Lunas dagbok

tillbaka till Lunas sida

2019

30/6 Det här är verkligen Lunas år. Jag frågade Emma om hon kunde följa med till Timrå under den här helgen och hon var ledig och var snäll och sa ja 🙂 Annars hade jag inte kommit ner eftersom att Helmi hade tiden ute så måste ju Pekka vara med henne. Emma hade ingen hundvakt till hundarna så jag sa det blir perfekt att Luna kan göra BPH men Emma ar högst tveksam till det men jag sa att jag betalar om du bara tar med henne och så blev det. Luna chockade både mej och Emma och gjorde ett jättebra BPH för att vara Luna, så jag är så glad att jag övertalade Emma 🙂

15/6 Ja vadd ska man säga? Luna  har blivit så mycket bättre i ringen så nu får hon EXC flera utställningar i rad. Så skoj. Hoppas att hon kan ta ett CERT också framöver. Sötnöten Luna <3

26/5 Idag så var det dax att åka på utställning med Luna igen. Emma var lite pessimistisk på vägen upp till Piteå hur det skulle gå men det gickhur bra som helst. Luna var ovanligt glad när hon var inne i ringen. Det slutade superbra! Luna fick CK fastän hon vägrade springa det sista varvet 😉 Luna slog en jättefin finsk tik och även Elektra som bara fick slätt EXC. Luna har tidigare bara fått VG på alla off utställningar så det här var verkligen superkul! Grattis igen Emma!

2018

16/12 Skrev till Emma och frågade hur det var med Luna.
Härligt nog så känns det som att hon är på rätt väg. Men självklart kommere jag inte att ta nån fler kull på henne. Huvudsaken är ju att hon får må så bra hon kan. Sötaste lilla Luna
Det blir burvila året ut i alla fall så sen får vi se mer om hur det går

14/12 Idag så ringde Emma och var väldigt ledsen. Luna hade haft besvärligt att gå, bakbenen följde inte med och eftersom att det inte blev bättre så åkte hon in till veterinär idag.
De röntgade och kollade på alla sätt och vis och veterinären misstänkte att det kunde vara diskbråck.
Då finns det inte så många olika alternativ utan de var;
åka tiil Sundsvall och göra magnetröntgen
åka akut  till Uppsala och operera
Om man väljer operation så är det en väldigt lång konvalecens och rehab och Emma bor ju inte bäst till eftersom att hon har ju långt till allt. Dessutom så är sannolikheten inte jättestor att hon blir som hon var innan hon gjorde illa sej.
Veterinären trodde inte att det var ärftligt utan att det har hänt nåt trauma nån gång
Idag var hon lite sämre än i går eftersom att nu kände hon inte när hon skulle pinka utan pinkade på sej så det känns ju inte så bra.
Vi skulle höras efter helgen hur det är med Luna och då ta ett beslut vad vi ska göra. Självklart så håller vi tummarna att allt ska gå bra. 

16/6 Idag så har Emma och Luna varit på utställning i Vännäs. Emma provade en ny grej att Julia skulle ställa Luna. Det var ett bra beslut. Luna tom viftade på svansen inne i ringen när Jullan sprang med henne men fortfarande så tycker Luna att det är pest och pina att stå still vid bedömningen. 

4/8 Idag så har Luna varit på utställning i Sundsvall. Hon fick VG som så många andra men söt är hon ju ändå 🙂

24/3 I dag så har Emma och Luna varit på utställning. Det var väldigt mycket sten och skit inne i ringen och det tyckte Luna var äckligt att gå och springa på. Men hon fick i alla fall HP och domaren sa till Emma att om hon hade tyckt att det var roligt att springa så hade hon slagit Elektra så det var ju skoj att höra 🙂

2017

20/2 Idag så blev Luna ögonlyst UA så nu är alllt i ordning innan parning 🙂 Det känns superbra. Nu har svaret kommit på Luna och hon var såklart normal 🙂

23/1 Idag så har Emma varit in och tagit blodprov för att kolla PRA på Luna. Vi vet ju att hon är normal men enligt rasklubbens regler så måste importer testas och det tycker jag är superbra.

2016

29/10 Idag så glänste verkligen lilla Luna 🙂 Luna brukar ju inte tycka att det är så skoj med utställningar men idag så var öronen ganska bra med så det var toppen 🙂 Luna fick HP och sen slog hon Bob och blev BIR  och sen även BIG-1!  Finaste Luna, stort grattis till er  🙂

16/10 idag så var Emma och Luna ner till Sundsvall och där fick Luna VG en del berodde på öronen, hur som helst så söt som socker är hon 🙂

10/9 Rara Luna är så duktig och idag så fick hon sitt diplom i rallylydnad med matte Emma 🙂 Stort grattis!

28/8 Idag så gick det lite sämre för Luna i rallyn. Det var för många störningar men ändå så var de bara några futtiga poäng ifrån kvalificerat resultat. Kämpa på!

15/7 Idag så har Emma och Luna tävlat i rallylydnad igen. Det gick jättebra och de fick fina 87p. Stort grattis!

18/6 Idag så gjorde Luna off debut på utställning. Hon fick ett VG men jättefin kritik och framförallt så tyckte hon att det var skoj, så Emma var så glad och jag också 🙂 Det hon fick som var mindre bra var att hon skulle utvecklas mer och Emma höll med om alltihopa. Finaste Luna

22/5 Idag så gjorde Luna debut i rally och det gick superbra! Hon fick 80p och blev placerad 5/23! Grattis Luna och Emma 🙂

5/5 Idag så har Emma och Luna varit på utställning. Det gick jättebra och Luna börjar tycka att det är mer och mer skoj och idag så var öronen ganska glada ganska länge. Det gillar vi 🙂 Grattis till HP och BIR!

21/4 Idag så var vi in och kollade patella på Bine och Luna och båda två var fria så det känns skönt. Emma har också börjat en rallylydnadskurs med Luna och det tycker hon är superskoj.

20/2 Idag så var det dags för utställning igen. Även den här gången så var det nere i Sundsvall. Emma är ju världens bästa som kunde köra vår bil eftersom att vi har haft Emmas bil så många gånger. Pekka var ju sjuk och kunde tyvärr inte följa med oss. Jag höll inte med om dagens placering eftersom att jag tyckte att Luna var bättre än Bine men det är ju domaren som dömer. Luna skötte sej bra men tyvärr så vill hon ju inte ha öronen rakt upp när hon är på utställning men jag hoppas att det kommer när hon blir äldre och får mer självförtroende.

30/1 Idag så har Luna varit ute i vänstervarv igen med Emma. Det gick superbra. De slog Bine (rättvist resultat) och hon skötte sej jättebra. Ska bli så roligt att se vad det blir av henne. Hon är ju fortfarande försiktig men hon har blivit mycket mer öppen och frimodig så Emma har gjort ett jättebra jobb med henne.

29/1 Idag så var Emma in till veterinären med Luna för att skaffa ett tandintyg på att hon har alla tänder. Det är nåt vi har börjat med eftersom att en olycka händer så lätt så då är det bra att ha ett intyg som kan visa att allt varit som det ska vara.

2015

28/11 Idag så gick det sämre för Luna men det gjorde det för flera av våra hundar så hon var inte ensam om att inte falla domaren i smaken men vi kommer igen och jag tycker ändå att Luna är jättefin.

17/10 Idag så var det utställning för ett helt gäng Hummelvikare. Det gick superbra för Luna som fick HP BIR BIG-1! Stort grattis!

27/6 Idag så har Luna och Emma gjort utställningsdebut! Det gick strålande trots att hon inte har varit i Sverige så länge. De fick HP, BIR och jättefin kritik så stort grattis från oss!

18/6 Nu väger Luna 9.5kg

5/6 Idag kom Emma förbi med Luna efter att hon hade varit till veterinären med henne. Luna har kliat sej så mycket i öronen och till slut så sa Emmas magkänsla att det var dax att åka till vet med henne. När vet undersökte Luna så sa hon att det var rätt länge sen, kanske upp till 2 veckor sen som Luna fick svamp och bakterier så det var väldigt geggigt. Jag blev så oerhört tacksam att Emma är så noga med hundarna och åkte in med Luna. När vet tittat på Luna så sa hon att om Emma väntat med att komma till veterinären till efter helgen så hade Luna kunnat få en permanent hörselnedsättning. Nu blir det örondroppar och ev ett återbesök. Nu väger Luna 8kg.                         

29/5 Idag kom Emma och hälsade på oss igen så att Susann skulle få träffa Luna också. De är så sjukt fina och trevliga båda två men jag tycker ju om blue merle så vem som är min favorit är väl inte så svårt att förstå 😉

28/5 Äntligen så har valparna och Pekka kommit hem! Är så glad att det gick bra, trots allt strul i Frankrike. Pekka kom hem i natt 01.30 och jag var vaken och Luna och Alva kom direkt fram till mej och tog kontakt. Emma kom och hämtade Luna nu på fm och hon blev också såklart väldigt förtjust i henne. Ska bli så roligt att följa dem

19/5 Idag så väger Luna 6.385kg och har varit till vet för att kolla att allt är som det ska. Jocelyn säger att både Luna och Alva har jättebra psyke så det känns så himla roligt ….

4/5 Idag så var madame Thomas in och rabiesvaccinerade valparna och nu väger Lune 5.580 kg
Det är ju också klart att Emma kommer att ha henne på foder så jag hoppas att det kommer att gå bra med allting …. Hon har även skickat efter exportstamtavlorna till valparna

22/3 -15 Idag när jag skrev med Jocelyn om hon hade några nya bilder på valparna så frågade jag om den blå tiken var såld. Det var hon inte så jag frågade om vi kunde få köpa henne och det fick vi! Tjohoo! Blev så himla glad och hon är så himla fin så det ska bli jätteroligt att få hem henne i mitten av maj. Tack snälla Jocelyn att vi får köpa även Luna fastän du hade tänkt behålla henne själv. Det var ju likadant med Geisha, att vi fick köpa henne fastän Jocelyn hade tänkt behålla även henne. Vi är så tacksamma …..