Albin dagbok

tillbaka till Albins sida

2016

Idag fick jag blandade gamla bilder på Albin <3

2004

27/12 -04 Nu har jag fått nya kort på Albin. Himla snygg tomte måste jag säga! Han är väldigt matglad så nu får de också se till att inget ska finnas inom räckhåll. Så har vi ju det med Vilma också! *skratt* Bland annat så har han stulit en hel påse non-stop! Och som sagt halsen kan bli i princip hur lång som helst om det är något han verkligen vill ha! Massor av kramar till er allihopa och skicka gärna ännu fler kort på vackre Albin!

29/11 Nu har jag fått lite mer uppgifter om Albin. Ingrid mailade och sa att Albin är 51 cm och väger 23.6 kg. När de var och tog vaccineringen så tyckte de att Albin var lite tjock, så man kan ju lugnt säga att då är det tur att de inte har sett mamma Mitzy! *gapskratt* Hon vägde ju som mest nästan 24 kg och nu börjar vi tycka att hon ser nästan normal ut och då väger hon 21.8 kg. Men Ingrid fick tips om bra mat som gör att Albin blir mer mätt av maten, för Albin har ju blivit lite matfixerad sen han blev kastrerad.

3/11 Nu har hösten kommit till Göteborg också! Eftersom att Albin är mörkrädd så blir det inga skogspromenader efter jobbet, eftersom att det blir mörkt vid 17-tiden. På födelsedagen igår så fick han fira med god mat, men den räckte i typ 30 sek! Efter kastreringen så älskar Albin verkligen mat! (men det gör mamma Mitzy också…..*skratt*) Albin fick sluta på hunddagiset. Tjejen som hade det tog in så många hundar att hon hade 21 st som hon var ensam om att ta hand om…. Kanske inte den bästa förutsättningen för att det ska gå bra. Det var en hund som Albin inte gillade så då fick han sluta där. Jag tycker att det var ett klokt beslut för hur ska en tjej hinna med så många hundar, som hon dessutom inte känner… Det blev alldeles för stressigt för Albin att vara där. Det går i alla fall jättebra för Albin att vara hemma också. för det blir inte så väldigt långa stunder. Tiderna passar rätt bra mot varandra, de som Ingrid och barnen har. 

Anders och Ingrid har varit på en intressant föreläsning med Roger Marklund om hundkommunikation och hur situationer påverkar hundar. Jag måste säga att jag är avundsjuk på alla intressanta föreläsningar och kurser som ni har där nere…. *flin* Tack så hemskt mycket för de fina bilderna på Albin!

12/10 Nu har jag hört lite mer om hur Albin har det också. Han har blivit lugnare efter kastreringen och det är ju toppen! Men vissa hundar på området är ju fortfarande inte skojiga, men det är ju såna hanhundar som alltid gör utfall och skäller först. Huvudsaken är ju att man tycker att det känns bättre. Kontakten har blivit mycket bättre mellan Albin och familjen. Albin är bättre på inkallning och bryr sej inte så mycket om löptikar. Dessutom så går ju Albin på hunddagis 3 dagar/vecka. Från början tyckte han inte alls om det utan satt mest ensam i ett hörn och var lite aggressiv mot de andra hundarna. Tjejen som har hunddagiset tolkade det som att Albin var osäker och lät honom träffa en och en hund en kort stund i taget och nu går det jättebra. Så nu leker han med de andra utan problem. Jätteskönt att det var en tjej som var logisk och duktig som hade hand om dagiset annars så är det ju väldigt lätt att man tänker lite fel och förstärker det som man vill ha bort. Men det här gick ju strålande. Ingrid ska inte gå någon kurs med Albin nu i höst, eftersom att han är ganska trött efter dagiset, men till våren så ska de satsa på viltspår. Så då kanske vi får se Albin starta i akl också? Hoppas det! Hela familjen Böris är i alla fall nöjd med sin ”goa gubbe” och det känns ju jättebra. Jag hoppas verkligen att vi träffas någon mer gång, för det hade verkligen varit kul!

22/8 Idag så har jag talat med Albins matte Ingrid. Albin mår bra efter kastreringen och har blivit lugnare. Men hundarna som han inte gillade förut gillar han inte nu heller… Däremot så har Ingrid kommit på att Albin blir mycket lugnare om hon har han lös, så om hon promenerar där det inte är några bilar så går det väldigt mycket bättre. Jag trodde att det hade hänt Albin något eftersom att de inte kom på specialen, men tack och lov så var det ”bara” familjen som var lite krassliga! *flin* Man blir ju lite orolig…… Men nu mår alla bra och Albin ska börja på hunddagis i morgon. Där ska han först skolas in och sen vara där några dagar i veckan. I sommar så har de varit ute med båten ganska mycket. Albin tycker att det är kanon, bara det inte gungar för mycket, för då går han och lägger sej längst ner i båten i ruffen (heter det så?….) Hoppas att vi ses vid något annat tillfälle.

21/6 Idag så har Albin blivit kastrerad. Han var trött, men allt hade gått bra så jag hoppas att vi ses på specialen!

7/6 Idag så har jag talat med Ingrid igen. De har varit iväg och röntgat Albin så nu är det spännande dagar för oss allihopa. De hade även funderat lite på kastrering och frågade hur jag ställde mej till det. Jag tycker att det är ett bra alternativ till hundar som ändå inte är på tal att användas i aveln. Albin har ju tråkigt nog ett överbett. Men han är jättefin och jag håller med Ingrid om att han påminner mycket om Pyttan. Han har varit lite halt på frambenen några dagar, så de vet inte om det var så att han hade halkat till på någon klippa eller om det är något annat. Annars så hoppar och springer han helt obekymrat runt både i skogen och på klipporna, så det är ju ändå huvudsaken att han har ett bra liv och det har han verkligen. Hoppas att vi ses på specialen!

16/5 Nu har jag fått bilder som visar hur duktiga Elin och Albin är på freestyle! Visst är de väl ett tjusigt par? Jag tror att de kommer att slå knock out på de andra på uppvisningen de ska vara med på! Lycka till!

14/5 Idag så ringde jag ner till Albins familj för att kolla hur det går. Det har blivit mycket bättre med möten med andra hundar, men fortfarande så är det en del morrningar och skall. Ingrid har ju gått en apporteringskurs med Albin. Men det har mest varit så att det har varit miljöträning för Albin att vara med och Ingrid som har fått kolla på övningarna för att sen kunna träna då de kommer hem. Ett kurstillfälle så satt Albin och skällde i 2 timmar, så det var nog inte så kul för de andra att lyssna på, men det har blivit lite bättre för varje gång så det känns ju bra. Elin har ju även börjat en kurs i Freestyle. De ska ha uppvisning snart så det ska bli spännande att höra hur det kommer att gå. Ledaren tyckte att Elin hade en väldigt bra kontakt med Albin så det känns ju jätteskojigt! Så lycka till Elin!

28/4 Tack snälla Yvonne för bilderna på Albin! Det är alltid lika kul att få se ”sina valpar” fastän nu börjar de ju alla att bli stora vackra karlar!

6/4 I går så ringde jag och talade med Albins familj. Han har ju blivit lite stöddig mot andra hundar, efter att han har blivit påhoppad av några hanhundar. Så jag gav lite tips vad de kunde tänka på så får vi se hur det kommer att gå. Ingrid ska gå en apporteringskurs med Albin och kan säkert få lite goda råd där också! Lycka till så hörs vi sen!

2/4 Nu har jag fått veta lite mer om Albin igen. Först så vill jag tacka Elin för de fina korten på Albin som ni kan se här ovanför. Elin berättade också att hon och Albin ska snart börja en Free Style kurs, så det ska bli jättespännande att höra mer om hur det kommer att gå.

21/2 -04 Nu har jag fått lite info om vår kille på solsidan! Albin och Ingrid har börjat en ”prova-på-lydnad kurs” men varken matte eller Albin tycker att det är det roligaste man kan göra. Men Albin tycker att det är bra mycket roligare att spana på alla snygga brudar på kursen! Så klart det kan man ju förstå…..Men däremot så har matte och Albin provat på blodspår och det var mycket skojigare så det låter ju bra. Han har det bra där nere i södern som får bada i havet och springa omkring på klipporna… Det känns väldigt avlägset här uppe just nu…..Jag blev så jätteglad då jag fik höra att de ska komma på specialen i år så att man får träffa dem allihopa igen, för det är ju så länge sen…..Det är ju lite tråkigt med avstånden ibland….Det var skojigt att Albins familj sökte upp Athos och Sarah på utställningen i Gbg. Det är precis så det ska vara bland Hummelvikarna!

2003

31/12 Idag så fick vi härliga bilder på Albin! De är tagna i dag nere vid havet, men Albin tyckte att det var lite för kallt i vattnet idag. Så nu var han bara fotomodell i den vackra skärgården! Hoppas att ni får ett härligt nytt år!

20/12 Vi har fått ett jättefint julkort från Albin med familj, som ligger bland julkorten! Jättegulligt, så tack så hemskt mycket. Det är alltid lika roligt att höra ifrån ”mina” pojkar! Albin har dessutom vuxit på sej och blivit stor, för nu är han nästan 52cm och väger 21kg.

21/11 Så har snälla familjen Böris skickat in nya bilder på Göteborgs goaste gubbe! Elin har gått en vardagslydnadskurs med Albin och har fått blodad tand och ska även gå en fortsättningskurs med honom. De har hittat en jättebra instruktör och en lämpligt stor kurs, så det kommer nog att gå strålande det också! Vi är som vanligt otroligt stolta över er här uppe i Hummelvik! Anders skrev också och berättade att han hade väl aldrig trott att han skulle gå ut och promenera i regn och när det blåser 10 m/s. Men det är faktiskt rätt härligt att se Albin jaga skummet på vågorna där nere vid havet. Vi håller med, men nog är det i alla fall lite mysigare med sommaren eller? Albin är lite mörkrädd, för de har ju varit inne i någon spökålder. Pyttan har också varit p det visetoch sett saker som inte finns….Men var sak har sin tid, så det är bara att vara lugn och trygg som vanligt. Jag hoppas att Elin fortsätter att tycka att det är kul med lydnad, så kan hon snart spöa jag och Mitzy på lydnadsplanen. Men i och för sej är ju det inte så svårt så det går nog rätt fort med tanke på våra prestationer! *skratt* Familjen Böris har även skaffat en större båt, så det blir nog många härliga turer till sommaren för hela familjen. Vi hoppas att det blir superhärligt väder då också.

2/11 Albin har kommit in i slyngelåldern och gör lite som det passar honom. Han har bland annat fått för sej att han inte vill gå där det är mörkt, om det är regnigt eller helt enkelt att den vägen inte passar Albin. Då lägger han sej helt sonika ner på vägen och om matte säger åt honom att nu får det vara nog, så lägger han sej bara på rygg! *skratt* Ja tollare kan verkligen testa tålamodet hos en ibland, fråga mej jag har passerat det mesta med Pyttan och verkligen blivit härdad! Men det är bara att göra precis som ni har gjort att vara konsekvent och aldrig ge vika. Helt plötsligt en dag så inser man bara att den olaten är borta, men man vet inte riktigt då det hände. Så blev det för oss och Pyttans rumsrenhet. Man var så fruktansvärt less på att torka upp efter henne, tills man insåg en dag att nu har jag inte gjort det på flera dagar! Albin skulle få kalasa på tårta precis som sina andra syskon och ligger och gosar i sängen hos husse precis som syskonen. Det har varit svårt för de flesta att stå emot den sammetsögda, bedjande tollarblicken! Jag vet för vi har också fallit pladask för den. När Albin är i skogen så om han hittar någon mumsig lukt så är det ju självklart att man luktar klart innan man kommer, eller hur? (så gör i alla fall syrran också!) När det kommer folk och ska gå förbi på vägen, så har han för sig är att han ska stanna för alla människor som pratar eller om det är någon som går bakom, då vill han gärna ha koll på dem också och sätter sig vid vägrenen och väntar in dem för att se vilka det var. Så promenaderna kan ibland ta väldigt lång tid, så jag tror nog att det är lite uträknat, för så listiga kan tollarna faktiskt vara! Elin går på hundungdoms kurs med Albin och Ingrid har precis avslutat en kurs i vardagslydnad och ska även gå en fortsättningskurs med honom. Albin ska även på en inoff utställning nu i december, så vi håller alla tassar och fingrar här uppe för er! Grattis Albin och ha en riktigt trevlig födelsedag!

30/8 Nu har jag nya bilder och fakta om Albin! De har varit ute och åkt båt jättemycket i det soliga vädret. Glädjande nog, så är Albin fortfarande haltfri och kan nu leka med sina hundkompisar. Ni ser det familjen att efter regn så kommer det solsken! Albin har precis som de andra kommit in i slyngelåldern. Men han är snäll och glad och älskar de flesta som han träffar på. Lycka till Elin med hundkursen som snart ska börja. Hoppas att det går superbra, för då är det verkligen jättekul! Milou är Ingrids systers drever och de har kul ihop (fastän det är Milou som bestämmer var skåpet ska stå…..)

8/8 Nu har jag fått senaste nytt från ”bästkusten”! Albin haltar nu ingenting, så nu får vi verkligen hoppas att han har haft sin beskärda del av elände! Albin har också vuxit, så nu är han också ca 51cm. Albin har börjat med livräddning av barn och vuxna utan att de har bett om det! *skratt* Det är ju det jag har sagt att man har aldrig tråkigt med en tollare! Albin simmar ut efter barnen och drar i håret eller baddräkten. Det kanske är som Lasses matte säger att det är mycket vallhund i den här kullen. De verkar ju ha problem då flocken särar på sej. (Det är ju bara Mitzy som inte bryr sej på lydnadstävlingarna….*flin*) Det finns faktiskt hundar som är utbildade livräddare. Om jag inte minns fel så stod det ett reportage om det i en Hundsport. Jag ska kolla om jag hittar den igen. Familjen hade hyrt en båt och åkte efter den vackra västkusten och Albin satt tyst och stilla, men matte trodde att det berodde på att han mådde illa! Albin har fortsatt att vara en riktig sjusovare som helst inte vill gå på någon långpromenad före kl 12. Så han skulle passa precis i vår familj! Han är alltid glad och vill fortfarande ha hålligång fram på kvällskvisten annars så börjar han att skälla uppfodrande på familjen. Då är det väl tur att ni är så många att ni kan turas om? *skratt* Jag hoppas innerligt att ni nu i fortsättningen får glädjas åt det roliga att ha hund och kan börja träna det ni vill, men ta det lugnt precis som ni gör nu! Kram till er allihopa! 

22/7 Mera nytt om Albin. Jag blev så glad då jag fick besked av Ingrid att Albin inte hade haltat på flera dagar…. De hade varit och simmat med honom och det tyckte han var jättemysigt. Jag håller med om att det tror jag också är ett kanonbra sätt att motionera honom på. Han ska även få hälsokost i form av selen med e-vitaminer. Veterinären trodde att det kunde vara värt att prova mot växtvärk. Vi fortsätter att hålla tummarna för att allt ska gå bra för honom!

16/7 Senaste nytt om Albin är att familjen Böris har fått besked från veterinären. Tack och lov så var det inte osteochondros! 🙂 Det fanns inga tecken på det, så det var ju jätteskönt! Håkan Kasström tyckte att Albin skulle få en ny dos med Rimadyl och gå på långa promenader för att bygga upp mycket muskler runt lederna. Sedan ska Albins veterinär i Göteborg skicka iväg plåtarna till en annan veterinär också för bedömning, som ska titta på hela hunden och kolla alla leder.

Albin haltar från och till, men Ingrid tycker ändå att det blir bättre och bättre. Efter semestern så ska de kolla upp om det finns någon bassäng i närheten där Albin kan simträna. Det låter ju som en strålande idé! De ska väl även eventuellt kolla om Albin blir bättre med akupunktur! Det känns otroligt skönt när man bor så långt ifrån och inte kan hjälpa till så mycket att man har så väldigt bra och seriösa valpköpare! Vi här uppe i Hummelvik hoppas verkligen att det ska ordna sej med Albin så att ni får njuta riktigt av hur det är att ha en frisk och haltfri tollare i familjen! Kram till er allihopa!

29/6 Nu har jag äntligen fått träffa Albin också! Det var jätteroligt för han har verkligen blivit vacker! Det är jättesynd att han har överbett, för annars så tror jag att han hade kunnat gå bra på utställningar också. Men utställningar är ju inte allt! Ingrid sa att Kasström har haft semester så förhoppningsvis så kommer besked om Albins röntgenplåtar till veckan. Vi håller tummarna än en gång att det ”bara” är växtvärk!

12/6 Nu har Albins husse och matte varit till veterinären med Albin igen. Den här gången är han mer halt på höger ben än vad han har varit på vänster. Veterinären trodde att det var samma som på vänster ben, så vi får väl hoppas att det är så, så att lille Albin blir bra igen. Nu väger Albin 18.8 kg. Vi skulle få besked till veckan vad Kasström sa om plåtarna, så nu väntar vi med spänning på det. Vi håller tummarna för att det ska gå bra och hoppas att vi ses på valpträffen hos Athos.

9/6 Senaste nytt om Albin är att nu har han varit ganska bra i sitt framben. Så det är ju jättekul! Men då fick han leka lite med en golden och då blev han halt på det andra frambenet….Ska olyckorna aldrig ta slut för den stackars familjen…. Men han ska in på djursjukhuset i morgon och röntga benet så då får vi hoppas att det bara är en stukning eller så. Vi håller tummarna så klart!

19/5 Idag så ringde Håkan Kasström till mej om Albin. Det blev ju som vanligt då jag är inblandad totalt förvirrat! *skratt* Han skulle ju ringa på onsdag, så jag hade ju inte papperet framme med frågorna, så det fick bli lite provisoriskt, men det gick ändå! I alla fall så sa Håkan att det var ”bara” så att Albin hade vuxit för fort. Det var inte alls ovanligt att det blev så. Jag frågade om Albin skulle kunna hålla på med agility och det trodde Håkan inte skulle vara några problem, bara han fick växa klart ordentligt  först. Så det var ju skönt för familjen Böris! För mej var det som om en stor sten föll från mitt hjärta! Naturligtvis så frågade jag också om jag kunde fortsätta att avla på Mitzy. Då sa Håkan bara att det var absolut ingen fara, det enda ”felet” var att Mitzy eventuellt ärvde ner anlag för att valparna kunde växa fort. Men det kan man ju relativt lätt korrigera med rätt foder. Håkan tyckte inte att jag skulle byta fodertillverkare, men däremot att jag skulle ge valparna foder för storvuxna raser, så att de skulle växa saktigare. Så det var ju jätteskönt för oss också! För att inte tala om för de blivande Mitzyvalpköparna! Om det skulle vara så att Albin inte blir bra, så kan man med ett relativt enkelt ingrepp, suga bort benbiten som lossnat. Då är det inget som kommer att behöva göras igen. Så nu håller vi tummarna att Albin snart slutar halta och blir precis som vanligt igen. Han har inte blivit bättre av medicineringen som han nyss har avslutat, så vi håller tummarna! Albin är nu 50 cm och väger 19 kg.

17/5 Nu har familjen Böris fått utlåtandet från specialisten Håkan Kasström. Vi förstod inte allt, så jag har bokat en telefontid med honom på onsdag. Det vi har kommit fram till (tillsammans med min veterinärkompis) är att troligtvis så är Albin halt för att han har vuxit för fort. Så nu håller vi tummarna för att det ska vara så. Det verkar då inte som att det är artrit så det ser ju ganska ljust ut just nu. Håll tummarna för både Albin och oss att det inte är något ärftligt. För i så fall så kan vi ju inte avla på varken Mitzy (mamma) och Pyttan (syrran).

11/5 Idag så ringde jag ner till familjen Böris för att fråga om de hade fått reda på något mer om Albin. Det hade de inte, men de skulle höra av sej så fort de visste något. Albin haltar lite från och till, men ser aldrig sjuk ut. Anders berättade att då Albin går kopplad ner till havet så haltar han, men sen då de släpper honom lös. så märks det ingenting…..! Så vi hoppas verkligen att det inte är något allvarligt utan ”bara” växtvärk! Veterinären tyckte också att de skulle byta foder till Hill´s så det har de gjort. Vi tänker hela tiden på er!

29/4 Idag så har jag fått reda på lite mer om Albin. Familjen Böris har varit till veterinären och röngat honom, eftersom att han kan vara lite halt efter att han har legat. Veterinären trodde att det kunde vara växtvärk eller att han hade en lös benbit. De har skickat iväg röntgenplåtarna till en expert, så nu håller vi tummarna så att det bara är växtvärk. Om det är en lös benbit, så går det att operera i alla fall! Vi här uppe säger LYCKA TILL! Lillmatte har skickat in en bild på Albin till www.vovve.net så nu kan man skicka vykort med Albin!

19/4 Idag så fick jag veta lite mer om Albin igen. Det är alltid lika roligt att få del av valparnas små äventyr. Elin hade Albin lös då de var på promenad och då mötte de en hund. Vad gör kloke Albin? Jo han sätter sej ner och väntar tills Elin kommer fram till honom och kopplar honom innan han vill gå fram och hälsa på den andra hunden. Då har man verkligen lyckats med sin vardagslydnad! Jätteduktigt av er allihopa! jag blir så stolt och glad. Sen är det ju även kanonbra att han i princip också har slutat att morra. Det är ju samma där att det är bara att vara konsekvent och att aldrig ge upp! Vi får verkligen hoppas att det bara är växtvärk som Albin har, eftersom att han inte har feber.

7/4 Idag så fick jag fler kort på Albin. Han hade precis varit ute i skogen med två av sina mattar Elin och Sanna. Efteråt så la han sej och lapade sol….. Det är nog tur att han inte bor kvar här, för vi fick 20 cm snö i veckan på ett dygn! Mattarna har nu lärt honom två konster till: sitta vackert och peka på vilken hand det finns godis i. Så nu ser vi fram emot att få bildbevis på ”sitt vackert”! *skratt* Han har precis fått sitt första schampobad, så nu är han verkligen guldglänsande! En annan favorit är att leka kurragömma med barnen, för han blir så glad då han lyckas hitta dem allihopa. Ni är verkligen jätteduktiga att hålla på med honom. Tänk då han blir äldre så att ni kan börja med agility också……

18/3 Nu har lillmatte Elin skickat nya kort på raringen Albin! Han har nu blivit stora herrn och väger 13 kg! Så nu får nog Lasse och Athos akta sej igen! *skratt* Han har blivit mycket lugnare och morrar mycket mindre, så ni har verkligen gjort det bra som har fått fason på honom! Bra jobbat hela familjen Böris! Det var en liten fågel som viskade i mitt öra att Albin passar på att hoppa upp i sängen då husse är borta! Det är tollare i ett nötskal! De är verkligen livsnjutare. Albin är i princip nästan rumsren nu och det kan man då inte säga om vår Pyttan….. Han rymde i dag då farmor skulle passa honom, för han ville ju så klart följa efter lillmatte Elin. Flickorna har lärt honom konster så nu kan han rulla runt, sitt, ligg, stanna kvar och vacker tass! Det är väl inte dåligt av en liten valp? Albin har även charmat flera på gatan som också vill skaffa tollare, så det känns ju bra för mitt uppfödarhjärta så klart.

6/3 Så har då Albin med familj varit på valpkurs! Den verkar ha varit jättebra och om jag har fattat rätt en intensivkurs en helg med bra instruktörer. De fick många goda råd på vägen och det känns ju skönt då man bor så långt ifrån och inte kan komma och hjälpa till. Albin är inte heller rumsren, så det är en jämn kull i det fallet i alla fall! *skratt* Instruktören blev allt lite imponerad då hon fick se Albins inkallning med pipa och då blir man ju jättestolt förstås! Ni är så duktiga att kämpa på med Albin. Tänk på att snart är han vuxen och då blir det ännu roligare då de förstår ännu fortare vad det är de ska göra. Det ska bli kul att se hur hård husse kan vara mot honom då han börjar hoppa upp i sängen och vill gosa!

27/2 Nu har jag fått senaste nytt om Albin! Han är fortfarande lite för tuff, men hela familjen jobbar på, så det kommer säkert att gå bra. Sanna, Elin och Albin ska börja på valpkurs på torsdag, så det ska bli spännande att höra hur det kommer att gå. Albins familj har helt gett upp då det gäller att försöka att begränsa Albins framfart i huset! *skratt* Han har nu fått dem att ta bort hindret i trappen, så nu är det full fart som gäller! Albin väger nu 11 kg och har fått en lite ögoninflammation, så han ska få salva i några dagar. Han har kommit fram till samma sak som sin mamma och syrra att hästskit det är livet det! Nog är det tur att det inte är farligt, med tanke på vilka mängder de kan stoppa i sej!

17/2 Nu har Albin kommit på att det är mysigt med badkar! Han går nämligen dit och lägger sej och filosoferar! En cool kille! Albin väger nu strax över 10 kg, har tappat två tänder och sköter sej bra. Husse och matte har fått tala om för honom vem det är som bestämmer, så nu vet han det och då blir det ju mycket lugnare i flocken. Anders berättar att han spårar jättemycket då han är ute och går och det verkar ju lovande inför framtida eskapader. Då kanske man kan få fresta med lite viltspårträning framöver? När de är ute och går vid klipporna så tar han sats och sen hasar han ned på skaren. Han älskar att äta tång och musslor, så han kanske blir en gourmet som gillar skönhetsbehandlingar? För visst finns det tångbad? Familjen vill inte att Albin ska gå i trappen än, så de har satt upp en grind som nu är 70 cm hög. Men den forcerar Albin utan problem! Han häver sej över den! Snacka om att vara uppfinningsrik! Så nu måste de sätta dit en grind, annars så kommer inte Karin upp på övervåningen.

2/2 Nu äter Albin jättebra med lite köttbullar i maten! Alla sätt är bra utom de dåliga…. Albin älskar att gömma skor. Han har inte (än!) ätit på någon sko, utan han bara slickar i skorna och suger på skosnörena. Han är också busig på kvällarna. Nu har han hittat en egen lya som han har gjort till sin. Den är under trappen, så han tog helt sonika och drog ut det som var där, så att han skulle få plats! Nog är de väl påhittiga!?! Sova kan han göra i princip överallt även i vattenskålen! Han forcerar allt för att komma in i tvättstugan! Matte har gett upp, för om hon ska bygga så högt att inte Albin kommer in dit, så kommer inte hon heller dit! *skratt* De övar mest på inkallningen, så att den ska sitta perfekt. Bra jobbat! Albin bär stolt in tidningen varje morgon, men sen får man vara snabb att ta av honom om man ska kunna läsa den sedan! Nu pinkar Albin både ute och inne, så det går ju framåt! *skratt* (syrran är ungefär likadan!)

29/1 Albin har också varit och fått sin spruta. Det gick hur bra som helst. Ingrid tyckte att överbettet hade blivit lite större, men veterinären sa att det var ingen fara med det och han trodde inte att det skulle bli några problem framöver för Albin. Så det var ju skönt att höra! Han har även börjat att träna på att vara lite ensam. Ingrid har gått ner till halvtid under våren för att få vara hemma med Albin lite mer! Det är otroligt ambitiöst gjort! Ingrid tyckte att Albin åt lite dåligt, så hon frågade veterinären, men det var ingen fara för han var inte mager på något vis, så Albin får lite smågodis i maten som köttbullar och sånt! Albin brukar också ha lite rusningar på kvällen, men har blivit lite lugnare på slutet. Den genen måste komma från pappa Mighty, för så har inte Mitzy gjort som valp, men iof nu som vuxen! (hmmm) Albin har även fått följa med till stallet, men det tyckte han inte var sådär jättekul. Då är det mycket roligare att leka med kaninen hemma, fast han stampar bara med bakbenen, så han är nog inte lika road! Thomas undrar om ni kommer på specialen till sommaren? Där finns ju en klass för de som inte kan ställas ut på ”vanliga” utställningar. Fundera på saken, för det skulle verkligen vara jättekul!

19/1 Nu har jag fått reda på lite mer om hur det är nere i Göteborg! Där är det ingen snö och tro det eller ej, men Albin har badat i havet! Det var väl lite fundersamt först, men sen gick det av bara farten! Albin ahr blivit jätteduktig på inkallning, sitt, ligg och vacker tass! Fattas bara med så många träningskompisar som vad han har! Jag bara skojar! *ler* Han är på skogspromenader varje dag och får vara ute och leka mycket på tomten. Han charmar ju alla han ser och nästan ingen vet vad det är för ras! Det är nog likadant överallt, men vi sprider ju tollarens historia överallt så vi får väl hoppas att världen i framtiden vet vad en tollare är! *skratt*

12/1 Nu har Elin och Sanna skickat nya bilder på Albin! Tack så hemskt mycket för det, det är lika kul varje gång när man får se dem! 

7/1 Nu har vi suttit och sagt Oh och Ah åt bilderna på Albin! Han blir ju bara sötare och sötare! Hur kan ni motstå den blicken? Det var nog tur att han inte blev kvar här uppe, då hade han nog blivit väldigt bortskämd! Det är helt perfekt att ni börjar att lära honom att stå med godis om det är så att ni ska på utställning med honom. Ju mer stilla de kan stå desto bättre går det för domaren att tala om hur han är. Så kämpa på, det här har ni gjort kanonbra!

5/1 Senaste nytt från Albin är att han gillar julskinkan! Det märks nu när han väger 5,4 kg! Men det är bra att han växer så det knakar! Sen har de utnämnt Albin till Göteborgs sötaste valpen av alla grannarna och det är ju bara att instämma! Det var ju tur att inga kullsyskon kom till Göteborgstrakten! Albin kan också sitt, ligg och stanna kvar. Han har även blivit lugnare med att rida på barnen. Se där vad fort man kan bryta ett beteende om man ger sej den på det! Sen är det så att det är ju kul att träna då man ser att det blir bättre! Ni är jätteduktiga som redan har kommit så långt med honom!

1/1-03 Ingrid ringde idag och meddelade att allt var väl med Albin. De håller också på med att vänja honom med kortare bilturer, så att han inte blir avskräckt för all tid och evighet! Det går bara bra! Han har varit lite kaxig, så familjen ska ta och visa vilka det är som bestämmer i huset. Men de är också väldigt nöjda med honom och han sover hela nätterna. Han var lite pipig de första dagarna, men nu trivs han som fisken i vattnet! Albin har börjat att ”rida” lite på två av barnen. Det är något som man bör ta ur dem på en gång, så att de inte tror att de är något. Ta ett bestämt tag i honom och lägg er honom på rygg, så han får visa underkastelse. Tänk på att det är ”ungtuppar” ni har att göra med som blir stora fortare än man anar!

2002

29/12 I morse kl 07.00 så åkte Albin hela vägen hem till Göteborg med Anders, Ingrid, Karin, Sanna och Elin. Storasyster Tove var hemma och väntade. Anders har nyss ringt och berättat att resan hade gått bra, så nu hoppas vi att natten kommer att bli någorlunda lugn också! Thomas har varnat flickorna för ”tollarblicken” och de förstod precis vad han menade då de såg Albin! De fastnade för honom direkt, så han kommer verkligen att konkurrera i familjen med Anders om titeln ”husets herre”!

23/12 Albin har nu gått igenom veterinärbesiktningen och hade ett litet överbett. Det är ingenting som han kommer att ha bekymmer av i framtiden.

21/12 Albin väger 3 537 gram och är ca 23 cm hög.

17/12 Nu har vi klippt klorna och avmaskat honom.

11/12 Albin väger nu 2 700 gram.

9/12 Albin är ju en annan av våra godingar! Familjen Böris fick ju den sista valpen, men jag tror att det kommer att bli jättebra i den stora familjen med många barn. Han gillar verkligen att mysa, precis som brorsan Ayak och är en stillsam kille som inte ifrågasätter så mycket (än i alla fall….) Albin brukar vara den som först kommer emot en då man kommer ner till valparna i valplådan på morgonen. Men ni får också se upp för ”tollarblicken”, men om ni bara är konsekventa så blir det nog bara jätteroligt för er att träna agility och fara på utställningar och allt vad ni har tänkt göra med honom.

3/12 Albin väger nu 1 950 gram.

22/11 Brun blev avmaskad i dag och väger nu 1 013 gram.

21/11 Idag fick han sina första tänder.

18/11 Brun både går och sitter utan problem! Han är nog den som tillsammans med lime kommer att bli mest lik Mighty.

17/11 Lilla brun var den som först kunde sitta! 

13/11 Öppnat ena ögat lite grand och fått svart nos. Nu är båda ögonen öppna.

11/11 Börjat att öppna ögonen lite grann! Han har även passerat 500 gram.

9/11 Avmaskad med Banminth. 

6/11 Trampdynorna är också mörka.

5/11 Nosen börjar att mörkna.