Vårahundar >>>>

För tillfället har vi två frallor, 3 st cardigans hemma hos oss. Sen har jag ju några ute på foder också.....
 Eftersom att jag tycker att tollarna och corgisarna är så otroligt trevliga så blir det säkert ännu fler.....*skratt*

Elektra kom till mej när jag som bäst behövde nåt helt nytt att tänka på. :=) Jag kollade ju på Cardigans för flera år sen innan jag bestämde mej för att köpa papillon så jag hade lite koll på rasen. Av olika anledningar så valde jag ett börja med pappisarna. Nu när jag fick reda på att Mini har patella så tänkte jag att det kanske är dax att testa en Corgi! Så jag surfade runt lite och hittade Elektras kennel som av en händelse heter Blåtirans! *skratt* Jag kollade på deras valpar och såg att de hade en tik som var lovande som de inte hade sålt. Jag mailade och beskrev vem jag är och vilka hundar jag har och har haft och frågade om Paula trodde att Cardigans kunde vara nåt för mej. Fick ett långt trevligt svar och sen ringde jag upp Paula och vi hade ett trevligt samtal. Så nu kommer hon till mej runt sista april.... Välkommen lilla söta Elektra!

Geisha är solstrålen från Frankrike som flyttade hem till oss nu i juli -11, 12 v gammal. Ska bli skoj att se vad det blir av henne. Helt bedårande söt är hon och ett underbart temperament har hon i alla fall
Beyonce. När jag lärde känna Pekka så pratade han hela tiden om att han så gärna ville ha en fransk bulldog. Jag tog kontakt med hans mamma och frågade om hon kunde tänka sej att köpa en till honom när han fyllde 50 och det gjorde hon :)
Sen var det en frallauppfödare som sa att det fanns en fin valp i Ryssland och det var Beyonce och på den vägen är det :)
Bine hittade jag av en slump. Eftersom att blå tikar brukar säljas på en gång så var vi tvungna att bestämma oss fortare än fort :)
Vi hade ju tänkt köpa in en tollartik från Finland men tyvärr så blev det ingen tik över till oss där :(
Men när jag såg att den här kullen var född och att föräldrarna var friröntgade så slog vi till direkt. Så Bina kommer att komma hem till oss lagom till min födelsedag :)
Grane Ibland så bara händer det saker som gör en glad. Vi fick ett erbjudande som vi inte kunde säga nej till så nu kommer det att flytta in en härlig, tjock liten frallavalp från Tina på Bäring Nords kennel. Det ska bli hur skoj som helst och jag hoppas att Beyonce kommer att tycka om den lilla godingen :)
Dollar är en bror till Lexus och Lizzie som vi fick möjligheten att få tillbaka. Han är en  Ska bli sjukt roligt att stor, fin hane som påminner mycket om Elektra i typen.
Lune, hon kom in i vårt liv på kringelkrokar. Geishas uppfödare frågade om vi ville byta valp med henne och det lät ju bra så självklart nappade jag på det erbjudandet.
Men jag såg ju den här lilla juvelen och ville ju ha henne också så då gjorde vi så att vi bytte en valp mot valp och så köpte vi Lune. Det ska bli sjukt roligt att få hem henne :)

Hundar ute på foder

 

Sessan blir Saras nästa stjärna. Jag blev så glad när Sara sa att vi skulle få ta en till kull på Gioia eftersom att hon ville ha kvar en valp själv. Sara fick välja hane och det blev Roy och det var ett mycket bra val. Sara var med när Sessan föddes och Sara sa direkt att det här kommer att bli en ny Gioia och så blev det. Lycka till med söta Sessan
  Alva var den trefärgade tiken som vi skulle byta bort mot en Elektravalp. Jag blev jätteglad när Madame Thomas frågade om jag ville byta valp med henne och tackade ja med glädje eftersom att hon röntgar sina hundar och har fina höfter på dem.
Alva ska bo hos fodervärd i Norge så det ska bli spännande att följa henne
Jizza, hon är en sötnos som har Gioia som mamma. Sötaste stumpan med det fina uttrycket bor hos Emma som förhoppningsvis får den tävlingshund hon har längtat efter i Jizza. Det ska bli väldigt spännande att se vad som kommer att hända med de framöver. Lycka till från oss!
Ja nu när vi ändå är på gång så försöker vi köpa in en vuxen hane också. frå
Jag frågade både Til och Dee (den uppfödare som Sanna köpt flera hundar av i USA) om de visste av nån hane.
Dee hade 2 som hon kunde tänka sej att sälja så om allt går bra och Buddy har fria höfter så kommer han till oss i sommar.
Brindla. Ja vad ska man säga om Brindla? Jag såg att Mija och Stefan skulle omplacera sina hundar och hörde av mej direkt att vi jättegärna ville köpa Brindla. Jag ville det av flera orsaker. För det första så är hon friröntgad, hon ser jättefin ut exteriört och sist men inte minst så är Brindlas mamma en syster till Elektra.
Elektras syskon är jag ju otroligt förtjusta i. Jag har träffat flera och de har varit helt underbara. Så det ska bli spänande att se hur det kommer att bli med Brindla.
Lexus är en BLM kille som nästan är en kopia av mamma Elektra. Eftersom att det inte blev nån BLM tik till oss så kunde jag inte sälja honom. Det var meningen att vi skulle ha honom här hemma men när Emmas mamma ville ha honom på foder så tyckte vi att det var en bra ide eftersom att då kan vi ha en tik till här hemma.
Elvin är söta killen från Holland som jag hoppas ska bli så bra som vi tror... Jag bytte min parningsvalp som jag fick för att Paula fick låna Elektra mot Elvin och det känns skoj och bra att ha ett samarbete med Meta som jag har stor respekt för när det gäller avel!

Pensionärer/tagna ur aveln

Indra är från min första papillonkull. Ljuvligt söt och eftersom att Petra föll som en fura för hennes mamma Dreamie så frågade jag om hon kunde tänka sej att ta henne på foder.
Petra tycker ju att det är skojigare att springa i vänstervarv än vadjag tycker så det passade mycket bra...
Lycka till med lilla stumpan!
Nu är det Petra som äger Indra alldeles själv ....

Eliska är min egen lilla gumma. Hon behöll jag från Vilmas E-kull, eftersom att jag kände direkt då hon föddes att det här var en valp som jag bara skulle ha kvar!
Eliska är en väldigt mjuk och trevlig tjej som älskar att jobba. Hon är viltspontan och skottfast.
Eliska bor nu med Lotta
 

Gioia är en helt underbar hund som jag lyckligtvis fick ha kvar från kullen efter Aaron. Det var ju meningen att Petra (Aarons matte) skulle ta henne men hon tyckte inte att hon hade tid för att träna 3 hundar och det gjorde mej otroligt glad! Gioia är vänligheten personifierad utan att för den skull vara mesig. Hon tycker att det är superskojigt att träna och är busig och glad som de andra i kullen.
Jag hoppas verkligen att det kommer att bli så att jag kan avla på henne i framtiden men vägen är lång och krokig när det gäller avelsarbete.
Lizzie När vi parade Elektra med Jelle så hade vi såklart hoppats på att vi skulle få en BLM tik som är lik Elektra. Det fick hon men tyvärr så blev det fluffiga Leia. Söt som socker men tyvärr inget man kan avla på.
Nu när vi har haft Lizzie ett tag så ser vi att det är rätt mycket Elektra i henne men inte utseendemässigt. Lizzie har inte alls utvecklat sej till det vi vill ha så nsu är hon såld och bor tillsammans med sin bror Lexus

Dreamie är min lilla galna, härliga stumpa. Hon föddes 17 maj -07 hos Whispering Valleys kennel. Det är flera, flera år sen jag tog kontakt med Doris och sa att den dagen jag fyller 50 år så vill jag bara ha pengar för då vill jag köpa en pappistjej! Men livet är förunderligt och jag kände att jag ville ha en NU! :=) Doris sa att hon hade en bra kombination på gång men att de skulle ha en tik därifrån så det måste i alla fall bli minst 2 tikar för att jag skulle få köpa en. Det blev bara 2 valpar, en tik och en hane så jag misströstade tills jag fortsatte att läsa i mailet att JAG skulle få köpa tiken! TACK snälla Doris, Monia och Eva-Marie för att jag får köpa lilla Dreamie av er! Jag ska göra allt för att ni ska bli stolta över oss.......

My kom helt oväntat in i mitt liv också. Men som sagt jag tror på ödet och ibland så är det bara att hänga med i livet och ta för sej. Jag tycker att hon är söt som socker och det ska bli hur skoj som helst att lära känna My. Tack Hedvig för att jag fick köpa My

Omplacerade av olika anledningar

Hjärta är en rolig hund från min kombination med Wisa. Av 9 tikar så visade det sej att jag valde den fulaste till mej själv... :=)
Men det gör inget för hon är en rolig hund som älskar att jobba. Hon är glad, positiv och har hur mycket energi som helst. Ska bli skoj att se vad det blir av henne framöver....Vi passade inte riktigt ihop träningsmässigt, jag och Hjärta så nu är hon ute på halvfoder i stället....:=)

Chaos är från Mitzys sista kull. Efter all dramatik så tycker jag att Linn kom på ett otroligt passande namn på sitt yrväder. Chaos är otroligt arbetsvillig och listig som en räv. Hon genomskådar det mesta väldigt fort och utnyttjar som en sann tollare de fördelar hon kan.... Vi kommer inte att kunna använda henne i avel eftersom att hennes brorsa hade fel på en njure, men hon blir i alla fall kvar som Linns tävlingshund.
Chaos är nu omplacerad och bor i Hammarstrand...

Bee-Kini är från vår andra kull.. Hon höll på att dö flera gånger då hon var nyfödd, så henne tog vi till våra hjärtan och kunde naturligtvis inte sälja henne. Hon är väldigt personlig och litar helt på folk och älskar att vara i centrum. Nu bor hon hos Ing-Marie med familj här i Övik där hon har charmat in sej totalt! Eftersom att jag inte tror att hon någonsin kommer att bli något att avla på så har Ing-Marie fått överta henne.

Foto Pia Risku -04

Mini kom helt oväntat in i mitt liv... Jag tror ju på ödet och allt bara stämde och när Doris då sa att jag skulle få köpa henne så blev lyckan total....
Hundar jag har avelsrätt på
Dimma är ett kapitel för sej. Det var meningen att vi skulle byta valp med en annan uppfödare men eftersom att den tiken hade ett navelbråck så var jag inte intresserad.
Vi skulle precis åka till WDS och hade ingen hundvakt till Dimma eftersom att det var meningen att hon skulle ha följt med oss.
Men Amanda som skulle ha haft den andra tiken på foder ville gärna köpa Dimma.
Sen har jag sån otrolig tur att Amanda har sagt att om allt går bra med Dimma så får jag ta en kull på henne! TACK snälla Amanda för det *kram*
Tonic var den valp som jag kände direkt att jag ville att Lena skulle ha på halvfoder. Lena föll för en annan på valpbilderna men när hon kom och hälsade på oss så var det Tonic som kom fram och la sej på hennes fötter :)
De är kanonbra tillsammans och eftersom att Lena inte har så mycket pengar så lovade jag henne att hon skulle få min del i Tonic och jag bara behåller avelsrätten om hon får upp honom till EKL i jakten. Det gjorde hon sommaren -12. Så nu är inte Lena skyldig mej pengar och har en egen hund men jag har hans spermier hahahhahaha
Hundar som vandrat över regnbågsbron

Vilma fick vi hem 031127 . Hon heter egentligen Working Beauty's Adorable Aida. Hennes förra ägare kunde tyvärr inte ha henne kvar på grund av sjukdom, så då fick vi äran att ta hand om henne. Här kan du läsa mer om Vilma. Vilma har en otrolig motor och älskar att jobba. Ibland lite för mycket för hon hinner inte höra efter vad det är man har bett henne om! *skratt* Vilma tränar jag lydnad, rapport och ska börja med viltspår. Vi håller på mycket med dominansövningar som hon duktig nu är jätteduktig på att göra. För Vilma kan lätt få för sej att det är hon som ska bestämma och det får hon ju sällan göra! ;) Har haft två kullar E-kullen och F-kullen.
Vilma är också pensionerad och bor kvar hos mej. Nu har jag placerat om Vilma till dem familj som tog hand om henne när Eliska hade valparna. De tyckte så otroligt mycket om varandra och passar så bra ihop att det hade varit galenskap att ändra på det. Dessutom så bor de nu bara 3 hus ifrån mej så jag får träffa Vilma precis så mycket jag vill!

Pyttan är en helt annan typ än Mitzy. Hon är lika förtjust i människor, men mycket tuffare och mer framåt, men samtidigt väldigt lyhörd och blir väldigt olycklig om någon skulle bli arg på henne. Hon ser hela livet som en rolig resa med en massa äventyr. Det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att bli med henne i framtiden. Pyttan blev SU(u)CH mars-05
När vi skiljde oss så fick såklart Pyttis stanna kvar hos Leif på gården i Köpmanholmen.

 

 

Foto Maria Stenebo -04

Mitzy var en glad och positiv hund som gillade att jobba. Vi har provat lite av varje med henne och hon tycker att allting är lika kul. Mitzy har startat i anlagsklass viltspår och det klarade hon på första försöket. Så då blev vi minsann både stolta och glada allihopa! Dottern Linn har ställt ut henne med varierat resultat. Mitzy blev SU(u)CH maj-05....Jag har startat i lydnadsklass 1 tre gånger och fått två stycken tredje pris. Det är ju inte så bra, men vi kämpar på, för att hemma så fungerar alla momenten som de ska, så det är nog jag som gör att hon inte får högre resultat på tävlingar. Så nu ska Linn ta över tävlandet med Mitzy! Linn har tävlat med Mitzy och tagit ett 1:a pris med henne. Karin (Yazzas ägare) har tävlat och tagit ett 1:a pris med henne och till slut så har Jennie (som hade Eliska) tävlat och tagit ett 1:a pris och alltså ett LP1 med gamla Mitzy, 8 år gammal! Härligt jobbat eller hur?
Hon är nu en glad pensionär som för tillfället bor hos mina föräldrar.

Foto Pia Risku -03

Här är Sammy Han kommer från kennel de Costalina i Belgien och jag hoppas verkligen att han blir så fin som sin pappa! *skratt* När jag var ner till Jan och hälsade på så skulle han också ha kvar en kille från den kullen. Nu då de har blivit lite äldre så sa Jan att Sammy var finare än hans kille! Så det ska bli intressant att se hur det kommer att gå på utställningar för honom framöver.
Tyvärr fick jag lov att sälja Sammygubben eftersom att hans ena testikel inte ville ramla ner efter flygturen till Sverige...
Så nu bor han i Svedjeholmen hos Sara med familj
Tyvärr så dog Samma alldeles för tidigt genom en olycklig olyckshändelse. Läs mer i hans dagbok

Lina dog väldigt hastigt söndagen 20 april 2008.

Så tokigt det kan bli men det blev även en Lina! När jag kom ner till Jan i Belgien så frågade Jan om jag inte ville köpa en tik också och inte kunde jag stå emot det.... Så det blir även en halvsyster till Sammy (samma pappa) Efter min entré hemma hos Jan i Belgien så trodde jag inte att jag skulle få köpa någon valp överhuvudtaget. Men vi gillade varandra och då blev det så här! Härligt då man kan vara lite "openminded" och öppen för nya förslag! *skratt*

.

Mitt mål i aveln är att få fram friska, sunda, rastypiska hundar med bra mentalitet och tillgänglighet och självklart mycket arbetsglädje!