Ayak dagbok

2014

11/4 -14 Nu har våran älskade tollarkille fått somna in.
Det kommer att kännas väldigt tomt utan honom i vårt dagliga liv. Det ”röda yrvädret” gav oss så mycket glädje.

30/3

5/2

14/1

2013

11/7 -13 Anette skrev:
Djurakuten har ryckt in.En glupsk Tollare försökte svälja ett helt ben(som fastnat i halsen förstås)och med bedjande blick o väsande andning bad han husfolket om hjälp.Husse tog tången o matte höll upp gapet o lyckades få ut den eländiga benbiten.Slutet gott,allting gott.Storsimmar’n sussar gott i sin egen svit,tills i morr’n då lillhusse kommer hem o vill ha sin säng tillbaks

2012

20/6

2011

22/5

2007

2/2 -07 Här kommer en rapport från @nette:Hej Carina! Urinprovet visade på bakterier så Ayak har fått penicillin insatt. Det känns skönt faktiskt att det fanns en somatisk förklaring till hans kisseri så vi får väl hoppas att det blir som vanligt igen, för annars vete tusan hur man går vidare med det problemet.  Prostatan var visst också lite förstorad enl. Anders som för första gången besökte en veterinär. Dessutom fick han också en spruta av något slag mot bakterierna eller nåt sånt. Så nu hoppas vi att kuren biter så vi inte måste sanera hela huset. Det konstiga är ju att han hela tiden varit lika pigg och lekglad som tidigare, men det kanske inte fungerar på samma sätt som för människor vid UVI. Ha en bra helg och så hörs vi mer sen!Salsahälsningar  från en hårdtränande señora @nette

28/1 -07 @nette ringde och sa att Ayak hade börjat pinka inne och frågade om jag visste vad det kunde vara. Jag sa att det enda jag kunde tänka mej är urinvägsinfektion så @nette ska iväg till veterinären för att kolla Ayak.

2006

19/3 -06 Oj vad jag blev glad idag då jag kollade mailen och hade fått bilder på Ayak! Oj vad grov och snygg han har blivit! Snacka om att ha blivit en riktig karl! 😉 Hoppas att Anders inte skojade då han skrev att det skulle komma fler bilder, för det ser jag fram emot….. Kram och hej 2005

3/6 Nu har jag fått mail från Anette att Ayak har fått noskvalster så han ska behandlas i 3 veckor så starten i ökl viltspår blir lite uppskjuten. Krya på dej gubben önskar vi allihopa!

19/5 Nya bilder på Ayak! Tack snälla för dem!

17/5 Anette ringde idag och rapporterade… Ayak klarade anlagsklassen i viltspår lätt som en plätt! Skitkul! Så nu får jag hoppas att de satsar på viltspår i sommar så kanske vi får en till SVCH i samma kull! Det vore skojigt det att få skicka efter rosett och pokal! Grattis och lycka till och puss på nosen från oss alla här i Hummelvik!

10/5 Idag så ringde Anette och vi satt och hade ett jättelångt och som vanligt jättetrevligt samtal. Anette berättade att i helgen så hade hon varit ute och lagt ett viltspår till Ayak. Det gick ju bra och så kom hon till en bäck som hon tyckte såg rätt bred ut men självklart så hindrar det inte en Hummelvikare! Så Anette tog ett jätteskutt och plumsade rätt i bäcken som visade sej vara mycket djupare än vad hon hade trott och dessutom väldigt ström…. För det första så gick vattnet ända upp till bröstet på henne och sen drogs hon iväg längs med ån och fortsatte så tills hon fick tag på en grästuva som hon kunde greppa och dra sej upp. Men nu kommer vi till guldkornet i historien: tror ni att det hindrar en Hummelvikare? Nepp! Självklart så fortsatte hon att spåra och gick även samma spår med Ayak en stund senare… Naturligtvis så frågade jag hur det gick då de kom till bäcken och jodå det gick bara bra eftersom hon tog ännu mer sats! *skratt* Jag hoppas verkligen att ni också kommer ner till Övik till utställningen och vår träff i juni! Kramar till er allihopa och speciellt till Anette som jag hoppas blir frisk från förkylningen som hon drog på sej efter detta äventyr. Lycka till med spåret till helgen!

27/2 Idag så kom äntligen de första bilderna på Ayak med familjens nya digitalkamera! Superfina blev dem! Så nu är det bara till att mailbomba! Kram och tack!

22/1 -05 Nu väger Ayak 19 kg. Hela familjen ska ju åka utomlands så då ska Ayak få prova på att bo på hundpensionat. Det är en familj som driver det i liten skala och det verkar jättebra, så det blir nog inga som helst problem med det. Här kommer ett litet brev från @nette: 

Igår när jag o Ayak var ute i skogen så upptäckte vi att vi hamnat mitt i en stor renflock. Gissa om grabben blev exalterad !Tordes inte ha honom lös då ifall han skulle börja förfölja dom utan fick sitta tyst bredvid mig. Det var en härlig känsla att se alla dessa springande djur i snön runt i kring medan Ayak vädrade febrilt åt alla håll. Den natten drömde vi nog båda om renar skulle jag tro.
Hej så länge! från Anette

2004

27/11 Idag så ringde @nette och berättade lite om hur de har det uppe i Skellefteå. Snön har ju kommit och gjort att det har blivit ljusare. Ayak blev ju superglad förstås och for som ett tok i snön. Ayak och Ida var ute i flera timmar och lekte i snön fram och tillbaka. Men då han kom in så började han klia sej. Det gick inte över så de ringde till en kompis och fick låna lite ohyre medel som de satte på Ayak. Så då blev det mycket bättre. Vi kom fram till att det är synd att det inte är fler utställningar på vintern här uppe då de har fin päls…. Men vi ska i alla fall ses till våren på det ena eller andra sättet! *skratt* Trevlig advent på er allihopa!

23/9 Nu har jag fått några kort från Ayak med familj från deras fjällsemester. Fantastiskt vackra kort var det och jag tackar ödmjukast för det så klart! Härligt att höra att resten av släkten också börjar att engagera sej i Ayaks träning. Nu är det @nettes mamma som har provat att lägga blodspår och tyckte att det var jättekul. Lycka till med ögonlysningen på måndag! Kram på er!

3/9 Idag så fick jag ett trevligt samtal från fjällvärlden! Det är bra fantastiskt det här med mobiltelefoner ändå…. Det var Anders och @nette som ringde för att rapportera lite om hur de hade haft det på sin årliga fjällresa med hund! Bara idag så hade de vandrat ca 14 km över myrar och olika fjäll. Och om de tvåbenta hade gått så långt så kan man ju undra hur långt Ayak har sprungit, för han sprang ju i stora lovar hela tiden. @nette hade även bestigit samernas heliga berg. Det var så otrevligt på sidorna, brant o.dyl att Anders och Ayak väntade nedanför berget. @nette tyckte i alla fall att det var en omtumlande känsla och jag tror henne. Det kan ju bli så med historiens vingslag. De har i alla fall haft ett härligt väder och hittat kantareller, så till nästa år så skulle de försöka att lära Ayak att leta reda på läckerheterna. De har sett både ren och får på fjället. Fåren brydde sej inte Ayak så mycket om, men renarna tyckte han var skumma individer! *skratt* Ayak har ju hittat en egen läckerhet direkt från fjället om man säger så: lämmlar! Han slukar de hela och så många han bara kan…. Som sagt man har ju olika laster…*skratt* Äckliga Mitzy skulle säkert ha gjort samma sak eller åtminstone rullat sej i dem! Jag frågade @nette om hon hade tagit några fina kort i år, men då hade hon tappat kameran under en av deras vandringar…..Stackars henne! Jag skulle nog inte greja att vara utan kamera, men nu kanske det blir en digitalkamera i stället? 

16/8 Anette sa att de skulle ha varit på akl viltspår men att det hade inte stämt med resten av familjen! Men däremot så har han blivit mycket lugnare mot andra hanar. Det har bara varit lugnt hemma på gatan, så vi får väl hoppas att det värsta har gått över, men det gäller att man aldrig slappnar av då man har en hanhund! Man ska alltid ligga steget före mot vad den rackarn tänker! *skratt* Ayak hade häromdagen en härlig skogstur med matte och husse i sensommarsolen. Han badade och njöt i fulla drag att få rå om dem alldeles för sej själv. 

19/7 Ja så har vi då kommit hem efter att ha våldgästat de stackars Skellefteborna flera dagar och nätter! Vi blev så väl omhändertagna och fick så otroligt god mat hela tiden. Vilken skillnad mot om vi hade bott med de andra på gokartbanan! *skratt* Det var i alla fall jättekul att träffa Ayak med familj igen. Ayak tyckte nog att det blev lite mycket med tre tjejer i huset, men Ayak och Vilma kom jättebra överens. De lekte och hade hur kul som helst! När de var lösa ute så gick det även bra med Pyttan. Bee-Kini var väl lite jobbig tyckte han eftersom att hon alltid ska bitas och busa hela tiden. Här kan ni kolla på fler bilder på hundarna.

19/6 Idag så kom Ayak med familj hit för att gå på utställning igen! Dagen började inte så väldigt bra. För de började tidigare med tollarna än vad det stod i programmet. Så Anette hann inte förbereda Ayak någonting. Så det var bara att gå direkt från fikat och in i ringen. Ayak fick jättefin kritik i kvalitetsbedömningen  med ett CK. Men då han var på väg ut ur ringen så gruffade han lite mot en annan hane. Sen då han skulle in och tävla om bästa hane så var det lite smågruff här och där, men domaren såg inte vilka det var så då sa han bara att nästa som morrar åker ut och då blev det Ayak. Tråkigt men det är sånt som kan hända då de är i slyngelåldern. Men det är bara att köra mer dominanshandlingar med honom så att han vet vem det är som bestämmer så kommer det nog att gå kanonbra nästa gång igen! Vi håller på er!

13/6 Ja så har Ayak varit på utställning igen! Det gick bra även den här gången med HP….Grattis till er allihopa! På väg hem så stannade de till så att Ayak skulle få svalka av sej lite, eftersom att det hade varit så varmt på utställningen. Han kastade sej i efter en pinne, men då husse kastade i en dummy så stannade han kvar på land…. Men man kan ju inte få allt på en och samma dag heller! *skratt* Hoppas att vi ses till helgen!

9/6 Nu har jag fått några nya bilder på Ayak igen….

29/5 Anette och Ayak har börjat en viltspårkurs också. Det tycker de är jättekul båda två, men det blir ju inte alltid som man har tänkt om man har en tollare, eller är en tollarägare…. Anette tyckte att det var så kul med viltspåret att hon totalt glömde bort tiden, så hon missade en 40-årsuppvaktning och naturligtvis så var det ju hon som hade maten hos sej! Så medan kompisarna partajade så gick hon och traskade på i snårskog och surpölar! Ja vad ska man säga: man har ju olika intressen! *skratt* Inte nog med det….Dessutom så lyckades Anette gå vilse då hon höll på att lägga sitt spår! Så hon var helt inne på att få sova där ute i skogen, för att ingen skulle lyckas hitta åt dem. Anette hade ju mobilen med sej, men naturligtvis inte numret till kursledaren…. Eftersom att det tog sån tid och Anette aldrig dök upp så ringde kursledaren till Anette och kollade läget, så då fick de köra en skallgångskedja (!*skratt*) innan de kunde sammanstråla! Men inte avskräckte det dem heller utan de längtar till nästa kursdag. Den kursen tog 6 timmar, så de får verkligen valuta för pengarna…. Nästa spårkurs tog också jättelång tid, för då var de inte hemma förrän vid midnatt, men vad gör man inte för en Hummelvikare? Ayak är supernöjd i alla fall!

Anette berättade också att då Ayak gjorde sitt MH, så var det många som blev roade av hans upptåg! Det blir ju inte alltid som man har tänkt… Mitt i alltihopa så hittade han ett dike där han gick och badade en stund, när spökena kom så stal han kläderna av det ena spöken och busade med. På en inkallning så ställde sej Ayak och pinkade på planen i stället så det var ju inte så väldigt bra. Så nu har Anette börjat en lydnadskurs så nu du Ayak ska det bli andra bullar av! Men vad gör man inte för att roa sin omgivning också! Jag vet precis hur det är som har levt med Pyttan i 1.5 år!

29/5 Ayak fick CERT på utställningen och BIR!!!! GRATTIS!

8/5 Idag så ringde Anette och sa att Ayak ska på MH den 16 maj. De ska även på utställning i Luleå så vi önskar lycka till. Ayak fick fiiint främmande häromdagen då en kompis kom som löpte! hmmmm, men som tur var hände ingen olycka den här gången….Hon hade ju smitit så klart! Självklart så söker man ju då upp den snyggaste killen i kvarteret! *skratt* Så nu hoppas vi att det blir fler anmälda till viltspårkursen så att ni får gå den också. Lydnadsfortsättningskursen går bara bra, så vi är så stolta över vår rödnästa kille i norr! *skratt’

2/5 Idag så har Ayak varit på utställning igen och fick HP! Så vi är så stolta så….Dessutom så berättade husse och matte att de hade varit på en aktivitetsträff med tollare i Västerbotten och tränat med dem. Det gick hur bra som helst då Ayak fick prova på blodspår och han avslutade galant med att ta en fågel som han inte ville komma till matte med….hi, hi. Nu i maj så har Ayak dessutom kommit med på en MH.

6/3 Nu har @nette ringt och rapporterat dagens utställningsresultat! Ayak fick CK! Jättegrattis säger vi så klart här ifrån Hummelvikarna. Nästa gång så tar ni dem!

9/2 @nette ringde idag och talade om att de hade glömt att läsa av plåtarna på armbågarna så det resultatet kommer till veckan. Sen var det ju ännu skojigare att det var A/B på höfterna! Grattis till er allihopa!

8/2 Nu har äntligen Ayaks resultat kommit! Även han var fri röntgad med B! Jätteskojigt! Så nu är det ju 5 valpar som är röntgade och alla är fria!

3/2-04 Tack snälla @nette för de jättefina bilderna på Ayak! Nu håller vi tummarna att det går bra för honom också på HD röntgen… 

2003

20/12 Nu har vi även fått ett gulligt julkort på Ayak! Det finns bland de andra julkorten! Sen hoppas vi Hummelvikare att @nette blir bra i handen så att hon kan rida igen! (men Ida kanske är liiite glad om det dröjer ett tag…?)

28/11 Anette har nu vägt och mätt Ayak. Han är 51cm hög och väger 17kg.

26/10 Ja så har även Ayak varit på sin första off utställning! Det gick som vanligt jättebra, men hade kunnat bli ett magplask! 🙂 @nette körde lite fel, så de kom lite för sent till utställningen, men fick ändå vara med eftersom att det var en junior. Så uppladdningen blev ju intensiv om man säger som så….. Så därför tyckte domaren att Ayak skulle ha lite mer ringträning, men det är nog matte som ska ha lite mer orientering! *skratt* Grattis i alla fall till 1 HP!! Det var kanonkul! Nu är det inte så länge tills vi möts i Umeå!

18/10 Ja, då har vi haft ett roligt besök igen! Det var Ayak som kom och hälsade på med sina mattar, för hussarna var nämligen på ishockeycup i Övik. Först så kom de på fredag så jag fick en jättefin förstoring p det vackra kortet på Ayak, då han ligger på fjället. Det passade ju otroligt bra, eftersom att det dessutom var min födelsedag! Så det var jättesnällt och skoj! Ida stannade kvar och hjälpte Linn i stallet med hästarna. Ayak var lite avvaktande mot de sura röda damerna i början. De fräste så fort han försökte komma i närheten av dem och Pyttan var inte den som var snällast! Jag hade flyttat på Bäcka en stund, så att det inte skulle bli för mycket för stackars Ayak. Men sen släppte jag in henne också. Hon cirklar som en haj runt den utvalde. I det här fallet Ayak. Naturligtvis med svansen i vädret och stela ben för att utmana. Ayak var inte sen att hänga på och blev upprörd på Bäcka, men det skulle han inte ha blivit! Bäcka blev bra sur och gammelmatten ännu surare. Men det är ju sådär ungtupparna är även bland de tvåbenta, eller hur? *skratt* Sen förstod han att man skulle nog inte göra så där, men var ju ändå tvungen att prova en gång till, men sen var det lugnt. På lördagen så blev en match inställd, så Anette kunde vara här ganska länge. Alltså följde hon och Ayak med på springer/tollarpromenaden. Vi hade väldigt trevligt och nästan alla hundarna badade i havet, utom Esther, som tog det lite lugnt! (jag tror nog att hon var lite rädd att missa om det skulle bli några godisutdelningar!) Så nu önskar vi Ayak lycka till på sin första utställning nästa helg uppe i Boden. Sen är det ju inte så länge tills vi möts igen på utställning i Umeå. Tack för besöket och välkommen åter!

2/10 Ayak har också blivit vägd och mätad. Han väger ca 16.5 kg och är 49 cm hög. Ayak är familjen Henryssons lilla prins och lever därefter. Han får äta både oxfilé och goda såser, så det är tur att han inte brås på mamma Mitzy. Tyvärr så var fortsättningskursen full nu i höst, men jag hoppas att familjen provar på lite spår med Ayak. Man kan ju alltid hoppas….Anette har till husses förskräckelse börjat att samla på sej vilda djur i frysen och det bådar ju gott inför framtiden. Så jag håller på dej @nette! Jag hoppas att jag får träffa Ayak i mitten på oktober, för det skulle vara jätteskoj!

30/9 Nu har jag fått vackra kort på Ayaks fjällsemester! Tack snälla Anders och Anette att jag får kolla på honom så på avstånd! Det verkar ju lovande inför framtiden att ni klär så bra i jaktkläder! *flin* Så nu är det bara till att behålla skogsmulle kläderna på och fortsätta med viltspår och apportering hemma i Skellefteå! Och lycka till på den första off utställningen!

9/9 Ayak är på fjällsemester med bara husse och matte. Om jag inte fattade helt fel, så ska även dem försöka sej på att hitta kantareller. Man kan ju stilla fråga sej om det kommer att gå bättre för dem än för de andra som har provat på! Jag menar bara att de gillar ju som sagt att äta! Ha det så bra i alla fall, för nu borde det ju i alla fall vara myggfritt! *skratt*

4/8 I veckan här så hörde familjen Henrysson av sej. Ayak hade svullnat upp på nosen. Det är ju väldigt svårt att säga något per telefon, men som det lät, så var det ingen större fara, för det blev inte värre och värre. De tog i alla fall kontakt med en veterinär som sa samma sak. Om det blev värre så skulle de höra av sej. Men det gick tillbaka, så antagligen så var det bara något insektsbett! Tur att det inte var värre, för nu är det full fart igen!

10/7 Nog har jag väl härliga valpköpare som skickar bilder hela tiden på sina vackra hundar?! Nu har jag precis fått ett gäng vackra sommarbilder på Ayak och hans kompisar. Tack snälla Anette för dem!

17/6 Visst är han väl snygg på de här bilderna som jag har fått av Anita på Duck Tail´s kennel? Nog förstår man att han spöar lillasyrran på utställningarna! *skratt* Nästa gång vi möts blir ju nere på specialen tillsammans med Lasse och Athos, så det ska verkligen bli kul!

12/6 Idag så talade jag med Husse Anders. Vi har ju mötts rätt många gånger på utställningar nu och har naturligtvis fått spö varje gång av Ayak! 🙂 Och det är helt rätt, för han är då mycket snyggare än Pyttan. Anders talade om att han och Ayak hade åkt ner till vattnet för att Ayak skulle få bada lite. Anders kastade iväg en dummie en liten bit och den hämtade Ayak på en gång. Så då tänkte husse att jag kastar den lite längre så får han bada riktigt….Men det tyckte inte Ayak, så husse fick minsann själv gå ut i vattnet och hämta den! *skratt* Så tjejerna som satt där och fikade tyckte nog att det såg rätt kul ut! Nu möts vi på söndag igen så vi önskar så klart Ayak lycka till!

25/5 Nu väger Ayak 15 kg och är 47.5 cm hög. Han är jätteduktig på valpkursen och tycker att det är jättekul. Han är trots sin ringa ålder jätteduktig på att koncentrera sej. Nu ses vi ju snart igen på utställningen här i Övik 15/6!

9/5 Idag så fick jag ett gulligt brev av Anette, där hon hade skickat med bilder på Ayak och några kompisar! Tack snälla du, det är lika roligt varje gång!

7/5 Idag så talade jag med Anette igen! Hon och Ayak började på valpkurs igår och det var jättekul tyckte de båda två. Dessutom så hade Ayak badat lite ofrivilligt, men simmade utan problem. Sen har han även busat med sin colliekompis. Så det är verkligen fullt upp där i Skellefteå! 

4/5 Idag så har Ayak varit på utställning igen! Som vanligt så gick det jättebra! Han blev BIR igen och fick jättefin kritik. Här kan du läsa hans kritik.

6/4 Anders ringde då vi var i fjälls och berättade vad det hade gått bra på utställningen. Vad domaren tyckte kan du läsa här.

15/3 Idag så fick vi storfrämmande från norr! Vi fick rå om Ayak nästan hela dagen och det var jättekul! Han blev lite hårt mottagen av flickorna men det gick snart över, då Bäcka och Mitzy hade kollat in vem det var. Sen har Ayak och Pyttan lekt och haft kul mest hela dagen. Jag tror nästan att han kände igen sej, för han sprang omkring i huset utan att vara det minsta reserverad! Så nu tar det väl ett tag innan vi ses igen uppe i Skellefteå på utställningen i maj.

5/3 Idag var lyckan stor hos familjen Sundberg! Det kom ett stort kuvert med bilder från familjen Henrysson. Så titta och njut!

2/3 Idag ringde Anders och gjorde mej så stolt att det var inte sant! Ayak var på utställning i går och var jätteduktig! Han blev BIS-R! Jättekul och bra jobbat av hela familjen Henrysson! Jag vet inte om vi vågar komma upp och möte honom i maj! *skratt* Det är klart att vi kommer med mamma Mitzy och Pyttan. Här kan du läsa vad domaren tyckte om honom. Nu väger Ayak ca 10 kg.

23/2 Anita Wahlberg, kennel Duck Tail´s har skickat fler kort på Ayaks kompis Gunde. Han hade inte alls svart nos, utan han hade bara lekt trädgårdsmästare….! *skratt* Tack Anita för de fina korten på honom! Hoppas att det går bra för Gunde på utställningen nästa helg!

14/2 Kan man få bättre på alla hjärtans dag än en hel hög med bilder på Ayak? Tack så hemskt mycket hela familjen Henrysson! 🙂 Rätt kul var det att jag idag fick några bilder på Gunde av hans husse också! Ayak ska också fara på några utställningar framöver, så det ska bli spännande att höra hur det kommer att gå. Jag ser naturligtvis fram emot fullständiga rapporter! Ni ser att inte är det lätt att vara valpköpare här inte! *skratt* Inkallningen går fortfarande bra både med och utan visselpipa. Anette har börjat lite med apporteringen också.

6/2 Idag har jag fått reda på lite mer om Ayak. Han har duschat flera gånger och det har bara gått bra! Favoriten just nu är att mumsa på en sibirisk ärtbuske i trädgården. Han har blivit miljötränad både i stan och på loppis. På loppis kom det fram hur många tanter som helst och gav honom godis, men det är sånt man får ta när man är charmig! 🙂 Nu biter han mycket mindre på gårdsfolket och har blivit lugnare. Inkallningen fungerar helt OK och han har tappat en tand, så nu börjar han på att bli stor!

29/1 Ayak har varit och kollat på en hundutställning. Det var hans kompis Gunde som vann! Så det var ju roligt. Det skulle vara kul att få se ett kort på honom också eftersom att Gundes husse tycker att han och Ayak är så lika varandra.

21/1 Senaste rapporten från Skellefteå är att Ayak är hur mysig och gosig som helst, men att han får sin ”tjurrusning” varje kväll till allas förskräckelse! Jag bara skojar! De har blivit härdade i familjen vid det här laget! Ayak tar det mesta med ro och är en cool norrlandskille, men det var ju nästan det vi trodde. Jättekul att han passar så bra ihop med sin familj. För om det är bra i början, så blir det ju bara bättre sen då man har ”vuxit ihop” med varandra. Ayak kan gå och lägga sej ensam i sitt bur då han vill ha lite lugn och ro, så han är allas favorit där uppe! Nog är det tur att alla valparna är så spridda att alla har fått sitt områdes gulligaste valp!

13/1 Nu har jag talat med familjen Henrysson igen! Allt går bara bra med Ayak. De brukar fara ut till Brukshundklubben och promenera och då hade det kommit dit en till tollare! Ayak sprang fram direkt och tyckte att det var jättekul med en ny kompis, fastän han var 10 mån.

9/1 Idag har jag fått nya bilder på Ayak. De var kanonfina, men tyvärr så har vi fått fel på vår skrivare, så jag kan inte lägga in dem nu, utan får vänta ett tag med det, men de kommer….. Nu har Leffe fått igång skrivaren, så här kommer bilderna…. Ayak var på sin första koppelpromenad idag och det hade också gått jättebra!

5/1 Jag pratade med Anette idag och hon var lika nöjd med Ayak som husse! De hade avmaskat honom och det gick utan problem. Bilåkningen går bara bättre och bättre så där är allt helt OK! 

4/1-03 Idag ringde Anders och talade om att Ayak väger nu 5,4 kg! Var det inte husse som sa att han var dålig på att äta? *skratt*

2002

31/12 Anders har meddelat att de har också börjat att träna bilåkning med Ayak. Han sover bra på nätterna och är en glad, busig kille som verkligen är älskad hos sin familj.

29/12 Anders ringde idag och talade om att de hade klippt klorna på Ayak och det hade bara gått bra! Så det verkar lovande att jag kan skriva om honom i fortsättningen i alla fall! 

28/12 Idag så for Ayak hem till sin familj Anders, Anette, Elias och Ida. Ni har verkligen fått en charmknutte! Jag hoppas att ni vill fortsätta att ha mycket kontakt med mej, så att jag får veta vad som händer med honom!

21/12 Nu väger han 3 670 gram och är ca 23 cm.

17/12 Nu har vi klippt klorna och avmaskat honom.

11/12 Ayak väger nu 2 796 gram.

9/12 Ayak är ”mysgubben” tillsammans med Albin. Han kommer gärna till en och vill sitta i knä och jag tror att han blir en superkompis till Ida och Elias uppe i Skellefteå. Me kom ihåg att stå emot ”tollarblicken” så att det inte blir Ayak som bestämmer hos er. För tollare är verkligen smarta hundar som vet hur de ska utnyttja människorna för egen vinning. 

3/12 Ayak väger nu 2 080 gram.

22/11 Idag blev han avmaskad och väger nu 1 360 gram.

21/11 Idag fick han sina första tänder.

18/11 Han går precis som alla andra! 

13/11 Nu är båda ögonen öppna.

12/11 Idag hade han öppnat det ena ögat lite grand! Dessutom så har han sprängt 700 grams gränsen! Han väger nu 750 gram.

12/11 Öppnat ena ögat lite grand.

9/11 Nu har han passerat 600 gram! Avmaskad med Banminth.

6/11 Han har fortfarande rosa trampdynor.

5/11 Nosen har börjat att mörkna.

4/11 Han började att använda bakbenen och försöker att gå.

3/11 Han fick hängöron