Crazy Fox dagbok

2015

23/2 -15 Fick ett sorgligt meddelande av Gizela igår 🙁

Hej Carina. Foxen är sjuk.. Sen jul har han tappat vikt, druckit massor, kissat länge. Tog massa prover, allt bra med lever och njurar. En ultraljudsundersökning visade förtätningar på urinledarna, han fick antibiotika för att se om det skulle hjälpa. Han kissade med lite bättre tryck, men vill inte äta och orkar ingenting. I fredags visade prover och röntgen att njurvärdena skjutit i höjden katastrofalt, och att det var svarta /döda områden i båda njurarna.. Känns så sjukt jävla jobbigt, men vi har beslutat att låta honom få somna in, han vill inte vara med längre, det ser jag på hans ögon, han orkar ingenting, inte busa, inte gå på promenad, igår tog Jörgen bilen till skogen så han skulle få vara där en sista gång. Han andas så tungt och är ändå så glad.. Min älskade fina foxilox. Imorgon kl 14 låter vi honom gå.

2014

4/7

2013

2011

2010

2009

2007

17/10 Jag fick idag reda på att Gizela ska tävla med Fox i lydnad så jag ska hålla alla tummar för att det ska gå bra och jag ska INTE komma ner och kolla på er! *skratt*

3/3 -07 Idag så fick Foxen ett fint HP på utställningen i Piteå och vann dessutom sin klass. Kanonkul! Kram på er!

2006

20/12 Foxen har haft lite feber och varit lite snorig några dagar. Men självklart har han ätit precis som vanligt. Men då jag frågade om han hade luktsinne så hade han det, men nu var det borta…. Så det är antagligen noskvalster han har fått och eftersom att Fox och Easy är tillsammans så ofta så får även Easy behandling för det.

16/12 Mitzy tyckte att det var MYCKET bättre att vara hos mormor och morfar för hon tycker att det är alldeles för lite mat hos Gizela! Hon kommer med matskålen och kastar den framför fötterna på Gizela men inte hjälper det! *skratt* Hon hoppas nog att det ska bli lite mer mat på julafton då hon också ska få vara hos Fox med familj. Ni är kanon som alltid ställer upp!

15/12 Nu ska mamma Mitzy få vara hos Foxen några dagar och busa….

26/8 Idag så var vi ju på utställning igen. Om man säger som så, så blev inte Gizela så väldigt imponerad över den domarens kunskap om tollarna! *skratt* Men det är bara att komma igen på nästa utställning! Kramiz

25/8 Ja nu har så äntligen svaret på HD röntgen kommit och än en gång så gick det bara bra så att vi kunde andas ut! Foxiloxen hade B på båda sidorna och UA på armbågarna och det är ju strålande.

18/8 Idag så åkte vi och Gizela, Ellen och Fox till Vännäs för att röntga hundarna. Så nu håller vi tummarna att resultatet blev bra så att vi kan andas ut, för det är ju värsta nervpressen innan man vet. När vi åkte hem så stannade vi till hos Era i Rundvik och då blev Fox kär. Hon hade precis löpt så hon luktade så mumsigt så… Men Era var duktig på att säga ifrån men brydde sej Foxen? Nej inte ett dugg! *skratt*Han är verkligen ihärdig då han vill den vovven…. Vi vägde Fox innan vi gick in till vet och då vägde han fortfarande 23 kg.

8/6 Idag så ringde Gizela och sa att Foxen var sjuk…. Oj snacka om att man blev orolig. Men efter att ha hört symptomen så antog jag att det ”bara” var förhudskatarr. Stackars Fox hade inte kunnat pinka ordentligt på ett tag, så man kan ju försöka tänka sej ini hur ont han har haft det. Himla tur att Gizela såg det idag i alla fall och att Monica hade tid att ta emot dem akut. Så det blev ”kopenicillin” så det var 7 dagars karens på mjölken och 30 dagars karens på slakt! *skratt* Skämt åsido så var det ingen fara med Foxen som tur var.  Gizela passade på att väga honom hos Monica så nu väger Fox 23 kg.

3/8 Som sagt Foxiloxen kom på besök idag med matte Gizela och lekkompisen Easy! Fox blev riktigt förvånad över att inte bli tillsagd av Pyttan då han kom in i huset, för det är ju nåt han har blivit van… Fortfarande så är han väldigt speciell då han ska ”simma'” eller vad man ska kalla det. Man ser ett huvud som står rätt upp eftersom att han går på botten så länge han bottnar! *skratt* Som en sjöjungfru eller nåt! Nu väger Foxen i alla fall 22.8 kg och är 53 cm hög så nu är han stora pojken.

10/7 Världens gladaste valpköpare bor nog i Järved just nu tror jag! Först så fick Fox sitt efterlängtade ”valp-CACIB” på kennelträffen, men inte nog med det han gick dessutom och VANN hela utställningen! GRATTIS till er! Värsta stora BIS rosetten hade jag köpt så Gizela ringde till Ulla (Easys matte) och sa att gå ut på bron så ska du få se. Så då stod Gizela där och fladdrade med den jättestora rosetten så att Ulla på gatan ovanför såg den! *skratt* Om jag säger så här så förstår ni väl att Gizela blev direktkvalificerad som valpköpare på sin galenskap! Men roligt har vi! Så nu sitter rosetten rakt fram då man kommer in i deras hus så hur gärna man än vill så kan man inte undvika den! Ni skulle ha sett minen på Gizela då jag med helt allvarlig min sa att hon förstod väl att det var ett ”vandringspris” så att hon skulle bara få ha den ett år! Hennes min var helt obetalbar! Självklart så blir det en ny varje år!

20/5 Idag på lördagsträningen så körde vi en walk-up och med fågel. Gizela sa att Fox var helt slut i huvudet då han kom hem, för det känner verkligen på så nu ska vi fortsätta att köra mest jaktträning på lördagarna.

21/4

11/3 Idag så var vi på utställning i Sundsvall med massor av Hummelvikare och självklart så var även Fox med. Han fick jättefin kritik men domaren ville att han skulle grovna lite mer och det är ju bara att hålla med. Men man ska se allting positivt som matte Gizela att han blev ju bäst i valpklass 2 av hundarna från Västernorrland! *skratt*

6/3 Idag fick jag några roliga kort på Foxen! Ja vad ska man säga….*skratt* Sådan herre sådan hund kanske? *gapskratt*

27/2 Idag så fick jag nya bilder på ”Snygga-Fox” av Gizela för att visa att domaren igår hade helt fel! Alldeles rätt inställning! *skratt* Fox är ju snyggaste 7 månadersvalpen i hela Järved! 😉

20/2 Idag så ringde Gizela och talade om varför Fox hade kräkts tidigare….Han hade nämligen hittat ett eget matförråd i skogen, så han åt djupfrusna möss! Äckelgenen är nog med all sannolikhet från mamma Mitzy fast hon brukar rulla sej i det äckliga och inte äta upp det. Så nu är han avmaskad och kräks inget mer sen Gizela har flyttat på den djupfrusna musfamiljen i skogen! Ha, ha… Vilken tur att vi inte har träffat på Fox så mycket och fått muspussar av honom! *gapskratt*

4/2 Fox kom ut och tränade med oss i Svedjeholmen och självklart så passade jag på att ta några kort på honom….

28/1 Fler nya kort på Fox efter vår lördagsträning….

26/1 Nya kort på Foxen

19/1 Nya kort på Fox när de var hit och hälsade på hos oss!

14/1 Igår så åt Fox upp Ellens fina dockskåpssoffa! Sen spydde han upp den senare på kvällen! Men det gick inte att rädda delarna tyvärr….

10/1 Gisela hade skickat några bilder från det att hon var här och hälsade på, men de kom till någon annan lycklig människa! Men nu är de framme i alla fall!

4/1 Idag på C-kullens 6 månaders dag så kom Gisela och Fox och hälsade på oss. Dessutom så hade de med sej tårta! Mums! Sånt uppskattas må ni tro! *stolt över mitt val av valpköpare* Vi hade som vanligt en trevlig dag med en massa surr och svammel med våra hundar och helt plötsligt så hade hela dagen gått. Men oj vad tiden går fort då man har skojigt, eller vad säger ni andra? Nu väger Fox 18.6 kg

1/1-06 Ja nu har det hänt saker ute i Järved! De har fått ADSL!!! Härligt! Men nu måste du ju skicka fler bilder på Foxen! Smällarna gick bara bra på nyår, men då var det värre med den tjocka röda gubben på julaftonen! *skratt* Då blev det minsann MH test direkt! Och ståndskall! Men med köttbullar i fickorna så löste sej det också. Men nu var det länge sen vi sågs så nu är det snart dax att snusa lite eller hur? Fox har också börjat att lyfta på benet. Han har ju även fått träffa halvsyrran Bee-Kini några gånger och då blir det livat värre när de busar omkring.

2005

27/11 Idag så kan man ju bara säga ett jättestort GRATTIS till Fox och Gisela som tog storslam på SSRK:s utställning i Umeå! Fox fick HP och BIR och dessutom så blev han BIS-r i finalen! Superkul! Så nu hoppas jag att det gav mersmak och att no åker på fler utställningar….

24/11 Jag talade med Gizela idag och skrattade så jag höll på att bryta ihop. Hon stressar upp sej så mycket inför utställningen att då hon skulle gå ut och gå med Fox så gick hon en bit innan hon insåg att OOOPSSS!!! Hunden var kvar hemma! Så iväg hem igen och där satt Fox och undrade förvirrat varför han inte fick följa med på en gång! *skratt* som sagt vissa blir ju direktkvalificerade som valpköpare och du Gizela var helt klart en av dem!

22/11 Idag så träffades vi hos veterinären. Jag skulle dit och köpa mat och Fox skulle kolla ögonen. Han hade fått en ögon inflammation så han fick en salva så att det skulle ge med sej. Nu väger Fox 15.8 kg och är ca 43 cm hög! Visst ska det väl bli spännande att komma på en riktig utställning på söndag! Skoj ska vi ha i alla fall. Vilken syn då Hummelvikarna glider in på utställningsområdet i karavan…. ha, ha, ha…. Kram så ses vi på söndag morgon.

20/11 Idag så fick jag ett nytt mail av Gizela och några nya kort på Foxen! Hon hade fått frågan om Fox var en Irländsk Setter valp! Hmmm Vad ska man säga om aveln på Hummelvikare då? hi, hi….. Vi ses om inte förr på utställningen på söndag! Kram på er!

7/11 Nya bilder på Allhelgonahunden Fox! På de här bilderna så gör han verkligen skäl för sitt namn ”Crazy”! 😉 Hej gammelmatte! Nu har jag gjort det…. hittat en död fågel i skogen alltså!  Jättefin va den, en kråka, jag sprang in en bit i skogen och där låg den, matte blev himla glad, fast jag genomskådade henne, hon tyckte att den var äcklig och sen började hon surra om sjukdomar o.dyl. Jag sprang med den säkert 10 minuter  sen ville jag ta hem den, men där vart det tvärstopp. den var jätte jätte fin gammelmatte, du skulle ha sett  kråk-kramar från Fox

5/11 Idag så var Fox hit och busade med syrran och Challe. De hade hur kul som helst med varandra! Idag väger Fox 13.6 kg, så han blir nog en stor kille.

29/10 Hej gammelmatte! Idag när matte och jag var ute i skogen så hamnade vi mitt i golden retriever klubbens träning.  Dom tyckte att vi skulle prova om jag ville ha en fågel, en mås, död…. behöver jag säga mer. Vad inbillar dom sej egentligen, matte sprang omkring och fånade sej med den döda måsen och jag undrade vad det tagit åt henne, bli så till sej över en död fågel Nä, äckligt är vad det är. Jag vill hellre ha en fin Kanada gåsvinge att bita på. vi ses väl på onsdag?! kramar vego-fox

28/10 Idag så kom Fox hit på besök igen. Den här gången så var det nog mer matte som ville snusa på små Pyttisarna i lådan! 🙂 Det du Bittan! hi, hi…. Självklart så passade vi på att väga honom också och nu vägde han 12.8 kg. Han och Chaos är så lika varandra och Fox kommer nog att bli ordentligt mörk som vuxen! Fox har även han tappat en massa tänder ( 4 st!) så han har en ordentlig glugg i munnen, sötisen!

25/10 Nu har Fox tappat 3 framtänder

23/10 God morgon gammelmatte! Igår var jag och matte på stan, det var kul mycke folk å duvor! Matte sa att en tollare inte ska jaga duvor men det tycker jag är dumt  jag fick ju nästan tag på en rackare, men då tog kopplet slut å jag gjorde en mycket snygg frivolt  Matte fick nog och ville gå till gallerian, då kräktes jag, mitt på gå gatan  Då åkte matte och jag hem  vi ses snart . kram Duv-dräparn

16/10 Idag så fick jag några nya kort på Fox. Han har nu börjat göra en ”Pyttan”! *skratt* När Gizela gick ut en liten stund så satt Fox på köksbordet då hon kom in i köket igen! Kan trösta med att det här är bara början! *skratt*

14/10 Ikväll så kom Gizela hit och hälsade på med Fox och barnen. De tyckte att det var skoj att få träffa pappa Harry som var här på friarresa. Nu väger Fox 11.7 kg!

8/10 Idag så var Gizela och Fox hit och hälsade på. Stackars Fox blev alldeles förskräckt då storasyster Pyttan blev sur och sa till honom (ganska högljutt!) att hon gillade inte att luktade henne i baken. Men Fox och Chaos hade jätteskojigt och busade som bara den så Fox var rätt trött då han kom hem till Järved igen! Nu väger Fox 10.4 kg. Sen gick vi ut så att han skulle få känna på en kanadagåsvinge. Först så var han lite fundersam vad det var men sen tyckte han att det var superkul!

6/10 Ny rapport från världsmetropolen Järved! Fox har fått för sej att torkvindan är nåt från yttre rymden eller så! 🙂 Så då skäller han som bara den då den snurrar runt. *skratt* Ja det är bara att låta honom se den och vara med massor av gånger för att härda honom och för att visa att det är inte så farligt som det låter! De har även varit på brukshundklubben och kollat in läget lite. De var dit och kollade då de hade agilityträning så Fox gick igenom tunneln! *heja gubben* Så de ska dit ikväll också för att kolla läget. På kvällarna får han sina tollarryck då han mest av allt liknar en rabiessmittad Cujo! *skratt* Men nu börjar det kanske bli dax att träffas snart igen eller vad säger ni?

30/9 Idag så träffades vi och Fox när vi skulle vaccinera! Nu väger Fox 8.75 kg när han är 12 veckor. Han visade även att han kunde ”give me five”, rulla runt, vacker tass och sitt och ligg utan godis! Superduktigt tycker jag! Men jag vill ju ha mera kort på honom!!!!!

23/9 Idag så kom Gizela hit och hälsade på med Fox. Det blev väldigt mycket bus och Fox insåg ganska snart att Chaos var en riktig ”bitch” som verkligen vet var skåpet ska stå! Men de hade superkul och lekte och busade och badade. Jag fick även en massa kort som de hade fotat hemma som jag nu har lagt in här på sidan. Tackar, tackar! Det är alltid lika skoj att få se hur de ser ut, de små liven!

5/9 Gizela har också meddelat att allt går fortfarande lika bra med Fox. Han har också varit på fotboll och dessutom charmat hela Järved då han är ute på gården. Han sover och äter precis som en karl ska! 😉

2/9 Idag så kom Gizela och Jörgen för att hämta hem sin guldklimp. De fick även hjälpa till vid veterinärbesiktningen! Härligt med valpköpare som hjälper till och underlättar för sin gamla, skröpliga uppfödare! *skratt* Vi kom även på att vi kunde bilda en senilförening! Först så glömde Gizela att ta med valpfilten, så hon fick komma och hämta den på kvällen och senare på kvällen så kom jag på att jag hade glömt att skicka med en annan påse som hon skulle ha haft… *djup suck* Det är nästan som i Mats Rådbergs låt ”det är inte lätt att va…..han sjöng ödmjuk men i mitt fall så blir det SENIL! Tur att man har förstående valpköpare! Kram till er!

22/8 Nu har Fox blivit avmaskat och vägt och fotad. Uppdateringarna har ju halkat efter men vi har ju såklart även klippt klorna på honom med jämna mellanrum!

8/8 Nu har vi avmaskat och klippt klor igen och självklart fotat på 5 veckorsdagen! Fox väger nu 2570 gr. Japp vissa är klara vart de ska hamna någonstans! Gizela har varit en trogen valpköpare som har väntat länge på en Pyttisvalp men som ändrade sej snällt då Mippan fick så många hanar. Blå var utan tvekan den som var mest lik Pyttis i teckningen och färgen. Så nu har ni snart er Fox i Järved! (Gizela säger att ”Crazy” är dedikerat till mej….Förstår inte alls vad hon menar med det…*flin*)

29/7 Nu väger blå mest av alla valparna! 1720 gram.

26/7 Nu har vi avmaskat och klippt klorna igen. Blå är en pigg och glad valp.

24/7 Nu har de små gaddarna tittat fram!

22/7 Tänderna börjar komma, klippt klor igen, ögonen helt öppna.

15/7 Har börjat att få en liten springa på ögonen

11/7 Klippt klorna och avmaskat honom.

10/7 Nu har han passerat 400 gr!

9/7 Har börjat få hängöron

6/7 Börjat mörkna på nos och trampdynor och tappat navelsträngen