Å-kull dagbok

tillbaka till Å-kullens sida

2019

29/6 Jag hörde inget hemifrån på hela dagen så jag kunde såklart inte hålla mej utan jag ringde Pekka. Det var Leo som svarade och just då så kom första valpen 🙂 Så nu fortsätter jag att skriva i Å-kullens valpdagbok

28/6 Lite jobbigt blir det för mej eftersom att jag är borta med hundaktiviteter hela helgen. Så jag hoppas att Helmi kan hålla sej tills jag kommer hem på söndag em. Men Pekka är ju hemma och han har ju varit med på så många valpningar att jag är inte ett dugg orolig för att han inte ska klara av det uutan det är jag som är ego och vill vara med själv 🙂

kl 10  37.4, helt lugn och fin

27/6 Dagens mått är 63-70-60, tempen är 37.6 och nu väger Helmi 21.46 kg. Som tur är så är inte Helmi tjock för hon äter inte alltid upp sin mat så jag håller tummarna att det är valparna som växer och frodas <3

26/6 Så glad för idag så har även jag känt en spark 🙂

25/6 Dagens bild på Helmi

24/6 Idag så är tempen 38.2 så den har inte börjat att gå lite upp och ner. Med lite tur så valpar hon efter helgen s att jag också får vara med 🙂

23/6 Dagens mått är 65-69-60, tempen är fortarande 38.1 och vikten är 20.75 kg. Måtten  har ju inte blivit större men det gör inte så mycket för det kan vara så, men det jag tycker är konstigt är att inte tempen ändrar sej lite. Minst en vecka innan beräknad valpning så brukar tempen åka lite upp och ner och det är bra för det är livmodern som förbereder sej. Idag kunde Pekka känna några sparkar 🙂

20/6 Dagens mått är 65-69-62, vikten är 19.98kg och tempen är 38.2. Nog har hon väl blivit lite tjockare i alla fall 🙂

18/6 Jag har ju haft en sjukt dålig känsla men nu känns det mycket bättre. Jag är ju en idiot som inte ens kan räkna till 9 veckor så vi tog ju hem Helmi en vecka tidigare än vad vi hade  behövt. Jaag trodde att hon hade tiden ute på midsommaraftonen men det är ju fredagen efter midsommar 🙂 Nåja, jag har inga problem att göra mej till åtlöje som ni vet så den här gången var det ju bara bra…. Idag så vägde och mätade vi igen. Dagens mått är 63-69-59 och vikten är nu 19.65kg s nu har hon ju ökat mycket i vikt på några dagar. Ska fota henne i morgon 🙂

16/6 Idag så mätte vi Helmi igen. Hon har blivit lite större men inte mycket. Dagens mått är 64-68-57 och vikten 18.19kg så känslan är inte så jättepositiv längre 🙁

13/6 Jag har en väldigt dålig känsla men jag är inte säker på att helmis valpar lever. Vi mätade henne idag och idag är måtten 60-65-54 och vikten är 18.09kg och tempen är 38.1

11/6 Helmi tycker att ungomarna är så jobbiga. Qlura och Ulla leker och härjar och Helmi vill bara ta det lugnt. Så hon vill ibland chilla själv på övervåningen och då får hon göra det. Lilla gumman är så sjukt lik Eliska så det är som att Eliska har återuppstått 🙂

9/6 Nya mått på Helmi är 61-65-66 och nu väger hon 18.1 kg. Jag tog kontakt med Reginas och frågade om jag kunde fortsätta att ge Helmi henne maten för känslig mage men det tyckte inte hon för då kunde hon få kalkbrist så det vill vi ju inte ska hända. Så nu blandar vi i RC medium junior och färskfoder. Helmi har fri tillgång på torrfoder och får en korv färskfoder/dag

7/6 Idag så kom Helmi hit för nu är det bara 2 veckor kvar tills valparna kommer <3 Så spännande <3 Elina berättade att när det är varmt ute så har Helmi tyckt att det varit jobbigt att vara ute och gå. Annars så är hon obrydd, men snart får hon vara som vanligt igen 🙂

3/6 Tiden går så sjukt fort. Elina har mätat magen på Helmi och nu är måtten 59-61-59. Så snart kommer hon hit för att bo med oss i 10 härliga veckor 🙂 Som vi längtar efter Mickey- Helmi valpar <3

27/5 Äntligen så var dagen här när vi kan kolla om Helmi är dräktig. Veterinären Regina rakade en liten fläck på magen och såg direkt att hon var dräktig. Regina såg 4 valpar på ett ställe och 2-3 på ett annat så det vi vet är att det i alla fall är 4 valpar så det känns helt underbart roligt.
Vi vägde henne och hon väger nu 16.6 kg och måtten är 58-58.5-47

28/4 Idag så åkte vi än en gång ner till Mickey i Norrahammar. De var väldigt intresserade av varandra men det var lätt att se att de inte alls var lika sugna som de var igår. Men de fick till en parning till slut med en hängning på drygt 20 min. Är så glad att Ninni orkade skjutsa mej en sista gång för nu känner jag mej rätt så säker på att det här var sista dagen som det gick att få till en parning. Så nu är det bara att vänta på att man kan kolla via ultraljud om 30 dagar om det finns nåt inne i Helmis mage 🙂

27/4 Ninni frågade om jag var nöjd med en parning? Men det var jag helst inte 🙂 Underbara snälla Ninni skjutsade oss igen ner till Norrhammar utanför Jönköping. Det regnade nästan hela tiden vi åkte ner men precis när vi kom fram så slutade det. Anna-Karin frågade hur vi ville göra. Jag sa vi kollar om de vill para sej försst och så blev det. Idag så tog det ännu kotare tid innan de satt ihop. Idag så blev det en hängning på 33 min. Tokiga Helmi kom på att hon skulle bajsa när de satt ihop så när de säradepå sej så ramlade några bajsklumpar ner på gräset, hahahahaha Tokfia 🙂 Sen bjöd Anna-.Karin än en gång på jättegott fika och medan vi fikade så började det regna rätt mycket. Så himla skönt att få till flera så bra parningar

26/4 Idag så åkte jag och Ninni till Anna-Karin, Uffe och Mickey. Ninni trodde att det skulle bli parning i morgon men jag vaar övertygad om att de skulle få till det idag. Mycket riktigt, de lekte lite tillsammans och sen paraade de sej och det blev en hängning på 30 min. Så glad att jag litade på min magkänsla och inte på progprovet 🙂

25/4 Idag så åkte vi hemifrån vid 04.30. Var såååå trött för jag somnade som vanligt sent 🙂 Men vi kkom iväg och deet gick bra för Pekka att köra. Under resans fick jag svar på proggprovet och det låg på 1.7 i tisdags. Men det är ju bättre att vara för tidig än att komma för sent. När vi kom ner till Mickey så var det jättenära en parning så jag tror att det blir en parning i morgon. Pekka lämnade av mej hos Ninni som jobbar tills i morgon bitti kl 08 och kör hem direkt. Jag ville att han skulle sova här en natt men han var tjurig och då är det inte lönt att tjata

24/4 Igår så kollade jag hur blodet såg ut på Helmi och det var rött så kanske det funkar att vänta tills Julia är ledig på fredag em. Idag så kollade jag igen och nu var det jätteljust och jag inte hört hur mycket progget är på. Vet inte hur jag ska göra. Helmi står i trappen och piper och det har hon inte gjort förut när hon har varit hos oss. Jag pratade med Pekka så jag vågar inte chansa så vi åker ner till Jönköping tidigt i morgon bitti

23/4 Idag så åkte Pekka in och tog progprov på Helmi. Postnor har tydlign blivit helt värdelösa på snabbhet och de sa att vi skulle posta själva och betala för expressbrev
Pekka åkte till Kvantum och skulle fixa det men inte gick det. De var två stycken som kollade och grejade men det gick bara att skicka med normalpost och det sa dem på kliniken kunde ta 3 dagar att få svar i stället för dagen efter som det varit förut. Jag var stortokig när Pekka kom hem och berättade det men då sa han att om det behövdes kunde han skjutsa ner mej till Jönköping om inte Julia kunde ta ledigt

11/4 TJOHO Idag så började  Helmi att löpa och jag har varit ute i tid och bokat tid för progesteronprov och det kommer vi att göra 23/4 och då vet vi förhoppningsvis när vi ska åka iväg och para 🙂

Helmi kommer att bo hos oss från 23/4 tills vi har parat henne så om nån vill komma och hälsa på henne så kan ni höra av er 🙂

19/3 Idag så skrev Elina att inget löp än på Helmi. Men de håller koll varje dag så jag hoppas att hon snart börjar att löpa ? Jag har ju även testat Helmi på JADD och hon var normal så det blir den hane jag hade tänkt från början. Den som vill veta mer får gärna höra av er för jag uppdaterar inte på hemsidan förrän dde har parat sej ?

13/2 Hanen som vi har tänkt para Helmi med är anlagsbärare för en sjukdom som heter JADD och som man kan DNA testa för. Därför har Helmi varit här i dag så att jag och Julia kunde ta ett svabbtest och skicka till USA för att få reda på hur det står till med Helmi
Om Helmi också skulle vara anlagsbärare så måste vi ta en annan hane (och ja vi har en i åtanke 😉 ) eftersom att det är förbjudet enligt lag att para två stycken anlagsbärare med varandra för då kan det nämligen bli sjuka hundar och det är ju inget som vi vill bidra med såklart 🙂

2018

10/9 Idag är Helmi ögonlyst UA 🙂

15/8 Nu har vi kommit lite närmare parning 😉 Helmi har gjort ett jättebra BPH så det känns skönt. Helmi har även varit på en utställning och där fick hon samma som de andra Hummelvikarna VG 😉 Idag har Helmi börjat att löpa så när hon löper nästa gång så ska vi para henne. Jag har hittat en bra hane som matchar Helmi bra men jag väntar med att lägga ut vem det är

2017

11/3 Ja den här kullen dröjer ju ett tag innan den blir av men jag lägger ut den ändå. Sen får vi se vad som händer efter vägen 🙂