Adidas dagbok

tillbaka till Adidas sida

2014

Fick reda på idag att det är ett år sen de tog bort Adidas. Han hörde dåligt och hade ont i höfterna….

2012

29/3 Fick idag en bild på Adidas <3

2004

27/12 Nu har provsvaren kommit på Adidas och både Borrelia provet och det för tollarsjukan visade negativt, så det var ju bra. Veterinären sa att det kunde lika gärna bli så att han inte skulle bli sjuk någon mer gång, men om det skulle komma tillbaka så skulle de i så fall ta prover medan han var sjuk. Den här gången tog de ju prover när de visste att han var frisk. Adidas är i alla fall pigg och kry och påhittig som tollare brukar vara. Han älskar ju att spela fotboll men matte tycker att den kan vara ute den här årstiden. Så matte skäller på barnen att de ändå tar in bollen, men då visar det sej att det är Adidas som rullar in bollen så att den ska tina och vara mysigare att bära. När han då inser att matte inte tycker att det är någon bra idé så vidareutvecklar han det hela till att rulla in bollen under trappen där han och Chansa har ett mysigt krypin ifred för de tvåbenta i familjen! Tollare är verkligen smarta! Hoppas att Adidas får vara frisk och kry nu! Kram på er!

19/12 Idag så fick jag ett mail att provsvaret visade inte på borrelia så nu är det bara till att hoppas att det inte är något allvarligt….Tack för det superfina tomtekortet på Adidas!

27/11 När vi åkte hem från Stockholm den här helgen så passade vi på att göra ett kort stopp hos Adidas. Han kunde inte riktigt förstå varför alla tjejerna var så sura bara för att han ville undersöka dem i rumpan?! Vilma sa i alla fall inte nej till lite bus så de sprang omkring i snön ett tag innan vi åkte hem igen. Jätteroligt i alla fall att höra att Adidas tar fågel utan problem, att han är helt skottfast och tyst. så nu är frågan hur jag ska kunna övertala husse att starta Adidas på lite aktiviteter…. *skratt* En utställning och MH skulle ju inte vara dumt, eller ett eller flera prov i viltspår! *stort skratt* Adidas har varit sjuk i två omgångar men svarat snabbt på penicillinet så vi hoppas så klart att det inte ska vara något allvarligt! Vi skickar en massa pussar på nosen till både Adidas och Chansa så här på håll! Hoppas att vi ses snart igen. Jag undrar hur trött Adidas blir i morgon då han måsta lukta av hela tomten där brudarna har sprungit omkring…..

18/11 I morse så fick jag dessa härliga bilder på Adidas! Vilken goding! Kanon att ni använder kameran så kanske jag kan få bilder på honom lite då och då? Ni vet väl att mycket vill ha mer? *skratt*

3/11 I går så ringde jag till Vickan och kollade av hur de hade det med Adidas. De trivs hur bra som helst tillsammans. Adidas älskar fortfarande att sparka och spela boll. Nu har han även fått en annan passion att följa med mormor till boulebanan. Förstå vad en tollare trivs bland alla pensionärer där han får precis all uppmärksamhet! *skratt* Han började även en agilitykurs, men tråkigt nog så hände det en del i familjen så att de var tvungna att avbryta, men det kommer säkert att komma igång igen till våren. Adidas har även fått vara med Chansa på älgjakt nu under hösten. De sköt inget efter honom, men han fick vara med och springa och kolla om han skulle se någon älg i alla fall. Familjen har köpt en digitalkamera, så jag hoppas verkligen att det kommer kort på honom. *skratt*

19/2-04 Adidas är som vanligt full av rackartyg! När han måste vara ensam en stund så har han börjat med att riva ner jackor och ryggsäckar i hallen så att de går sönder… Sen gör han ju som de andra i kullen att han sitter ju gärna i fönstret så att han har koll på läget! Han följer ofta med husse både på jobb och i traktorn och allt är ju lika roligt. Men favoriten är ändå att få spela boll med barnen för det älskar han verkligen. Adidas har även gått blodspår som gick bara bra. Han har även varit ute och jagat duva. Det gick också bra, för han hade ett mjukt och fint grepp och bet inte sönder fågeln. Han lämnade av ca 2.5-3 meter framför Danne men det hade de ju inte tränat så mycket på, så det var ju inte så konstigt. Han tycker att det är så jättekul att han har svårt att fokusera riktigt utan han vill ju jobba på en gång, men han är ju inte så gammal så det fixar de säkert så småningom. Han har även fått driva hare och rådjur lite grand. Då sticker han iväg ca 500 meter men sen kommer han tillbaka för att han vet inte riktigt vad han ska göra sedan. I början så spårar han, men sen går han över på sök. Familjen har precis varit utomlands, så därför så sov Jocke i huset tillsammans med Adidas. Nu är Jocke den absoluta favoriten för de har gått på 2-timmars promenader varje dag, så nu har Jocke brädat matte med hästlängder! Adidas sover ju inte i sängen utan nedanför. Men det visste ju inte Jocke så då Adidas hoppade upp i sängen så fick han ju ligga kvar och naturligtvis så utnyttjade ju Adidas det för han är ju tollare! När Adidas hade varit ute på ett riktigt eftersök tillsammans med Chansa så var det så jobbigt att han var helt slut i 2 dagar efteråt! När de är ute och har honom lös så lyssnar han hela tiden efter olika saker. T.ex så var det en dag när de var ute på isen så kom det en som hade en stor hund. Adidas sprang emot hunden, men då inte husse eller matte sa något så stannade han och kollade och kom tillbaka till dem. Sen lyssnar han också jämt då han är ute på promenad för att ha kol

2003

3/9 Nu var det länge sedan, men här kommer lite om Adidas…. Han är precis som de flesta andra helt tokig i att bada! När familjen är och badar så är det inte barnen man får vänta på utan Adidas! Vickan är ute och går minst en timme varje dag med Adidas i skogen och han är nästan alltid lös. Han är väldigt uppmärksam och håller koll. Han spårar ofta i skogen men avbryter och kommer alltid då de visslar, fastän Chansa inte alltid gör det. Adidas har även åkt båt och tyckte jättemycket om det. Han är verkligen en familjehund och är inte riktigt nöjd förrän hela familjen är samlad. Han härmar Chansa i allt. T.ex. då Chansa stannar vid tomtgränsen så gör Adidas också det. Så det är toppen att Chansa har så många goda vanor, det hade inte varit lika kul om det hade varit ovanor hon hade lärt honom! Mormor funderar på att försöka att lära honom kantarellsök, men först så måste hon ju själv hitta några kantareller…..Så vi får väl se hur det blir. Chansa har inte mått så jättebra på sistone, men Adidas känner av det direkt och då låter han henne vara i fred, men om hon mår OK så går han dit och lägger sej bredvid henne. Så han är väldigt klok och känner av väldigt mycket. Likadant om det kommer en massa småbarn, då hoppar han inte mot de små, så det verkar precis som om han känner av hur han kan vara….Vi blir så stolta här uppe må ni tro! Men Adidas har även lärt Chansa en sak (som kanske är lite mindre bra….) när de ser att familjen kommer hem på gårdsplanen, så börjar de att yla! Men de slutar tack och lov på en gång som de kommer in i huset! De har inga som helst problem att vara ensam 3-4 timmar eftersom att de har varandra, men oftast så blir det ju mycket kortare stunder. Adidas är också suverän på att spela fotboll! Det har gått så långt att sonen i huset inte vill att han ska vara med, men kompisarna tycker ju att det är skojigt, så de brukar släppa ut honom, så att han får vara med. Adidas har även lärt sej i sommar att öppna myggnätsdörren som de har satt in över sommaren! Vickan hade varit ute och gått med Adidas i över en timme i skogen och då de kom hem, så låg det ett brännbollsträ och en boll på gårdsplanen. Så Vickan tog och slog iväg bollen och Adidas hämtade den så klart. De gjorde det flera gånger, men till slut så blev Adidas så trött att då han skulle hämta bollen, så gömde han den magen så att han skulle slippa hämta den fler gånger! Det är väl typiskt tollare att ”tänka” ut såna saker?! Sedan orkade han inte gå in i huset utan han ålade sej in!! Han har inte hittat på så väldigt mycket rackartyg, men han har jagat påfåglarna in till byn, så nu får de bo inlåsta! Nu under hösten så ska husse börja lite med viltspår och att jaga så det ska bli jättekul att höra hur det kommer att gå. Så nu väntar vi bara på lite mer om hur stor han är och några nya kort skulle ju inte vara fel!

27/4 Nu har jag fått ett brev av Vickan igen. Adidas väger nu 15 kg och är 42 cm. Han är fortfarande allas charmtroll, så nu får vi bara hoppas att vi får ses på specialen i sommar. Han är intresserad av både änder och gäss, men vet nog inte riktigt varför så det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att bli framöver. Men det är ju precis som Vickan säger att det är ju huvudsaken att intresset finns.

27/3 Idag fick jag ett brev från Vickan med fler kort på Adidas och en jätterolig berättelse. Jag skrattade så att jag grät, då jag såg synen framför mej! Så här var det: I lördags hade de släppt ut påfåglarna och hönsen, men de gick in på logen då Adidas var ute. Nu var det bara så att barnen gick in på logen och glömde stänga dörren efter sej. Så Adidas gick in på logen på fågeljakt medan de (Danne och Vickan) stod ute på gården. Rätt som det var så sa det ”klirr” i ena lagårdsfönstret och ut kommer en påfågel! I nästa sekund så sa det ”klirr” i nästa fönster och ut kom en höna! Sen efter ett tag så kom Adidas ut genom dörren glatt viftande på svansen! När Vickan gick in på logen så satt den andra påfågeln och resten av hönsen livrädda längst upp under taket på en bjälke! Så visst vet han hur man jagar fåglar!

Tack så jättemycket för den roliga historien! Vi ser redan fram emot nästa!

26/3 Äntligen har de framkallade korten kommit! Så de här korten är också knäppta då vi var ner och hälsade på hos Adidas.

25/2 Nu har vi varit och hämtat hem bilen som har stått hos Adidas! Tack snälla ni för att vi fick komma och våldgästa er! I helgen så var Adidas med ut och jagade tillsammans med Chansa. Tyvärr blev det inget skjutet, men det var kul ändå i skogen. Adidas är också bästis med barnen i familjen. Han har verkligen blivit en riktig familjehund, så det är skönt att se. Det kommer fler kort sedan som jag har lämnat till framkallning.

23/2 Äntligen så har vi fått se Adidas också! Han har verkligen också blivit jättefin! Han blev så yr och glad då vi kom och hälsade på att det var lite svårt att få honom att vara still så länge att man skulle hinna knäppa kort, så matte Vickan fick hjälpa till! Vi kommer snart tillbaka och knäpper fler bilder på honom! Då får vi hoppas att det går lite lättare att hitta dit ut i obygden! *skratt*

5/2 Nu har jag fått en till rapport av Danne om Adidas! Han har varit ute på rådjursjakt med husse och Chansa. Tyvärr fick de inte tag på något rådjur, men han sprang nyfiket iväg ca 40-50 m med Chansa innan han kom tillbaka och kollade var husse var någonstans. Han är inte ett dugg mörkrädd, men tycker att hönsen och påfåglarna är lite märkliga….. (ja vem tycker inte det….) Han kan redan sitta vackert, så det är ju jätteduktigt! Nu är han ca 36 cm och väger 8 kg. Danne säger att nu ser han ut som en tonåring med stora fötter och stora knän och fumlig! Han kan gå rätt in i en möbel, för att han tänker på annat! Ja man vet ju hur det kan vara…. Danne berättade också att då de kom hem en kväll var det en lycklig Adidas som kom och mötte dem vid dörren med en rävsvans i munnen! Rävskinnet som var husses stolthet hängde 80 cm ovanför golvet, men inte hindrar det en ”jakthund”! Så nu har husse ett stympat rävskinn på väggen utan svans! *skratt* Förlåt att jag skrattar men lite kul måste det väl ändå se ut? Han kan vara ensam med Chansa och då är de jätteduktiga. (förutom med räven…) Förra helgen var de ensam i 5 timmar utan problem. Så det är ju kanonbra. Adidas är väldigt foglig och snäll och har blivit bästa kompis med 2-åringen i familjen.

29/1 -03 Nu har Adidas acklimatiserat sej väl med sin familj som även består av en massa djur. Chansa och Adidas har nu blivit rätt bra kompisar, bara han kommer ihåg sin plats i flocken! Gamla damer har minsann skinn på näsan! *skratt* Han följer husse på promenader runt ägorna och charmar alla han möter så klart!

2002

29/12 Idag for Adidas hem med Daniel och Viktoria. Hemma väntar taxen Chansa och alla barnen. Nu får jag skämmas igen, för jag har glömt bort vad barnen heter….. De har också hört av sej och allt har gått bara bra och alla barnen tyckte att han var så söt och det är han verkligen!

21/12 Nu väger Adidas 3 720 gram och är ca 22 cm hög.

17/12 Vi har klippt klorna och avmaskat honom.

11/12 Adidas väger nu 2 830 gram.

9/12 Adidas är en kille som alltid är med där det händer något! Så fort man hör att det är något liv på valparna så nog är Adidas inblandad. Det är inte bara en gång som de andra har legat och sovit i godan ro, så då går den lille rackarn runt och väcker alla och sen lägger han sej ner och sover själv. Han är en liten pajas! Jag har verkligen varnat Chatarina för att han kommer att bli jobbig, men hon föll för hans charm och den har han mycket av! Han har vuxit till sej allteftersom och bara blivit snyggare och snyggare. Men du vet att du kan alltid ringa och gråta hos mej då han har varit jobbig!

3/12 Nu väger Adidas 2 100 gram.

22/11 Han blev avmaskad idag och väger nu 1 305 gram.

21/11 Nu har han fått sina första tänder.

20/11 Pelle var jättealert nu på morgonen! När alla andra låg och sov, så gick han och väckte upp dem en efter en…. Han bjöd även in till lek genom att kasta ner framfötterna framför sina kompisar.

19/11 Pelle håller stilen och äter upp hela sin ranson i ett nafs och sedan störtar han ner i Mitzys skål och äter mer kulor!

18/11 Nu har han också passerat gränsen och väger 1020 gram! Nu går han riktigt bra på alla fyra! Ikväll så tog han några uppblötta kulor av Mitzy och åt upp! Han är hungrig nästan jämt…..

17/11 I dag morrade den lille rackaren åt Leif, då han hade ätit upp sin ranson av köttfärs, för han ville ha mer…..

15/11 Idag fick han komma upp till vardagsrummet och hälsa på. Bäcka (vår blandras) blev jätteglad över att få ta hand om en liten bebis. Mitzy är som vanligt snäll och beskedlig och sa ingenting. Han går också omkring rätt ofta.

13/11 Nu har han också fått hängöron och en riktigt svart fläck på nosen. Båda ögonen är öppna.

12/11 Idag hade han öppnat ena ögat lite grand

11/11 Nu har han passerat 600 gram!

9/11 Avmaskad med Banminth

6/11 Rosa trampdynor och nos (det var önsketänkande!)

5/11 Nosen har börjat att mörkna (eller är det önsketänkande…..)

4/11 Började att använda bakbenen för att försök att kliva upp.