Amazing-kullen dagbok

tillbaka till AA-kullen

2021

10/1 Idag tyckte jag att Nellie verkade lite konstig. Hon kom ner och krafsade på altandörren och ville ut fastän hon de andra dagarna när hon varit här inte velat gå ut för det har varit kallt. Sen när hon väl kom ut så satte hon sej ner många gånger för att bajsa men det kom inget. 
Hon ville ligga bredvid mej i soffan men kom inte upp utan jag fick lyfta upp henne 2 gånger
Jag ringde Reginas Veterinärklinik och frågade om jag kunde ge herpes nu när det är 9 dagar kvar fastän jag hade glömt den första sprutan. De visste inte riktigt och skulle återkomma.
Pekka kom hem tidigare för han skulle skjutsa mej till VC. Innan vi åkte så gick jag på toa och då gav jag Nellie ett kycklingben, alltså tuggben. Hon älskar dem men hon tog det bara i munnen och spottade ut det och gick därifrån. Nice sa Qlura och skyndade sej att äta upp den.  När vi kom hem från VC så stod hon och Qlura vid dörren och då flåsade Nellie lite som hon inte har gjort en enda gång förut
Jag sa till Pekka att det är nåt konstigt med Nellie för hon beter sej inte som hon brukar. Reginas ringde och sa att Pekka kunde komma in och vaccinera Nellie. Han skulle inte ta in henne utan Jenny skulle komma ut och vaccinera i bilen
Jag ringde till Sandra och uppdaterade henne om att  vi hade vaccinerat mot herpes. Jag ropar på Pekka och säger att kollar du om Nellie bajsar? Det kommer en valp sa han så jag sa till Sandra att om du vill vara med på valpningen så får du komma nu för nu kommer den första valpen!
Eftersom att Sandra känner mej så trodde hon att jag skojade men det gjorde jag inte…
Fortsättning i valpdagboken

9/1 Idag har vi mätat och  vägt Nellie och självklart även fotat henne <3 Måtten är idag 56-74-58  och nu väger hon 17.05 kg. Tempen var på 37.6 så Nellies kropp har börjat att förbereda sej inför valpningen. Idag ska även matte komma hit och gå en prommis senare idag

6/1 Så härligt att ha en corgi i huset igen. Nellie är väldigt mycket Elektra och det älskar jag såklart <3 Hon pinkade inne idag också när hon var nere i vardagsrummet med mej och Qlura och då tänkte Qlura än en gång markera över. Men nu hann jag sa och sa till henne att det är inte ok så hon fick gå ut och pinka 😉

5/1 Nu har Nellie kommit till oss så nu är det bara 14 dagar kvar tills valparna kommer. Dagens mått är 58,5-69-57 och vikten är 16.5kg. När Sandra, Astrid och Joakim satt nere och surrade med oss i vardagsrummet så sätter sej Nellie och pinkar mitt framför ögonen på oss allihopa. Det är ju sånt som händer med dräktiga tikar, ibland så tror de att de kan göra precis som de vill. Men helt plötsligt tyckte Qlura att det var ok att markera över. Suck, men får hoppas att det var en engångsgrej 😉

4/1 Från Sandra: Hon vill ha ben, får ett ben. Nä, inte rätt ben, vill ha ett annat 🤣 Vill gå upp på övervåningen när vi är nere, öppnar så hon kan gå upp. Då står hon bara och gnäller uppe för då vill hon ha hjälp att komma ned igen 🤣 Vill ligga i gästsängen (vilket hon får) men kommer inte upp själv pga magen. Då säger hon tydligt till att hon måste ha hjälp. MEN, om jag inte är i närheten då kommer hon upp utan problem 🤣
Sen är hon fortfarande taggad på att göra tricks och väntar otåligt på nästa signal. Men när det kommer till inte ligga nedanför Astrids matstol det kommandot förstår hon inte alls 🤣 Hon har EXTREMT bra tålamod till Astrid. Ligger gärna i hennes rum och kollar när hon leker. Blir ibland påkörd när Astrid gasar runt i sin gåstol, men vill inte gå undan för att få vara ifred ❤
Hon ger gärna bort sina dåliga ben till Astrid 🤣 Har hittat Astrid tuggandes på benen flera gånger 🤣
åra grannar skrattar åt oss. Jag kan gå hela gatan och ropa på Nellie. Men nää, jag får oftast gå tillbaka och hämta henne. För då ligger hon antingen och rullar i en snödriva eller pallar jordgubbar i landet. Men gäller det att gå efter nån vandringsled, jaa då är hon oftast först 🤣
En kompis kom och hälsade på och vi hörde att det var en massa ljud så vi gick och kollade. Då hade Nellie öppnat hennes handväska, tagit fram en banan som hon skalat och sen satt hon där och såg nöjd ut 😉

30/11 Dagens mått är: 58-64-53,5

22/12 Dagens mått är 58-61-48.

17/12 Idag är det en lycklig dag för Nellie har varit på ultraljud och hon har 3 valpar i magen <3 Vi är så stolta och det ska bli så spännande att se vilka busar som gömmer sej i hennes mage <3
Jag frågade veterinären om att hon drack så mycket. Men dom trodde att det va helt normalt. Va jag orolig så kunde fara dit med ett urinprov ❤

15/12 Från Sandra:
Liten update från Nellie. Dricker fortfarande rätt mycket, vissa dagar. Ingen feber. Glad och är som vanligt. Alla som brukar träffa henne rätt ofta säger att hon har blivit rätt rund, så kan det är inte bara jag som inbillar mig det 🙈 Vi har inte tränat speciellt mycket så hon har inte fått något gott utöver sitt foder, så det är ingen godismage hon har 😅 Jag är så nervös inför Fredag ❤ Ska fråga då om det ökande drickandet, det känns som att jag vågar vänta tills dess då hon har bra allmäntillstånd i övrigt ❤
Tycker att drickandet varierar från dag till dag. Hon drack mycket ons-fre förra veckan. Sen mindre/ mer normalt lör-mån. Igår och idag lite mer igen.
Men om hon inte skulle vara dräktig så kommer jag få problem med att hitta rätt foder. För isåfall har hon extremt lätt att lägga på sig 🙈

8/12 Idag fick jag det här av Sandra:
Jag hoppas detta är dräktighets symtom, annars blir jag orolig 🙈 Eller så börjar jag inbilla mig saker. Men sen vi pratade igår så har Nellie börjat dricka mer, och då även kissat lite mer. Det är inga jättemängder, men lite mer än vanligt. Vanligtvis dricker hon inte så mycket alls 🙈 Inatt väckte hon oss för att få gå ut och kissa. Hon har även hållit på att tvätta sig några gånger, som vid löp. Inte alls lika ofta som vid löp, men några fler gånger än vad hon vanligtvis gör. Jag har försökt kolla men ser ingenting. Hon fick även ett ben idag, som hon mest har burit runt på. Annars är hon som vanligt 😅
Ja, jag tänkte tempa och kolla också. Men när man googlar så verkar hon ha både diabetes, njursvikt och livmoderinflammation 😭
Jag ser inga flytningar. Hon är ju som vanligt annars och verkar inte ha ont nångonstans ❤ Nellie har 38.0 ❤ Eller då har jag blivit knäpp i huvudet 🤣

Tigger gör då Nellie. Då satsar vi på dräktighet ❤️❤️❤️

7/12 Frågade igen hur det är med Nellie1:
Hon är hungrig, jättehungrig 🤣🤣 Spenarna är ljusrosa och jag tycker att dom första framifrån har blivit större 🥰

2/12 Jag frågade om Sandra sett några tecken på Ultra:
Nja, jag vet inte. Hon är hungrig, men det är hon för det mesta 🤣 Men nu är det så pass så att hon äter frusna rönnbär ute, det har hon inte gjort förut. Sen vilar hon mycket, men det beror nog på mig. Jag har också vilat mycket 😅 
Tycker spenarna ser ut som vanlig 😅 Jo, dom är rosa. Men hon har alltid har haft rosa spenar.🙈 Hon kräktes en gång förra veckan, lite galla på natten. Hon har kräkts några gånger tidigare på natten, i samband med att jag har gett henne lite mindre foder i ett försök att få ned henne lite i vikt 😅🤣 Men nu har hon normal giva, men hon var väl tom på mat ändå 🙈 Nellie äter ALLT och mycket och blir aldrig dålig i magen 🙈🤣

13/11 Idag så var det äntligen rätt dag 🙂 Så nu håller vi  tummarna att det blir valpar <3 Angelika är jättesnäll så hon stannar till i morgon så får vi kanske en parning till. Är så himla glad just nu <3

12/11 Idag så åkte vi hem till Nellie igen. Det var lite för tidigt men de var mer intresserade av varandra idag så jag hoppas att det blir parning i morgon <3

11/11 Idag så kom Angelika hit efter att ha kört hela långa vägen från Tyskland. Hon hade med sej popcorn till mej och näsdukar med corgisar på <3 Är så glad att ha så fina människor i mitt liv. Vi käkade för Pekka hade gjort så jättegod mat och sen satt vi och pratade en stund och efter det så åkte de till Nellie med familj. Owain kände att det inte var riktigt rätt dag men de fick i alla fall träffas och leka lite. Så i morgon så försöker vi igen. 
Mamma och pappa är supersnälla som har Qlura de här dagarna som Angelika är här eftersom att hon har förutom Owain med sej cardiganvalpen Raven och 3 busiga västgötaspetsar <3

10/11 Idag åkte Joakim iväg med Nellie eftersom att Sandra har gjort illa sej. Nu var det på 33.1! Så jag skrev direkt till Angelika så hon är nu på väg hit till oss 🙂 Förhoppningsvis blir det parning i morgonkväll. Så spännande <3

8/11 Idag har Sandra varit iväg och tagit proggprov på Nellie. Idag hade det gått upp lite till 8.8. Ska kolla med Linda när hon tycker att jag ska ta nästa prov. Kul att det börjar närma sej med parning <3

4/11 Idag har Sandra varit iväg och tagit progesteronprov på Nellie. Det var bara på 0.8 så nytt prov är inbokat på måndag 🙂

28/10 Äntligen så börjar det hända saker. Idag har Nellie börjat löpa. För att inte missa nåt så har Sandra bokat in ett progprov på dag 8, den 4/11. Jag åker ju till Ullared med jag litar helt på att Pekka och Angelika fixar allt som har med oarningen att göra. Om jag har tur så får jag vara med men det är som det är med hundar, man kan aldrig veta nåt säkert. Vi har flyttat vår Ullaredresa flera gånger för nån av oss har varit sjuk, så nu ska vi bara åka 🙂 Anglelika är supersnäll och åker upp till oss så det blir ju kul för Sandra och Joakim som då även får träffa Owain <3

7/9 Idag så var Sandra snäll och åkte in till veterinären som gav Nellie rabiesvaccinering så att vi kan åka iväg till Tyskland om det krisar. Tack snälla Sandra för hjälpen <3 Nellie har inte gått ner i vikt trots motion och dietfoder så nu fick Sandra tips på ett annat foder som hon ska testa.

18/5 Nu har vi fått svar på DNA testerna. Som väntat så är ju Nellie fri från PRA. Det blev lite fel i kommunikationen mellan mej och Pekka så vi fick en del andra tester så vi skickar in de andra testerna i höst på färgerna

11/5 Jag är så less så  less på denna corona. Vi kan inte para Nellie på det här löpet för vi kan inte åka till Tyskland. Så vi måste avvakta tills vi vet mer. Det är även oklart hur det blir med Veijas parning. Kan den här pandemin inte bara ta slut så att vi  kan få tillbaka våra vanliga liv där det går att planera en bit framåt?

7/5 Äntligen så får jag skriva nåt här. Vi hade ju valt hane för länge sen men jag har inte lagt ut det för man vet ju inte hur det blir med coronan. Men nu har Nellie börjat att löpa så jag hoppas att vi kan göra den här parningen, så håll tummarna för att det blir av <3