Bruce dagbok

2005

Några bilder på Bruce

28/11-05 Nu har jag fått nya bilder på Brucan i norr. Tack snälla Elin det är så roligt att se hur de ser ut när det har gått ett tag. Han verkar ju veta vad han vill med tanke på svansen! *skratt* Nästan lite Vilmavarning! *flin*

26/7 Snacka om härlig början på dagen! Brucan hade A höfter och UA på armbågarna! Härligt Elin och Brucan såklart!

5/6 Idag så har jag fått mail från Elin! Allt är bara bra med dem där uppe i norr. Miljöträningen har gjort susen så nu springer Brucan glatt fram till alla och vill hälsa. När han hör någon gå i trappuppgången så skäller han för att vakta lite, men då han ser att det är någon som matte och husse accepterar så är han direkt med på noterna. Elin vill också göra MH så vi får väl se då de kommer med på någon MH där uppe i Luleå eller Boden. Synd att ni inte kunde komma på funktionsbeskrivningen men vi ses någon annan gång i stället!

6/3 Nu har Bruce varit på utställning igen. Han fick jättefin kritik så om Elin fortsätter att träna honom med främmande människor så kommer det säkert att gå jättebra nästa gång! Det gick i alla fall bättre än väntat på utställningen då det gäller hanteringen. Så kämpa på!

3/3 Elin har mest varit ute på isen med Bruce och där är det ju tyvärr inte så mycket folk han kan hälsa på. Dessutom så har det nog varit rätt mycket med skolan och så. I alla fall så har det blivit så att Bruce har blivit lite avvaktande mot främlingar. Men när jag talade med Elin sist så sa jag att jag tyckte att hon skulle ladda upp med mycket godis och låta många främlingar ge honom godis så att han ser att dem är vänliga mot honom. Så sagt och gjort Elin tog med sej Brucan ner på stan och det gick rätt bra då de träffade på nya människor. Från början så tänkte han fega lite och morra lite åt dem men efter en liten stund så kom han på att det var inte så dumt eftersom att de har godis med sej. Så jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra på utställningen till helgen. Tack för de jättefina bilderna på Bruce! Kramiz!

29/1-05 Mera nytt från Elin och Blues-Bruce! Först tack för alla fina bilder! På den ena sitter han på sin snuttefilt. På några andra är de ute på isen och busar. Elin tycker att det är så underbart med isen här
nedanför för då kan man gå ut och vandra eller åka skidor hur långt som helst utan att möta någon. Elin har blivit lite hårdare mot honom och han har då blivit mer medgörlig även utomhus och det är väldigt skönt. När de promenerar har han börjat komma självmant när Elin stannar utan att hon ens behöver ropa på honom. De har anmält sej till utställningen i Piteå så vi får hoppas att Elin lyckas göra honom lite främlingstålig tills dess. Annars har de börjat träna miljö och lydnad varje söndag i ett ridhus med Luleå bk och det är väldigt bra träningslokal med många andra hundar. Men han var lite macho senaste gången
och kissade två gånger i tunnlarna. Hmmm… jaja men Elin tror inte han gör om det… men man kan aldrig vara säker! *skratt*

2004

19/12 Idag så fick jag ett gäng nya bilder på Blues-Brucan….Tack snälla Elin för det! Elin berättar att Bruce har blivit mer mogen nu. Nu skäller han inte så mycket då det kommer någon utan är mer cool som sin namne Springsteen! När Elin dammsuger så vill ju Bruce ha dammsugaren själv så det kan ta lite tid… men så är det ju ofta då det gäller tollare, all uppmärksamhet vill de ha! Sen har Elin lärt honom en massa konster som han klarar med bravur. En stor eloge till Elin som har tagit alla bilderna själv med timern på kameran! Ibland så lönar det sej att sätta sej i respekt hos valpköparna! *flin* Träningen går också bra. Nu håller de på med lydnad och apportering inomhus för att få rätta kontakten. Så vi hoppas att vi snart får en ny rolig bildserie att glädjas åt! Kram till er!

9/11 På 8 månaders dagen så väger Bruce 20 kg och är 52 cm hög. Så nu får han nog lov att sluta att växa ett tag……

23/10 Nu har jag fått några nya kort på Brucan! Ett där han står stolt och nöjd med sin älgklöv och så några myspys bilder med Butkus såklart! Elin har även gjort mej avis eftersom att hon har varit ner till stan med tunnelbana och fått träffa en kändis! Här är bildbeviset! Bruce och Elin har även varit på utställning i Boden idag. Bruce fick rätt bra kritik, men tyckte att domaren skulle ha varit lite mer social och inte börjat att klämma och känna på en gång…. Det kan man ju hålla med om! *skratt* Men det är ju bara att försöka att låta så många främmande personer hålla på med honom så går det säkert mycket bättre nästa gång, för de är ju inte sitt vanliga jag just nu de här tonåringarna!

21/10 Äntligen så har jag fått svar av Elin! Men jag håller med om att man kan bli galen då man får in virus och skit i datorn. Men nu är ordningen återställd och dessutom så har Elin trots skolarbetet hunnit fixa till hemsidan som har blivit jättefin! Jag fick ett mail som sagt av Elin och så här skriver hon: Jippeee, dom var här för drygt två veckor sedan och han och Bruce hade helkul. dom är inte riktigt så lika längre och jag tyckte Billy påminde om Bira faktiskt, i päls och i ansiktet. Bruce har tränat viltspår två gånger. Första gången gick hyfsat, han visste inte riktigt vad som skulle göras men vi kom fram till slut. Nästa gång gick mycket bättre och Bruce blev jätteglad när han märkte att jag luktade älgklöv och förstod vad som väntade. Han blev så stolt när han hittade den. Bruce börjar komma i en trotsålder och testar hur länge han kan
vänta innan han måste komma när jag lockar, för jag ropar inte ”hit” när jag är så osäker på om han kommer eller inte. Han försökte även rida på mitt ben och jag behövde bara grymta fram ett morrliknande ljud så la han sig, men för säkerhets skull kröp jag fram och låtsades ta ett bitgrepp över halsen på honom. Annars är allt bara bra, mörkret börjar komma nu så den närmaste tiden kommer kännas ganska energilös. Här i Luleå kan vintrarna vara rätt snåla med solsken så man får dricka mycket juice så man får i sig c-vitamin på annat sätt. Tack för awarden. Du kanske får en själv i framtiden om du uppför dig. ”slut på mailet” Så ni ser inte har jag det så lätt heller….*flin* Tack snälla rara Elin för alla uppdateringar och bilder! Kramar till er allihopa och jag hoppas att det går fint med skolan! Här kan du se bilder från träffen med Billy!

22/9 Elin har börjat skola, så jag hoppas att det är därför som jag inte har hört så mycket ifrån dem. Nu lyfter Bruce på benet hela tiden. De har även provat på lite agility. För ett tag sen hände en fruktansvärd sak, då Bruce blev påkörd. Lyckligtvis så gick det bra! Men vilken pärs för Elin!!! Den gången var han hos Emils pappa, så han blev ju också alldeles till sej….. De gick igenom honom väldigt noga, men han hade inga skador, mer än att han var väldigt skeptisk mot bilarna. Tack Elin för de fina bilderna på Blues-Bruce!

5/9 Idag så har Bruce lyft på benet! Elin har lämnat rapport att han har även gjort en ”Vilma” stulit mat alltså! Han var ensam en liten stund och vips så försvann en påse med bullar och bullpapper! Så Elin säger att han är en gosig, gänglig tonåring. Idag ska de ut och prova på lite agility.

21/8 Idag har Bruce varit på sin första utställning. Det gick hur bra som helst! Elin hade inte tränat någonting med hundar i grupp, men han skötte sej exemplariskt, så det var ju kul. Matte Elin fick också HP för att de skötte sej så bra! GRATTIS till er båda två. 

18/8 Elin ordnade en egen liten valpträff med Bira! Jätteskoj! Gör gärna flera såna. Här kan du se bilder från den. Sen ska Elin och Bruce på en utställning i Boden på lördag, så då håller vi tummarna för dem så klart! Lycka till!

16/8 Nu har Elin skickat en del nya bilder på Blues-Bruce igen…. Det är lika roligt varje gång! Tack snälla du! Det är jättekul att du kommer att åka på utställningen med honom också. Vi får väl försöka att påverka de andra norrbottningarna också, eller vad säger du? *skratt*

12/7 Nu har det kommit nya bilder på Blues-Bruce! Först så vill jag passa på att tacka för de snälla och rara raderna om oss på Bruce’s hemsida! Det värmde må du tro! Elin och Emil har varit och hälsat på hos Emil släkt och kollat på midnattssolen. Naturligtvis så gjorde Bruce succé! Snäll och glad mot alla han mötte. 

20/6 Ja nu så har Bruce varit hos oss en hel helg! Det har varit jättekul. Han blev ju lite förskräckt precis då han kom efter en bussresa på över 5 timmar och sen direkt till sina uppspelta syskon som redan hade hunnit träffas en stund, men det gick fort över. Snacka om att vara tollare ut i tassklorna: jag hade gjort i ordning några mackor efter att vi kom hem från utställningen på lördagen. Sen var jag tvungen att lämna dem på tallriken på rumsbordet fram och åter och gick in i köket. Jag hörde ett ljud och skyndade mej tillbaka och fick se en lustig syn. Bruce hade med blixtens hastighet ätit upp en vetekaka och hade nr 2 halvvägs in i munnen. Han såg ut ungefär som en orm som håller på att svälja ett stort byte….Så innan jag hann fram till bordet så hade han ätit upp i princip hela den mackan också! *skratt* Inte ens Vilma har den hastigheten! På söndagsmorgonen då han kom in så var han ensam en liten stund i vardagsrummet igen och då stod han med tassarna i ostkroksskålen och mumsade så han var spänd i magen hela dagen! Ska bli kul att ses på specialen!

4/6 Mera bilder från Elin i norr! Han ser verkligen ut att ha det mysigt där uppe hos er. Vilken härlig bild med Emil och hundarna vid vattnet!

28/5 Nu har jag fått mer info om Blues-Bruce! Han har varit ute på värsta miljöträningen i Luleå! Det var många människor och många nya saker som tex en skateboardåkare, rullstolar m.m. Men Bruce klarade det bra trots att han
tyckte en del var obehagliga. Han tvekade inte att gå fram trots att han tyckte att det var läskigt. så det verkar ju toppen inför framtiden. Som vanligt så var det ju många beundrare som ville komma och klappa och då trivs ju en Hummelvikare så klart då de får vara i medelpunkten. De har även varit ute i skogen och lekt sök… Elin och Bruce har varit till vattnet igen och Bruce gjorde samma sak igen. Han slängde sig i vattnet det första han gjorde sen kom han upp och nöjde sig med att plaska vid strandkanten.

23/5 Här kommer Elins egen berättelse om Bruce och Butkus: I förrgår så gick vi ned till vattnet med en vattenleksak i högsta hugg för nu hade Butkus fått vänta länga nog. Butkus är ju som en riktig tollare och hämtar gladeligen allt man kastar i. Bruce däremot kastade sig i utan att tänka efter och upptäckte att älven i maj uppe i Luleå inte är som vattnet hemma i duschen så han gick upp dyngsur och försökte tolla upp Butkus ur vattnet (kan man nog kalla det) men Butkus ville bara simma. Men nästa gång vi försöker och det är lite varmare så tvivlar jag inte på att även Bruce kommer simma, han kanske inte kommer hämta det jag kastar i för jag har inte hittills sett några tendenser till att han vill apportera något. Jag har försökt få apporteringen att komma naturligt men för två dagar sen började jag med små övningar där han bara behövde hålla i leksaken och snabbt gick jag in med handen och sa tack och han får en Frolic. Det går sådär men sakta men säkert framåt. Men helst går han med alla leksaker under köksbordet men nog ska jag lyckas göra en retriever av honom. Han kan sova ganska länge på nätterna nu utan att han behöver gå ut och det är skönt och jag ser fram emot den natt då jag kan sova hela natten igenom, har glömt bort hur det känns. Jag har även borstat tänderna på han och duschat han några gånger och klippt klorna ännu en gång och det går då bara bra. Elin tycker att Bruce är väldigt tuff, framåt och äventyrlig. Om det är något han blir rädd så går han direkt fram och kollar vad det är. Men det har blivit annorlunda med Bruce mot hur Butkus var som valp. Butkus räckte det med att Elin sa till en gång så visste hon vad man menade (precis så var vår Mitzy också) men så är ju inte Bruce….han vill gärna kolla flera gånger för det kan ju faktiskt vara så att man har ändrat sej sen sist….Då det gäller apporteringen så har Bruce burit saker men inte kommit med dem till Elin. Utan han har varit egennyttig och gått och lagt dem på något eget ställe för att få ha dem ifred. Så nu har Elin börjat att träna med en boll som hon rullar och att han måste gå förbi henne och då har Elin fångat upp honom med mycket beröm. Det blev nog lite missförstånd dem emellan då det gällde att ha saker. Bruce trodde nog kanske att han inte skulle få ha någonting för sej själv, men nu då han har förstått så kommer det säkert att gå mycket bättre. Det är alltid bra att byta en sak dem inte får tugga på mot en sak som de får ha i stället för att säga NEJ och inget mer… Så du gör alldeles rätt Elin! Sen har jag hört att det nog kommer en norsk tollarvalp till Luleå så ni kommer säkert att få kul tillsammans.

18/5 Mera bilder på Bruce! Elin du ligger verkligen bra till just nu! *skratt* Elin berättar att allt går bara bra med Bruce. Hon provade Butkus sele på honom, men den var lite för stor så klart, men snart så…. Annars så har Butkus börjat att leka mycket mer med Bruce. Lite hårda tag ibland, men det är ju den stackarn van vid härifrån också…. Bruce har även fått plocka ner Frolic från en pall och det klarade han också såklart! 

13/5 Nu har verkligen Elin kommit igång för nu har jag fått ännu fler bilder på Bruce! Jag tackar och bockar!!

12/5 Ja Elin har jag verkligen fått pli på för nu har hon skickat mer bilder på Bruce! Tack snälla du! Det är så jättekul att få se hur de utvecklas, för det går så jättefort det här första året. Se bara på pyttiga Pyttan….Bruce väger nu ca 5.7 kg. Han är glad och busig. Han tycker inte att det är så jättekul att gå i koppel då det bara är han och Elin, för då går han väldigt sakta och sätter sej ofta,  men då Butkus är med så går det jättebra. Butkus är otroligt tolerant och låter honom klänga och hålla på väldigt mycket förutom då det gäller tuggben och då hon vill ha matte för sej själv. Bruce älskar då det kommer folk och blir bekymrad då han ibland inte hinner hälsa innan de går iväg. Så då gnäller han lite och är det Elin som går så blir det lite extra gnäll så klart! Ute håller han sej på tomten och går inomhus då Elin går in. Han kommer på inkallning och sätter sej fint. Elin har även klippt klorna på honom och märkte efter en brottningsmatch och rivsår på näsan att det inte gick att hålla honom på rygg i famnen. Men då Elin bytte taktik och lade honom på mage så gick det jättebra. Här gjorde vi så att vi lät de sitta och Linn matade med godis medan jag klippte och då gick det jättebra. Han sitter även fint och väntar innan han får mat, men det är ju svårare eftersom att det är så gott med mat, men det fixar han också så klart!

9/5 *skratt* Javisst Elin räcker de här korten en dag eller så, men inte alltför länge…..Jätteroligt att få så många kort på Blues-Bruce! Det är fantastiskt det här med internet och digitalkameror, men fantastiskt roligt då man bor så långt ifrån varandra….De andra hundarna där de är tre hundar är Butkus och Fumbo. Fumbo är en Rhodesian Ridgeback och Butkus storasystern i familjen. Elin rapporterar att Bruce kommer oftast då man ropar, åtminstone om man har Frolic i handen… Han har även försökt rida på Butkus, men som tur var för Bruce så uppfattade hon inte det, Elin är förberedd på många maktkamper dem emellan i framtiden. Han är även väldigt orädd, så Elin får hålla stenkoll på honom då de är ute, så att han inte ska försvinna iväg på egna äventyr. Han har även varit in en sväng i stan, men det tyckte han inte var alltför skoj. Bruce har också kommit på att i soffan så får man hur mycket myspys som helst, så nu är han ofta där med resten av flocken. Han har precis som här bitit Elin både här och där, men nu morrar Elin åt honom då han tänker sätta igång med en attack, så nu har det nästan helt försvunnit. Han äter bra och på natten så sover han bredvid sängen. Han har en jätteskön madrass med lurvigt tyg på som ligger bredvid sängen, sen är det en 10 cm glipa och sen är det sängen och naturligtvis så ligger han i glipan! Jättekul att familjen Sundberg från Luleå som ska ha Billy har varit och hälsat på Bruce. Hummelvikarna finns snart överallt! *skratt*

7/5 Igår var Elin och Bruce och kollade på får. Det var väl ganska kul men det var ännu roligare att springa efter skolklassen som lekte kurragömma alldeles bredvid. De har tränat både koppel, sitt och ligg och det går hur bra som helst. Elin tycker att han har ”starquality”! Elin har ju redan sett att han är dominant men det visste hon ju om så det blir nog inga problem. De är ute väldigt mycket i det fina vädret och utforskar världen. Han tuggar på det mesta han hittar för det kan ju vara något mumsigt….Bruce har inte förstått att man kan mysa i soffan utan han kan lägga sej på de märkligaste ställen. Butkus har fått träffa Bruce och det gick bra. Hon är förstående eftersom att han är valp och hänger henne i öron och svansen. Men vänta du Bruce hon kommer nog att säga åt dej på skarpen endera dagen! Bruce fick också prova aktivitetsbollen idag och det gick bra, brukar inte vara några problem när det är Frolic inblandat. Bruce ylade till blues under en bluesdokumentär så nu har han smeknamnet Blues-Bruce.

4/5 Bruce åkte hem samtidigt som Bira. Perfekt då valpköparna kan samåka och hjälpa varandra. Elin ringde nu i kväll och berättade att allt var under kontroll även i Luleå. Bruce hade blivit orolig då han skulle fortsätta att åka bil utan kompis, men han hade inte skrikit utan bara gnällt och protesterat lite grann. Lycka till med Bruce önskar vi i Köpmanholmen. Sen hoppas jag att du skriver och berättar hur det går med Butkus och Bruce…..

3/5 Bruce skötte sej, men var som vanligt busig på vet besiktningen. Han väger nu 4.9 kg.

24/4 Nu väger Bruce 4049 gram! Så än en gång var han först att passera en ny viktgräns!

19/4 Nu väger Bruce 3236 så han är fortfarande tyngst av dem allihopa (och busigast!) Han har verkligen blivit aktiv och biter och håller på med allt och alla som han får tag i. Full fart hela tiden så det kan nog bli synd om lilla Butkus tills hon har satt honom på plats!

18/4 På kortet dag 40 så gick Bruce helt enkelt och la sej  lugn och ro i hallen under trappen. 

15/4 Nu väger Bruce 2950 gram så han närmar sej nästa kg gräns med stormsteg….

11/4 Idag så var Elin och Emil hit och kollade på valparna. Efter många om och men så bestämde sej Elin för att det var turkos som hon ville ha. Så vi hoppas att de blir nöjda med sin Bruce. Han väger nu 2610 gram.

6/4 Turkos var först att passera nästa gräns vid 2 kg! Han väger nu 2040 gram och är barnens favorit! han älskar att busa både med oss och med syskonen och de andra hundarna!

2/4 Nu väger turkos 1585 gram. Han är jättemysig och väldigt cool just nu i alla fall…..

26/3 Nu har även Turkos passerat 1 kg:s gränsen och väger nu 1060 gram

25/3 Vikt 990 gram

22/3 Nu väger han 811 gram

20/3 Nu är ögonen helt öppna och trampdynorna har blivit mörkare och har gått upp till 700 gram

19/3 Turkos var först med att öppna ögonen….han väger nu 653 gram

14/3 Nu väger han 430 gram. Nosen har blivit ännu mörkare och öronen är på väg ner i alla fall.

13/3 Nu har nosen börjat att mörkna lite på turkos också.