så det känns bara spännande……

17/7 Idag så ringde Doris och sa att lilla hjärtat hade klarat besiktningen galant! Så jag fick kontonumret så att jag skulle kunna sätta in pengarna innan leveransen. Så nu är det nära….

12/7 Oj vad jag har varit slarvig att skriva i Dreamies dagbok…. *skäms* Idag fick jag i alla fall nya bilder på lilla hjärtat och nu är det bara 10 dagar kvar tills jag får hem henne. *väldigt lycklig* Doris var ju hit och hälsade på för någon vecka vecka sedan och berättade att hon hade nästan aldrig haft så galna valpar som Dreamie och Oscar! Det låter bra det för då passar hon in ypperligt med oss andra halvgalningar här! *skratt* Doris berättade att då de inte får var med de andra hundarna så sitter de och skriker och skäller och ylar för att få uppmärksamhet! Så det är ju tur att man har blivit van att träna på passivitet! *flin* Vilken härlig päls hon redan har fått! Jag hoppas verkligen att hon blir fin och bra så att jag kan ta valpar efter henne så småningom! Kram till dej du världens bästa uppfödare Doris och så en puss på nosen till lilla Dreamie!

13-15/6 Jag följde med Malla på en parningsresa ner till Borås och fick samtidigt förmånen att träffa lilla Dreamie och alla hennes släktingar. Vilken upplevelse att ha 20 pappisar runt fötterna då man käkar frukost! Dreamie var precis lika underbar och härlig som jag hade trott och det var även Doris. Det är helt underbart då man får träffa människor som man bara har mailat med och finner att de är ÄNNU trevligare än förväntat. Tack så väldigt mycket för din otroliga gästfrihet och alla trevliga timmar med hundprat (och lite annat också…) synd bara att jag inte hann träffa Eva-Marie och Monia men det blir säkert fler tillfällen….

4/6 Nu har Doris skickat fler bilder på Dreamie och säger att nu rör hon på sej ännu mer och är utanför bädden och ”simmar”! :=) Nu är det inte många dagar tills jag kan komma och pussa på stumpan…… *längtar* Kram på er D&D!

2/6 Idag så fick jag ett härligt nytt mail från Doris och Dreamie = DD! Härligt! Här kommer det:Hej Carina.Här har det nu hänt lite på valpfronten.Dreamie och Oskar har fått ögon, så nu kommer det några bilder på din lila:)) Dreamie.Hon väger 544gr så nog får de mat alltid.Hon tyckte att blixten var lite stark så när hon fick möjlighet så tog hon sin tillflykt till mamma, förståndigt tycker jag. Hon viftar på sin lilla svans när jag jollrar med henne, och det blir ofta må du tro, för de är såååå gooooa. Kramizar från Dreamie och Doris =  DD

27/5 Nu är lilla stumpan reggad och jag ska kalla henne ”Dreamie”! Jag har även fått nya bilder på henne av Doris. Doris säger att de har inte fått ögon än men att hon är väldigt rörlig och kravlar sej över kanten på bädden så att på morgonen ligger de och äter av Puman utanför. Det låter precis som att hon kommer att passa in här på Farmen. Nu är det ”bara” 6.5 veckor kvar…. *längtar*

18/5 Idag fick jag ett härligt, efterlängtat mail från Monia på Whispering Valleys kennel. Puman fick 2 valpar igår, en tik och en hane och de är så snälla att jag kommer att få köpa tiken! TACK snälla för det förtroendet! Så nu är det bara till att börja nedräkningen till jag får hem lilla stumpan sominte är döpt än….

21/3 Nu är Puman parad så nu är det bara till att hoppas att det blir en liten tjej till mej!