Cito dagbok

tillbaka till Citos sida

2019

Blandade bilder

2018

27/3 Idag så fick jag det sorgliga beskedet att de hade varit tvungna att ta bort finaste Cito. Han hade sen några år tillbaka problem med artros men nu blev besvären så stora och han hade så ont så det fanns inget mer att göra. Alltid lika jobbigt att höra det här men Cito fick i alla fall ett långt och härligt liv tillsammans med en familj som älskade honom över allt annat. Stor kram till er allihopa

2017

Blandade bilder

2011

Blandade bilder

2008

Hej!
Hoppas allt är bra med dig och hundarna. Här är allt bra.
Såg på din hemsida att jag inte hade skickat så mycket bilder på Cito på senaste tiden så då får du några nu 🙂
Kan förresten berätta för dig vad pappa berättade för mig tidigare idag. Det började då med att han gick ut i trapphuset för att slänga sopor och sen gick han in igen i köket. Efter kanske en halvtimme började han undra vart Cito är någonstans så han går runt i rummen och tittar. Han kan inte hitta honom alls. Sen måste han ha kommit på att Cito brukar kolla när pappa slänger soporna så då gick han och låste upp ytterdörren och utanför satt Cito och tittade på honom. Cito måste alltså ha gått med pappa ut genom dörren utan att pappa märkt det.
Jag tyckte det var lite läskigt, tänk om någon hade tagit Cito eller om han hade gått iväg någonstans. Fast det bor bara vanliga snälla personer i vårt hus så jag tror inte att någon av dom skulle kidnappa Cito

2006

8/11 Idag så fick jag en ny rapport från Hanna och Cito. De har precis kommit hem från en klickerkurs. Det tyckte Cito var superskoj. Så ta vara på det nu Hanna så då ska du se att Cito kommer att bli hur lydig som helst för dej. Kram

28/8 ÄNTLIGEN så har Citos resultat kommit. Även Cito var fri på höfterna. Precis som sina syskon så hade han B-höfter. Underbart att höra.! Nu ska det bli skoj att snart ses igen d vi ska ha funktionsbeskrivningen och sen ses vi ju i sundsvall på utställningen (om ni har anmält förstås! *skratt*)

9/8 Igår så ringde Hanna och sa att de hade varit och röntgat Cito, så nu börjar ångesten innan man vet resultaten på alla i C-kullen! 😉 Vi håller tummarna att allt ska se bra ut förstås. Under sommarens semester i Småland så har Cito träffat flera hundar som han har blivit jättekompis med. Han är otroligt vänligt sinnad mot alla hundar och människor som han ser. Hanna funderar på att gå en klickerkurs med honom nu i höst och det tycker jag låter som en jättebra idé. Cito träffade även på en liten kattunge häromdagen som han blev väldigt förtjust i.

2/8 Nu väger Cito 23 kg och är 52 cm hög.

24/5 Igår så ringde K-O och lämnande rapport om Cito. Allt är bra med busiga Cito. De har även bantat Cito lite så det ska bli skoj att få träffas igen. Jag hoppas verkligen att ni kan komma på utställningen i Sundsvall i oktober så att vi ses då om inte förr. Cito älskar att åka bil och hoppar glatt in i bilen varje gång de ska iväg på äventyr. Han simmar både fort och tyst. Alltså är han mycket duktigare än mamma Mitzy var som ung, för Leffe fick hjälpa henne att hålla upp rumpan för hon såg ut som en hjulångare då hon kom plaskande tills hon fick in rätta knycken.

11/4 Idag så fick vi en fin påskhälsning av Hanna och Cito! Glad Påsk på er också!

17/3 Idag ringde husse K-O och lämnade rapport om Cito. Han väger nu 23.5 kg och är ca 52 cm hög. Så jag sa att jag tyckte att Cito skulle banta några kilo. De går dressyrkurs med honom och det går bara bra. Ibland s är han alldeles yr då de kommer så då tar det några minuter innan han går att jobba med men sen är han duktig. Cito har även ett eget gym ute i stugan! Det är K-O snickarbälte som hänger på en lina som Cito brukar brottas med. Han kan vara där och busa med det en bra stund för sej själv.

11/3 Idag så har Cito gjort utställningspremiär med den äran. Han blev BIR och slog både sin syrra Chaos och brorsorna. Hanna och hennes familj blev så glada och stolta så över sin kille, men det visste de ju redan att han är bäst i världen! *skratt* Den här gången så var det jag som fick äran att visa Cito men jag hoppas att det gav mersmak så att Hanna fortsätter att åka på utställningar. Utställningar är skoj om man tar de för vad de är. Man ska alltid komma ihåg att det är precis samma hund som man kommer hem med som man åkte dit med fast det kan vara svårt att förstå ibland! Stor kram till er allihop så hoppas jag att vi ses snart igen!

23/1 Fler bilder på Cito! Härligt och jag hoppas att ni kan komma på utställningen…

19/1 Nu har jag fått fler kort på Cito! De går nu på lydnadskurs och det går bara bra så det är härligt att höra. Han är nu ca 49 cm och väger 21.6 kg

1/1-06 Idag så ringde K-O och lämnade rapport igen! Härligt! Allt var bara bra med Cito, men han är ju också en aning tjurig precis som syrran Chaos och de andra i kullen just nu! *skratt* Han väger nu ca 20.5 kg och är ca 45 cm hög. Han har börjat att lyfta på benet och nu vill han gärna markera överallt då han ska pinka i stället som förut att pinka klart på en gång då man kommer ut. När de satt och såg på valpfilmen så sprang Cito iväg och kollade i matskålen då han hörde visselsignalen! *skratt*  Han kan vara ensam utan problem eller att förstöra något. Cito är ganska morgontrött men det är ju inte direkt någon nackdel… hi, hi…. Han vaktar lite och skäller om det ringer någon på dörren. Smällarna gick bra på nyår men raketernas vinande tyckte han inte om. Cito gillar jättemycket att åka bil. Men då de är i stugan så får de nästan inte med sej Cito hem till stan igen eftersom att han vill ju stanna kvar där och vara lös….

2005

2/12 Nu har jag fått lite mer info om Cito och även några kort på honom. Han väger nu 17.4 kg och är ca 45 cm hög utan att vara tjock. Hanna ska börja en valpkurs med honom nu i veckan. Cito kan även vara ensam utan problem. En dag var han ensam i ca 2 timmar och hade då inte förstört någonting utan var helt lugn då de kom hem efter shoppingturen. Kanonbra. När de kommer hem då han har varit ensam så vill han gärna bära på skor men han har inte förstört dem någonting utan är nöjd med bärandet. (så är Chaos också. Hon bär gärna iväg med allas skor utan att tugga på skorna. Däremot så är det ju några skosnören som gått åt!) Men bus har han hittat på i alla fall eftersom att han har gnagt igenom tapeten i Hannas rum! *skratt* Självklart så gjorde han det med finess så att det inte syntes på en gång utan vips så var det bara ett hål på ett ställe. Han älskar fortfarande sin låtsasanka mest av allt.

24/11 Äntligen så fick jag reda på lite mer om Cito! Jag var nästan orolig över att ni hade blivit less på mej… 😉 Han växer så det knakar och väger nu 16 kg. Cito är jätteduktig på att spåra och att leta upp saker så det verkar ju lovande inför framtiden. Hannah ska gå en valp/lydnadskurs med honom nu i december så det blir skoj att höra hur det går.

5/10 Det gick fort det! 🙂 Nu har jag fått korten på Cito och skatan! K-O berättade att de blev så inspirerade av hur kul det såg ut på TJP att när de kom hem så tog de fram en fågel och började träna lite med den. Jättekul!

2/10 Idag så fick vi träffa Cito på TJP i Gävle! Han är väldigt pigg och glad och otroligt mycket energi, precis som en tollare ska vara. Jag fick ta och läsa några paragrafer för honom, men han fogade sej snabbt och förstod stundens allvar! Hi, hi… Jag fick se fina bilder på Cito då han apporterade en skata i K-O digitalkamera men de ska ju inte vara i kameran utan hos den stolta uppfödaren så vi får väl se när korten kommer… 😉 När han först fick se skatan så gick han fram och luktade försiktigt men sen tog han upp den självmant och var överlycklig och ville springa omkring med den och stolt var han också såklart!

25/9 Idag så tollade Cito spontant in flera gäss när de var nere vid vattnet med honom! Härligt att egenskaperna finns kvar hos dem! Fortsätt så och så hoppas jag att vi ses på TJP på söndag! Tack Hanna för de fina bilderna på Cito!

18/9 Nu har jag fått mer rapporter om hur det är med Cito. Det är så himla skoj då ni ringer eller mailar och berättar om era hundar! I alla fall så går ju allting bara bra. Han drar upp morötterna i trädgårdslandet men vill inte äta upp dem! 😉 Han är väldigt alert och vaken av sej och ligger gärna på bron och kollar in allt som händer. Nu har de köpt en bur till bilen och det går bara bra att ha honom i den också. Han gnällde lite från början men accepterade den fort. Han har åkt hiss och det tyckte han var lite märkligt men han blev inte rädd. Han har även hälsat på 2 st Chinese Crested hundar. Han höll sej lite på sin kant från början tills han förstod att det var ju faktiskt hundar! och sen busade dem och hade jättekul! Nu väger han 11 kg.

11/9 Idag så har jag fått rapport från Citos familj hr det står till nere i Gävle! De är så nöjda med honom och det känns ju skönt! Han äter och sover och busar och är helt bedårande. När K-O skulle dammsuga så tänkte han börja med sovrummet så han stängde dörren dit och började försiktigt. Men Cito stod utanför och gnällde och hoppade och ville vara med så självklart så fick han det. Han drog i dammsugarslangen och dammsög så gott han kunde! *skratt*

4/9 Idag så ringde husse och sa att Cito hade skött sej helt exemplariskt! Han hade sovit i sitt bur i natt utan att gnälla det minsta från kl 22 till i morse vid 07! Han säger till då han vill gå ut. Idag hade han börjat att mumsa på lite mattfransar men då sa K-O bara till honom att det var väl dumt att äta på dem utan gå du och lek med dina leksaker i stället. Då tittade Cito bara på honom och gick sen iväg till leksakerna! *skratt* Han håller även på att apportera sin gummianka som har blivit lite av en favorit.

3/9 Eva ringde i kväll och talade om att resan hade gått bra. Han hade sovit och varit jättesnäll i bilen. Det hade varit lite pirande ett tag sen på eftermiddagen, för han undrade väl vart alla de andra var någonstans men sen så var det inget mer med det.

22/8 Nu har vi avmaskat, klippt klor och knäppt kort igen! Uppdateringarna har ju halkat efter men vi har ju såklart även klippt klorna på honom med jämna mellanrum!

8/8 Nu har vi avmaskat och klippt klor igen och självklart fotat på 5 veckorsdagen! Nu väger lime 2215 gr.

28/7 Idag så var det några valpar som fick kolla på en liten kricka. Lime gick fram direkt och luktade och slickade lite på fågeln så det känns ju bra!

26/7 Nu har vi avmaskat och klippt klorna igen. Han är en pigg och självsäker kille som inte bryr sej ett dugg om han blir ensam. Tvärtom så kan han gå och lägga sej på sidan av de andra för att få vara ifred en stund. Som exempel så första gången de var inne i köket så försvann han för han hade gått och lagt sej under ett skåp vi har i köket. Helcool!

24/7 Nu har de små gaddarna tittat fram! Lime satte igång att busa med rosa/svart i morse då Linn gav dem mat!

23/7 Lime är en cool kille som stack iväg själv under sängen. Så när jag skulle ge dem mat så höll jag inte på att hitta honom. Då låg han ensam längst in under sängen i stora valplådan. Störtsköna är de här valparna! 😉

22/7 Tänderna börjar komma, klippt klor igen, ögonen helt öppna.

15/7 Han har öppnat ögonen så att det är en springa.

11/7 Klippt klorna och avmaskat honom. Nu väger han över 400 gram!

9/7 Har börjat få hängöron

7/7 Tappat navelsträngen, börjat mörkna på nos och trampdynor