Eliskas dagbok 2006 >>>>

23/9 Idag så har vi haft valpträff med funktionsbeskrivning och Eliska skötte sej jättebra fastän hon är mitt i löpet!

10/9 Idag började Eliska löpa på riktigt!

24/8 Nu på lördag är det dax igen för en inoff utställning för Eliska. Vi har anmält bara för skoj och träning. Det ska bli skoj att träffa Gizela och Ulla igen!

6/8 Utställningen i Svenstavik gick hur bra som helst! Eliska fick jättefin kritik av en finska domare. Hon skrev tom "lovande" i kritiken så henne kommer vi att leta reda på när Eliska har vuxit till sej! :=)

3/8 Nu väger Eliska 19 kg och är ca 47 cm hög. Nu i helgen så ska vi iväg på utställning i Svenstavik där vi ska möta syster Flizan. Så då får vi väl stryk antar jag, men det tar vi så gärna så! :=)

15/7 Nu har Eliska börjat att löpa. Liskan väger nu 18.9 kg.

28/6 Idag så vägde jag Eliska igen och hon väger nu 18.1 kg (drygt 6 månader) men hon är inte alls tjock utan rejäl i benstommen. Apporteringen tycker jag går bara bra. Hon simmar nu ordentligt också då hon simmar efter en dummy. Här hemma så tränar jag stadga och jag behöver inte ha nåt koppel på henne utan det räcker med att hon känner att jag har handen bredvid henne så stannar hon. Avlämningarna är inte bra men det har vi inte heller tränat på! :=) Men hon söker reda på dummyn om den hamnar under en gran eller i högt gräs så det är ju bra.

18/6 Ja nu är så äntligen utställningspremiären avklarad för Eliska! Fortfarande i valpklass men på en off utställning med kunniga domare. För första gången så slog Eliska brorsan Easy, men de var så jämna så det var nog bara en tillfällighet tror jag! Men hon skötte sej fint och var lugn och busig om vartannat precis som en valp ska vara. De hade ju precis hunnit bli 6 månader bara någon dag innan utställningen. Så det slutade med att Eliska blev BIR med HP och sen blev de placerade som nr 3 i parklass (tillsammans med Easy)

30/5 Idag så fick Eliska som vanligt följa med på retrieverträningskursen. Som vanligt så gick passiviteten bara bra förutom då jag skulle gå iväg och fota lite och Eliska skulle stanna hos en tjej som hon aldrig hade träffat. Men det var helt OK i alla fall. När Lennart skulle skicka iväg en och en på enkelmarkeringar så frågade han lite skämtsamt om jag ville skicka Eliska på en markering. Så jag sa att javisst kan jag det. Jag skickade Eliska och som vanligt så sprang hon direkt ut och greppade dummien. Hon tog den och kom till mej och bar den hela vägen! Stumpan var så duktig så! Så det finns hopp! *skratt* När vi har tränat hemma så har hon oftast efter att ha greppat dummien bara burit den några meter och sen har hon släppt den och kommit till mej. Visst ja hon skämde ju ut sej också.... När vi skulle göra inkallningar i den stora gruppen (13 hundar tror jag vi var i går) Så Eliska satt kvar så snällt då  jag lämnade henne och kom i full fart då jag ropade, MEN sen gjorde hon värsta tollarracet runt bland alla andra! *skratt* Jag har väl sällan hört så många mänskliga morrningar runt omkring.... *skratt* Men sen kom hon och allt blev frid och fröjd. Andra gången vi skulle göra det så gick det mycket bättre. Inte så konstigt att det inte gick så bra, eftersom att just det har vi ju inte alls tränat så mycket på.

21/5 Idag så simmade Eliska ordentligt för första gången. Vi var ute i min mammas och pappas sommarstuga och när de andra hoppade i vattnet så följde hon med av bara farten och simmade en bra bit! Duktigt lilla stumpan!

11/5 Nu väger Eliska 14.8 kg och är inte ett dugg tjock! *skratt*

6/5 Idag så fick Eliska ta sitt allra första havsbad! Lite kallt kanske bland isflaken i Gullvik men oj vad hon och Chaos hade skoj. Vi körde också lite vattenapportering och det gick bara bra förutom avlämningarna som vi inte har tränat på!

2/5 Jag tog med mej Eliska på retrieverträningskursen för att träna lite passivitet och det gick bara bra. Det är så nyttigt så hon får säkert följa med fler gånger.... ;)

1/5 Idag så åkte vi ut till Gullvik och tränade rapport. Där fick Eliska göra sin allra första budföring tillsammans med Monica som trodde att det säkert skulle bli en bra rapporthund av Eliska också med tiden. Skoj hade vi i alla fall.

17/4 Nu väger Eliska precis 13 kg.

25/3 Nu väger Eliska 10.9 kg

19/3 Idag på träningen så var Easy hur duktig som helst och återigen så fick mina valpköpare känna att de är då mycket duktigare än uppfödaren i alla fall! *skratt* Men det bjuder jag så gärna på! Eliska var helt omöjlig på inkallningen som hon är så duktig på hemma. När jag väl fick henne att sitta kvar så vile hon inte komma.... *djup suck...* Men Linn och jag ska träna mer i veckan så får vi se på nästa träningen hur det går. Det är ju det som är charmen med att hålla på med levande djur att man vet ju aldrig hur det kommer att gå....

17/3 Idag så fick Eliska sin vaccination eftersom att min veterinär hade semester förra veckan. Nu väger hon 8.95 kg och vilken tydlig könsprägel man ser om man jämför med Easy. Det bästa Eliska vet är då vi ska gå ut och träna med vilt. Kaninen är så tung eftersom att den var frusen men då drar hon den i stället. *skratt* Än så länge så har hon då väldigt gärna sprungit och hämtat vilken fågel det än har varit. Så det verkar ju lovande inför framtiden.....

24/2 Nu är Eliska 10 veckor och väger 7.1 kg. Nu kan hon även sitta stilla och vänta vid dörren tills man säger "varsågod", inkallning, "sitt" och "ligg" men med godis. Jag har även börjat att träna lite på att "stå" inför utställningarna framöver. Vi har ju även kört igång träningen på lördagarna och där är ju även valparna välkomna på sina villkor såklart. Så förra gången så var både Easy och Eliska där och vi tränade på att de skulle få bära lite fågel.... och det gick bara bra.

14/2 Mera fågelträning som gick jättebra!

13/2 Nu när de andra valparna har flyttat så har jag äntligen tid att börja träna Eliska. Så idag så testade jag vad hon tyckte om fågel och klöv. Fågeln tog hon direkt medan jag fick leka med klöven för att hon skulle ta den! ;) Det verkar ju lovande inför framtiden så nu är det bara till att hoppas att inte jag förstör henne eftersom att jag inte kan så mycket om jakt och jaktträning. Men det är ju tur att man känner många som är väldigt duktiga som man kan fråga.

12/2 Idag var första gången som Eliska fick vara ute i skogen med alla de andra hundarna. Det tyckte hon var hur skoj som helst och svansen högt och inte tyckte hon att någonting alls var obehagligt inte..... Nej härligt frimodig var hon, så det känns skojigt.

 26/1 Avmaskat och klippt klor

12/1 Avmaskat och klippt klor

6/1 Fått många nya tänder

5/1 Klippt klor och fått kulor för första gången