Domare E

Eberhardt Jochen, Tyskland

Utbildad arkitekt. En av Tysklands allrounddomare. Uppfödare av beagle, border terrier samt rhodesian ridgeback under prefixet True Lines. Författare till flertalet böcker bl a om beagle, rhodesian ridgeback, collie samt shetland sheepdog. Arbetar bl a som speaker vid flertalet av Tyska KennelKlubbens utställningar. Varit aktiv på såväl ras- och specialklubbar samt inom tyska kennelklubben. Numera arbetande inom den internationella hundorganisationen FCI. Blev domare 1974, sedan 1995 allround domare. Dömer över hela världen.

Jochen Eberhardt
Började sin uppfödning med beagles 1975 med kennelnamnet True Line’s. Hela 76 kullar blev det. Dessutom har han skrivit böcker om beagle. Några andra raser har passerat hemmet men sedan 2004 är det lagotto romagnola som huserar hos paret Eberhardt.
Jochen blev beagledomare 1974 och har med åren utökat sitt domar register till att bli allrounddomare 1995. Han har dömt fler än 64 000 hundar i 43 olika länder.

 

Edh Kenneth

Edh_K

En av våra mest välkända svenska allrounddomare. Började sin bana i hundvärlden med vinthundar, whippet och har numera chihuahua.  Dömer över hela världen. Aktiv i flertalet klubbar inom hundvärlden. Jag heter Kenneth Edh och började med hundar redan 1962 genom att arbeta som kennelpojke hos kennel Owelyn (whippets). Under åren har jag själv haft whippet, griffon bruxellois, pekingese och chihuahua. Jag har haft en mycket blygsam uppfödning av pekingese och chihuahua under kennelnamnet Kenmark. På senare år har jag på grund av ett stort antal domaruppdrag och mitt heltidsarbete inte kunnat ha någon uppfödning, eller ens hund. Jag har varit utställningsdomare sedan 1978. Min första rasgrupp var vinthundar (grupp 10) och från 1980 började jag döma raser i grupp 8 (spaniels och retrievers) och grupp 9 (sällskaps/dvärghundar). 1993 blev jag, av Svenska Kennelklubben (SKK), utsedd till allround domare. Jag dömer numera frekvent över största delen av världen och har under många år också engagerat mig i SKKs domarutbildning, främst som lärare och examinator. Har också genom åren arbetat inom många ras- och specialklubbar samt kommittéer och arbetsgrupper inom SKK-organisationen (t.ex. Standardkommittén 1985-2001 och just nu i Domarkommittén samt i Domar-Gruppen (utse domare till Stockholmsutställningen). Jag har tidigare varit styrelsemedlem och vice ordförande i Stockholms Kennelklubb 1976-1989. Är också för närvarande vice ordförande i Svenska Domarföreningen och ordförande i specialklubben Svenska Sennenhundklubben

Jag heter Kenneth Edh och började med hundar redan 1962 genom att arbeta som kennelpojke hos kennel Owelyn (whippets). Under åren har jag själv haft whippet, griffon bruxellois, pekingese och chihuahua. Jag har haft en mycket blygsam uppfödning av pekingese och chihuahua under kennelnamnet Kenmark. På senare år har jag på grund av ett stort antal domaruppdrag och mitt heltidsarbete inte kunnat ha någon uppfödning, eller ens hund.
Jag har varit utställningsdomare sedan 1978. Min första rasgrupp var vinthundar (grupp 10) och från 1980 började jag döma raser i grupp 8 (spaniels och retrievers) och grupp 9 (sällskaps/dvärghundar). 1993 blev jag, av Svenska Kennelklubben (SKK), utsedd till allrounddomare. Jag dömer numera frekvent över största delen av världen och har under många år också engagerat mig i SKK:s domarutbildning, främst som lärare och examinator.
Har också genom åren arbetat inom många ras- och specialklubbar samt kommittéer och arbetsgrupper inom SKK-organisationen (t.ex. Standardkommittén 1985-2001 och just nu i Domarkommittén samt i Domargruppen (utse domare till Stockholmsutställningen). Jag har tidigare varit styrelsemedlem och vice ordförande i Stockholms Kennelklubb 1976-1989. Är också för närvarande vice ordförande i Svenska Domarföreningen och ordförande i specialklubben Svenska Sennenhundklubben.
Länder jag har dömt i är: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Nederländerna, Frankrike, Portugal, Spanien, Italien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland, Belgien, Grekland, Ungern, Slovenien, England, Irland, USA, Australien, Nya Zeeland, Colombia, Argentina, Chile, Uruguay, Thailand, Barbados, Ryssland, Kanada, Fiilippinerna, Estland, Lettland, Slovakien, Polen och Japan.

Vänliga häslningar Kenneth Edh

 
Anne-Chaterine Edoff
Edoff Anne-Chaterine
Fick sin första schäfer 1972 och blev engagerad i Svenska Brukshundsklubben. Hennes liv har inneburit många hundrelaterade utbildningar och olika roller i föreningslivet. 30 års uppfödning av schäfer har det blivit. Dessutom en kull med norfolk terrier. Det har funnits både am cocker spaniel och pointer och numera bor en perro de agua espanol i hemmet.
Anne-Chaterine har haft förmånen att kombinera sin hobby med ett hundrelaterat yrkesliv och är fortfarande väldigt nyfiken på allt som har med hund att göra. Hundars mentalitet står högt på listan.
Hon blev domare 1988 och dömer hela grupp 1 och många raser i grupp 2,5 och 8 och har stor respekt för hundars ursprung,användningsområde och funktion. 

Edoff Ann-Chaterine

Uppvuxen med dvärgpudel. Kom som 12-åring att introduceras för Schäfer, där blev jag fast! Skaffade den första egna schäfern 1972, nu följde 4 decennier med avelsarbete och aktiv i SBK/Schäferhundklubben med allt som rör brukshundsport, exteriör, mentalverksamhet och avel. Utbildad bl a. som specialdomare för schäfer, SBK-lärare, Mentaltestdomare o MH Beskrivare. I SKK utbildad och auktoriserad exteriördomare 1989, senare som SKKs handledare anatomi, BPH beskrivare mm. Har varit yrkesverksam med hund på olika sätt och områden, senast som vikarierande speciallärare HUND.

Har parallellt med schäferuppfödningen även ägt och vara aktiv med Am cocker, Pointer och Norfolk Terrier, nu finns det en Perro de Agua Espanol i familjen. Gift med den lika hundaktive Bo Edoff o har två – icke hundägande utflugna barn.

Dömt i Danmark, Estland, Finland, Filipinerna, Irland, Israel, Singapore, Spanien, Sverige.

Anne-Chatrine Edoff

Fött upp schäfer under 25 år. Haft en norfolkterrier kull, även ägt american cocker och pointer,  har numera en perro de agua Espanol

Utbildad i SBK bl a till SBK lärare. Under nästan 30 år varit mentaltestdomare och MUH/MH beskrivare.

Exteriördomare sedan 1989

BPH beskrivare sedan 2012.

Galet nyfiken om och på hundar!

Anne-Chaterine Edoff

Kennelnamn Bocanis
Hemsida
Född år 1952
Yrke Kommunikatör
Auktoriserad exteriördomare år 1989, ”specialdomare” i schäferhundklubben 1985
Dömer följande raser
1 Sheepdogs and Cattledogs (except Swiss Cattledogs)
2 Affenpinscher
2 Boxer
2 Danish-Swedish Farmdog
2 Dobermann
2 German Pinscher
2 Giant Schnauzer, Black
2 Giant Schnauzer, Pepper and salt
2 Hovawart
2 Miniature Pinscher
2 Miniature Schnauzer, Black
2 Miniature Schnauzer, Black and silver
2 Miniature Schnauzer, Pepper and salt
2 Miniature Schnauzer, White
2 Newfoundland
2 Rottweiler
2 Schnauzer, Black
2 Schnauzer, Pepper and salt
5 Akita
5 Alaskan Malamute
5 American Akita
5 Basenji
5 Canaan Dog
5 Chow Chow
5 East Siberian Laika
5 Eurasian
5 Finnish Lapphund
5 Finnish Spitz
5 German Spitz, Giant
5 German Spitz, Keeshond
5 German Spitz, Medium size
5 German Spitz, Miniature
5 German Spitz, Pomeranian
5 Greenland Dog
5 Hokkaido
5 Hälleforsdog
5 Icelandic sheepdog
5 Japanese Spitz
5 Jämthund
5 Kai
5 Karelian bear dog
5 Kishu
5 Korea Jindo dog
5 Lapponian herder
5 Norrbottenspitz
5 Norwegian Buhund
5 Norwegian elkhound black
5 Norwegian elkhound grey
5 Norwegian Lundehund
5 Peruvian hairless dog, Large
5 Peruvian hairless dog, Medium-sized
5 Peruvian hairless dog, Miniature
5 Pharaoh hound
5 Portuguese Podengo- Warren hound, Long- and wire-haired, Large
5 Portuguese Podengo-Warren hound, Long- and wire-haired, Medium-sized
5 Portuguese Podengo-Warren hound, Long- and Wire-haired, Small
5 Portuguese Podengo-Warren hound, Smooth- and short-haired, Medium-sized
5 Portuguese Podengo-Warren hound, Smooth- and short-haired, Large
5 Portuguese Podengo-Warren hound, Smooth- and short-haired, Small
5 Russian-European Laika
5 Samoyed
5 Shiba
5 Shikoku
5 Siberian Husky
5 Swedish Lapphund
5 Swedish Vallhund
5 Swedish white elkhound
5 Thai Bangkaew dog
5 Thai Ridgeback dog
5 West Siberian Laika
5 Xoloitzcuintle, Intermediate
5 Xoloitzcuintle, Miniature
5 Xoloitzcuintle, Standard
8 American Cocker Spaniel
8 English Springer Spaniel
8 Flat coated retriever
8 Golden Retriever
8 Labrador Retriever
8 Nova Scotia duck tolling Retriever
8 Portuguese water dog (Cão de agua português)
8 Romagna water dog (Lagotto romagnolo)
8 Spanish Waterdog
8 Welsh springer spaniel
Har haft hund sedan i familjen sedan barnsben, egen från 1972
Egna raser Schäfer, perro de agua espanol (amerikansk cocker, pointer, norfolkterrier)
Språkkunskaper Engelska, tyska
Har dömt i följande länder Norge
Finland
Estland
Nord Irland
Singapore
Danmark
Spanien
Har/har haft uppfödning av följande raser Schäfer, norfolkterrier
Har/har haft avelshundar av följande raser
Egna framgångsrika hundar
Övriga intressen Ständigt i lära om hundens mångfald och deras resurs för människan. Specialintressen är hundars mentalitet och praktiskt arbete med hund.
 

Eerola Päivi, Finland

Uppfödare av sealyham terrier, shetland sheepdog. Domare för grupp 1, 3, 4 samt raser i grupp 2 och 9. Päivi Eerola, Finland Uppfödare av sealyhamterrier, shetland sheepdog och australian Shepard

 

Eerola Tapio , Finland

Uppfödare av cairn terrier, Hovawart samt karelsk björnhund. Auktoriserad på flertaler raser och grupper

Tapio Eerola, Finland

Tapio har haft hund sedan 1983 och är uppfödare från 1987. Mentaltestdomare från år 1991 och 1993 blev han utställningsdomare, för att 2010 bli Allrounder.

Hans kennelnamn är Hovarian och år 2002 fick han tillsammans med Kaija Eerola Finska Kennelklubbens uppfödarpris, ”Vuolasvirta-pris”. Är uppfödare och äger hovawart, cairnterrier och karelsk björnhund.

Tapio arbetat med Finska Kennelklubbens tidning ”Koiramme-Våra Hundar” sedan 1987. Han är chefredaktör från 1993. I den internationella Hovawartföreningen har han varit vice-ordförande två gånger. Han har även varit ordförande I Finska Hovawartklubbens avelsråd 1988-1995 och är fortfarande det från och med 1998. Han har även gett ut böcker: Suomen Koirarodut (Hundraser I Finland) 1997, 2. tryck 2004. Koiranjalostus – karhunpalvelus parhaalle ystävälle? (Hundavel – björntjänst till människans bästa vän?) 2010.
Utställningsdomarens motto: ”koncentrera i rastyp och rörelser; överdriven hund är ful!”

Tapio Eerola, Finland

Tapio is the long-time Chief Editor of the Finnish Kennel Club’s member magazine Koiramme. He breeds Hovawarts under the prefix Hovarian, together with Kaija Eerola and Tiia Okkonen.  The Eerolas have been awarded with the Finnish Kennel Club’s Vuolasvirta prize for merited breeding of Hovawarts; the first litter was born in 1987. They have also bred Cairn Terriers, Karelian Bear Dogs and one Affenpinscher. Tapio is a mental test judge and has overseen the Breeding Committee of the Hovawart club in Finland since the 80s. He is also the Vice President of the International Hovawart Federation IHF. Tapio has written a book presenting all dog breeds in Finland as well as a book focusing on domestic Finnish breeds. He was authorized as a judge in 1993 and is today an all-breed judge.

 

Ehm Véronique, Frankrike

I am French and I live in France. I’ve always been surrounded by dogs but the serious things began in September 1988 when I got my first Bull Terrier from Mr Branch “Seqouiah” who was champion of France in 1990..

Since, I got up to 6 bull terriers and I had 4 litters. I produced 3 champions. In 1996, I went to England to judge the bull-terriers (Notts & Derby) and I discover the “real” staffords. In 2002, I got at last, my first Stafford from “Rolenska” followed by another one from “Crossguns”. I had 6 puppies out of 2 litters : 4 of them are now multi-champions.

Currently, I have 2 bull terriers (11 and 3 years old) – one is multi-champion 4 staffords (7, 4, 3, 3) – 3 are multi-champion – 1 is vice-champion of France My bull terriers are from “Seqouiah” – “Arcanum” in England or born at home. My staffords are from “Rolenska” and “Crossguns” in England or born at home. I’m a FCI judge, specialist for American Staffordshire terrier, Staffordshire bull terrier and Bull terrier standard and miniature since 1999 and I’m just starting to judge Dogo Argentino and Shar Peis. I’ve been judging all kind of shows in France (club show, national and international) and I’ve been judging 5 times in England (open and limit shows). I am a member of the CFABAS (French Club for American, Staffordshire and Bull-terriers) and I am vice-president of the Société Canine Poitou-Charentes.

 
Ehrenrich Gunther, Österrike

Välkänd domare runt om i Europa. Uppfödare av dvärgschnauzer svart och silver. Första hunden var en dalmatiner, borzoi, doberman samt parson russel terrier.
 

Eikeseth Wenche

eikeseth_wenche

Wenche Eikeseth fikk sin første boxer i 1960 og var aktiv utstiller av boxere i mange år. Hun har bl a vært Norsk Boxerklubbs formann, redaktør av Boxernytt og medforfatter av boken ”Boxeren i Norge”. De siste 20 år har hun også hatt schnauzere og sealyhamterrier. Hun har vært eksteriørdommer i snart 30 år, og dømmer i dag alle raser i gruppe 1 (bortsett fra schäferhund), 2 og 3, akitaer i gr. 5 og snart hele gruppe 7. Hun har dømt i en rekke land, foruten hele Norden mange land i Europa, samt Russland og Indonesia. Hun har vært involvert i arbeidet med NKKs fem Dommerelevkompendier, er leder av Norsk Kennel Klubs Standardkomite, og kursleder for mange av NKKs kynologikurs. Wenche Eikeseth bought her first boxer in 1960 and showed boxers for many years. She has been chairman of the Norwegian Boxer Club, was editor of the club magazine and co-author of the book ”The Boxer in Norway”. The last 20 years she has also shown standard schnauzers and sealyham terrier. She has been an authorized judge for nearly 30 years, and judge group 1 (except German Shepherd), all group 2 and 3, and akitas in group 5. Besides the Scandinavian countries she has judged in Russia, Indonesia and many countries in Europe. She is chairman of the Standard Commission of the Norwegian Kennel Club.

WENCHE EIKESETH

Wenche Eikeseth har sin bakgrunn i boxer, som hun har hatt i over 50 år. Hun har også hatt schnauzere i mange år, samt sealyhamterrier. Hun har vært eksteriørdommer i snart 40 år, og dømmer i dag alle raser i gruppe 1 (bortsett fra schäferhund), 2, 3 og 7, samt akitas i gruppe 5. Hun har dømt i en rekke land, foruten hele Norden mange land i Europa, Russland, Indonesia og Australia. Hun er en meget benyttet foredragsholder og medforfatter i Norsk Kennel Klubs dommerelevkompendier. Hun er æresmedlem i Norsk Boxerklubb og har Norsk Kennel Klubs hederstegn i gull.

Wenche Eikeseth: Jeg er meget opptatt av funksjon, gemytt og sunnhet hos dagens hunder, uansett rase. Derfor legger jeg stor vekt på riktig anatomi, gode bevegelse og glade hunder fremfor store pelser og ekstreme detaljer, for ingen er tjent med en hund med vakkert hode som går på 3 ben! Men en vinner skal selvsagt ha både de riktige rasedetaljene og korrekt anatomi.

 

Einarsson Kerstin, Sverige.

Mångårig uppfödning av newfoundlandshund. Auktoriserad på ett fåtal raser i grupp 2 och 5

 

Ek Jan-Erik, Sverige

Jag är född 1962 i Göteborg och fick min första hund, en gul labradortik, 1973. Vi ställde ut för första gången samma år och fick snabbt blodad tand! 1977 föddes min första valpkull och 1984 blev mitt kennelnamn Thornbreaker’s godkänt av SKK. Jag visade hundar för andra uppfödare och var ofta ringsekreterare. Precis som många andra hundintresserade ungdomar sommarjobbade jag på kennlar i Sverige och i England. Det var under en sådan sommar som jag fick min första ’nära-terrier-upplevelse’ på kennel Apports som hade Bull- och Släthårig Foxterrier.

1987 flyttade jag till Östergötland med Skyeterrier uppfödaren Karl-Åke Antonson, kennel Silverprint, och har sedan dess delat mitt liv med ett antal Skye. Under denna tid har flera vinstrika hundar fötts upp, mest känd torde GB Ch Silverprint Good Fellow at Esgia vara.

2005 genomgick jag SKK:s preparandkurs och dömde för första gången 2006. Till mina grundraser valde jag förstås Skye som senare kompletterats med Border, Cairn, Dandie Dinmont, Norwich, Sealyham, Skotsk, och West Highland White Terrier. Det är mycket intressant, lärorikt och ärofullt att få döma andras hundar och terriers är i allmänhet mycket professionellt presenterade. Jag har haft den stora äran och förmånen att få döma Skye på Terrier Derbyt och på den finska specialutställningen samt på Dandie Dinmont Clubs special och Cesky klubbens utställning. Jag är sedan augusti 2009 SvTeK sekreterare.

Jan-Erik Ek

EkJanErik

Kennelnamn Thornbreaker’s
Hemsida
Född år 1962
Yrke Underskötare
Auktoriserad exteriördomare år 2006
Dömer följande raser
8 Retrievers – Flushing Dogs – Water Dogs
3 Border Terrier
3 Cairn Terrier
3 Dandie Dinmont Terrier
3 Norwich Terrier
3 Scottish Terrier
3 Sealyham Terrier
3 Skye Terrier
3 West Highland White Terrier
Har haft hund sedan
Egna raser Labrador retriever, skyeterrier
Språkkunskaper Engelska
Har dömt i följande länder
Har/har haft uppfödning av följande raser Labrador retriever
Har/har haft avelshundar av följande raser Labrador retriever
Egna framgångsrika hundar Blondella Bally Who (J.W.)
Smart Fellows Never With Out
Su(u)Ch Thornbreaker’s Alice Springs
Thornbreaker’s Talk of Town
Thornbreaker’s Postman’s Knock
Övriga intressen Friluftsliv, människor, engelska deckare
 
 

Eldred Kay

eldred_kay

My husband and I purchased our first Basenji in 1973 having become interested in the breed after seeing the movie “Goodbye My Lady” which was the story of a basenji. We had the good fortune to purchase an outstanding bitch puppy and were persuaded to join the “dog showing fraternity” which we did with much enthusiasm. Over the ensuing years, there have been numerous champions bred under our prefix “Jebelmarra” and I have enjoyed considerable success in the show ring at the top levels of competition.

I have been involved in my Breed Club activities in many capacities and am still the Show Secretary for my Club after 30 years. I served on the Committee of the RAS Spring Fair Dog Show for several years and have been the Honorary Secretary of The Sydney Kennel Club Inc. for over 20 years. In 1980 I obtained my judging licence for the Hound Group and over the years gradually added Terriers (in 1988), then Utility, Working Dogs, Non Sporting , Gundogs and Toys to become an all-breeds judge.

I have officiated at many shows in all States of Australia, plus New Zealand, the Philippines, South Africa, USA, Sweden, China, Finland and England ( including Crufts). Japan, Taiwan, Canada, India, Poland and South Africa, and at the Euro Dog Show held in Budapest.

 

Emery Rose-Marie, Sverige

Ägt japansk spets sedan 1975 och fött upp rasen sedan 1983 under Rowleys prefixet. Fick sin första hund vid 7 års ålder. Har även haft en australian cattledog. Gick sin domarutbildning 1997.

Rose-Marie Emery

Auktoriserad sedan 1998. Har dömt i Sverige, Finland, England, Frankrike, Irland, Danmark, Norge. Dömer företrädesvis spetshundar och får många inbjudningar till rasspecialer då jag är mycket intresserad och involverad i flera spetsraser på olika vis. Föder upp japansk spets sedan 1983 och har flertalet champions på meritlistan. Utbildar mig på raser i grupp 1 och grupp 9 för att där finns det flera raser som attraherar mig. Till vardags driver och äger företaget RK ProDog  som jobbar med försäljning av kvalitativa hundprodukter och håller hundägarkurser på olika nivåer. Hund är för mig en livsstil, inte bara en hobby.

Rose-Marie Emery

Emery RM

Kennelnamn Rowleys
Hemsida www.rowleys-kennel.se
Född år 1967
Yrke Eget företag; RK ProDog
Auktoriserad exteriördomare år 1998
Dömer följande raser
5 Akita
5 American Akita
5 Basenji
5 Canaan Dog
5 Chow Chow
5 Eurasian
5 Finnish Lapphund
5 German Spitz, Giant
5 German Spitz, Keeshond
5 German Spitz, Medium size
5 German Spitz, Miniature
5 German Spitz, Pomeranian
5 Hokkaido
5 Icelandic sheepdog
5 Italian Volpino
5 Japanese Spitz
5 Kai
5 Korea Jindo dog
5 Lapponian herder
5 Norwegian Buhund
5 Norwegian Lundehund
5 Peruvian hairless dog, Large
5 Peruvian hairless dog, Medium-sized
5 Peruvian hairless dog, Miniature
5 Shiba
5 Shikoku
5 Swedish Lapphund
5 Thai Ridgeback dog
5 Xoloitzcuintle, Intermediate
5 Xoloitzcuintle, Miniature
5 Xoloitzcuintle, Standard
Har haft hund sedan 1975
Egna raser Japansk spets, australisk cattle dog
Språkkunskaper Engelska
Har dömt i följande länder Sverige
Norge
Finland
DanmarkFrankrike
England
Irland
Har/har haft uppfödning av följande raser Japansk spets
Har/har haft avelshundar av följande raser Japansk spets, australisk cattle dog
Egna framgångsrika hundar 40-talet egna champions
SE UCH Rowleys Linus-Line
SE UCH FI UCH LP SE V-92 Rowleys Big Little Fellow
INT UCH NORD UCH SE V-99 SE V-02
Rowleys Just Justin
NORD UCH Rowleys Full Of Fun
INT UCH SE UCH NO UCH KORAD LP SE V-92 NO V-94 Ideborgens Blue Super Trooper
INT UCH NORD UCH Rowleys Xorro of Felix
GB CH SL CH WW-08 EU W-08 SE UCH NO UCH
Rowleys Cotton Eye Jane (Cruftsvinnare)
Övriga intressen Företagande och humanpsykologi
 
 

Engh Espen, Norge

engh_espen

Espen  ble født inn i en familie av hundeentusiaster. Hans mor, Kari, kjøpte sin første greyhound i 1955, og fra da har familien aldri vært uten rasen. Mor og sønn startet sitt greyhound-oppdrett under kennelnavnet Jet’s i 1975. Med i gjennomsnitt bare ett kull pr. år har de lykkes å etablere en gjenkjennelig linje, og resultatene har ikke uteblitt. Så langt har oppdrettet resultert i 140 champions, inklusive 57 internasjonale champions og 10 individuelle BIS-vinnere på internasjonale utstillinger. Jeteksporter har blitt champions i 43 land. I 2001 ble Int.Ch.Jet’s Once Upon A Dream Årets Hund i Norge, og i 2003 gjentok Int.Ch.Jet’s Something in the Way U Smile bedriften. Sistnevnte er for øvrig den første norske mynde som ble Int.Ch. på lure coursing – jaktprøver for mynder. Espen begynte å dømme i 1987, først mynder, men senere også mange andre raser. Han har dømt i 39 europeiske land samt i Australia, Canada, Filippinene, Israel, Japan, Marokko, Mexico, New Zealand, Singapore, Sør-Afrika og USA. Blant de mest minneverdige utstillingene nevnes Crufts og Windsor i England, Santa Barbara, AKC Invitational og noen av Amerikas største spesialutstillinger for syv raser, flere FCI Verdens-, Europa-, Asia- og Americasutstillinger samt en rekke ganger på myndenes stormønstring Skokloster/Tammsvik i Sverige. Han er en av bare fire dommere som har dømt alle mynderaser med CC i England

Espen Eng, Norge. Har sedan 1975 fött upp Greyhounds under prefix ”Jet´s”. Blev domare 1987. Dömer alla i gr. 6, 9 0ch 10. Några raser i gr, 3 och 5. Han har dömt i ett stort antal länder. Är till yrket veterinär

Espen Engh 2016

Espen Engh ble født inn i en familie med greyhound-entusiaster som inkluderte hans mor og hans mormor. Mor og sønn oppdrettet sitt første kull under kennelnavnet Jet’s i 1975. Den fortsatt aktive kennelen har så langt produsert 197 greyhound-champions, inklusive 92 internasjonale champions og en tispelinje med ni etterfølgende generasjoner Best In Show-vinnende internasjonale champions. Nylig har Espen også startet oppdrett av Griffon Bruxellois og Petit Brabancon.

Espen dømte første gang inoffisielt i 1984, ble autorisert vinthundsdommer i 1987 og all-rounder i 2011. Med dommeroppdrag i 95 land rundt i verden, inklusiv Best in Show-oppdrag i mer enn 60 av disse, er han mye på farta. I sitt dagligliv, er Espen veterinær av utdanning med doktorgrad innen komparativ medisin og arbeider som direktør for De nasjonale forskningsetiske komiteene i Norge

 

Engström Marie 

marieeng

Kennelnamn Coffees
Hemsida https://coffeeskennel.wordpress.com/
Född år 1953
Yrke KBT terapeut
Auktoriserad exteriördomare år 1997
Dömer följande raser
8 American Cocker Spaniel
8 Clumber Spaniel
8 English Springer Spaniel
8 Irish water spaniel
8 Welsh springer spaniel
Har haft hund sedan 1967
Egna raser Irländsk vattenspaniel
Språkkunskaper Engelska
Har dömt i följande länder Sverige
England
Finland
DanmarkIrland
Har/har haft uppfödning av följande raser Dvärgschnauzer , jack russel terrier , irländsk vattenspaniel
Har/har haft avelshundar av följande raser Svart terrier, engelsk blodhund, dvärgschnauzer, jack russel terrier, irländsk vattenspaniel, clumber spaniel
Egna framgångsrika hundar
Övriga intressen Psykiatri, politik, alla olika arbetsformer för hundar, olika kulturer och religioner
 

Föder sedan 1977 upp irländsk terrier under kennelnamnet von der Emsmühle. Hans blev auktoriserad domare 1992 och började då med Airedale, Irländsk terrier, Welsh- och Lakeland terrier. Nu dömer han hela grupp 3 plus Rysk svart terrier och Boston terrier. Hans har tidigare dömt i Tyskland, Holland, England, Irland, Luxemburg, Danmark, Österrike, Sverige, Finland, Ryssland, Litauen samt Italien.

 

Ericsson Dan, Sverige

Uppfödare av Skotsk terrier under det välkända prefixet Raglan. Tidigare involverad i rasen pekingese. Under utbildning för allrounddomare.

Dan Ericsson, Sverige

Välkänd uppfödare av skotsk terrier under kennelnamnet Raglan. Uppfödningen av skottar startade 1971 och har hittills resulterat i 110 champion, däribland Englands vinstrikaste terrier 2003. Ett par kullar pekinese och labrador retriver har också fötts upp på kenneln.

Extra glädjande tycker Dan är att Raglan-hundar finns representerade i hela världen och att deras ättlingar också utmärker sig. De egna skottarna har vunnit fler än 100 terriergupper i Sverige och vid fem tillfällen utsetts till Årets Terrier i Sverige. Skotteuppfödningen har tilldelats SKKs Hamiltonplakett och Svenska Terrierklubbens Uppfödarmedalj.

Dan är välkänd i terrierkretsar världen över och har dömt sedan 1987. Han började döma i terriergruppen och är nu auktoriserad att döma i alla grupper samt är gruppallrounder för grupp 2, 3, 4, 7, 8 och 9. Han har dömt terrier och dvärghundar mest. Dan har dömt i 40 olika länder, däribland England och vid ett par tillfällen terrierspecialer också i USA. Han har dömt på de flesta av världens kända utställningar inklusive Crufts.

Dan har engagerat sig i styrelsearbete i Skottefederationen och har också varit verksam i Terrierklubbens styrelse under 10 år, varav 5 som ordförande.

 

Eriksson Eva

eriksson_eva_1

Eriksson_evaJag heter Eva Eriksson. Kennel CRONY startades 1958 av min mor Ulla Eriksson, där jag senare blev delägare. Vi föder upp långhårig collie och shetland sheepdog. Vi fick SKK:s Hamiltonplakett 1993 och har genom åren fött upp många champions i båda raserna, både internationella och nationella. Jag blev auktoriserad 1991 och dömer inom FCI grupp 1 och 2. Jag har dömt i tio olika länder bland annat Championutställning i England och i Australien.

Eva Eriksson

Jag är infödd i kenneln som min mamma (Ulla Eriksson, som också var domare) startade 1958. Jag har visat hund på internationell utställning sedan 9- årsåldern med framgång och på tidigt -80 tal blev jag delägare i kennel Crony med uppfödning av långhårig collie och shetland sheepdog. Vi har fött fram många champions genom åren i båda raserna och 1993 tilldelades kenneln Hamiltonplaketten av SKK, den högsta utmärkelsen för framgångsrik uppfödning.

Min domarauktorisation erhöll jag 1991 och numer dömer jag ca 80 raser, hela FCI grupp1, ca hälften av grupp 2, dalmatiner och cavalier king charles spaniel. Jag har dömt över hela Europa samt i Australien.

Jag tycker att anatomi är otroligt viktigt och därtill rörelser. Kan jag sedan få det vackra huvud och uttryck som en ras kräver så är det pricken över i!


Eva Eriksson
Eva Eriksson är  praktiskt tagetfödd i valplådan i anrika kennel Cronys som hennes mamma Ulla Eriksson startade 1958  med collie och sedemera sheltie. Eva började visa familjens hundar redan som 9-åring och blev delägare i kenneln på tidigt 80-tal.
Fantastiska framgångar har kenneln haft och flera hundar har gjort stora  avtryck i rasen.
Eva är domare sedan 1991 och dömer hela grupp 1 och större delen av grupp 2 samt några raser i grupp 9. Hon har dömt i hela Europa och också i Australien.

Eva Eriksson

evaeri

Kennelnamn Crony
Hemsida
Född år 1961
Yrke Fritidspedagog
Auktoriserad exteriördomare år 1991
Dömer följande raser
1 Sheepdogs and Cattledogs (except Swiss Cattledogs)
2 Affenpinscher
2 Anatolian shepherd dog
2 Appenzell cattle dog
2 Bernese mountain dog
2 Boxer
2 Caucasian shepherd dog
2 Danish-Swedish Farmdog
2 Dobermann
2 Entlebuch cattle dog
2 German Pinscher
2 Giant Schnauzer, Black
2 Giant Schnauzer, Pepper and salt
2 Great Dane
2 Great Swiss mountain dog
2 Hovawart
2 Landseer (European continental type)
2 Leonberger
2 Miniature Pinscher
2 Miniature Schnauzer, Black
2 Miniature Schnauzer, Black and silver
2 Miniature Schnauzer, Pepper and salt
2 Miniature Schnauzer, White
2 Newfoundland
2 Pyrenean mountain dog
2 Rottweiler
2 Russian black terrier
2 Schnauzer, Black
2 Schnauzer, Pepper and salt
2 Shar Pei
2 St. Bernard, Long-haired
2 St. Bernard, Short-haired
2 Yugoslavian shepherd dog – Sharplanina
6 Dalmatian
9 Cavalier King Charles Spaniel
9 Tibetan Spaniel
Har haft hund sedan Hela livet (född i kennelhage!)
Egna raser Långhårig collie, shetland sheepdog
Språkkunskaper Engelska
Har dömt i följande länder Sverige
Finland
Norge
Danmark
Estland
Holland
Polen
Italien
England
Australien
Har/har haft uppfödning av följande raser Långhårig collie, shetland sheepdog
Har/har haft avelshundar av följande raser Långhårig collie, shetland sheepdog
Egna framgångsrika hundar Årets shetland sheepdog
Årets collie många gånger
Många champions i båda raserna
Hamiltonplaketten
Övriga intressen Hästar, slalom, resor, konst
 

Eriksson Nicklas

nicklaseriksson

Kennelnamn Qirmizi
Hemsida www.qirmizi.com
Född år 1967
Yrke
Auktoriserad exteriördomare år 2003
Dömer följande raser
10 Sighthounds
5 Pharaoh hound
8 American Cocker Spaniel
8 English Cocker Spaniel
8 English Springer Spaniel
Har haft hund sedan 1978
Egna raser Saluki, cocker spaniel
Språkkunskaper Engelska, svenska
Har dömt i följande länder Sverige
Norge
Finland
Australien
Estland
Frankrike
Tyskland
Ungern
Italien
Ryssland
Slovakien
USA
Har/har haft uppfödning av följande raser Saluki
Har/har haft avelshundar av följande raser Saluki
Egna framgångsrika hundar Int, Nord, Am Ch. WW-98 Baghdad Globetrotter
Int, Nord, Port Ch. WW-01 Qirmizi Cartago (#2 alla raser i Sverige 2001, #3 2003)
Int, Nord Ch. Qirmizi Famenne
Int, Nord Ch. Qirmizi Global Temptress (#1 alla raser i Danmark 2011, #3 alla raser i Norge 2008)
Int Beauty & Performance Ch. Qirmizi Hermione
Int, Nord, US Grand Ch. WW-09 EuW-10 WW-12 Shiraz California Dreamin’ (#1 alla raser i Sverige 2009 & 2011)
Int, Nord Ch WW-14 Qirmizi Magnolia
Int, Nord Ch Qirmizi Ovation (#2 alla raser i Sverige 2014, gruppvinnare Crufts 2015)
Övriga intressen Resor
 

Eriksson Thomas 

Kennelnamn
Hemsida
Född år 1952
Yrke Officer
Auktoriserad exteriördomare år 2004
Dömer följande raser
4 Dachshunds
5 East Siberian Laika
5 Finnish Spitz
5 Hälleforsdog
5 Jämthund
5 Karelian bear dog
5 Norrbottenspitz
5 Norwegian elkhound black
5 Norwegian elkhound grey
5 Russian-European Laika
5 Swedish white elkhound
5 West Siberian Laika
6 American Foxhound
6 Finnish hound
6 Hamiltonstövare
6 Russian Hound
6 Schillerstövare
6 Smålandsstövare
6 Swiss hound, Bernese
6 Swiss hound, Jura
6 Swiss hound, Lucerne
6 Swiss hound, Schwyz
7 German short-haired pointing dog (Deutsch Kurzhaar)
7 German wire-haired pointing dog (Deutsch Drahthaar)
7 Small Munsterlander
 
Har haft hund sedan 1972
Egna raser Norsk Älghund Grå, Jämthund, Finsk Spets, Finsk Stövare
Språkkunskaper Engelska
Har dömt i följande länder Finland
Norge
Har/har haft uppfödning av följande raser
Har/har haft avelshundar av följande raser Jämthund
Egna framgångsrika hundar SDCh Junitorpets Gross
SDCh Int Uch Barro
SDCh Fisktjärnlidens Burre
J Nordjämtens Pil
J Sörombäckens Gunnar
Övriga intressen Jakt, fiske och friluftsliv. Slöjd , böcker och matlagning, helst vilt och fisk.
 
 
Espeland Børge, Norway

I got my first dog in 1970. He was a mixed breed who followed me wherever I went. I was very interested in different breeds and dreamt of a German Shepherd of my own. However, my family was not keen on the idea, and after studying several descriptions of breeds and their characters, we ended up with a female Golden Retriever as a compromise. In 2019, the 10th generation of Zenanan Golden Retrievers is expected to be born. I joined the Retriever Club in Norway. They had a local subdivision in our area. In the club’s show committee, I was able to connect with judges we had invited to officiate. I also travelled many times to the United Kingdom to visit the biggest dog shows of the country. I was authorized as a ring steward in 1982 and was able to take part in even more shows. In 2002–2003, I attended a judge’s course held by the Norwegian Kennel Club and was licensed to judge Golden Retrievers in 2003. In 2004, I had a pleasant surprise waiting for me in my mailbox – an invitation to judge at the Finnish Kennel Club’s Winner Show in Helsinki. I had judged Golden Retrievers three times in Norway so far, and this would be my first judging appointment abroad. Just like today, the invitation had been sent by Sampo Miettinen. Once the entry period closed, 148 Golden Retrievers had been entered for me to judge. I therefore had to choose which gender to judge and ended up assigning bitches to my now late colleague Berit Bondal, kennel Chribas. I also had the honour to judge at the Helsinki Winner show in 2010. I am very much looking forward to officiating at this excellently organized show, this time judging nice breeds from group 5 as well as the final ring for group 8.